Σελίδες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ακυρώνονται οι εκλογές με Λευκά ή Άκυρα;


Εδώ και πολύ καιρό ακούμε σε διάφορες συζητήσεις πολλές απόψεις για το πώς ακυρώνονται οι εκλογές.

            Απόψεις που  υποστηρίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να ακυρωθούν αν τα λευκά ξεπεράσουν το 51%, ή τα άκυρα ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό ή στην περίπτωση που η αποχή ξεπεράσει το 60%.

            Είναι καιρός όλη αυτή η παραπληροφόρηση να σταματήσει. Μία παραπληροφόρηση την οποία έχουν ξεκινήσει άτομα που στηρίζουν το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα και δεν θα ήθελαν με τίποτα την ανατροπή του.

            Είναι καιρός να μάθουμε όλοι πλέον την αλήθεια και ειδικά τώρα που οι εκλογές είναι κοντά καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ έχουν καθοριστεί για τις 8 Απριλίου.

            Τόσο σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και με τον εκλογικό νόμο τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει καθώς τόσο το Σύνταγμα όσο και ο εκλογικός νόμος είναι συνταγμένα έτσι ώστε αυτό το πολιτικό σύστημα να προστατεύεται από κάθε περίπτωση.

            Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η καταμέτρηση γίνεται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

            Έτσι λοιπόν αν σε μία εκλογική αναμέτρηση έχουμε 60% αποχή καταμετράται το υπόλοιπο 40% που ψήφισε. Αν από αυτό το 40% το 51% ψηφίσει λευκό ή άκυρο τότε τα κόμματα και οι βουλευτές εκλέγονται από το 49% του 40% που πήγε και ψήφισε.

            Και αν ακούγονται μπερδεμένα όλα αυτά τα ποσοστά ας τα δούμε με πραγματικούς αριθμούς.

            Αν είμαστε 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι και τα 6 εκατομμύρια αποφασίσουν να απέχουν, ενώ ταυτόχρονα από τα 4 εκατομμύρια που θα ψηφίσουν  τα περίπου 2 εκατομμύρια ψηφοφόρων μπορούν να βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Ελλάδα αν οι 650 χιλιάδες από αυτούς ψηφίσουν ένα κόμμα και η διαφορά του από το δεύτερο είναι μεγαλύτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

            Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο ο μόνος τρόπος για να χτυπήσουμε το πολιτικό σύστημα είναι να συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές. Να ψηφίσουμε κόμματα μικρά κατά προτίμηση εξωκοινοβουλευτικά (όπως Κυνηγοί, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Άρμα Πολιτών, Ένωση Κεντρώων κλπ.) με σκοπό  να δημιουργήσουμε μία όσο το δυνατόν πολυκομματική βουλή. Μία βουλή η οποία να μην μπορεί να έχει πολιτική και κοινωνική συνοχή. Μία βουλή που να μην μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

            Αυτός είναι ο μόνος ειρηνικός τρόπος για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας και να μην ξαναβγούν αυτοί που τόσα χρόνια μας κλέβουν και μας κοροϊδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: