Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Για Ποιο Ευρώ Μιλάμε;


Μπήκαμε στην δεύτερη κατά συνεχή φορά προεκλογική περίοδο καθώς δεν σχηματίστηκε τελικά κυβέρνηση από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και ταυτόχρονα άρχισε πάλι η προσπάθεια ελέγχου των Ελλήνων με εκφοβισμούς και εκβιασμούς από κάθε πλευρά.

            Εκβιασμοί από το εσωτερικό και ειδικά από τα κόμματα του μνημονίου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά εκβιασμοί και από το εξωτερικό από τους τοκογλύφους της Ευρώπης Σόιμπλε, Μέρκελ, Ολάντ, Μπαρόζο και δεν συμμαζεύεται.

            Εκβιασμός που κεντρικό θέμα του έχει την παραμονή μας σαν χώρα ή όχι στην ζώνη του ευρώ. Ένας εκβιασμός που βασίζεται στην επιθυμία του 80% των Ελλήνων για παραμονή στην ευρωζώνη καθώς επίσης και στην «θεοποίηση» του ευρώ.

            Ο εκβιασμός αυτός γίνεται επειδή έχουν περάσει στον κόσμο ότι το ευρώ είναι η αρχή και το τέλος όλων. Το ευρώ είναι η πηγή της ευημερίας και το Εθνικό νόμισμα είναι η πηγή κάθε κακού. Το ευρώ είναι ο θεός και η δραχμή ο διάβολος.

            Και οι απλοί, άνθρωποι πέφτουν εύκολα στην παγίδα καθώς δεν καταλαβαίνουν ότι την ευημερία ή την δυστυχία και την καταστροφή σε μία χώρα δεν την φέρνει το νόμισμα αλλά οι πολιτικές.

            Για ποιο ευρώ μας μιλάνε όμως; Πως μπορεί το ευρώ να είναι το εφαλτήριο της ανάπτυξης και της ευημερίας όταν οι πολίτες πεινούν, δυστυχούν και υποφέρουν ακριβώς λόγω αυτού του ίδιου νομίσματος;

            Για ποιο λόγο να θέλουμε σαν Έλληνες την παραμονή στο ευρώ, όταν δεν θα υπάρχει σαν νόμισμα στις τσέπες μας, όταν ο Έλληνας θα έχει μηδενική αγοραστική δύναμη, όταν θα είναι όχι απλά απίθανο να ζει αξιοπρεπώς αλλά δύσκολο ακόμα και να επιβιώσει;

            Για ποιο λόγο να θέλουμε εμείς οι Έλληνες την παραμονή στην ευρωζώνη και σε ένα ισχυρό νόμισμα όταν όχι μόνο δεν έχει καμία ισχύ για εμάς αλλά υπάρχει στην οικονομία μας μόνο σαν όρος και όχι σαν μέσω συναλλαγής;

            Και τελικά με ποιο τρόπο το ευρώ θα οδηγήσει στην ευημερία και την ανάπτυξη όταν οι πολιτικές που έχουν αποφασίσει οι τοκογλύφοι δανειστές μας και εκτελούν οι πολιτικοί του ραγιαδισμού και της υποτέλειας και βρίσκονται μέσα στο μνημόνιο καθηλώνει και παραλύει κάθε ανάπτυξη και κάθε δυνατότητα επιβίωσης της οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών;

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ο Δικομματισμός Πέθανε…. Ζήτω ο Δικομματισμός!!!


Στις 6 Μαΐου οι Έλληνες αποφάσισαν να γκρεμίσουν τον δικομματισμό.

            Στις 6 Μαΐου οι Έλληνες αποφάσισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να κυβερνάται από κυβερνήσεις συνεργασίας

            Στις 6 Μαΐου οι Έλληνες αποφάσισαν….. Χωρίς να ρωτήσουν τον ξενοδόχο.

            Και ποιος είναι ο ξενοδόχος; Τα ΜΜΕ, το ΕΣΡ και το πολιτικό σύστημα.

            Άρχισε η νέα προεκλογική περίοδος και αυτό που παρατηρούμε είναι:

-          Στις εφημερίδες να παρουσιάζονται στα πρωτοσέλιδα κυρίως η διαμάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με μία ίσως μικρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είναι ανύπαρκτα.

-          Στα τηλεοπτικά πάνελ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δίπλα σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι υπόλοιποι στα παράθυρα και με χρόνο πολύ λιγότερο από τους δύο πρώτους

-          Στο ντιμπέιτ που ετοιμάζονται να κάνουν θα γίνει ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο πρώτων κομμάτων ενώ ίσως γίνει και δεύτερο και μαζί με τους υπόλοιπους.

Και εδώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα πλέον που ζητούν απάντηση, όπως για παράδειγμα, πως είναι δυνατόν να καταδικάστηκε ο δικομματισμός και η κόντρα να γίνεται και πάλι ανάμεσα σε δύο πολιτικά κόμματα ενώ τα άλλα αντιμετωπίζονται ως μικρά και ασήμαντα;

Οι διαφορές στα ποσοστά που είχαν τα κόμματα στις εκλογές της 6ης Μαϊου δικαιολογούν αυτήν την αντιμετώπιση;

Μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν  κυβερνητικό πρόγραμμα να παρουσιάσουν ώστε να δικαιολογείται η διάρκεια της συνέντευξης Σαμαρά και Τσίπρα να ξεπερνούν τα 40 λεπτά ενώ στους άλλους αρχηγούς να δίνουν μόλις ένα τέταρτο;

Στα ντιμπέιτ θα απαντήσουν όλα τα κόμματα στις ίδιες ερωτήσεις ή μήπως Σαμαράς και Τσίπρας θα αντιμετωπισθούν ως εν γένει πρωθυπουργοί ενώ τους υπόλοιπους θα συνεχίσουν τα ΜΜΕ να τους περνάνε στις συνειδήσεις των πολιτών σαν αντιπολίτευση;

Ο Δικομματισμός πέθανε…… Ζήτω ο Δικομματισμός!!!!!

Wolfgang Schäuble: Ψεύτες οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και Τσίπρας.


Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κατέστησε σαφές ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκαγκ Σόιμπλε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επαναδιαπραγματευθεί ή καταργηθεί το μνημόνιο, χαρακτηρίζοντας ψεύτες όσους εξαγγέλλουν κάτι τέτοιο.

            Έτσι τόσο οι μνημονιακοί Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης όσο και ο «αντιμνημονιακός» Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτονται και χαρακτηρίζονται από όσα καταγγέλλουν στους άλλους.

            Είναι με λίγα λόγια και λαϊκιστές και ψεύτες.

            Ο Σαμαράς πρώτος αρχιψεύταρος καθώς τάζει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

            Βέβαια ακόμα και αν υπήρχε περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης με τι επιχειρήματα και τι μέτρα θα μπορούσε αλήθεια να επαναδιαπραγματευθεί όταν ήδη καλούμαστε αμέσως μετά τις εκλογές να βρούμε άλλα 14  και όχι 11,8 δις ευρώ;

            Ο Βενιζέλος δεύτερος αρχιψεύταρος που υπόσχεται παράταση του χρόνου προσαρμογής.

            Τρίτος αρχιψεύταρος πολιτικά ερμαφρόδιτος Φώτης Κουβέλης που μιλά για σταδιακή απαγκίστρωση.

            Και φυσικά ο μεγάλος κωλοτούμπας της πολιτικής ο Αλέξης Τσίπρας που μιλά για κάτι ανάμεσα σε κατάργηση (αλλά όχι μονομερή) και επαναδιαπραγμάτευση.

            Μετά από αυτήν την κατηγορηματική τοποθέτηση του γερμανού υπουργού αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο μόνος που έχει σταθερή και καθαρή τοποθέτηση είναι ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς μιλάνε όχι για κατάργηση απλά αλλά για μονομερή καταγγελία, για σύσταση ΕΛΕ και αποπληρωμή μόνο του δανείου που πραγματικά χρωστάει η Ελλάδα με νόμιμους τόκους και όχι τα παράνομα τοκογλυφικά που μας βάζουν.

            Έπεσαν οι μάσκες πια και ήρθε η ώρα εμείς σαν Έλληνες να αποφασίσουμε τι θέλουμε για την Ελλάδα και για τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να ψηφίζουμε τους ψεύτες;

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μπούρδας της Αριστεράς!!!!


Τα τελευταία χρόνια κάποιοι Έλληνες στο πρόσωπο του Αξέξη Τσίπρα είδαν κάποια ελπίδα για τον τόπο  και αυτήν την κρίση, τόσο οικονομική όσο και θεσμών που υπάρχει.

            Νέος, έξυπνος, επαναστάτης, έτοιμος να κάνει τη ρήξη με το σύστημα και να δώσει τους Έλληνες τον τρόπο για να ανακάμψουν.

            Και ενώ αυτός ο «μεγάλος επαναστάτης» , προεκλογικά μιλούσε για ένα μνημόνιο καταστροφικό, για κατάργηση του μνημονίου, για καταγγελία του μνημονίου, σήμερα έρχεται και μιλάει για συζήτηση, για επαναδιαπραγμάτευση καταργώντας τον ίδιο του τον εαυτό καθώς στην επιστολή που είχε στείλει στους αξιωματούχους της κομισιόν έλεγε ότι το μνημόνιο απονομιμοποιήθηκε και πρέπει καταργηθεί και τότε μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση των πολιτικών και όχι του μνημονίου.

            Και έτσι αυτός ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται το φαβορί πλέον για το χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη καθώς όχι απλά έκανε την μεγαλύτερη κωλοτούμπα αλλά πραγματικά σάλτο μορτάλε.

            Ο Τσίπρας αποκαλυπτικός σήμερα το πρωί στον Γ. Αυτιά είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα ακολουθήσει κι αυτός τις πολιτικές που θα του επιβάλλουν από την Ε.Ε. ενώ εν μέσω κρίσης ανάλωσε την κουβέντα του σε μία έξαρση παροχολογίας δυσανάλογη με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

            Έτσι λοιπόν ο Τσίπρας ακούγεται ένας ακόμα μπούρδας τόσο της πολιτικής γενικότερα όσο και της αριστεράς συγκεκριμένα υιοθετώντας ουσιαστικά τις απόψεις του Φώτη Κουβέλη.

            Αν αυτή είναι η αριστερά που θέλουν οι Έλληνες τότε η μόνη λύση τελικά για τη χώρα είναι η Ανεξάρτητοι Έλληνες και η έσχατη το ΚΚΕ.

Αποκάλυψη Σοκ: Δεν Καθορίζουμε ΑΟΖ Γιατί Δεν Συμφέρει την Τουρκία.


Ο Θόδωρος Καρυώτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland  και ειδικός για το Δίκαιο σε θέματα θαλάσσης, ήταν σήμερα καλεσμένος στο πρωινό του Mega με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

            «Επί τριάντα χρόνια, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έδιναν εντολή στους διπλωμάτες να μην κάνουν καμία συζήτηση για ΑΟΖ επειδή δεν συμφέρει την Τουρκία», είπε ο καθηγητής αποκαλύπτοντας ποια ήταν η στάση όλα αυτά τα χρόνια των κυβερνήσεων της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.

            Συμπλήρωσε ότι ενώ το θέμα της ΑΟΖ είναι Ευρωπαϊκό καθώς με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η ΑΟΖ της Ελλάδας είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης, η επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. για αυτόν τον τομέα η Μαρία Δαμανάκη, δεν λέει κουβέντα και δεν κάνει τίποτα ακολουθώντας την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, που είναι ο άνθρωπος που την διόρισε στην Ευρώπη.

            Τέλος ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν παραχωρούσαμε όλο το Αιγαίο στους Τούρκους, αυτοί δεν θέλουν να λυθεί η διαφορά με την Ελλάδα. Αυτό που θέλουν είναι να υπάρχει συνεχής διαφορά με την Ελλάδα και πως καθήκον της επόμενης κυβέρνησης είναι να καθορίσει τις ΑΟΖ της, λέγοντας ότι αν πάνε μονομερώς στη Χάγη θα τελειώσει και το θέμα της διένεξης.