Σελίδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η Αλήθεια για τους Αγροτικούς Εργάτες στην Ημαθία.


Επειδή πολύς ντόρος έγινε τον τελευταίο καιρό  για το ζήτημα των Εργατών γης που ζήτησαν οι νέοι αγρότες στην Ημαθία καλό θα είναι να αποκατασταθεί η αλήθεια καθώς αυτό που περνάει στους υπόλοιπους είναι ότι οι νέοι της Ημαθίας είναι ενδεχομένως τεμπέληδες.

            Είναι αλήθεια πως για 4000 περίπου εργάτες που ζήτησαν οι νέοι αγρότες, ώστε να εργαστούν στα χωράφια τους, έκαναν αίτηση μόλις 19 Έλληνες.

            Η αλήθεια είναι όμως ότι τα 23 ευρώ που δίνουν δεν είναι μεροκάματο εργάτη γης αλλά μορφή έμμισθης δουλείας κατά την οποία ένας νέος θα δουλεύει μέσα στο λιοπύρι και στα χνούδια των ροδάκινων για αυτά τα χρήματα με μία υποτυπώδη ασφάλεια στον ΟΓΑ.

            Η αλήθεια είναι ότι η εργασία για την οποία τους καλούν αφορά ελάχιστες ημέρες καθώς η περίοδος αραιώματος των ροδάκινων καθώς και της συγκομιδής είναι μικρή και το ίδιο ισχύει για τα σπαράγγια.

            Η αλήθεια είναι ότι καλούν ανέργους να χάσουν το όποιο ταμείο ανεργίας παίρνουν, ενώ η συνολική αμοιβή τους για όσο θα δουλέψουν στα χωράφια είναι αμφίβολο αν θα φτάσει αυτά τα χρήματα.

            Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν και καλομαθημένοι νέοι σε αυτήν την πόλη όπως σε όλη την Ελλάδα. Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχουν μόνο νέοι αλλά και λίγο μεγαλύτεροι άνεργοι που παρακαλάνε για μία δουλειά αλλά γνωρίζοντας στην Ημαθία τι σημαίνει να δουλεύουμε σε χωράφια, έχουμε την απαίτηση για αμοιβές ανάλογες με την εργασία μας.

            Η αλήθεια είναι ότι με τις μειώσεις μισθών από το μνημόνιο οι αγρότες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους εργάτες όπως έκαναν στις αρχές τις δεκαετίας του 90, όταν οι Έλληνες τότε έπαιρναν 4000 δραχμές μεροκάματο για να αραιώσουν και να μαζέψουν τα ροδάκινα αλλά οι αγρότες προτιμούσαν τους αλβανούς με 1000 δραχμές μεροκάματο.

            Τους Έλληνες οι αγρότες τους έδιωξαν τότε από τα χωράφια τους. Σήμερα τους ζητάνε πίσω  με άθλιους όρους.

            Οι νέοι της Βέροιας μπορεί πολλές φορές να είναι επιπόλαιοι, να είναι αδιάφοροι, να είναι πολλά πράγματα. Έχουν όμως και αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια!!!!!

Έλλειμμα Δημοκρατίας ο Αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής


Σήμερα ο Βενιζέλος θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή στον Κάρολο Παπούλια και  η επόμενη φάση είναι η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών από τον πρόεδρο για την τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

            Μέχρι τώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καλούσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μαζί όποτε χρειάστηκε να γίνει κάτι τέτοιο.

            Σήμερα προβλέπεται πως ο Κάρολος Παπούλιας θα καλέσει χωριστά τους αρχηγούς των κομμάτων  επειδή κάποιοι ίσως και ο ίδιος έχουν πρόβλημα με τον Ν. Μιχαλολιάκο.

            Η αλήθεια είναι ότι η είσοδος στην Βουλή της Χρυσής Αυγής και του Ν. Μιχαλολιάκου είναι μία άσχημη και ίσως λάθος εξέλιξη για την πορεία και την ιστορία της Ελλάδας.

            Το θέμα όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από 440 χιλιάδες πολίτες.

            Τετρακόσιες σαράντα χιλιάδες και πλέον Έλληνες αποφάσισαν ότι η Χρυσή Αυγή έπρεπε να μπει στη Βουλή και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό.

            Τι σημαίνει η μη πρόσκληση όλων των αρχηγών μαζί;

            Απαξίωση όχι της Χρυσής Αυγής και του Ν. Μιχαλολιάκου αλλά της ψήφου 440 χιλιάδων Ελλήνων.

            Απαξίωση της Δημοκρατίας από εμάς που θέλουμε να λέμε ότι πιστεύουμε στη Δημοκρατία.

            Ας καταλάβουν επιτέλους τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και τα πολιτικά κόμματα με τους αρχηγούς τους αλλά και οι Έλληνες πολίτες που λέμε ότι είμαστε Δημοκράτες ότι στην Δημοκρατία δεν μπορούν να υπάρχουν αποκλεισμοί.

            Αν οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα ήθελαν να μην μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή ας φρόντιζαν να έχουν μία σωστή και δομημένη πολιτική στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και στα Εθνικά Θέματα.

            Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή δεν είναι αποτέλεσμα των δράσεων της Χρυσής Αυγής, αλλά της ανικανότητας του πολιτικού συστήματος, το οποίο σήμερα ανίκανο να παραδεχτεί αυτήν την ανικανότητα του ψάχνει να βρει φταίχτες για τα δικά του λάθη.

            Και που μπορεί να οδηγήσει αυτή η αντιμετώπιση απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τον Ν. Μιχαλολιάκο;

            Όλοι γνωρίζουμε ότι είμαστε μία χώρα «αναλφάβητων» και ιστορικά και ακαδημαϊκά αγράμματων ανθρώπων. Έχουμε απαξιώσει την ιστορία μας, τις αξίες μας και τις αρχές μας.

            Έτσι απαξιώνοντας την Χρυσή Αυγή και τον Ν. Μιχαλολιάκο στην πραγματικότητα όχι μόνο στην πραγματικότητα απαξιώνουμε τους 440 χιλιάδες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής αλλά δίνουμε και το δικαίωμα και τον λόγο ώστε να τους ψηφίσουν ακόμα περισσότεροι.

            Αν θέλουμε εμείς οι «δημοκράτες» να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, ας αλλάξουμε πρώτα το πολιτικό σύστημα, ας αποκαταστήσουμε, τη Δημοκρατία, το Προνοιακό Κράτος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα.

            Αν το κάνουμε αυτό τότε δεν θα υπάρχει λόγος παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην Βουλή.

            Αν αντίθετα συνεχίσουμε με αυτό το πολιτικό σύστημα, αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε στα πραγματικά προβλήματα αυτής της χώρας συνεχίζοντας απλά να απαξιώνουμε τη Χρυσή Αυγή, να είμαστε σίγουροι ότι το μεγάλο ποσοστό του 7% που πήρε η Χρυσή Αυγή είναι πολύ μικρό στα ποσοστά που θα δούμε να παίρνει στο μέλλον.

            Η Χρυσή Αυγή λοιπόν εφόσον 440 χιλιάδες και πλέον συμπολίτες μας την ψήφισαν, έχουν ρόλο και λόγο στην πολιτική ζωή του τόπου και στην Δημοκρατία έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε αν όχι τους βουλευτές και τον Ν. Μιχαλολιάκο τουλάχιστον τους ψηφοφόρους που είναι απλοί Έλληνες Πολίτες.

            Αν θέλουμε να διώξουμε τον Ναζισμό από αυτή τη χώρα….. Πρέπει πρώτα να σεβόμαστε και να τηρούμε τη Δημοκρατία!!!!

Δεν Βγαίνουμε από την Ευρωζώνη με Καταγγελία του Μνημονίου.


Ο πανικός των κομμάτων του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜ.ΑΡ), τόσο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών όσο και μετά τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν και δείχνουν καταποντισμό του μνημονιακού μετώπου, οδηγεί τα κόμματα αυτά να μιλούν όλο και με περισσότεροι μανία για επιστροφή στη δραχμή αν καταγγελθεί το μνημόνιο.

            Κάποιοι το προχωράνε περισσότερο, όπως για παράδειγμα σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι όπου η Σοφία Βούλτεψη μιλά πλέον όχι για δραχμή αλλά για ανταλλακτική οικονομία αποδεικνύοντας τόσο την αθλιότητα τους όσο και τον πανικό τους.

            Τι θα γίνει όμως αν καταγγείλουμε το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση;

            Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ισχύσει το PSI κάτι που σημαίνει ότι το κούρεμα δεν ισχύει. Έτσι φορτωνόμαστε πάλι με τα 107 δις αλλά απαλλασσόμαστε από τα 130 δις που μας δανείζουν οι Τροϊκανοί. Από εκεί και πέρα με σύσταση ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου), θα φανεί αν υπάρχει χρέος και πόσο είναι αυτό.

