Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η αλήθεια για το μήνυμα των εκλογών!!!!


Πέρασαν 48 ώρες από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών και στην Ελλάδα άρχισε ένας χορός συζητήσεων και θεωριών από την μία για το μήνυμα των εκλογών και από την άλλη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

            Μετά από 48 ώρες η εικόνα που έχουμε σαν πολίτες αυτού του τόπου είναι ένα μέρος της Αριστεράς και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει  για μία νίκη την οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να επιμένουν στην μνημονιακή πολιτική τους και τα ΜΜΕ να μιλούν για συντριπτική νίκη του αντιμνημονιακού  πόλου.

            Ποια είναι η αλήθεια όμως; Για ποιο λόγο η Αριστερά δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη νίκη; Γιατί παρά την τεράστια καταρράκωση των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων οι αρχηγοί και τα στελέχη τους έχουν τέτοια ψυχραιμία; Ποιος ο σκοπός των ΜΜΕ;

            Σε έναν λαό που κάποιοι ελπίζουν ότι με αυτές τις εκλογές ξύπνησε, ενώ αυτός αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου πόσες ελπίδες για σωτηρία μπορεί να έχει; Πως μπορεί να σωθεί αλήθεια ένας λαός που δείχνει να μην θέλει να σωθεί;

            Τα ΜΜΕ μιλάνε πως οι κάλπη έδειξε συντριπτική ήττα του μνημονίου.  Και πιθανόν να ισχύει αυτό καθώς η αποχή ξεπέρασε τα επίπεδα του 2009 και έφτασε φέτος το ποσοστό του 35%.

            Το αποτέλεσμα της κάλπης όμως δείχνει ότι οι ψηφοφόροι επέλεξαν κατά 47.5% μνημονιακά κόμματα καθώς αυτό είναι το άθροισμα που μας δίνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.-ΔΗ.ΣΥ. – Δημιουργία Ξανά του κ Τζήμερου και η Δράση του κ. Μάνου.

            Αυτό αμέσως σημαίνει ότι οι Έλληνες ουσιαστικά είναι ακόμα μοιρασμένοι και δεν είναι αποσαφηνισμένο αν είναι υπέρ η εναντίον του μνημονίου πράγμα που αποδεικνύει ότι τα εκβιαστικά διλλήματα και οι απειλές των εγκάθετων των  δύο κομμάτων που κυβερνούσαν την Ελλάδα μέχρι πρόσφατα, τρομοκράτησαν τον κόσμο και πέτυχαν τελικά τον στόχο τους.

            Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο ο Σαμαράς και τα στελέχη του κόμματος του, όσο και το ΠΑΣΟΚ, τηρούν αυτήν την ψύχραιμη στάση. Είναι σαφές για όποιον έχει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής πως αυτήν τη στιγμή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν γλείφουν τις πληγές τους όπως πολλοί φαντάζονται αλλά στέκονται σε μία γωνία και περιμένουν τους νικητές των εκλογών να πέσουν μέσα στην παγίδα τους. Να κάνουν το μεγάλο λάθος που θα στρέψει τους πολίτες – πρόβατα ξανά στα μαντριά τους.

            Αυτός είναι ο λόγος που ενώ φαίνεται να νίκησε το αντιμνημονιακό μέτωπο τα δύο κόμματα δεν μιλούν ακόμα και σε περίπτωση στήριξης κυβέρνησης αριστεράς για καταγγελία του μνημονίου που με τόσο σθένος υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου κάτι που σημαίνει νομιμοποίηση του.

            Και θα είναι κάτι πολύ εύκολο για τα κόμματα του μνημονίου έχοντας απέναντι τους μία αριστερά που έχει να αντιμετωπίσει μία τεράστια για το μέγεθος του κόμματος τους επιτυχία την οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί.

            Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ από την υπερβολική καχυποψία τους για τις όποιες παγίδες στις οποίες θέλουν να τον ρίξουν οι Σαμαράς –Βενιζέλος, θα καταλήξουν να πέσουν στον λάκκο με τα παλούκια για να μην πατήσουν τα σκατά που τους δείχνουν καθώς ακόμα δεν βγήκαν, άρχισαν να έχουν τον φόβο του πολιτικού κόστους καθώς ενώ λόγο θέσης ανήκουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο λαός και η κάλπη τους καλούν να ασκήσουν κυβερνητική εξουσία κάτι που αριθμητικά δείχνει αδύνατο αλλά πολιτικά κάτι περισσότερο από εφικτό.

            Και καθώς οι δύο (Σαμαράς και  Βενιζέλος) ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους και αναδιατάσσονται κερδίζοντας χρόνο και επιχειρήματα από την ατολμία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, μοναδική πλέον ελπίδα εξόδου από όλη αυτή την οικονομικοκοινωνικοπολιτική κρίση φαίνεται να είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς το ΚΚΕ απέχει από κάθε συζήτηση αφού δεν έχει καν σκοπό και όραμα επί της ουσίας ενώ η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από ένα κακόγουστο αστείο όπως είπαν οι Ράδιο Αρβύλα.

            Τώρα αυτό που μένει είναι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Ιουνίου αν οι Έλληνες ξυπνήσουμε τελικά και καταδικάσουμε πραγματικά μαζικά το μνημόνιο ή αν θα αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι των πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν οπότε ότι αξίζουμε παίρνουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: