Σελίδες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: Με Ξένα Κόλλυβα Μνημόσυνο


Άρχισε πλέον και επίσημα η προεκλογική κόντρα των δύο κομμάτων που όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσαν τον τόπο.

            Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έτοιμα να επιβεβαιώσουν την λαϊκή ρήση «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα», άρχισαν να ακονίζουν τα δόντια τους (όχι για να αλληλοφαγωθούν αλλά για να προετοιμαστούν για ότι έμεινε ακόμα να φάνε μετά τις εκλογές).

            Και αυτή η προεκλογική περίοδος έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Μιας και δεν μπορούν τα κόμματα να αρχίσουν την παροχολογία άρχισαν να εξαγγέλλουν ποιο θα κάνει τις λιγότερες περικοπές.

            Βέβαια την παροχολογία δεν μπορούν να την συνεχίσουν για δύο κυρίως λόγους.

            Ο πρώτος είναι γιατί δεν τους το επιτρέπουν οι δανειστές. Και παρόλο που και οι όροι του μνημονίου είναι τέτοιοι και κάθε παροχή θα ακουγόταν επιεικώς αστεία σε κάποιον που γνωρίζει το μνημόνιο, ο απλός κοσμάκης δεν ξέρει τι του γίνεται.

            Ο δεύτερος λόγος που δεν μιλούν για παροχές είναι γιατί δεν μπορούν να κάνουν αυτό που έκανε το ο Γιωργάκης το 2009. Βλέπετε γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν παράνομη εφόσον εκλέχθηκε με μία άκρατη παροχολογία.  Αν αρχίσουν πάλι να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια για να βγουν θα είναι και πάλι παράνομοι. Και αυτοί θέλουν να εκλεγούν «λέγοντας» στον λαό «πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση» έτσι ώστε να εκλεγούν πάλι χωρίς να υποσχεθούν τίποτα και έτσι να νομιμοποιήσουν την παρανομία, αφού έχουν σκοπό να νομιμοποιήσουν όλα όσα ψήφισαν σε αυτά τα 2,5 χρόνια.

            Και βλέπουμε τον Σαμαρά να εξαγγέλλει ότι δεν θα κάνει άλλες «οριζόντιες περικοπές». Και πως θα επαναφέρει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων στα προηγούμενα επίπεδα. Θα πάρει λέει αντισταθμιστικά μέτρα  για να καλυφθούν τα ποσά.

            Κι εγώ ο απλός άνθρωπος, ο πόντιος με την τετράγωνη λογική αναρωτιέμαι ο φουκαρά. Το κόψιμο των μισθών κατά τουλάχιστον 15% τον Ιούνιο τι περικοπή είναι . Όχι για κανένα άλλο. Να ξέρω αν όλους αυτούς πρέπει να απλώσω τα χέρια μου και να τους φασκελώσω (οριζόντια ανταπόδοση τον μέτρων) ή να τους σημειώσω εκεί που ένας άντρας σημειώνει αυτούς που τον ζορίζουν λίγο παραπάνω (κάθετη ανταπόδοση).

            Και αν μπορεί να επαναφέρει τις συντάξεις ο Αντωνάκης τις συντάξεις στα προηγούμενα επίπεδα γιατί δεν είπε τίποτα πριν υπογραφεί το μνημόνιο. Γιατί δεν πρότεινε τα αντισταθμιστικά μέτρα για να μην μειωθούν οι συντάξεις των «τιμημένων γηρατειών»;

            Από την άλλη το κτήνος της αποκάλυψης, ο Σούμο παλαιστής της πολιτικής μας ο Μπένι μιλά για στροφή του μνημονίου υπέρ της Ελλάδας.  Πρώτα το ψήφισε. Έδωσε γη και ύδωρ. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι όταν το έκανε σκεφτόταν τον μέσο Έλληνα, την μέση Ελληνίδα. Τόσο αδίστακτος εγκληματίας είναι ο προδότης.

            Να αγωνιστούμε για να εξασφαλίσει ο Έλληνας ότι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες που έκανε.

            Κι εγώ θέλω να φωνάξω!!!!

            Ρε Ηλίθιε!!!!! Ο Έλληνας δεν έκανε καμία θυσία. Εσείς τον θυσιάσατε στον βωμό των κομπίνων σας, στο θυσιαστήριο της απάτης σας και της ξεδιαντροπιάς σας. Στο ικρίωμα της προδοσίας σας.

            Ρωτήσατε ρε αλήτες τον Έλληνα όχι μόνο αν μπορεί αλλά και αν θέλει να πληρώσει  για τις δικές σας κλεψιές, για τις δικές σας λαμογιές, για τις δικές σας απάτες;

            Τον κλέβετε τον κόσμο εδώ και χρόνια. Και όταν οι κλεψιές σας βγήκαν στην επιφάνεια τότε όλον αυτόν τον κόσμο που κλέβατε τον στήσατε στον τοίχο και αρχίσατε να τον ληστεύετε και να τον πυροβολείτε.

            Έχετε το θράσος να μιλάτε για ανάκαμψη για να σας ψηφίσει ο κόσμος ξανά, να τον ξεγελάσετε και ενώ εσείς τον γεμίζετε ψέμα την ίδια ώρα έρχεται ο υπαλληλάκος του ΔΝΤ (ο οποίος παρεμπίπτοντος είναι και δικός σας υπάλληλος) και ανακοινώνει σήμερα ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί για ακόμα 10 χρόνια χωρίς να είναι και πάλι σίγουρο ότι θα βγούμε από το τέλμα.

            Κι εσείς έχετε σκοπό να φτάσετε μαζί με τους δανειστές τον μισθό στα 150 ευρώ. ΑΛΗΤΕΣ!!!!!

            Είμαστε ο λαός που εργάζεται περισσότερο στην Ευρώπη και μας καταντήσατε ζητιάνους και έμμισθους δούλους.

            Είμαστε ο λαός που ενώ είναι υπερήφανος για την ιστορία τους εσείς του την ξεπουλάτε και τον εξαθλιώνεται.

            Και εσείς συνεχίζετε το παιχνίδι σας. Κάνετε με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο.

            Ή μάλλον ακόμα χειρότερα. Κάνετε με ξένο κώλο τον πούστη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: