Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!


             
            Άρχισαν να αποστέλλονται στους παραβάτες των διοδίων τα οι κλίσεις για τα πρόστιμα της μη καταβολής τους.
            Και βλέποντας το  μας έρχεται πραγματικά να βάλουμε τα γέλια γιατί η κατάσταση μόνο κωμική μπορεί να είναι.
            `Ο φάκελος που αποστέλλεται από την ΤΕΟ ΑΕ έχει δύο χαρτιά καρφιτσωμένα το ένα με το άλλο. Το ροζ είναι η πράξη επιβολής προστίμου και το λευκό μία επιστολή που καλεί τον «παραβάτη» να καταθέσει το ποσό του προστίμου το οποίο είναι το 20πλάσιο του ποσού των διοδίων σε κάποια τράπεζα και κατόπιν ζητά να σταλεί ταχυδρομικά η απόδειξη κατάθεσης.
            Βέβαια κάποιος που γνωρίζει θα ξέρει ότι και τα δύο έγγραφα είναι από την ΤΕΟ ΑΕ, δηλαδή μία Δημόσια μεν  εταιρία αλλά ιδιωτικού δικαίου η οποία δεν μπορεί λόγω της νομικής της μορφής να διεκδικήσει οτιδήποτε παρά μόνο δικαστικά και εφόσον αποδείξει ότι δίκαια ζητά το αντίτιμο.
            Το ζήτημα είναι πως είναι δυνατόν και μέσα από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους σε μία οδό που χαρακτηρίζεται Εθνική οπότε ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο να έχουν όποιες οικονομικές απαιτήσεις οι εταιρείες κατασκευής οδών.
            Αν το ψάξει κάποιος λίγο βαθύτερα ακόμα και αν η λειτουργία αυτών των εταιριών είναι  νόμιμη ή νομότυπη σε ότι αφορά τη λειτουργία των διοδίων στην πραγματικότητα είναι αντισυνταγματική αφού οι Εθνικές οδοί και οι δημόσιοι δρόμοι της χώρας ανήκουν στον Ελληνικό Λαό, κατασκευάζονται με δικά του χρήματα και δεν έχει δικαίωμα κανένας να ζητήσει χρήματα από τον Λαό παρά μόνο το Ελληνικό κράτος για την συντήρηση των οδών κάτι που σημαίνει ότι πρέπει όλα τα διόδια να περάσουν στην διαχείριση του κράτους και το αντίτιμο να είναι τέτοιο που να προβλέπει την συντήρηση των δρόμων και όχι άλλο ένα φορολογικό μέτρο.
            Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις το κράτος είναι δίκαιο (κάτι που σήμερα σίγουρα δεν ισχύει αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε).
            Με λίγα λόγια το κίνημα δεν πληρώνω έχει κάθε δικαίωμα να αρνείται την πληρωμή διοδίων σε όποια ιδιωτική εταιρεία και κάθε ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται διόδια δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρακωλύει την κίνηση και τις συγκοινωνίες σαν αντίποινα σε Εθνικές Οδούς κάτι που έγινε πρόσφατα όταν για να εκβιάσουν καταστάσεις επέτρεπαν  ελεύθερα μόνο μία λωρίδα να είναι ανοικτή στα διόδια με αποτέλεσμα να προκαλείτε κυκλοφοριακό πρόβλημα σε διάφορα σημεία της Εθνικής οδού.

          Πηγή: epikairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: