Σελίδες

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:Αυτοί είναι οι «μεγάλοι» εθνοσωτήρες – Πρώτα μας εξαπατούν και μετά μας Χλευάζουν!!!


«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε γίνει επανάσταση αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα», δήλωσε προ ολίγου στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

            Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1993 μέχρι σήμερα έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία της χώρας από όλα τα πόστα που πέρασε. Έχοντας υπερψηφίσει όλα όσα μας οδήγησαν εδώ.

            Ο άνθρωπος που θεωρούταν ο πιο πετυχημένος υπουργός τους Σημίτη από όποιο υπουργείο και αν πέρασε.

            Και τώρα διεκδικώντας την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ βγαίνει να μας πει τι; Ότι σε όποια άλλη χώρα με αυτά τα μέτρα θα είχε γίνει επανάσταση. Ότι από τα 4,5 δις που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ για τους ανέργους έχουν απορροφηθεί μόνο τα 500 εκατομμύρια και ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα περικοπεί από τα 9,5 δις στα 6,5 δις.

            Βέβαια στην Ημαθία τον ξέρουν καλά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Και το ήξερε κι αυτός ότι τον ξέρουν. Γι αυτό και εγκατέλειψε την εκλογική του περιφέρεια και κατέβηκε στην ανωνυμία της Β Αθήνας. Επειδή στην Ημαθία δεν είχε ελπίδα να ξαναβγεί καθώς οι πολίτες της κατάλαβαν το ποιόν του.

            Και αυτός ο άνθρωπος χλευάζει σήμερα τους Έλληνες, καθώς μόνο χλευασμός μπορεί να είναι το να ξεστομίζει αυτός ότι σε όποια άλλη χώρα θα είχε γίνει επανάσταση. Μόνο χλευασμός μπορεί να είναι το να δείχνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κοινωνικό πρόσωπο.

            Οι έντιμοι πολιτικοί «κύριε» Χρυσοχοΐδη όταν δεν συμφωνούν, αποχωρούν, παραιτούνται, αντιστέκονται. Εσύ ήσουν πάντοτε μικρός, λίγος και ανίκανος και για τον τόπο σου και για τη χώρα. Προσπαθείς να πείσεις αυτούς που δεν σε ξέρουν και γελοιοποιείσαι ακόμα περισσότερο σε αυτούς που σε ξέρουν.

            Λίγη ντροπή δεν θα πείραζε αλλά ποιος την έχασε αλήθεια για να την βρείτε εσείς;
   
                                                                                               Έχοντας γνώση των όσων καταλογίζω
                                                                                                       'Αγγελος Ιακωβίδης
           



                                                                            

Το Θέατρο του Παραλόγου και η Κούρσα του Κουτσού Αλόγου.



Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα θυμίζουν πραγματικά θέατρο του παραλόγου.

          Αυτά που είδαμε και ακούσαμε σήμερα είναι επιεικώς ανεκδιήγητα και τραγελαφικά και εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε πως βρέχει ενώ μας φτύνουν.

          Ποιος το περίμενε πως ο Πωλ Τόμσεν επικεφαλής του ΔΝΤ και μέλος της Τρόικας στην Ελλάδα, θα υποστήριζε τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις και θα έθετε ζήτημα στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικάνικου επιμελητηρίου λέγοντας πως δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να κάνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη στιγμή που η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι έτοιμη  και για άλλα μέτρα εναντίον των χαμηλότερων κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων.

          Από την άλλη ο Μάκης Βορίδης απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που περάσει το σχέδιο νόμου του Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί.

          Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με τον Παπαδήμο να δηλώνει πως «η Ελλάδα χαιρετίζει τη δημοσιονομική σύγκλιση» συμπληρώνοντας πως η «χώρα στηρίζει την περαιτέρω ενοποίηση» και εμείς αναρωτιόμαστε, ποια ενοποίηση αλήθεια υπήρξε μέχρι τώρα για να υπάρχει και περαιτέρω;

          Κάποιοι όταν διορίστηκε η κυβέρνηση του Παπαδήμου ένοιωσαν μεγαλύτερη ασφάλεια. Σήμερα αποδείχτηκε ότι στην κούρσα χρέους της Ελλάδας η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κουτσό άλογο. Το φαβορί αποδείχτηκε «ψόφιο άλογο» για να μιλήσουμε στην γλώσσα του ιπποδρόμου, καθώς οι πολιτικάντηδες του τόπου τζογάρουν ότι μας έχει απομείνει, την υπερηφάνεια μας, καθώς τον Εθνικό μας πλούτο και το μέλλον μας τα έχουν ήδη ξεπουλήσει και με την επόμενη δανειακή σύμβαση απλά ολοκληρώνουν την πώληση.

          Και όλος αυτός ο παραλογισμός λαμβάνει μέρος σε μία χρονική περίοδο που η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και όλοι, με πρώτους τους ισχυρούς, κάνουν πράξει το πανάρχαιο ελληνικό ρητό «ο σώζων εαυτόν σωθήτο».

          Γιατί πως μπορεί να σωθεί μία Ευρώπη και ένα νόμισμα όταν δεν υπήρξε ποτέ ενοποίηση ούτε πολιτική, ούτε οικονομική στην πραγματικότητα αλλά από την αρχή μπήκαμε σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, όπου το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν όχι η αλληλεγγύη αλλά η εκμετάλλευση και ο ανταγωνισμός.

          Και ενώ η Ευρώπη καταρρέει, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Παπαδήμος και οι λοιποί ευρωπαίοι ηγέτες ζουν στον κόσμο τους και λειτουργούν ως δεύτερη Μαρία Αντουανέτα όπου όταν της είπαν κατά τη Γαλλική Επανάσταση ότι ο λαός δεν έχει να φάει ψωμί είπε το απερίγραπτο «τότε ας φάνε παντεσπάνι».

          Δυστυχώς όμως επειδή οι Έλληνες αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά πως υπολείπονται της ιστορίας τους, μικροί, αδύναμοι και κιοτήδες περιμένουν να σωθούν από άλλους. Να καταλάβουν οι πολιτικάντηδες ίσως το λάθος τους. Να βρουν έναν ηγέτη, έναν νέο δικτάτορα, έναν νέο εθνάρχη, έναν νέο λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

          Γιατί με τη νοοτροπία που έχουν οι Έλληνες πάντα πρόβατα θα είναι και πάντα λύκους θα βάζουν να τους φυλάνε!!!!!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κρίση Ταυτότητας: Που είναι οι Αγανακτισμένοι τελικά;




            Ήρθαν τα Χριστούγεννα. Τα πρώτα Χριστούγεννα τα οποία η πλειοψηφία των Ελλήνων θα τα περάσει κάτω από αντίξοες αν όχι άθλιες συνθήκες. Με παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία και τις σχολικές επιτροπές να συζητούν για έκδοση κουπονιών ώστε τα παιδιά άπορων οικογενειών να δικαιούνται κολατσιό από το κυλικείο.

            Τα πρώτα Χριστούγεννα που θα συναντήσουμε νεκρούς ανθρώπους, παγωμένους από το κρύο (ειδικά στις μεγαλουπόλεις) τόσο στους δρόμους όσο και στα σπίτια τους.

            Τα πρώτα Χριστούγεννα στα οποία σε κάποια Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα φωτίζουν λαμπάκια μα στα περισσότερα δεν θα φωτίζει ούτε η ελπίδα καθώς έχει και αυτή χαθεί.

            Ελπίσαμε πως οι Αγανακτισμένοι ήταν ένα κίνημα που θα έφερνε την ανατροπή. Όμως και αυτοί ψάχνουν μετά από 7 μήνες την πολιτική τους ταυτότητα;  Έφαγαν ξύλο, έφαγαν χημικά, χλευάστηκαν, τους είπε ο Πάγκαλος Κομμουνιστές, Φασίστες και Μαλάκες και αυτοί ακόμα ψάχνουν την πολιτική τους ταυτότητα;

            Κάποιοι λένε ότι βγήκαν στις γειτονιές. Γιατί άραγε; Για να βγάλουν στις πλατείες όσους δεν βγήκαν το καλοκαίρι; Για να είμαστε πολλοί όταν θα γίνει η επανάσταση; Δεν έχουν μάθει ότι όλες οι επαναστάσεις ενώ υστερούσαν ποσοτικά η επαναστάτες η ποιότητα των αγωνιστών έδωσε τη νίκη;

            Που είναι οι Αγανακτισμένοι αλήθεια; Που χάθηκαν;

            Τι κάνουν ενώ ο Παπαδήμος προχωρά όσα αποφάσισαν με τον Παπανδρέου, το Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς το ξεπούλημα της χώρας και την εξόντωση των πολιτών της;

            Τι κάνουν όταν έχουμε μία παράνομη κυβέρνηση να μας κυβερνά και δηλώνουν υποστηρικτές της δημοκρατίας;

            Σε ποια δημοκρατία αλήθεια πιστεύουν;  Σε ποια κοινωνία;

            Που είναι οι Αγανακτισμένοι αλήθεια;

            Κάποτε οι επαναστάσεις ήθελαν  λίγους τρελούς που απλά δεν άντεχαν τον ολοκληρωτισμό, που δεν άντεχαν την κατοχή, που δεν άντεχαν την αδικία.

            Σήμερα οι επαναστάσεις χρειάζονται πολιτική ταυτότητα.

            Θα έδινα ευχαρίστως τη δική μου αλλά δεν κάνει υποθέτω γιατί είναι αστυνομική!!!!