Σελίδες

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Που Θέλουν να μας Οδηγήσουν.


Η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει και είναι πλέον ελάχιστες οι ώρες που μας χωρίζουν από την κάλπη και από την μεγάλη απόφαση σαν λαού, τι τελικά θέλουμε και  που θέλουμε να οδηγηθούμε.

            Σε όλο αυτό το διάστημα ακούσαμε ένθεν κι ένθεν εξαγγελίες, προγραμματικές δηλώσεις, εκβιαστικά διλλήματα, σενάρια καταστροφής και τρόμου.

           

            Γιατί τελικά ψηφίζουμε σε αυτές τις εκλογές;

            Οι αυριανές εκλογές είναι σίγουρα οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης και από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της χώρας από την απελευθέρωση της καθώς έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο βασικούς πόλους πολιτικής.

            Τους Μνημονιακούς και τους Αντιμνημονιακούς.

            Η επιλογή μας αύριο λοιπόν στην κάλπη θα είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας γιατί:

-          Το ΠΑΣΟΚ  και η ΝΔ είναι τα κόμματα που οδήγησαν την οικονομία της χώρας σε αυτήν την παρατεταμένη ύφεση, παραχώρησαν τη χώρα στους δανειστές και οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση και την οικονομική, κοινωνική και Εθνική υποδούλωση.

-          Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τα κόμματα που έχουν υπογράψει το μνημόνιο και τα μέτρα του που οδηγούν την ανεργία σε τρομακτικά επίπεδα, τους νέους μας να γίνονται μετανάστες και την κοινωνία να διαλύεται.

-          Ο Βενιζέλος μιλάει για παράταση του χρόνου ισχύος του μνημονίου από 2 σε 3 χρόνια αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ισχύς του μνημονίου είναι για 30 χρόνια σε περίπτωση που το όποιο χρέος είναι βιώσιμο.

-          Ο Σαμαράς μιλά για ισοδύναμα μέτρα αλλά μας εξαπατά καθώς ενώ πράγματι υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα για να αποκαταστήσουν τις όποιες αδικίες έγιναν με τα μέτρα του Φεβρουαρίου, θα πρέπει να αναρωτηθούμε από ποια μέτρα θα βρεθούν τα 11,8 δις του Ιουνίου και αυτό που μας κρύβουν τα 14 επιπλέον δις που θα μας ζητηθούν στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 τον Νοέμβριο.

-          Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μιλούν για αναθεώρηση του Συντάγματος και προσπαθώντας να μας εξαπατήσουν μιλούν για Βουλή των 200 βουλευτών και για ασυμβίβαστο βουλευτή υπουργού. Αυτό που θέλουν πραγματικά να κάνουν με την αναθεώρηση είναι να δημιουργήσουν όντως μία βουλή των 200 βουλευτών που θα ελέγχονται ευκολότερα από αυτούς και όχι από τον Λαό, να περάσουν στο σύνταγμα το άρθρο που θα προβλέπει πρώτα την αποπληρωμή του όποιου χρέους που σημαίνει ότι θα είμαστε κατεχόμενη χώρα και σύμφωνα με το Σύνταγμα και από την άλλη δεν αναφέρουν τίποτα για την άρση της Βουλευτικής Ασυλίας που είναι η κύρια απαίτηση των πολιτών από την αλλαγή του Συντάγματος.

Δεν είναι τυχαίο που 2 ημέρες πριν τις εκλογές ο υπουργός Οικονομίας του Δ’ Ράιχ, ο Σόιμπλε είχε το θράσος να απειλήσει τους Έλληνες πολίτες παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά της χώρας για μία ακόμη φορά και προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους Έλληνες.

Δεν είναι τυχαίο που 4 μέρες πριν τις εκλογές γνωστός οίκος αξιολόγησης μας αναβάθμισε στην κατηγορία CCC για να μας εξαπατήσει και να πιστέψουμε ότι μπορούμε με το μνημόνιο να σωθούμε καθώς σε πολλών την σκέψη υπάρχει η ερώτηση:

Μήπως το Μνημόνιο μπορεί τελικά να μας σώσει;

Ας μην ξεγελιόμαστε. Το μνημόνιο δεν είναι οδηγίες για το νοικοκύρεμα της χώρας και την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Το μνημόνιο είναι η χαρτογράφηση του δρόμου της Ελλάδας προς την ολική χρεοκοπία και την υποδούλωση.

Για να το κατανοήσουμε αυτό ας δούμε ένα παράδειγμα.

Είναι ένας οικογενειάρχης που χρωστάς στις τράπεζες 50 χιλιάδες ευρώ και τα ετήσια εισοδήματα σου είναι 8 χιλιάδες το χρόνο δηλαδή περίπου 580 ευρώ το μήνα και σε υποχρεώνει η τράπεζα πρώτα να πληρώνεις πρώτα τα δάνεια σου και μετά τις όποιες ανάγκες τις οικογένειας (φαγητό, ΔΕΗ, ρουχισμός, θέρμανση κλπ.) με τις τιμές των αγαθών να καλπάζουν.

Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που είτε έχει τεράστιες επιστημονικές γνώσεις, είτε απλή κοινή λογική που πιστεύει ότι ο άνθρωπος αυτός και η οικογένεια τους θα επιβιώσουν;

Μόνη Ελπίδα Έξοδος από το Μνημόνιο.



Τα αντιμνημονιακά κόμματα στηρίζουν την επιλογή της καταγγελίας του μνημονίου έτσι ώστε το όποιο χρέος να καταστεί βιώσιμο. Και εδώ γεννιέται το άλλο ερώτημα.

Και αν οι δανειστές δεν δεχτούν την καταγγελία;

Πρώτον δεν τίθεται κανένα ζήτημα αποδοχής ή όχι της καταγγελίας του μνημονίου όταν αυτή γίνεται μονομερώς.

Από την άλλη στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πιθανόν να προτιμούν την παραμονή στο ευρώ. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν είναι το ευρώ αυτό που θα μας σώσει. Σε περίπτωση που μας εκβιάσουν με όποια μέτρα και το όποιο μνημόνιο η αποχώρηση από την ευρωζώνη είναι μονόδρομος καθώς το σημαντικό είναι όχι το νόμισμα αλλά οι κυβερνήσεις που θα έχουμε, τα μέτρα που θα πάρουμε για την ανάπτυξη μας και το πόσο αποφασισμένοι είμαστε εμείς οι Έλληνες να πάμε μπροστά τη χώρα.

            Οι δανειστές έχουν παραβλέψει κάτι πολύ σημαντικό όταν δάνειζαν ερήμην του Ελληνικού λαού με ληστρικά επιτόκια δάνεια που δεν πηγαίνανε στους Έλληνες αλλά στους λωποδύτες που 40 χρόνια κυβερνούν τον τόπο και έγιναν βίλλες και κότερα.

            Η Ελλάδα είναι ένα οικόπεδο κοινό και αδιαίρετο. Αυτό σημαίνει ότι για να υποθηκευτεί , να πουληθεί ή να δοθεί με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει να συμφωνεί όλος ο Ελληνικός λαός ομόφωνα.

            Και το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα, ούτε πουλιέται, ούτε υποθηκεύεται, ούτε χαρίζεται. Ανήκει στους Έλληνες, είναι η περιουσία τους και αν χρειαστεί θα το υπερασπιστούμε με τον ίδιο τρόπο που το υπερασπιζόμαστε αιώνες τώρα.

          Με τη ζωή μας!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: