Σελίδες

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Εκκλησία: Μαγαζί Γωνία και Χωρίς Ανταγωνισμό.


Χριστέ μου αν ποτέ γυρίσεις στη γη οι παπάδες θα σε ξανασταυρώσουν. Και αυτοί θα είναι χειρότεροι από τους Φαρισαίους καθώς εκείνοι σε σκότωσαν στο όνομα του δικού τους Θεού. Αυτοί θα σε σκοτώσουν στο όνομα Σου.

            Αλλιώς ξεκίνησε την Εκκλησία του ο Χριστός. Αλλιώς οι Απόστολοι. Αλλιώς την κατάντησαν οι παπάδες.

            Μία εταιρία την έχουν κάνει. Ένα μαγαζί με ελάχιστο ανταγωνισμό καθώς ο όποιος ανταγωνισμός υπάρχει είναι απλά υποκατάστημα της ίδιας μητρικής. Όμορφα τα έχουν πράξει οι επί γης παπάδες.

            Δημιούργησαν για παράδειγμα την Εκκλησία Α.Ε. και από κάτω υπάρχουν οι θυγατρικές της: Ορθόδοξη Εκκλησία, Καθολική Εκκλησία, Πεντηκοστιανοί, Ευαγγελιστές, Αρμένιοι, Μονοφυσίτες, Προτεστάντες, Μάρτυρες του Ιεχωβά και πολλές άλλες θυγατρικές και υποκαταστήματα.

            Για να δούμε όμως πως εξελίχθηκε οι εκκλησία και πως οι Χριστιανοί μέσα στους αιώνες.

            Οι πρώτοι Χριστιανοί, αγνοί, άδολοι πιστοί στην Αγάπη που δίδαξε ο Χριστός, κυνηγήθηκαν όσο κανείς ίσως στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν με φρικτά μαρτύρια.

            Όμως σιγά – σιγά ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε. Οι Χριστιανοί ξέχασαν την διδαχή του Χριστού «Αγαπάτε αλλήλους»,  «Αγάπα τον εχθρό σου» «Αν σε ραπίσουν την δεξιά γύρνα το μάγουλο».

            Ήρθε ένας Αυτοκράτορας ονόματι Θεοδόσιος ο Α’ και όχι μόνο εξανάγκασε στο Χριστιανισμό (πάει και η ανεξιθρησκεία) κατέστρεψε ότι Ελληνικό, γκρέμισε ναούς, κατάργησε τους Ολυμπιακούς αγώνες και καταδίκαζε σε Θάνατο όσους δεν ήταν Χριστιανοί. Ένας παρανοϊκός που μέσα στην περίσσια αλαζονεία του κατάσφαξε μέσα στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης 7000 ανθρώπους στην πλειοψηφία τους άμαχους. Και αυτόν τον σχιζοφρενή αυτοκράτορα η Εκκλησία επειδή έκανε όλα αυτά τον ανακήρυξε άγιο.

            Και η αυθαιρεσίες  της Εκκλησίας συνεχίστηκαν. Το 415 μ. χ. σκότωσαν με βάναυσο τρόπο την φιλόσοφο και μαθηματικό της Αλεξάνδρειας Υπατία ξεσκίζοντας της τα ρούχα και σκίζοντας τις σάρκες της με όστρακα.

            Η Βυζαντινή αυτοκρατορία δεν ήταν τίποτα άλλο πλέον από μία παπαδοκρατία όπου οι Πατριάρχες είχαν ισχύ όση και ο Αυτοκράτορας σχεδόν.

            Το 1453 ο Γεννάδιος Σχολάριος ήταν αυτός που άνοιξε τις πύλες στους Οθωμανούς καθώς ήταν εναντίον της Ένωσης των Εκκλησιών. «Καλύτερα να προσκυνήσουμε τους αλλόθρησκους παρά τον Πάπα.»

            Αν παρατηρήσουμε λίγο τον χάρτη της Κωνσταντινούπολης θα διαπιστώσουμε πόσο κοντά ήταν η Κερκόπορτα στην Ιερά Μονή των Βλαχερνών.

            Μία Εκκλησία που έχει ανακηρύξει άγιους όσους πολέμησαν οτιδήποτε Ελληνικό. Μία Εκκλησία που πήρε μία απλή διδασκαλία του Χριστού και την έκανε πολύπλοκη και μπερδεμένη για να ελέγχει τους πιστούς της.

            Ο Χριστός οργισμένος πέταξε έξω από τον ναό τους εμπόρους και τους αργυραμοιβούς που έκαναν τον Οίκο του Θεού «οίκο εμπορίου».

            Δεν αφήνουν μόνο να κάνουν τις γιορτές των όποιων αγίων πανηγύρια έξω από τις εκκλησίες, αλλά έχουν αναγάγει σε μέγα εμπόριο τα πάντα.

            Μία Εκκλησία που υποτίθεται ότι πιστεύει σε ένα Θεό και στην Αγία Τριάδα και αφορίζει τους δωδεκαθεϊστές, έχει δημιουργήσει μία στρατιά μικρών θεών. Και ενώ σύμφωνα με τη θρησκεία μας μετά από τον Χριστό και την Ανάσταση Του κανείς δεν πήγε στον Παράδεισο ή στην κόλαση, αλλά όλοι οι νεκροί παίρνουν πρόγευση παραδείσου και κολάσεως, και ενώ σύμφωνα πάλι με τη θρησκεία, τους αγίους απλά τους τιμούμε για τον ενάρετο (όπου υπήρχε) βίο ή για την μαρτυρία τους στο Χριστό, η Εκκλησία τους θεοποίησε κάνοντας όχι μόνον αυτούς θαυματουργούς αλλά και τις εικόνες τους. Και οδήγησαν τους πιστούς σε μία εποχή πίστης, λατρείας και αφοσίωσης όχι στο Θεό αλλά σε εικόνες και αντικείμενα.

            Θαυματουργή η εικόνα της Παναγίας στην Τήνο, της Παναγίας Σουμελά, της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής αλλά δεν είναι ενδεχομένως θαυματουργή η εικόνα της Παναγίας στο σπίτι μας. Θαυματουργά τα οστά, ή η κάρα τους τάδε ή του δείνα αγίου ή αγίας. Πουλάνε από Τίμιο ξύλο (αλήθεια αυτός ο Σταυρός ποτέ δεν τελειώνει; Τι είδους Τίμιο Ξύλο είναι  αυτό;), μέχρι κομμάτια από ράσα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί το επιχειρηματικό και δαιμόνιο μυαλό τους.

            Καλούν τον κόσμο να προσκυνά όλα αυτά τα είδωλα γιατί βγάζουν χρήματα. Καλούν τον κόσμο να εξομολογείται (αλήθεια σε ποιο σημείο του Ευαγγελίου αναφέρεται η εξομολόγηση; Όχι η Μετάνοια, η εξομολόγηση).

            Με Αυτοκρατορικές σφραγίδες και Σουλτανικά φιρμάνια έχουν καταπατήσει άπειρες εκτάσεις και η εκκλησιαστική περιουσία είναι τεράστια όμως τους μισθούς τους, τους πληρώνει ακόμα το κράτος από τους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων.

            Αφορίζουν όποιον έχει αντίθετη γνώμη ή τους θίξει καθώς όλοι τους παπά-Γρηγόρηδες υποκριτές είναι (από το ο Χριστός Ξανασταυρώνεται).

            Και τους ρωτώ εγώ όλους αυτούς τους μαυροφορεμένους γενειοφόρους.

            Με ποιο κριτήριο η αγιότητα καθορίζεται και αποφασίζεται από την εκκλησία και όχι από την ζωή ενός αγίου. (Σαφώς και υπάρχουν άγιοι αλλά όχι θαυματουργοί αφού τα θαύματα δεν τα κάνουν οι άγιοι αλλά η πίστη.) Ο ίδιος ο Χριστός εκτός από 3 θαύματα όλα τα άλλα θαύματα τα έκανε η πίστη των πιστών. «Η πίστη σου σε έσωσε»

            Γιατί ενώ ο απόστολος Παύλος στην προς Τιμόθεο επιστολή του λέει ότι «Πρέπει λοιπόν ο επίσκοπος να είναι ανεπίληπτος, μιας γυναίκας άντρας, νηφάλιος, σώφρονας, κόσμιος, φιλόξενος, διδακτικός,  όχι φιλόκρασος, να μη δέρνει, [να μην είναι αισχροκερδής]. αλλά να είναι επιεικής, άμαχος, αφιλάργυρος,  να διευθύνει καλά το δικό του οίκο, παιδιά να έχει σε υποταγή με κάθε σεμνότητα ( εξάλλου αν κάποιος δεν ξέρει να διευθύνει το δικό του οίκο, πώς θα επιμεληθεί την εκκλησία του Θεού;)  Να μην είναι νεοφώτιστος, για να μη θολώσει από υπερηφάνεια και πέσει σε καταδίκη του διαβόλου.  Πρέπει επίσης να έχει και καλή μαρτυρία από τους έξω, για να μην πέσει σε κατηγορία και σε παγίδα του διαβόλου», οι επίσκοποι στην εκκλησία υποχρεωτικά είναι άγαμοι ( για να μην αναφερθούμε στα άλλα προτερήματα που πρέπει να έχει); Για ποιό λόγο λοιπόν οι επίσκοποι στην εκκλησία είναι υποχρεωτικά άγαμοι; Θα μου πείτε το αποφάσίσαν όπως και πολλά άλλα οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Οι παπάδες δηλαδή!!!

            Γιατί ενώ ο Χριστός διακήρυξε την αγάπη αυτοί κηρύττουν το μίσος με μηνύματα μίσους εναντίων όποιων αλλοθρησκων;   

            Γιατί ενώ η Εκκλησία έχει τόση περιουσία την Μεγάλη Εβδομάδα σε πολλούς ναούς βάζουν έρανο «υπέρ στολισμού του επιταφίου»; (Πόσα σας λείπουν τελικά;

            Είναι πολλά τα ερωτήματα και θα μείνουν αναπάντητα γιατί δεν μπορούν να τα απαντήσουν. Το πολύ – πολύ αντί για απάντηση να πάρουμε έναν αφορισμό όπως ο Νίκος Καζαντζάκης.

            Μαγαζί γωνία η Εκκλησία με τεράστια κέρδη μπροστά σε ένα λαό που παλεύει για να επιβιώσει. Σε βάρος ενός λαού που παλεύει να επιβιώσει.

            Και ναι ο γράφων είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει και στην Αγία Τριάδα και στους Αγίους. Πιστεύει ότι πρέπει να τιμούμε τους αγίους για τον βίο τους ή την μαρτυρία τους και όχι να τους λατρεύουμε όπως κάνει η παπαδοκρατία. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος γίνεται άγιος μέσα από μία ενάρετη ζωή, μέσα από τη μαρτυρία τους και όχι επειδή τον αποφάσισε πως είναι άγιος ένα τσούρμο παπάδων.

            Πιστεύω πως ο Χριστός δίδαξε την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη και θυσιάστηκε για εμάς και για τις αμαρτίες μας  και δεν δίδαξε τις πουριτανικές και ακραίες «διδαχές» της παπαδοκρατίας που μας πασάρουν.

            Αυτή η εκκλησία δεν υπάρχει για να διδάξει και να διαδώσει το λόγο του Θεού, και να κηρύξει τα Ευαγγέλια. Υπάρχει για να δημιουργεί στρατιές φανατισμένων θρησκόληπτων και να κάνει ακόμη πιο προσοδοφόρα την επιχείρηση της. Τόσα θέλουν για την βάφτιση, τόσα για τον γάμο, τόσα για την κηδεία.

            Από τον ενοριακό ναό της περιοχής μου την προηγούμενη εβδομάδα βγήκαν να κάνουν έρανο. Για ποιόν; Για ποιους φτωχούς; Αλήθεια να μιλήσουμε για κάποιες γυναίκες που δούλευαν σε κάποιους ναούς και τις έδιωξαν για να βάλουν δικούς τους;(σε μαρτυρία αναφέρομαι). Ή μήπως να αναφέρουμε ότι η εκκλησίες έχουν εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση;

            Πάλι ξέχασα υπηρετούν το Θεό. Ποιόν θεό όμως αλήθεια τον δικό τους ή τον δικό σας;

Χριστέ μου αν έρθεις ξανά στην γη οι παπάδες θα σε ξανασταυρώσουν και αυτή τη φορά στο Όνομα Σου!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: