Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Λαθρομετανάστες: Ένα Σχέδιο χωρίς Σχέδιο ή Μήπως Υπάρχει;


Συνάντηση με τους περιφερειάρχες  είχε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Κοπρίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να συζητήσουν το θέμα των λαθρομεταναστών.

            Η αλήθεια βέβαια είναι πως αυτή η συνάντηση είχε τυπικό χαρακτήρα καθαρά (ούτε καν ενημέρωσης) αφού ο Μιχαλάκης και η κυβέρνηση έχουν αποφασίσει για όσα θα κάνουν.

            Σε πρώτη φάση θα κάνουν μεταγωγή 3,5 χιλιάδων λαθρομεταναστών σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην περιοχή Βόιου Κοζάνης.  Στη συνέχεια θα υπάρξουν και άλλες μεταγωγές σε άλλα σημεία της χώρας.

            Για ποιόν λόγο όμως; Ποιο θα είναι το όφελος; Ποιος ο σκοπός αυτής της κίνησης;

            Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών είναι και μεγάλο και χρόνιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μοναδική λύση για το θέμα είναι ο επαναπατρισμός όλων τους καθώς αυτή η χώρα δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε έναν επιπλέον ειδικά στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται πόσο μάλιστα όταν σήμερα οι μετανάστες που φιλοξενεί η χώρα ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια.

            Βέβαια καμία πρόβλεψη δεν έχει η κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό τους με κανέναν τρόπο. Αντίθετα αυτό που επιδιώκει να κάνει είναι να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης τα οποία από την μία θα παραπέμπουν στα ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Χίτλερ και από την άλλη ένα ισχυρό όπλο στις κυβερνήσεις

 Τι πρόκειται να γίνει λοιπόν; Για ποιο λόγο θα τους μοιράσουν σε όλες τις περιοχές της Ελληνικής περιφέρειας; Ποια είναι τα οφέλη της κυβέρνησης από μία τέτοια κίνηση;

            Πρώτο όφελος μειώνουν τους αλλοδαπούς από την Αθήνα. Και μόνο σαν εξαγγελία είναι ικανή να αποτελέσει πηγή ψήφων για την κυβέρνηση από την μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων της επικράτειας (Α και Β Αθήνας).

            Δεύτερο όφελος το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δημιουργεί τάγματα αλλοδαπών τα οποία θα μπορεί να τα χειριστεί κατά το δοκούν είτε για την δημιουργία τεχνητών κρίσεων, είτε για την καταστολή αντιδράσεων και διαμαρτυριών των πολιτών.

            Το πώς θα γίνει αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Οι πρακτικές των κυβερνήσεων τέτοιου τύπου και ειδικά των κυβερνήσεων που το πολιτικό μας σύστημα δημιουργεί είναι συγκεκριμένες και χωρίς ιδιαίτερη φαντασία. Ακόμα και στα όποια σενάρια συνομωσίας οι κυβερνώντες την Ελλάδα έχουν αποδειχθεί τελικά πολύ προβλέψιμοι τελικά.

            Βέβαια ίσως κάποιοι που μένουν στην  Αθήνα αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής σε πρώτη φάση να νοιώσουν ότι βλέπουν μία αχτίδα ελπίδας αφού με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης. Όμως και πάλι  θα πρέπει να σκεφτούν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να απορροφήσει στην περιφέρεια περίπου 40-50 χιλιάδες λαθρομετανάστες σε βάθος 5ετίας καθώς ούτε ο χρόνος αλλά ούτε και η οργάνωση αρκούν για μεγαλύτερη απορρόφηση. Από την άλλη οι 50 χιλιάδες είναι ελάχιστοι μπροστά στις εκατοντάδες χιλιάδων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής και τέλος όσο δεν υπάρχει έλεγχος στο Αιγαίο και τον Έβρο οι λαθρομετανάστες θα εισέρχονται στη χώρα με αμείωτους ρυθμούς.

            Λύσεις υπάρχουν. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν αυτές τις λύσεις μπορούν να τις δώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

            Με λίγα λόγια να αποφασίσουμε αν το πρόβλημα θα το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: