Σελίδες

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Δημοτικές Εκλογές: Η Βέροια στην Εντατική


Πόση έλλειψη σοβαρότητας πια;
Η αλήθεια είναι ότι στην σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία ποτέ οι Δημοτικές Εκλογές δεν χαρακτηριζόταν από σοβαρότητα, τόσο σε ότι αφορά τους υποψήφιους όσο και τους ψηφοφόρους.
Μία διαδικασία μέσα από την οποία θα έπρεπε οι πολίτες να εκλέξουν τοπικούς άρχοντες για να διοικήσουν την πόλη και να φροντίσουν για την ευημερία αυτής και των πολιτών της, όλα αυτά τα χρόνια ήταν μία πολιτική πρόβα για τις Εθνικές Εκλογές.
Οι πολίτες δεν ψήφιζαν τον Βλαζάκη, τον Χασιώτη, τον Σκουμπόπουλο, την Χαρούλα, αλλά το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ που τους στήριζαν.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι Βεροιώτες ποτέ δεν ψήφισαν κάποιον δήμαρχο με κριτήριο το συμφέρον της πόλης αλλά μόνο με βάση την πολιτική (κομματική) τους ταυτότητα και (όπως και στις Εθνικές Εκλογές), την πεποίθηση ότι «αυτός μπορεί να βάλει το παιδί μου σκουπιδιάρη στο δήμο».
Και φυσικά δεν έχουμε τίποτα εναντίων των κατά τα άλλα συμπαθητικών υπαλλήλων της καθαριότητας του Δήμου. Με τα σκουπίδια που τους τοποθετούν έχουμε και τα σκουπίδια που τοποθετούνται ( σε κάθε πόστο και όχι μόνο σε αυτό του τμήματος καθαριότητας).
Και ήρθαν οι φετινές εκλογές. Οι εκλογές των πολιτικών shock.
Σοκ Πρώτο: Όλοι οι ΠΑΣΟΚτσίδες υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ανεξαρτητοι.
Σοκ Δεύτερο: Οι μισοί ΠΑΣΟΚτσίδες Δημοτικοί Σύμβουλοι (αυτοί που χαρακτήριζαν τον Καραπαναγιωτίδη ανεπαρκή στις περασμένες Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια) σήμερα είναι υποψήφιοι στο πλευρό του. Μάλλον την ανεπάρκεια που τον χαρακτήριζε σαν Νομάρχης την κάλυψε σαν Αντιπεριφερειάρχης.
Σοκ Τρίτο:  Στην απέλπιδα προσπάθεια να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια τους με ονόματα, έφτασαν στο σημείο να βάζουν κάθε ανύπαρκτο και αδιάφορο με τα κοινά χωρίς να υπολογίζουν ότι οι Βεροιώτες μπορεί να κάνουν την έκπληξη και να τους ψηφίσουν για να γελοιοποιήσουν το σύστημα αλλά αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή πλέον αυτής της πόλης.
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Για μία φορά στην Ιστορία αυτής της πόλης ας νοιώσουμε την Ευθύνη που έχουμε απέναντι της και απέναντι στους συμπολίτες μας.
Για μία φορά πριν ψηφίσουμε τον όποιον «ψευτο-ανεξάρτητο», του οποίου είδαμε την ιστορία,
Πριν ψηφίσουμε τους «αποστάτες» που πάντα βρώμιζαν τον τόπο και την πολιτική του ιστορία χάριν μίας καρέκλας,
Πριν ψηφίσουμε τον επόμενο Δήμαρχο ας σκεφτούμε σοβαρά…..
Θέλουμε Δήμαρχο  για την Βέροια και τους Βεροιώτες ή για να σπάμε πλάκα μαζί του και με τους συμβούλους του.
Θέλουμε Δήμαρχο που το παίζει ανεξάρτητος ή Δήμαρχο που οι αγώνες του δικαιώνουν την ιστορία του.
Δεν θα αναφέρω όνομα. Δεν υπάρχει λόγος. Αν σας έρχεται κάποιο όνομα στο μυαλό αμέσως…. Τότε ναι αυτός είναι!!!!!!!

Γιατί στην Βέροια οφείλουμε να την βγάλουμε από την εντατική, όχι να την ρίξουμε στο θάνατο!!!!!!

Το Γλυκό Άλλοθι της Τρομοκρατίας!!!!


Μία ακόμα απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας είδε τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα  που ευτυχώς σύμφωνα με τα λεγόμενα, αντιλήφθηκαν γρήγορα τον εκρηκτικό μηχανισμό και απετράπη τελικά.
Το γεγονός έλαβε χώρα στο Αστυνομικό τμήμα της Ιτέας  και στον εκρηκτικό μηχανισμό βρήκαν γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού.
Όμως ποια είναι η αλήθεια πίσω από τα γεγονότα;
Πολύ καιρό τώρα γίνεται ντόρος με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Όμως ποιος αναρωτήθηκε αλήθεια  γιατί ο Ξηρός δεν απέδρασε νωρίτερα αλλά παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή; Για ποιο λόγο δεν βγήκε και πάλι στην ενεργό δράση όλα αυτά τα χρόνια;
Η αλήθεια είναι μία.
Κάθε φορά που η Τρομοκρατία χτυπά το σύστημα ή την κοινωνία βγαίνει ένας καινούριος αντιτρομοκρατικός νόμος ή ενεργοποιούνται τα άρθρα των ήδη υπαρχόντων.
Ένα γλυκό άλλοθι για να νομιμοποιεί το σύστημα τους αντισυνταγματικούς νόμους που καταλύουν όλο και περισσότερο ότι δημοκρατικό έμεινε σε αυτή τη χώρα.
Ένα γλυκό άλλοθι των κυβερνώντων και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά και των ομοίων του για να προχωρήσουν σε νέα χουντικά μέτρα. Μέτρα που ποτέ δεν θα χτυπήσουν τελικά την τρομοκρατία αλλά τους απλούς πολίτες. Εκείνους που όταν αποφασίσουν να αντιδράσουν απέναντι στα συνεχόμενα μέτρα εξόντωσης του Λαού, θα κατηγορηθούν για τρομοκρατία.
Με λίγα λόγια ο Ξηρός δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμη πιόνι του συστήματος. Είναι ένα δέντρο που δεν μας αφήνει να βλέπουμε το δάσος.
Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για νέους νόμους που θα ελέγχουν και την αναπνοή μας.
Ας ετοιμαστούμε για καταστάσεις που τις βλέπαμε σε θρίλερ επιστημονικής φαντασίας στον κινηματογράφο και νομίζαμε ότι ήταν παραμύθι…..

….Δεν είναι όμως!!!!!