Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Θέλουν να ρίξουν λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

            Εκστρατεία λάσπης έχουν ξεκινήσει οι αρχηγοί των τριών μνημονιακών κομμάτων εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις επιστολές που έχει στείλει στους αξιωματούχους της Ε.Ε και του Eurogroup.

            Μία εκστρατεία λάσπης που αιτία της είναι ο πανικός των μνημονιακών κομμάτων μετά τα αποτελέσματα που υπήρξαν όχι απλά καταδικαστικά αλλά πραγματικός κόλαφος γι αυτά, συμπεριλαμβανομένης και της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, καθώς τα ποσοστά του έπεσαν στο μισό από τη στιγμή που είχε δηλώσει πως το μνημόνιο είναι δεσμευτικό για την Ελλάδα και έχουμε υποχρέωση να το τηρήσουμε.

            Έτσι πήραν μόνο μία παράγραφο της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα στην οποία γράφει ότι  «οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», και με βάση αυτήν την παράγραφο αιτιάζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πλέον συζητά για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

            Για κάποιον που έχει διαβάσει ωστόσο την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, κατανοεί αμέσως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι το μνημόνιο είναι απονομιμοποιημένο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι δεν αποτελεί πλέον ούτε επιλογή, ούτε λύση.

            Είναι επίσης σαφές ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στο «να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής», δεν μιλά για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αλλά για καταγγελία του και για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης μέσα από την Ευρώπη.

            Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας τηρεί την προεκλογική του δέσμευση για καταγγελία του μνημονίου αλλά με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

            Έτσι λοιπόν κάθε προσπάθεια λάσπης αποδεικνύεται χαμένη και φαίνεται να έγινε στα πλαίσια ενός πολιτικού εκβιασμού για να τον υποχρεώσουν σε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: