Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τρομοκρατία ή Επανάσταση;




Το νέο «χτύπημα» στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε και πάλι στην Ελλάδα την συζήτηση για την τρομοκρατία. Άνοιξε για μία ακόμη φορά ένας φάκελος που δεν έκλεισε ποτέ στην πραγματικότητα.
            Και βγήκαν όλα τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί φορείς (ακόμα και η Χρυσή Αυγή) και καταδίκασαν τη βία.
            Ποια βία όμως;
            Πριν δούμε τι είναι η τρομοκρατία ας δούμε τις πηγές της.
            Είναι κοινά αποδεκτό πως η τρομοκρατία δεν είναι απλά ένα κακούργημα αλλά κακουργηματική πολιτική πράξη.
            Δεν είναι μία δολοφονία με σκοπό την εκδίκηση, την απονομή δικαιοσύνης, ή τη ληστεία. Δεν είναι μία έκρηξη βόμβας με σκοπό το μακελειό ή πράξη κάποιου παρανοϊκού ατόμου.
            Είναι μία πολιτική πράξη που σαν στόχο έχει πρόσωπα και σύμβολα που εκπροσωπούν κάτι το οποίο για τον δράστη είναι σάπιο, νοσηρό.
            Πριν από 45 χρόνια ο Αλέκος Παναγούλης έκανε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τότε δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου.
            Εδώ γεννάται το ερώτημα. Τι ήταν αλήθεια ο Αλέκος Παναγούλης; Επαναστάτης εναντίον μίας «στυγνής» δικτατορίας ή  Τρομοκράτης;
            Ο ίδιος είχε δηλώσει στην Οριάνα Φαλάτσι: Δεν επιδίωξα να σκοτώσω έναν άνθρωπο, δεν είμαι ικανός να σκοτώσω έναν άνθρωπο. Επιδίωξα να σκοτώσω έναν τύρρανο.
                Πριν από ακόμα περισσότερα χρόνια κάποιοι τρελοί Έλληνες επαναστάτησαν απέναντι σε μία κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αναγνωρισμένα τότε τα σύνορα της, Αναγνωρισμένη η Υψηλή Πύλη από τα τότε κράτη και κυβερνήσεις.
          Τελικά τι ήταν ο Κολοκοτρώνης επαναστάτης ή τρομοκράτης;
          Με λίγα λόγια για να ξεχωρίσουμε την επανάσταση από την τρομοκρατία τι είναι αυτό που κάνει τον διαχωρισμό;
          Και η απάντηση είναι πολύ απλή ή τουλάχιστον ακούγεται απλή. Τον διαχωρισμό ανάμεσα στον τρομοκράτη και τον επαναστάτη τον κάνει το δίκιο του λαού. Το κοινό συμφέρον.
          Σήμερα οι Έλληνες ζουν τραγικές στιγμές.
          Η πείνα είναι φαινόμενο καθημερινό στην Ελλάδα καθώς βλέπουμε παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία, νοικοκυριά να στερούνται των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως τροφή, νερό, ηλεκτρικό.
          Η ανεργία βρίσκεται σε τραγικά επίπεδα καθώς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα των 14 εκατομμυρίων κατοίκων (συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών λαθραίων και νόμιμων), οι άνεργοι ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια.
          Τα νούμερα ακούγονται τρελά αλλά είναι αληθινά.
          Το πολίτευμα που επικρατεί είναι μία σάπια κοινοβουλευτική δικτατορία καθώς και η όποια δημοκρατία υπήρχε καταλύθηκε μαζί με το Σύνταγμα.
          Το άρθρο 120 του Συντάγματος που αποτελεί την ακροτελευταία διάταξη ορίζει:
Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
1.Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Το Σύνταγμα σήμερα έχει καταλυθεί από αυτούς που ο Ελληνικός Λαός όρισε ως θεματοφύλακες του. Από αυτούς που μοναδικό τους έργο ορίζεται η τήρηση του και η νομοθέτηση με βάση το συμφέρον του λαού και μόνο αυτού.
Και το ερώτημα είναι. Αυτός που θα σηκώσει σήμερα όπλο στους σύγχρονους δικτάτορες.
Σε αυτούς που ξεπουλάνε μία χώρα και καταδικάζουν σε ανέχεια έναν λαό για κλοπές, καταχρήσεις, δάνεια, λεηλασίες, κομπίνες που αυτοί και οι συνεργάτες τους διέπραξαν.
Σε αυτούς που στο όνομα του λαού εξοντώνουν τον λαό.
Σε αυτούς που στο όνομα της Δημοκρατίας ασκούν τυρρανία.
Αυτός που θα σηκώσει όπλο σε όλους αυτούς και θα το χρησιμοποιήσει είναι τρομοκράτης ή επαναστάτης;
Και επειδή το άρθρο αυτό είναι παρακίνηση σε «τρομοκρατία» και σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό πλέον θεωρούμε όχι απλά υποκινητής αλλά τρομοκράτης. Δηλώνω ότι γνωρίζω τον νόμο και γράφω έχοντας γνώση του νόμου και των συνεπειών του!!!

Αλλά όπως είπε για τους νόμους ο μέγιστος των Ελλήνων Σωκράτης:
"Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους"

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και η Δημοκρατία!!!!



Όταν αποφασίσεις να μελετήσεις λίγο τους σοφούς της αρχαιότητας διαπιστώνεις πολλά πράγματα.
            Ένα από αυτά είναι  το γιατί αυτούς τους ανθρώπους τους είπαμε σοφούς ή φιλόσοφους.
            Και αυτό γίνεται επειδή αυτά που είπανε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια δεν έπαψαν ποτέ να είναι αλήθειες και επίκαιρα.
            Κάποιοι βέβαια θα αναρωτιούνται τι με έπιασε και καταπιάνομαι τώρα με τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα.
            Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι δεν πίστευαν στη Δημοκρατία. Θεωρούσαν πως δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοί που όρισαν ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε το τι είναι δημοκρατία.
            "Σε μια δημοκρατία, οι φτωχοί θα είχαν περισσότερη δύναμη από τους πλούσιους, επειδή οι πρώτοι είναι περισσότεροι και η θέληση της πλειοψηφίας θα υπερίσχυε" είχε πει ο Σωκράτης.
            Η αλήθεια που κρύβει ο λόγος του, είναι σαρωτική. Αποδεικνύει ότι τελικά δημοκρατία δεν υπήρξε στον κόσμο και σύμφωνα με την λογική δεν μπορεί να υπάρξει. Ή μήπως μπορεί;
            Αν δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία τότε για τι καθεστώς μπορούμε να μιλάμε και ποια μπορεί να είναι η συμμετοχή των πολιτών-λαού στα κοινά;
            "Μία από τις επιπτώσεις του να αρνείσαι να συμμετάσχεις στα πολιτικά ζητήματα, είναι ότι καταλήγεις να κυβερνάσαι από κατώτερους", είχε πει ο Αριστοτέλης και είναι κάτι που στην Ελλάδα το βιώνουμε καθώς λόγω της μεγάλης αποχής από τις εκλογές του Ιουνίου καταλήξαμε να μας κυβερνούν οι κατώτεροι που εκπροσωπούν συνολικά το 29%.
            Μπορεί τελικά να υπάρξει όμως Δημοκρατία ή όχι;
            Θα μπορούσε να υπάρξει αν σε μία πολιτεία σταματούσαμε να αναζητούμε ηγέτες. Γιατί ο ηγέτης όταν ολοκληρώσει το έργο της «σωτηρίας» ενός λαού, είναι μοιραίο να μολυνθεί με το μικρόβιο της υπερηφάνειας και της αλαζονείας και να μετεξελιχθεί σε τύρρανο.
            Και όπως είπε ο Πλάτωνας: "Όταν ο τύραννος έχει απαλλαχθεί από εξωτερικούς εχθρούς είτε δια της κατάκτησης είτε δια της συνθήκης και δεν υπάρχει κάτι άλλο να φοβηθεί από αυτούς, τότε θα επινοήσει κάποιο πόλεμο η άλλου είδους απειλή, έτσι ώστε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να απαιτούν την ύπαρξη κάποιου ηγέτη".
            Οι τύρρανοι αυτού του κόσμου, σύγχρονοι και παλιοί δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάγκης ηγετών.
            Για να υπάρξει λοιπόν δημοκρατία πρέπει να πάψουμε να αναζητούμε ηγέτες, αλλά πολίτες.
            Πολίτες που συμμετέχουν, που αποφασίζουν, που υλοποιούν.
            Πολίτες που προτείνουν, που αρνούνται, που συναινούν.
            Η δημοκρατίες που είχαν ηγέτες κατέληγαν σε επικήδειους.
            Μία δημοκρατία που έχει πολίτες έχει και μέλλον.
            Οι ηγέτες είναι μεμονωμένα άτομα και κάποια στιγμή χάνονται ή πεθαίνουν.
            Μετά; Δεν υπάρχει συνέχεια.
            Οι πολίτες πάλι είναι το όλον. Είναι το σύνολο, η αρχή και το τέλος της Δημοκρατίας. Και οι πολίτες δεν πεθαίνουν, ούτε και χάνονται.
            Πως όμως θα ξυπνήσουν οι πολίτες για να καταλάβουν τη δύναμη τους και πάψουν να ψάχνουν για ηγέτες;
            Και για ποιο λόγο οι πολίτες, ο λαός αναζητούν ηγέτες;
            Μήπως κάποιοι βαριούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους ενώ κάποιοι άλλοι ποθούν ηγετικές καρεκλες;
            Και το ερώτημα παραμένει.
            Μπορεί να υπάρξει άραγε Δημοκρατία;

Ελλάδα: Άνοιξε ο Κύκλος της Βίας



Υπερψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία στα περισσότερα άρθρα του, τελικά το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που εκχωρεί την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας στους δανειστές της και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό στον αφανισμό.
            Φυσικά αυτό που έχει σημασία δεν είναι η διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα.
            Σήμερα οι βουλευτές που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο δεν είναι μόνο για άλλη μία φορά προδότες της χώρας (αυτό άλλωστε το αποδεικνύουν τα τελευταία χρόνια σε κάθε ψηφοφορία), αλλά πλέον είναι ηθικοί αυτουργοί σε κακουργήματα καθώς με την απόφαση τους να ψηφίσουν αυτό το πολυνομοσχέδιο καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό στην εξόντωση και τον μαρασμό.
            Ποια θα είναι αλήθεια τα αποτελέσματα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αυτού;.
            Σήμερα έκλεισε ένας κύκλος. Ο κύκλος της ψήφισης όσων απαιτούνταν για να ξεπουληθεί η χώρα, όσων απαιτούνταν για να εξοντωθεί αυτός ο λαός, όσων χρειάζονταν για να μπούμε σε καθεστώς δουλείας και ανέχειας.
            Σήμερα αποφασίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ότι πέρα από τις όποιες περικοπές πρέπει να σβήσει και η ελπίδα για τους Έλληνες.  Σήμερα έχασαν οριστικά όχι μόνο την χώρα τους αλλά και την υπερηφάνεια τους καθώς δεν έπραξαν τίποτα για να το σταματήσουν αυτό.
            Σήμερα έχασαν όλα όσα είχαν καταφέρει οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας με αγώνες και με ποτάμια αίματος.
            Αλλά εκτός από αυτό σήμερα ανοίγει πλέον ένας κύκλος βίας ο οποίος δεν θα έχει όρια καθώς ανοίγουν πολεμικά μέτωπα στην κοινωνία που δεν μπορεί να τα διαχειριστεί κανένα κράτος, καμία αστυνομία και κανένας στρατός.
            Οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες που ζουν ήδη σε άθλιες συνθήκες, οι Έλληνες άνεργοι που πρέπει να ζήσουν οικογένειες, οι συνταξιούχοι που βλέπουν όλους τους κόπους της ζωής τους να πηγαίνουν χαμένοι, οι νέοι που θα διαπιστώσουν ότι οι σπουδές δεν θα τους δώσουν κανένα μέλλον σε αυτή τη χώρα.
            Θα δούμε την Χρυσή Αυγή να δημιουργεί στρατούς καταστολής μεταναστών και αριστερών, θα δούμε λαθρομετανάστες να οργανώνουν συμμορίες ληστρικές, θα δούμε την εξωκοινοβουλευτική αριστερά που απαρτίζει τον άναρχο-αυτόνομο χώρο να προκαλεί επεισόδια.
            Θα δούμε δολοφονίες όχι για 30 ευρώ που βλέπαμε μέχρι σήμερα αλλά για ένα κομμάτι ψωμί, για ένα κομμάτι κρέας.
            Θα δούμε βιασμούς γυναικών, ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια.
            Θα δούμε εικόνες και σκηνικά του Εμφυλίου που κάναμε τεράστιο αγώνα να τα ξεχάσουμε καθώς δεν υπάρχει οικογένεια στην Ελλάδα που να μην είχε θύματα από εκείνη τη μαύρη περίοδο.
            Και πολύ ίσως αναλογιστούν ότι τα λέω τραγικά τα πράγματα.
            Και τους απαντώ. Το τραγικό δεν βρίσκεται στον Λόγο αλλά στις Πράξεις.
            Και αν ο λόγος μου είναι τραγικός τότε για αυτά που θα γίνουν δεν υπάρχουν λέξεις για να τα περιγράψουν.
            Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν όλους αυτούς που με έναν νόμο της Βουλής επανέφεραν στην Ελλάδα τους νόμους της Ζούγκλας!!!!!
            Εύγε!!!! Τα καταφέρατε να μας κάνετε αγρίμια.
            Αλλά πάντοτε όταν κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας άλλος.  Και αυτός ο κύκλος που ανοίξατε θα κλείσει κάποια στιγμή. 
            Το μόνο που θα πρέπει να ξέρετε κύριοι πολιτικάντηδες είναι ότι ας σας λυπηθεί ο Θεός επειδή αν υπάρχει είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει. Άλλοι δεν θα σας λυπηθούν!!!!!

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ελλάς των Ηρώων, Ελλάς των Αθλίων, Ελλάς των Ηλιθίων!!!



Πόσα και τι πρέπει ακόμα να συμβούν αλήθεια σε αυτήν την έρημη χώρα για να ξυπνήσει ο Έλληνας;
            Πως κατάφερε η Ελλάδα από χώρα Ηρώων και επαναστατών να γίνει χώρα αθλίων και ηλιθίων;
            Όχι δεν είναι ακαδημαϊκά τα ερωτήματα και χρίζουν επειγόντως απάντησης καθώς τα πράγματα χειροτερεύουν κάθε μέρα και περισσότερο,  αφού  το πρόβλημα πλέον δεν βρίσκεται στην όποια παράνομη κυβέρνηση αυτού του τόπου αλλά στους ίδιους τους πολίτες του.
            Οι εκλογές του Ιουνίου ανέδειξαν μία ακόμη παράνομη κυβέρνηση. Και είναι παράνομη γιατί σε πραγματικούς αριθμούς αυτή τη στιγμή κυβερνά την Ελλάδα το 29,82% πράγμα πρωτοφανές για μία χώρα που θέλει να λέγεται Δημοκρατική (κάτι που είπαμε πως δεν ισχύει βέβαια εδώ και χρόνια).
            Το πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες ενώ το γνωρίζουν αυτό δέχονται στωικά κάθε νέο μέτρο της Κυβέρνησης της ντροπής ελπίζοντας τι άραγε;
            Μήπως ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει το σκηνικό μετά τα μέτρα, θα έρθει η ανάπτυξη και η μισθοί θα έρθουν πάλι στα προηγούμενα επίπεδα;
            Πόσο ηλίθιοι πρέπει να είναι κάποιοι άνθρωποι για να πιστεύουν αλήθεια κάτι τέτοιο;
            Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν, πόσοι ηλικιωμένοι να χαθούν, πόσοι νέοι να φύγουν από αυτή τη χώρα για να καταλάβουν ότι η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη;
            Τον Ιούνιο οι εκλογές ήταν μία ευκαιρία για να αλλάξουν μερικά πράγματα. Οι Έλληνες γνωρίζοντας τον εκλογικό νόμο δεν το έπραξαν αφήνοντας την τελευταία ευκαιρία ειρηνικής αλλαγής να πάει χαμένη.
            Τι μπορεί να γίνει τώρα αλήθεια;
            Αυτό που ξέρουμε είναι πλέον τι θα γίνει αν δεν εξεγερθεί ο Ελληνικός Λαός σε μία παράνομη κυβέρνηση που σήμερα εκχωρεί την Εθνική Κυριαρχία αλλά και όλη τη Δημόσια και Ιδιωτική περιουσία στους τοκογλύφους της.
            Τα πράγματα ήταν τραγικά πριν από 3 χρόνια που έγινε πρωθυπουργός ο μεγάλος Δοσίλογος Τζέφρυ (κατά κόσμον Γιωργάκης) Παπανδρέου.
            Η κατάσταση χειροτέρεψε δραματικά όταν πριν από ένα χρόνο έγινε πρωθυπουργός ένας από τους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δεινή θέση ο Λουκάς Παπαδήμος.
            Η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη όταν πριν από 7 μήνες έγινε πρωθυπουργός ο μαθητευόμενος μάγος Χάρρυ Πότερ (κατά κόσμο Αντώνης Σαμαράς).
            Η πορεία της χώρας πλέον μετά την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας είναι συγκεκριμένη.
            Κάθε πηγή πλούτου στην Ελλάδα θα την εκμεταλλεύονται οι τοκογλύφοι.
            Οι Έλληνες σταδιακά θα μείνουν άνεργοι στο σύνολο τους με μία ανεργία να φτάνει στο 70% καθώς η Ελληνική Παιδεία εδώ και πολλά χρόνια δεν προσφέρει γνώσεις στους νέους και έτσι δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις των μεγάλων εταιριών που θα διαχειρίζονται τα όποια έργα ή πηγές πλούτου.
            Οι μισθοί δεν θα υπάρχουν καθόλου και θα οδηγηθεί σε ολικό μαρασμό η Ελληνική Οικονομία κάτι που αυτούς δεν τους ενοχλεί καθώς η Ελλάδα γι αυτούς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία αγελάδα για άρμεγμα και έχουν σκοπό να μην αφήσουν ούτε σταγόνα για τους Έλληνες.
            Είμαστε ήδη μία χώρα χωρίς σύστημα Υγείας, χωρίς εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς προοπτική.
            Και παρόλα αυτά οι Έλληνες είμαστε ακόμα στους καναπέδες μας και βλέπουμε στον αποχαυνωτή που λέγεται τηλεόραση την Ελλάδα να ξεπουλιέται. Και μόλις το δούμε και αυτό αγανακτισμένοι θα γυρίσουμε κανάλι για να δούμε το τούρκικο σήριαλ της ημέρας.
            Ελλάς των Ηρώων κάποτε, Ελλάς των Αθλίων χθες, Ελλάς των Ηλιθίων σήμερα και για πάντα!!!!!