Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Μικροί, Φτωχοί και Ανόητοι Έλληνες!!!!


1981: Η Ελλάδα γίνεται κράτος –μέλος  της Ε.Ο.Κ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) σαν ισότιμο μέλος.

            2012: Τριάντα ένα χρόνια μετά η Ελλάδα έχει καταντήσει ο φτωχός συγγενής, το πειραματόζωο, η ανοιχτή πληγή, αιτία για κάθε τι κακό συμβαίνει στην Ευρώπη.

            Και ενώ οι ηγεσίες της Ελλάδας έχουν καταντήσει τα τσιράκια της Ευρώπης, και καθώς οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί θεωρούσαν ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο από λακέδες τους, τα τσιμπούκ τσογλάν τους βρε αδερφέ, γίνεται ανατροπή στις εκλογές της 6ης Μαΐου και ξαφνικά κατάλαβαν πως ότι μέχρι τώρα θεωρούσαν δεδομένο ξαφνικά δεν ισχύει.

            Και έτσι αφού βγήκαμε από μία εκλογική διαδικασία που καταδίκασε το μνημόνιο και μπήκαμε σε μία δεύτερη η οποία έχει σαν στόχο να οδηγήσει στην κατάργηση του, άρχισε ένας αγώνας ελέγχου της Ελληνικής κοινής γνώμης και καθυπόταξης της στα δικά τους θέλω, χρησιμοποιώντας οι δανειστές την στρατηγική του μαστίγιου και του καρότου.

            Από την μία απειλούν ότι θα φύγουμε από το ευρώ σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το μνημόνιο και από την άλλη δηλώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου του ευρώ και μάλιστα με επιπλέον οικονομική βοήθεια αν ψηφίσουμε τους δικούς τους τσουτσέδες.

            Μόνο τάμα δεν έχει κάνει η Μέρκελ για να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και αυτό επειδή σαν γνήσια Χριστιανοδημοκράτης απλά δεν έχει το Θεό της.

            Και οι Έλληνες τι κάνουν;

            Αν αληθεύουν οι δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν απλά τoυς πιστεύουν.

            Παρακαλούν οι Έλληνες να παραμείνουν στο ευρώ καθώς το ευρώ είναι ο Θεός τους.

            Παρακαλούν οι Έλληνες να στείλουν οι Ευρωπαίοι και άλλα χρήματα, λες και θα τα πάρουν αυτοί και όχι και εκείνα οι τράπεζες.

            Παρακαλούν οι Έλληνες να μην τους εγκαταλείψουν τα αφεντικά τους, γιατί πλέον έχουν γίνει σκυλάκια ράτσας και ικετεύουν για κανένα κοκαλάκι.

             Μικροί , φτωχοί και ανόητοι Έλληνες.

            Πείτε σκεφτείτε επιτέλους μία φορά ποιοι είσαστε. Σκεφτείτε σαν λαός και σαν Έθνος την ιστορία σας, σκεφτείτε τα παιδιά σας.

            Μικροί, φτωχοί και ανόητοι Έλληνες.

            Στις 17 Ιουνίου θα ψηφίσετε και πρέπει να πάρετε μία σημαντική απόφαση για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Θα αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε να σκύβετε το κεφάλι και να ανέχεστε προσβολές και λίβελους ή αν θα σηκώσετε κεφάλι και θα πείτε:

            ΟΧΙ!!!!! ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!

            ΟΧΙ!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΠΙΕΣΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!!!!

            ΟΧΙ!!!!!  ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΡΟΪΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΠΙΣΑ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΩΧ «ΠΑΣΑΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑ»

ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!! ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΤΕ!!!!!!!!

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης 40 Χρόνια Χαίρονται

Γιατί στηρίζουμε Ανεξάρτητους Έλληνες            Σαράντα χρόνια σχεδόν πέρασαν από την μεταπολίτευση. Τριάντα οχτώ για την ακρίβεια και η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται σε μία κατάσταση ληστρικών επιδρομών.

            Σαράντα σχεδόν χρόνια που η χώρα κυβερνάται με το ψέμα από κλέφτες, εκμεταλλευτές του Ελληνικού λαού.

            Όταν η Ελλάδα βγήκε από την εφταετία των συνταγματαρχών είχε ένα υγιές χρέος (υγιές καλείται ένα χρέος που αποπληρώνεται κανονικά), ύψους 115 δις δραχμών.

            Το 1981 το χρέος αυτό έχει ανέβει στα 672 δις δραχμές και κάποιοι επικαλούνται ότι αυτή τεράστια αύξηση οφείλεται και στην πετρελαϊκή κρίση του 1977.

            Το 1989 το χρέος έχει εκτοξευθεί στα 9,2 τρις δραχμές.

            Αν δεχτούμε ότι με την υποτίμηση της δραχμής του 1998 κατά 12,3% το χρέος ανεβαίνει στα 10,3 τρις με την προϋπόθεση ότι δεν αποπληρώθηκε μέρος του χρέους από το 1989 μέχρι τότε.

            Μεταφράζοντας αυτά τα 10,3 τρις δραχμές σε ευρώ το χρέος φτάνει περίπου στα 30.5 δις ευρώ.

            Και αν υπολογίσουμε ότι από το 1994 μέχρι το 2010 έχουμε πληρώσει 571 δις ευρώ κατανοούμε ή ότι όποια μαθηματικά έχουμε μάθει στα σχολεία μας είναι λάθος ή ότι κάποιοι μας κλέβουν ασύστολα.

            Βέβαια κάποιοι θα έρθουν να επιχειρηματολογήσουν ότι στο χρέος αυτό προστίθεται και το δημόσιο έλλειμμα.

            Τι σημαίνει όμως δημόσιο έλλειμμα;

             Έλλειμμα σε κάθε οικονομική διαδικασία λέμε ότι υπάρχει όταν κλείνουμε ταμείο και λείπουν χρήματα για οποιοδήποτε λόγο.

            Αυτό το έλλειμμα τα μαγειρέματα του Παπακωνσταντίνου το ανέβασαν στο 15% του ΑΕΠ. Τι σημαίνει αυτό σε πραγματικούς αριθμούς;

            Ότι από τα 56 δις ευρώ που ήταν τα έσοδα του κράτους το 2010 από το ταμείο έλλειπαν 8,4 δις.

            Αυτό πάλι μόνο δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει.

             Ή ότι το οικονομικό επιτελείο της χώρας δεν μπόρεσε να πιάσει τους στόχους του βάσει του προϋπολογισμού, ή ότι κάποιοι πήρανε μέσα από τα ταμεία του κράτους αυτά τα λεφτά.

            Αυτή η διαπίστωση μεταφράζεται ότι ή μας κυβερνούν ανίκανοι ή κλέφτες, το πιθανότερο συνδυασμός. Οι μισοί ανίκανοι και οι άλλοι μισοί κλέφτες, καθώς, η τέχνη του να είσαι κλέφτης απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες (βλ. Τσοχατζόπουλος).

            Σαράντα χρόνια τώρα μας εξαπατούν, σαράντα χρόνια τώρα μας κλέβουν, σαράντα χρόνια τώρα μας κυβερνούν με ψέματα.

            Το τελευταίο δάνειο το πήραμε το πήραμε το 1987 με συνολικό ύψος δανείων από το 1975 έως το 1987 18,4 δις  δολάρια εκ των οποίων το 81,4% δόθηκε σε εξυπηρέτηση των δανείων.

            Μετά από όλα αυτά ο Πάνος Καμμένος είναι ο επικίνδυνος που ζητά να ξεκαθαρίσει επιτέλους τι δώσαμε και τι πραγματικά χρωστάμε, που ζητά να γίνει ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου), που ζητά να εκμεταλλευτούμε πλέον τον πλούτο μας, που ζητά να πάνε στη φυλακή όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν αυτά τα χρήματα και αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους συνεχίζουν όχι απλά να εξαπατούν τους Έλληνες αλλά να προωθούν την εξόντωση τους για να ζουν αυτοί καλά και να εξασφαλίσουν τα δικά τους οφέλη.

            Η στήριξη στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στον Πάνο Καμμένο δεν είναι απλά επιλογή αλλά όσο ακραίο και να ακούγεται είναι επιβεβλημένη όχι για να βγούμε από την κρίση αλλά για να αλλάξουμε όλα τα δεδομένα στη χώρα μας καθώς το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων  δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό χώρο με την στενή έννοια του χώρου αλλά σε όλους τους Έλληνες που βαρέθηκαν τις μικροπολιτικές και τα κομματικά παιχνίδια καθώς ο Πάνος Καμμένος είναι ο μόνος αρχηγός μέχρι σήμερα που:

-          Κάλεσε τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίζουν κατά συνείδηση

-          Ζητά άμεση κατάργηση της Βουλευτικής Ασυλίας (πάγιο αίτημα στις πλατείες και στην κοινωνία)

-          Ζητά άμεσα ΕΛΕ για να βρούμε το επαχθές του χρέους και να διαπιστώσουμε αν και πόσα χρωστάμε.

