Σελίδες

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το Ανύπαρκτο Πλεόνασμα Μίας Οικονομίας, Η Υπαρκτή Αθλιότητα Μίας Κυβέρνησης Και Η Πρωτοφανής Ηλιθιότητα Ενός Λαού!!!!!


Και για μία ακόμη φορά οι μάσκες έπεσαν και τα ανεκδιήγητα ψεύδη ενός άθλιου Υπουργού Οικονομικών που ακούει στο όνομα Γιάννης Στουρνάρας και ενός αθλιότερου Πρωθυπουργού που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς αποκαλύφθηκαν.
            Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε αλλά είναι αλλοιώς να το ακούς βρε αδερφέ!!!!
            Και εκεί που ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς μας έλεγαν για πρωτογενές πλεόνασμα έκπληξη το οποίο θα μοιραστεί στους ένστολους (πραιτωριανούς της Κυβέρνησης) και στις αδύναμες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες (για ποιες ακριβώς λέει δεν γνωρίζουμε αλλά ας μας πουν ποιες είναι οι δυνατές), ήρθε η Τρόικα να μιλήσει και για άλλο δημοσιονομικό έλλειμμα επιμένοντας σε μέτρα τριών δις για το 2014 αλλά και η Eurostat να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρωτογενές πλεόνασμα.
            Εμείς όμως σαν ένας πρωτόγνωρα ηλίθιος λαός θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας λένε αλήθεια οι κυβερνώντες τη χώρα. Θέλουμε να ζούμε στον εφιάλτη ελπίζοντας ότι πριν ξυπνήσουμε θα εξελιχθεί σε ένα όμορφο όνειρο. Τόση Ηλιθιότητα.
            Αλήθεια ποιος νοήμων άνθρωπος θα πίστευε πραγματικά ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία;
            Σε όλες τις οικονομίες του κόσμου για να υπάρχει πλεόνασμα στην οικονομία πρέπει να υπάρχει παραγωγική διαδικασία. Ποια είναι η παραγωγική διαδικασία σε αυτόν τον έρμο και βασανισμένο τόπο            ;
            Εμείς βαφτίσαμε παραγωγική διαδικασία το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, την φορολόγηση ακόμα και στα πιο απίθανα πράγματα  (φόρο λίπους ζητάει τώρα η τρόικα για να μην μπορεί ο Έλληνας και επίσημα να φάει κρέας ή να πιεί σωστό γάλα) και ο πατρο-Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει ότι θα έρθει μέρα που θα φορολογήσουν και τα παράθυρα στα σπίτια σας και τις κουρτίνες των παραθύρων. Αυτό όμως θα γίνει μάλλον το 2015 οπότε είναι νωρίς για να αντιδράσουμε. Ας περιμένουμε λίγο, ίσως είναι μικρή αυτή η φορολογία.
            Και είδαμε τον Στουρνάρα να τα βάζει με θεούς  και δαίμονες με Τροϊκανούς και Eurostat επειδή τόλμησαν να πουν ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα. Επειδή κατέρριψαν το μόνο επιχείρημα που ίσως είχε η κυβέρνηση για να μπορέσει να καθησυχάσει τον κόσμο με την ψευδαίσθηση του «επιτέλους βλέπουμε φως στο τούνελ».
            Και είμαστε τόσο ηλίθιοι σαν λαός που ενώ η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει προ πολλού εμείς ακόμα κοιτάμε τα ερείπια της και την ανεχόμαστε.
            Άλλωστε ποιος ο λόγος να βγούμε στους δρόμους; Κάνει κρύο τώρα.
            Τι κι αν πεθαίνουν άνθρωποι από μαγκάλια, από το κρύο και από την πείνα; Δεν βρίσκονται στο δικό μας σπίτι
            Τι κι αν η ανεργία έχει χτυπήσει μαύρο (το κόκκινο το ξεπέρασε πριν από 2 χρόνια), εμείς έχουμε να λέμε ότι φταίνε οι λαθρομετανάστες.
            Τι κι αν η κατάντια μας έχει πιάσει πάτο και η ηλιθιότητα μας ταβάνι. Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι για να ζεσταθούμε από τον ήλιο.

            Γιατί στην τελική είμαστε ο πάνσοφος λαός που έχει πει την μεγάλη ρήση:  «Ας το βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρύπα», τι κι αν το βάλαμε εμείς!!!!!!!!