Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Ανοικτή Επιστολή στους Ψηφοφόρους της Ν.Δ.Η Ελλάδα Θα Τα Καταφέρει!!! Οι Έλληνες;

            Αγαπητέ ψηφοφόρε της Ν.Δ.

Τρεις εβδομάδες  έμειναν για τις εκλογές τις 6ης Μαΐου και το πρώτο διαφημιστικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Η Ελλάδα θα τα Καταφέρει» έπαιξε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Το ερώτημα που γεννάται μετά από αυτό το διαφημιστικό είναι πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Οι Έλληνες όμως;

Ο Αντώνης Σαμαράς ψηφοφόρε της Ν.Δ. και οι βουλευτές του κόμματος που ψηφίζεις είναι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο.

Το μνημόνιο που ξεπουλά την Ελλάδα και εντάσσει την δανειακή σύμβαση στο Αγγλικό Δίκαιο που εξασφαλίζει την υποθήκευση της χώρας και του πλούτου της.

Το μνημόνιο που προβλέπει για τους Έλληνες μισθούς Βουλγαρίας.

Το μνημόνιο που κατακερματίζει τις συντάξεις όλων αυτών των ανθρώπων που τόσα χρόνια πλήρωναν με τον ιδρώτα και το αίμα τους τις εισφορές τους για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή γεράματα.

Το μνημόνιο που οδηγεί στην ανεργία  το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων.

Το μνημόνιο που καταδικάζει το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών σας.

Το μνημόνιο που αν δεν στείλει τα παιδιά σας στην νέα μετανάστευση τα οδηγεί σίγουρα στην εξαθλίωση.

Σίγουρα για όλο αυτό φταίει η κυβέρνηση Παπανδρέου με το παράνομο φούσκωμα του ελλείμματος. Όμως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν που με την ψήφο του εξασφάλισε την Ευρώπη και τους δανειστές υποθηκεύοντας το μέλλον του δικού σου παιδιού για τα χρέη που αυτοί έκαναν και για τα χρήματα που αυτοί έφαγαν.

Αν ο δολοφόνος είναι ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς είναι ο συνένοχος ψηφοφόρε της Ν.Δ.  Για αυτήν την συνενοχή του θα τον ψηφίσεις ή θα τον δικάσεις;

Ο Σαμαράς επικαλείται το επιχείρημα πως αν δεν ψηφίσεις τη Ν.Δ. είναι σα να δίνεις άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ καλύπτοντας το και ενισχύοντας το.

Το θέμα είναι να μην ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρε ή να ανακάμψει η Ελλάδα και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι;

Με τα ποσοστά που έχει το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνε τίποτα γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι καταδικασμένο. Ψηφίζοντας Ν.Δ. ενισχύεις το μνημονιακό μέτωπο. Παρόλο που ο Σαμαράς εξαγγέλλει διαρκώς ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, οι δανειστές θα τον υποχρεώσουν να το κάνει γιατί θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους που ξέρουμε ότι είναι αντίθετα με τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Και αν υπέκυψε στον εκβιασμό και τις πιέσεις των δανειστών μας για να συνεργαστεί με τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, τι είναι αυτό που θα τον κάνει να μην υποκύψει στις πιέσεις για συνεργασία με τον Βενιζέλο μετά τις εκλογές;

Ο Αντώνης Σαμαράς ψηφοφόρε της Ν.Δ. δεν είναι κωλοτούμπας. Στην συνέντευξη που έδωσε προεκλογικά για τις Περιφερειακές εκλογές το 2010 είχε πει (παρότι είχε δηλώσει αντιμνημονιακός) ότι «η Ελλάδα τιμά τις υπογραφές της και θα τηρήσει το πρώτο μνημόνιο».

Και αν είχε σκοπό να τηρήσει το πρώτο μνημόνιο που δεν το είχε ψηφίσει καν, τι θα κάνει με το δεύτερο;

Ψηφοφόρε της Νέας Δημοκρατίας. Όταν μπεις στο παραβάν για να ψηφίσεις θυμήσου απλά ότι όχι μόνο κανένας πλέον δεν θα διορίσει το παιδί σου στο δημόσιο, όχι πλέον κανένας δεν θα σου κάνει κανένα ρουσφέτι, αλλά και θα καταδικάσει το μέλλον τους στην εξαθλίωση.

Ψηφοφόρε της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς σου έχει πει διάφορα για να σε πείσει να ψηφίσεις αυτόν και το κόμμα του.

Ψηφοφόρε της Νέας Δημοκρατίας. Όταν θα είσαι μέσα στο παραβάν σκέψου….

Είναι ικανά τα επιχειρήματα τους να σε πείσουν απέναντι στην εικόνα των ανθρώπων για τους οποίους αγωνίστηκες μία ζωή και σήμερα τους καταδικάζουν;

            Ψηφοφόρε της Νέας Δημοκρατίας. Πάψε να είσαι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας και γίνε ψηφοφόρος της Δημοκρατίας. Ψηφοφόρος της Ελλάδας. Πάψε να ψηφίζεις το κόμμα σου και ψήφισε την Ελπίδα!!!

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Που Είναι οι Αγανακτισμένοι Έλληνες;


Σε λίγες ημέρες θα κλείσει ένας χρόνος από τότε που οι Έλληνες άρχισαν να βγαίνουν στις πλατείες εκδηλώνοντας την αγανάκτηση τους απέναντι σε μία ανάλγητη και προδοτική κυβέρνηση, απέναντι σε μία ανάλγητη Ευρώπη, απέναντι σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα,  με αποκορύφωση την 25η Μαΐου όπου και έγινε η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες των πόλεων της χώρας.

            Το μόνο που έμεινε πλέον να θυμίζει εκείνο το κίνημα, κάποιες σελίδες στο διαδίκτυο και ειδικά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου μόνος λόγος ύπαρξης φαίνεται να είναι  οι δημοσιεύσεις κάποιων blogs και η παρουσία κάποιων τελευταίων «ρομαντικών» που πιστεύουν ακόμα στο κίνημα.

            Οι αγανακτισμένοι πλέον αντικαταστάθηκαν από κάποια εξαμβλώματα που εκμεταλλεύτηκαν όλο αυτό το κίνημα. Κάποιους ανθρώπους που αποφάσισαν να μεταλλάξουν όλο αυτό το κίνημα και να το κάνουν γαϊτανάκι.

            Έτσι είδαμε μέσα από το κίνημα να πετάγονται διάφορες ομάδες, πολιτικές κυρίως, που αποφάσισαν να λειτουργήσουν σαν σύγχρονοι ξερόλες μεσσίες, βοηθώντας κάποιους ανθρώπους –συμπολίτες με απώτερο σκοπό να αναδειχθούν για δικό τους όφελος και  με σκοπό την αυτοπροβολή.

            Γιατί άραγε ο κόσμος έφυγε από τις πλατείες όμως;

            Μήπως έπαψε να είναι αγανακτισμένος; Μήπως η κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε πράγματι ελπίδα στον τόπο και τους πολίτες; Μήπως ενόψει των εκλογών ο λαός πιστεύει ότι κάτι θα αλλάξει και ελπίζει; Μήπως τελικά δεν τον νοιάζει;

            Ή μήπως τελικά ο κόσμος φοβάται περισσότερο τους σωτήρες που δεν γνωρίζει από τους απατεώνες που τον κυβερνούν τόσα χρόνια αλλά τους γνωρίζει;

            Το ζητούμενο όμως είναι ότι οι Αγανακτισμένοι πρέπει να επαναδραστηριοποιηθούν. Αλλά σαν το αυθόρμητο εκείνο κίνημα που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.  Να επαναδραστηριοποιηθούν οι πολίτες και όλους αυτούς που αποφάσισαν ότι το κίνημα χρειάζεται πολιτική ταυτότητα και θέλησαν να το καπηλευτούν να τους παραγκωνίσουν.

            Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων δεν ήταν κίνημα σωτήρων αλλά κίνημα πολιτών. Δεν ήταν κίνημα που είχε και έβγαζε ηγέτες αλλά κίνημα συλλογικότητας και αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

            Οι εποχές των ηγετών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πρέπει πλέον να φέρουμε την εποχή των πολιτών. Και αυτό μόνο μέσα από τους ίδιους τους πολίτες μπορεί να γίνει.

            Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι εκλογές είναι λύση, θα δουν πόσο λάθος κάνουν την επομένη κιόλας των εκλογών.  Οι εκλογές ήταν μία μικρή νίκη καθώς ανέτρεψαν κάποια πολιτικά δεδομένα. Όμως είναι μία πύρρειος νίκη χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

            Αυτός ο αγώνας μόνο με ένα τρόπο μπορεί να τελειώσει. Με ανατροπή του πολιτικού συστήματος. Με ριζική αλλαγή του. Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Μίας δημοκρατίας που θα είναι όπως ορίστηκε να λειτουργεί μία δημοκρατία. Συμμετοχικά, από όλους και με όλους.

            Όμως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάζονται οι πολίτες. Οι αγανακτισμένοι πολίτες. Και το ερώτημα παραμένει.

Που Είναι οι Αγανακτισμένοι;

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Μετά τον Άκη Ποιοι Έμειναν εκτός Κορυδαλλού;


Με μία περίτεχνη πολιτική κίνηση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος τελικά οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

            Όχι για τις πολιτικές του απάτες αλλά για κακουργήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου.  Και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα.

            Ας δούμε όμως μερικούς έστω ακόμα πρέπει να μπούνε στη φυλακή για να υπάρξει δικαιοσύνη (η σειρά είναι τυχαία)

            Κώστας Σημίτης

            Γιάννος Παπαντωνίου

            Γιώργος Παπανδρέου

            Βαγγέλης Βενιζέλος

            Θεόδωρος Τσουκάτος

            Σάββας Τσιτουρίδης

            Γιώργος Βουλγαράκης

            Θοδωρής Ρουσόπουλος

            Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

            Ντόρα Μπακογιάννη

            Κώστας Λαλιώτης

            Μιχάλης Λιάπης

            Κάρολος Παπούλιας

            Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

            Στέφανος Μάνος

            Θεόδωρος Πάγκαλος

            Ζητάμε συγνώμη για όσους ξεχάσαμε. Δεν είναι λιγότερο απατεώνες, απλά ανακαλύψαμε ότι αξίζουν λιγότερο από τον χρόνο που ασχολούμαστε μαζί τους!!!