-          Ζητά άμεσα οριοθέτηση των ΑΟΖ

-          Ζητά να μην έχουν δικαίωμα να πειράξουν οι δανειστές και οι τράπεζες την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.Είναι ίσως ο μόνος πολιτικός φορέας που έχει ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες μπορούμε να δούμε στο site των Ανεξάρτητων Ελλήνων http://anexartitoiellines.gr/program.php

Προσωπικά δεν υπέγραψα την ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αλλά σαν Έλληνας πολίτης στηρίζω φανερά και υπεύθυνα την προσπάθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων σαν υποχρέωση απέναντι στη  χώρα μου και στο μέλλον της που είναι τα παιδιά μας.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

SILVER ALERT: Εξαφάνιση Ηλικιωμένου.


SILVER ALERT: Εξαφάνιση Ηλικιωμένου.            Όνομα: Δημοκρατία

            Ηλικία: 2500 ετών

            Γεννήθηκε στην Ελλάδα

            Περιοχή Εξαφάνισης: Αθήνα, Ελλάδα.

            Όταν εξαφανίστηκε δεν φορούσε τίποτα. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες την βίασαν και την άφησαν γυμνή.

           

            Κάπως έτσι μόνο μπορούμε να περιγράψουμε την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα. Μία Ελλάδα που μέσα από τις όποιες κρίσεις αντιμετωπίζει, οικονομικές, πολιτικές η μεγαλύτερη είναι αυτή της απουσίας της Δημοκρατίας.

            Μέχρι σήμερα λέγαμε ότι υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας, ότι μας κυβερνά μία Κοινοβουλευτική Δικτατορία.

            Αυτές τις μέρες διαπιστώσαμε ότι η Δημοκρατία έχει εξαφανιστεί, δεν είναι ελλειμματική.

            Μία εβδομάδα κακόγουστου θεάτρου, με διερευνητικές εντολές που της πήραν για να της πάρουν γνωρίζοντας ότι δεν θα γίνει κυβέρνηση καθώς το βλέμμα τους ήταν στις επόμενες εκλογές και πως θα εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά αυτές τις ημέρες.

            Ο Σαμαράς, κράτησε την διερευνητική εντολή 5,5 ώρες αφού πρώτα κάλεσε τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων να πει ένα γειά.

            Ο Αλέξης Τσίπρας, παρόλο που γνώριζε ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση αριστεράς (πως θα μπορούσε άλλωστε), έδειχνε κολλημένος στις εμμονές του σε μία τραγική πολιτική παρωδία αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν μόλις 97 έδρες, με το ΚΚΕ να αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία με αποτέλεσμα να απομένουν μόλις 71 έδρες και με βάση τους αριθμούς ήταν δεδομένο ότι δεν έβγαινε.

            Ο Βενιζέλος, καλούσε για κυβέρνηση η οποία να συγκεντρώνει την πολιτική νομιμοποίηση του 51% του εκλογικού σώματος  για να ακολουθηθεί μία πολιτική που το 68% καταδίκασε.

            Ο Φώτης Κουβέλης θέλοντας να παραστήσει τον σωτήρα της χώρας ζήτηση οικουμενική κυβέρνηση με απαραίτητη προϋπόθεση την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν ακολουθώντας ουσιαστικά τις προσταγές του Βενιζέλου.

            Και εδώ έρχεται το πρώτο ερώτημα.

            Αν η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα για ποιο λόγο δεν σχημάτισαν κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχοντας μία ισχυρή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία;

            Δύο απαντήσεις μόνο υπάρχουν γι αυτό το ερώτημα.

            Ή έλεγαν ψέματα για την κατάσταση της Ελλάδας αλλοιώς θα έκαναν κυβέρνηση για να την σώσουν χωρίς να τους νοιάζει οτιδήποτε άλλο ή είναι προδότες και δοσίλογοι όπως τους κατηγορεί ο Καμμένος.

            Από την άλλη ο Καμμένος δεν καλείται στην σύσκεψη των αρχηγών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς το σύνταγμα του δίνει το δικαίωμα να καλέσει τους αρχηγούς όπως εκείνος κρίνει.

            Και ο Παπούλιας έκρινε ότι έπρεπε να λειτουργήσει σαν πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με αποκλεισμούς, όταν στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.

            Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος είχε υποχρέωση να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ταυτόχρονα πριν αρχίσει τις όποιες συζητήσεις για να τους εκθέσει την κατάσταση στην οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται η χώρα και να τους θέσει προ των ευθυνών τους.

            Αν κάποιοι δεν θέλουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Ν. Μιχαλολιάκο να μην πήγαιναν. Ας έδειχναν ποια είναι η άποψη τους περί Δημοκρατίας. Βέβαια το δείξανε αλλά με διαφορετικό τρόπο καθώς με την στάση τους δεν απαξίωσαν τον Ν. Μιχαλολιάκο αλλά τους 440 χιλιάδες ψηφοφόρους του που στις επόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου θα τους δούμε να γίνονται πάνω από 500 χιλιάδες, πετυχαίνοντας έτσι αυτό που δεν θέλαμε. Την ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής.

            Και έρχεται και το ζήτημα με το φερόμενο έγγραφο των Ανεξάρτητων Ελλήνων με σχέδιο στήριξης μίας Κυβέρνησης αν τίθεται ζήτημα Εθνικής Σημασίας, και για το οποίο ο Πάνος Καμμένος δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση είναι πλαστό.

            Και εδώ έρχεται το μέγα ζήτημα. Αν ο Πάνος Καμμένος λέει την αλήθεια και δεν παρέδωσε τέτοιο έγγραφο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ποιος είναι υπεύθυνος για την πλαστογραφία; Εδώ μιλάμε για ένα μείζων Εθνικό Ζήτημα, με ποινικές έως και κακουργηματικές ευθύνες το οποίο πάει να περάσει εξ απαλών ονύχων και να προσπεραστεί σαν άνευ σημασίας.

            Αν αυτό το κείμενο είναι πλαστό, πρέπει ο Πάνος Καμμένος που όλο αυτό το διάστημα μιλά για τιμωρία όσων έβλαψαν τη χώρα, να καταγγείλει και να κατηγορήσει επίσημα την προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και κάθε υπεύθυνο γι αυτήν την πράξη συκοφάντησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού.

            Αλλά για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να υπάρχει Δημοκρατία.

Και στην Ελλάδα η Δημοκρατία έχει εξαφανιστεί!!!!!

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Υπάρχει και Αριστερός Φασισμός!!!


Σήμερα το πρωί κυκλοφόρησε ένα άρθρο σε κάποια blogs που έχουν σκοπό να προσβάλλουν την Χρυσή Αυγή και τελικά προσβάλουν τους ψηφοφόρους της και την Δημοκρατία. 

Συγκεκριμένα έγραψε το kentrinews http://www.kentrinews.gr/parapolitika/1986-2012-05-12-18-41-42 και αναδημοσίευσε το tromaktiko http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_6264.html το παρακάτω άρθρο.

Ο Κάρολος Παπούλιας είναι εγνωσμένου δημοκρατικού ήθους, και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ιστορία και την αντιφασιστικιή και αντιναζιστική του δράση... Η απόφασή του όμως να συναντηθεί εν ονόματι των κανόνων της δημοκρατίας με ένα επίδοξο δολοφόνο της δημοκρατίας, αμετανόητο ναζιστή, δηλωμένο τραμπούκο και κήρυκα του ρατσισμού και της βίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής. Αλλά και σε απλούς ανθρώπους που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό να "νομιμοποιείται" έστω και μ' αυτό τον τρόπο μια εγκληματική οργάνωση που δεν κρύβει μάλιστα το εγκληματικό της πρόσωπο.

Η προεδρία της δημοκρατίας επικαλείται βέβαια λόγους συνταγματικής τάξης. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον πολιτικό χαρακτήρα μιας συνάντησης που μόνο τους ναζιστές θα ευνοήσει, και θα δώσει το βαθιά λαθεμένο μήνυμα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, ότι η Χρυσή Αυγή είναι "ένα κόμμα όμως όλα τα άλλα".
Ε, δεν είναι.

Απόψεις σαν τις παραπάνω μας θυμίζουν ότι μία από τις χειρότερες μορφές απολυταρχισμού και φασισμού ήταν ο αριστερός Σταλινισμός.

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής πάνω από 440 χιλιάδες Έλληνες ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι είναι λόθος. Εϊναι ομως ένα λάθος που οφείλουμε να το σεβαστούμε και οι απλοί πολίτες και οι πολιτικοί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όχι γιατί το επιβάλλει το Σύνταγμα αλλά γιατί το επιβάλλει η Δημοκρατία.

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ανεγκέφαλοι ότι η Χρυσή Αυγή είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα και αυτό ορίζεται από την Δημοκρατία που τόσο πολύ την παπαγαλίζουν κάποιοι αριστεριστές οι οποίοι έχουν μάθει να είναι δημοκράτες μόνο όταν τους συμφέρει.

Αν ο Παπούλιας δεν θέλει να συναντηθεί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και το κάνει με τόση δυσκολία μπορεί απλά να παραιτηθεί.

Αλλά είναι ντροπή από ανθρώπους που έχουν μάθει να ανέχονται και να δίνουν άλλοθι σε εν ενεργεία δολοφόνους της δημοκρατίας και να τους τρομάζει ένας επίδοξος.

            Και πολύ θα ρωτήσουν για ποιο λόγο εγώ ένας πολίτης αντίθετος τόσο με την φιλοσοφία όσο και με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, ένας άνθρωπος που με πάθος υποστηρίζω ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό κόμμα ντροπή για την Ελλάδα την υπερασπίζομαι.

            Δεν υπερασπίζομαι την Χρυσή Αυγή. Υπερασπίζομαι τις αρχές μου. Υπερασπίζομαι την βασικότερη των αρχών μου που είναι το γνωστό απόφθεγμα του Βολταίρου: «Δεν συμφωνώ ούτε με μία λέξη από όσα λες θα υπερασπιστώ όμως και με το τίμημα της ζωής μου να λες ελεύθερα όσα πρεσβεύεις».

Λίγη σοβαρότητα και λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει.

Σχηματίζεται Κυβέρνηση;


Σήμερα το μεσημέρι θα παιχτεί η τελευταία πράξη  της προσπάθειας για σχηματισμό κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

            Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Σαμαράς θα προτείνει σχηματισμό Κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Πάνο Καμμένο.

            Η αλήθεια είναι ότι και μετά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αύξηση της δύναμης του Αλέξη Τσίπρα ενώ τα κόμματα του μνημονίου καταποντίζονται ακόμη περισσότερο, όλο και πιο έντονα γίνονται τα σενάρια που λένε ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα εγγυηθούν στήριξη της αντιμνημονιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές που θα σημάνουν την ολική διάλυση των δύο κομμάτων που τα τελευταία 40 χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα.

            Για να πετύχουν τον στόχο τους δε τα κόμματα με την σύμπραξη του Κάρολου Παπούλια, φρόντισαν η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών να γίνει με αυτόν τον τρόπο ώστε ο Παπούλιας με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να πιέσουν τον Τσίπρα χωρίς να έχουν όποιες παρεμβάσεις από τα υπόλοιπα αντιμνημονιακά κόμματα και να πετύχουν σχηματισμό κυβέρνησης.

            Ο Κάρολος Παπούλιας για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται λίγος για τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς φαίνεται να καθοδηγείται από Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ θα έπρεπε να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μαζί.

            Ο λόγος που δεν το έκανε είναι προφανής. Θέλησαν να αποφύγουν ισχυρή πίεση από το αντιμνημονιακό μέτωπο προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς θεωρείται δεδομένο ότι σε περίπτωση που γινόταν συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών, με 4 αρχηγούς συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Μιχαλολιάκου να ζητούν για μία ακόμη φορά από Σαμαρά και Βενιζέλο να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους από την Τρόικα για να σχηματιστεί κυβέρνηση, θα τους έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση πολιτικά κάτι που με κάθε τρόπο θέλησαν να αποφύγουν.

            Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου καθώς πλέον, όλα δείχνουν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι έτοιμοι να δεχτούν όλους τους όρους που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για ακύρωση όλων των νόμων που έχουν σχέση με το μνημόνιο και αφορούν μισθούς και συντάξεις, με μόνο όρο την παραμονή στο ευρώ.

            Σε κάθε περίπτωση όλα είναι ρευστά, ενώ ο Πάνος Καμμένος στις 10:45 το πρωί σήμερα θα δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου με αφορμή την διαφωνία του με τον τρόπο που ο Παπούλιας συγκαλεί τους αρχηγούς αλλά πιστεύεται ότι από αυτήν την συνέντευξη θα βγουν και κάποιες άλλες ειδήσεις.