Σελίδες

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οι Παγίδες της Προεκλογικής Περιόδου (Μέρος 2ο)


Είμαστε από τις 11 του μήνα και επίσημα πλέον σε προεκλογική περίοδο με τις εκλογές να διεξάγονται τελικά στις 6 Μαΐου.

            Ήδη εδώ και ένα μήνα όμως οι προεκλογικές κορώνες έχουν αρχίσει με σωρεία ψευδών δηλώσεων και κινήσεων παραπληροφόρησης ειδικά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και γενικότερα από τα μνημονιακά κόμματα.

            Ο πανικός τους είναι τόσο μεγάλο που απροκάλυπτα πλέον κάνουν νοθεία στις εκλογές πριν ανοίξουν οι κάλπες αποκλείοντας από τους εκλογικούς καταλόγους χιλιάδες  ετεροδημότες ψηφοφόρους.

            Όμως όπως πάντα το πρώτο και σημαντικότερο τους όπλο στην προεκλογική μάχη είναι το ψέμα και η παραπληροφόρηση.

            Παραπληροφόρηση Πέμπτη: «Η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι ψήφος που ενισχύει το ΠΑΣΟΚ», μας λέει ο Αντώνης Σαμαράς.

            Λάθος η ψήφος στα μικρά κόμματα και συγκεκριμένα στα κόμματα που προέρχονται από την πλευρά της ΝΔ δεν ενισχύει το ΠΑΣΟΚ αλλά αποδυναμώνει τη ΝΔ. Την καθιστά ανίκανη να συμμετέχει στις εξελίξεις, δεν της επιτρέπει να συνεχίσει το ξεπούλημα της χώρας, την καθιστά αδύναμη ακόμα και να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με αυτό το σκοπό.

            Παραπληροφόρηση έκτη: «Η μη αυτοδυναμία  θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και σε επαναλαμβανόμενες εκλογές», απειλεί ο Σαμαράς.

            Η μη αυτοδυναμία θα οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα σε αντιμνημονιακά κόμματα κάτι που σημαίνει ότι θα ναυαγήσουν τα όποια σχέδια τους για ξεπούλημα της χώρας. Αν πάλι δεν προκύψει συνεργασία επειδή θα διαπιστώσουν όποιες διαφορές και πάλι δεν θα υπάρξει ακυβερνησία καθώς το σύνταγμα ορίζει τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και οι επαναληπτικές εκλογές θα λύσουν το ζήτημα.

            Αν ακόμα και με τις δεύτερες εκλογές δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο, τότε θα αποδειχθεί ότι και τα αντιμνημονιακά κόμματα δεν είναι τίποτα άλλο από εκφραστές τους συστήματος που βάζουν την εξουσία και την προσωπική καταξίωση πάνω από το συμφέρον του Λαού. Σε αυτήν την εξέλιξη προτιμάμε την ακυβερνησία από το να μας κυβερνούν οι μικροί , οι λίγοι , οι άθλιοι.

            Η αυτοδυναμία θα δώσει δύναμη, θα δώσει εξουσία και τέλος θα νομιμοποιήσει την παρανομία των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι η ΝΔ είναι διαφορετική ας κοιτάξουν λίγο πίσω. Ας θυμηθούν τη ΝΔ του Μητσοτάκη, και τη ΝΔ του Καραμανλή.

            Παραπληροφόρηση έβδομη: «Επόμενος στόχος είναι η ανάπτυξη», λένε και τα δύο κόμματα του μνημονίου.

            Ποια ανάπτυξη; Με τι χρήματα; Το ημερομίσθιο για τους εργάτες έχει φτάσει στα 18 ευρώ, ο μισθός του ιδιωτικού υπαλλήλου έχει πέσει στα 430 ευρώ, ο νεοδιορισμένος καθηγητής παίρνει 560 ευρώ. (Και αν κάποιοι χαίρονται για τον καθηγητή που παίρνει τόσο λίγα σήμερα, να μην παραπονεθούν αργότερα γιατί δεν βγαίνουν καταρτισμένα τα παιδιά του αύριο.)

            Για να έρθει ανάπτυξη θα πρέπει να υπάρχει υγιής πραγματική οικονομία, και να λειτουργούν και όλοι οι πυλώνες παραγωγής στην Ελλάδα. (Αγροτική Ανάπτυξη, Τουρισμός, Εμπορική Ναυτιλία, Ορυκτός πλούτος, Πράσινη ανάπτυξη).

            Τι έχουν καταφέρει όμως αυτή που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια;

            Αγροτική Ανάπτυξη: Καταντήσαμε να εισάγουμε από την Ιταλία και την Γερμανία Ελληνικό; Ελαιόλαδο, έχουμε μειώσει τις εξαγωγές μας σε προϊόντα στα οποία είχαμε τεράστια παραγωγή όπως ροδάκινα, μήλα, εσπεριδοειδή. Καταντήσαμε να εισάγουμε γάλα από την Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία και να το ακριβοπληρώνουμε ενώ οι παραγωγοί δεν παίρνουν τίποτα.

            Τουρισμός: Έχουμε καταφέρει να εξοντώσουμε τον τουρισμό και να μειωθούν οι κρατήσεις επειδή δεν υπάρχει σωστή τουριστική πολιτική.  (Μία σύγκριση μόνο να κάνουμε δείχνει την κατάντια ας δούμε και ας συγκρίνουμε το βίντεο της Τουρκίας και το δικό μας), ενώ η ακτογραμμή μας είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από όλης της υπόλοιπης Ευρώπης!!!

            Εμπορική Ναυτιλία: Χτυπούν ακόμα και τον Ελληνικό Στόλο με αποτέλεσμα οι εφοπλιστές να προτιμούν να νηολογούν πλοία με σημαία Παναμά παρά με Ελληνική. Έτσι η πρωτιά μας κινδυνεύει και αν συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί ήδη είναι χαμένη.

            Ορυκτός Πλούτος: Τον έχουν ξεπουλήσει. Με την δεύτερη δανειακή σύμβαση που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν υποθηκεύσει κάθε ορυκτό που έχουμε, από πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέχρι Ουράνιο και Χρυσό .

            Πράσινη Ανάπτυξη: Είμαστε η χώρα το Ήλιου και του Αέρα, Έχουμε δυνατότητα παραγωγής ενέργειας και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες τόσο με φωτοβολταϊκά πάρκα όσο και με αιολικά. Όμως ακόμα και το πρόγραμμα  «ΗΛΙΟΣ» είναι χαρισμένο (ούτε καν πουλημένο) στους γερμανούς.

            Καμία πίστη στις προεκλογικές κορώνες των Βενιζέλου και Σαμαρά. Καμία ανοχή πλέον σε όσους ξεπουλάνε τη χώρα

            Στις εκλογές της 6ης Μαΐου λέμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ, ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: