Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;


Το τελευταίο διάστημα γίναμε όλοι μάρτυρες αιματηρών επαναστάσεων στη Βόρεια Αφρική. Και όλοι αγανακτήσαμε με τις ηγεσίες των χωρών και την αντιμετώπιση αυτών των εξεγέρσεων ειδικά με αυτήν στην περίπτωση της Λιβύης. Όμως το θέμα έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και αναρωτιέμαι πόσοι αλήθεια της έχουν σκεφτεί.

Ο Ομπάμα σκέφτεται να επέμβει στρατιωτικά στην Λιβύη. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Το ίδιο έγινε στο Ιράκ, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στην μετέπειτα Σερβία. Και το αστείο είναι ότι όλοι αυτοί οι ηγέτες που τώρα η ΗΠΑ τους θεωρούν εγκληματίες και χωρίς νομιμότητα κάποτε ήταν τα αγαπημένα παιδιά των ΗΠΑ.

Και η απορία είναι κυρίως μία. Όλα αυτά τα χρόνια αυτοί οι ηγέτες δεν ήταν δικτάτορες; Είχαν δημοκρατική νομιμότητα; Τους είχε εκλέξει ο Λαός ή μήπως με πραξικόπημα και αυτοί κατέλαβαν την εξουσία;

Πέρα από αυτό όμως το μεγάλο ερώτημα παραμένει άλλο. Αυτή η διαδικασία του να παύουν οι Λαοί να λύνουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους προβλήματα και να τους τα λύνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο οι ΗΠΑ πίσω από την υποστήριξη του ΟΗΕ που δεν είναι τίποτα άλλο από παράρτημα του State Department και έχοντας σαν όπλο το ΝΑΤΟ και σαν άλλοθι το γεγονός ότι τις δυνάμεις κατοχής της λένε πλέον Ειρηνευτικές, είναι μέρος ποιού σχεδίου;

Η απάντηση είναι απλή. Με το πρόσχημα της Παγκοσμιοποίησης οδηγούν τους Λαούς όλου του κόσμου σε μία πρωτοφανή υποδούλωση. Οι εξεγερμένοι βλέπουν τώρα τους Αμερικάνους σαν απελευθερωτές και αργότερα θα γίνουν οι χειρότεροι δυνάστες τους. Θα παρακαλάνε για έναν ηγέτη όπως ο Καντάφι όπως παρακαλάμε εμείς σήμερα να ξαναβρεθεί ένας ηγέτης όπως ο Παπαδόπουλος.

Γιατί και τον Παπαδόπουλο οι Αμερικάνοι τον βοήθησαν να ανέβει στην εξουσία και αυτή τον έριξαν όταν δεν δέχτηκε να υπηρετήσει τα συμφέροντα τους.

Και όλοι αυτή η υπόθεση τελικά θυμίζει τη σκηνή από την κωμωδία με τον Κώστα Βουτσά «Τον Αράπη Κι Αν Τον Πλύνεις», όπου σε κάποια σκηνή ο Βουτσάς υποδυόταν τον μαύρο από το Κονγκό και εξηγούσε πως οι «απελευθερωτές» Γάλλοι και Βέλγοι γινόντουσαν τύρρανοι με την χαρακτηριστική πρόταση «Δεν ελευθέρωσαν καλά αυτοί εσάς, εμείς ελευθερώσουμε καλύτερα και νααααα πάλι ξύλο το Μοχάμεντ.»

Και τα ΜΜΕ από την άλλη φυσικά προσπαθούν να πείσουν για τη νομιμότητα της παρέμβασης των ΗΠΑ. Αυτή είναι η κατάντια μας. Παίρνουμε προαγωγή από απλά Λαοί σε παγκόσμιους πολίτες για να μπορούν να μας ελέγχουν πιο εύκολα και εμείς να γίνουμε υπόδουλοι ενός συστήματος που επιδιώκει την εξόντωση μας τόσο σαν Έθνη αλλά και σαν ανθρώπινη φυλή στο σύνολο με μία μαζική μείωση του πληθυσμού την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει.

Και το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουμε μοιρολατρικά την κατάσταση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που μας επιβάλλουν η να θα υπάρξει μία μαζική αντίδραση σε όλο αυτό. Γιατί μπορεί να είναι οι ισχυροί και να έχουν τα όπλα αλλά ας μου πει έστω και ένας πότε τα όπλα κατάφεραν να νικήσουν τους Λαούς στην Παγκόσμια Ιστορία και πότε μπόρεσαν να σκοτώσουν τις ιδέες;

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Η Αδράνεια της Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής Βέροιας σε όλο της το μεγαλείο.


`Πέρασαν και αυτές οι απόκριες σε μία Βέροια η οποία έδειξε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πόσο εγκαταλειμμένη είναι.

Όλες οι γειτονικές πόλεις εκδηλώσεις καρναβαλιού. Στην Κοζάνη (όπου το καρναβάλι είναι πλέον παράδοση), στα Γρεβενά, στην Έδεσσα, στο Κιλκίς. Σε κάποιες πόλεις το καρναβάλι διοργανώνεται από το Δήμο και σε κάποιες ο Δήμος είναι χορηγός.

Στη Βέροια όμως τίποτα. Και θα πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι πολίτες αυτής της πόλης αν η Δημοτική αρχή είναι σνομπ, ανίκανη, ανύπαρκτη ή τελικά και τα τρία.

Τι θα κόστιζε αλήθεια στο Δήμο Βέροιας να διοργανώσει και στην πόλη μας καρναβάλι; Και ποια θα ήταν τα οφέλη αν το έκανε;

Τι θα κόστιζε στο Δήμο Βέροιας αν χρηματοδοτούσε με χίλια ευρώ κάθε σχολείο για να οργανωθούν καρναβαλικά γκρουπ για να γίνει μία παρέλαση και κάποιες άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του τριωδίου;

Η απάντηση είναι τίποτα!!!!!

Επειδή αν ο Δήμος μπορούσε να το διοργανώσει και με τις κατάλληλες χορηγίες από επιχειρήσεις της πόλης (που παρόλη την οικονομική κρίση θα συμμετείχαν προκειμένου να μείνει ο κόσμος της Βέροιας στην πόλη και να μην φύγει στις γειτονικές πόλεις να διασκεδάσει), να έχει και έσοδα αφού όλα τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πληρώνουν στο Δήμο το 2% επί του τζίρου.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Κι όμως αυτοί που εξακολουθούν να διοικούν αυτή την πόλη, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αποδεικνύουν την ανικανότητα αλλά και την αναλγησία τους.

Και δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε τη Δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους της γιατί δεν κάνουν κάτι. Βλέπεται η σιωπή είναι καλύτερη γι αυτούς από τις ηλίθιες δικαιολογίες και τα εύκολα ψεύδη στα οποία μας έχουν συνηθίσει.

Έτσι είναι τα πράγματα και έτσι θα είναι όσο θα είναι Δήμαρχος Βέροιας η κυρία Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη. Και κάποιες φήμες λένε ότι έχει βλέψεις και για βουλευτική θωκό. Ο Θεός να μας φυλάει!!!!!