            Το χειρότερο (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) που μπορεί να συμβεί στην χώρα είναι να σταματήσουν να μας δανείζουν για να πληρώσουμε τους τόκους τους. Με λίγα λόγια θα σταματήσουν να μας δίνουν χρήματα για να πληρώνουν τους εαυτούς τους.

            Η Ελλάδα αυτό που οφείλει να κάνει λοιπόν και θα κάνει, μέσα από το ευρώ, είναι να νοικοκυρέψει αυτό το κράτος σπατάλης.

            Η Ελλάδα μέσα από τον προϋπολογισμό της θα πληρώνει τα έξοδα της και το ποσό του πλεονάσματος καθώς υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια, θα πηγαίνει στα όποια χρέη έχουμε.

            Η Ελλάδα δεν φεύγει από το ευρώ όμως και για άλλους λόγους.

            Επειδή όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα δεν παίρνει μόνο χρήματα από την Ευρώπη αλλά πληρώνει κιόλας και μάλιστα τεράστια ποσά.

            Η αλήθεια είναι και θα αποδειχθεί μετά από τον Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο, ότι η Ευρώπη χρωστάει στην Ελλάδα και οι πολιτικοί της Ελλάδας χρωστάνε στην Ευρώπη.

            Η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα. Το μόνο που χρωστάει η Ελλάδα σε όλη αυτήν την ιστορία είναι κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική πρόνοια στον λαό της.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η Επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Κομισιόν


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / EKM , AΛ. ΤΣΙΠΡΑ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΟΖΕ ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΑΡΟΖΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΙ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΡΙΟ
ΝΤΡΑΓΚΙ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ
EUROGROUP ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Αθήνα
, Πέμπτη 10 Μαϊου 2012

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
,

Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα
, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.

Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή
6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής
το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι
, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι
, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.

Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας
. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.

Συνεπώς
οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών
. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση.

Με τιμή
,

Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος της Κ
.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Θέλουν να ρίξουν λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

            Εκστρατεία λάσπης έχουν ξεκινήσει οι αρχηγοί των τριών μνημονιακών κομμάτων εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις επιστολές που έχει στείλει στους αξιωματούχους της Ε.Ε και του Eurogroup.

            Μία εκστρατεία λάσπης που αιτία της είναι ο πανικός των μνημονιακών κομμάτων μετά τα αποτελέσματα που υπήρξαν όχι απλά καταδικαστικά αλλά πραγματικός κόλαφος γι αυτά, συμπεριλαμβανομένης και της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, καθώς τα ποσοστά του έπεσαν στο μισό από τη στιγμή που είχε δηλώσει πως το μνημόνιο είναι δεσμευτικό για την Ελλάδα και έχουμε υποχρέωση να το τηρήσουμε.

            Έτσι πήραν μόνο μία παράγραφο της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα στην οποία γράφει ότι  «οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», και με βάση αυτήν την παράγραφο αιτιάζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πλέον συζητά για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

            Για κάποιον που έχει διαβάσει ωστόσο την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, κατανοεί αμέσως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι το μνημόνιο είναι απονομιμοποιημένο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι δεν αποτελεί πλέον ούτε επιλογή, ούτε λύση.

            Είναι επίσης σαφές ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στο «να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής», δεν μιλά για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου αλλά για καταγγελία του και για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης μέσα από την Ευρώπη.

            Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας τηρεί την προεκλογική του δέσμευση για καταγγελία του μνημονίου αλλά με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

            Έτσι λοιπόν κάθε προσπάθεια λάσπης αποδεικνύεται χαμένη και φαίνεται να έγινε στα πλαίσια ενός πολιτικού εκβιασμού για να τον υποχρεώσουν σε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Εκτελείται η Δημοκρατία.


Πέρασαν 5 ημέρες από την διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών στη χώρα μας και το αποτέλεσμα τελικά είναι οι Έλληνες να έχουμε υπαρξιακά προβλήματα καθώς τα κόμματα που καταδικάστηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο από τον λαό είναι έτοιμα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας και συνέχισης του μνημονίου και των μέτρων του.

            Επικαλούνται ότι οι Έλληνες ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας για να σωθεί ο τόπος αλλά παραβλέπουν ότι με την ψήφο τους αποφάσισαν αλλαγή πολιτικής και καταδίκη του μνημονίου.

            Και το χειρότερο είναι ότι οι αριστεροί ή αριστεριστές της χώρας, εκστασιασμένοι ενδεχομένως από την θριαμβευτική και πρωτόγνωρη γι αυτούς νίκη της αριστεράς σε αυτές τις εκλογές, έχασαν τον στόχο τους.

            Μιλούν για νίκη της Δημοκρατίας όταν πριν τις εκλογές μιλούσαμε για έλλειμμα Δημοκρατίας.

            Ποια είναι η νίκη της Δημοκρατίας αλήθεια;

            Το  32,03% που συγκέντρωσαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα;

            Το 31,37% που συγκέντρωσε η κατακερματισμένη αριστερά;

            Το 7% της Χρυσής Αυγής;

            Το 34,90% της αποχής που ήταν αποτέλεσμα της νοθείας ενός σάπιου πολιτικού συστήματος;

            Για ποια Δημοκρατία μιλάμε τελικά όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε αντιμνημονιακή πολιτική και σήμερα τα κόμματα της ντροπής ετοιμάζονται να σχηματίσουν κυβέρνηση με τον Κουβέλη στον ρόλο της λεκανατζούς στο μπουρδέλο που λέγεται Ευρώπη με την Ελλάδα στον ρόλο της πουτάνας και τους Σαμαρά και Βενιζέλου σε ρόλους νταβατζήδων;

            Για ποια Δημοκρατία μιλάμε όταν η ΝΔ με 130 χιλιάδες ψήφους διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει 50 έδρες επιπλέον από ένα μπόνους που βιάζει το Σύνταγμα, εξαπατά τον Κοινοβουλευτισμό και χλευάζει τον λαό;

            Παρόλα αυτά ετοιμάζονται να σχηματίσουν κυβέρνηση  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και η αριστερά συνεχίζει να μιλά για νίκη της Δημοκρατίας;

            Η Δημοκρατία θα νικήσει όταν ενεργοποιηθεί από το σύνολο των Ελλήνων και ειδικά των πολιτικών κομμάτων του άρθρου 120 του Συντάγματος.

            Η Δημοκρατία θα νικήσει όχι όταν σχηματιστεί καθαρή αντιμνημονιακή κυβέρνηση αλλά όταν θα αλλάξει το Σύνταγμα, θα καταργηθούν η Βουλευτική Ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και θα δημιουργηθούν οι μηχανισμοί και οι προϋποθέσεις για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο από Ανεξάρτητη Επιτροπή που δεν θα επιτρέπει καμία απολύτως ατασθαλία.

            Η Δημοκρατία είναι στημένη στον τοίχο με δεμένα τα μάτια και το απόσπασμα βρίσκεται στο σκοπεύσατε.

            Και αν δεν σωθεί η Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί ούτε η Ελλάδα!!!

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μνημόνιο και Αγορές: Η Μεγάλη Απάτη


Ακούσαμε πολλές φορές όλο αυτό το διάστημα με τα μνημόνια τους διάφορους βουλευτές και στελέχη των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ούτε αυτοί επιθυμούν τα μνημόνια και έθεσαν το μέγιστο ακαδημαϊκό ερώτημα:

            Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει να βγει η χώρα από το μνημόνιο και να δανείζεται από τις αγορές;

            ΕΓΩ!!!!!!!

            Μπορεί η ερώτηση να είναι ακαδημαϊκή αλλά δεν μπόρεσα να μην απαντήσω.

            Και με την σειρά μου θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς που με τόση μανία αντιπαθούν το μνημόνιο αλλά με τόσο πάθος μας οδήγησαν σε αυτό.

            Η Ελλάδα έχει τόσο πλούτο ώστε όχι μόνο να μην χρειάζεται δανεισμό από κανέναν αλλά και να έχει τη δυνατότητα να δανείζει στους άλλους αν και όποτε χρειαστεί. Για ποιο λόγο όλα αυτά τα χρόνια δεν εκμεταλλεύεται αυτόν τον πλούτο;

            Πως ένα χρέος που άφησε η χούντα το 1973 ύψους 115 δις δραχμών έγινε μέσα σε οχτώ χρόνια από τη ΝΔ 672 δις και το 1989 έφτασε από τον Ανδρέα Παπανδρέου 9,2 τρις δραχμές ενώ ο λαός δεν πήρε τίποτα από αυτά τα χρήματα; (Οι όποιες αυξήσεις έγιναν καλύφθηκαν από τις υποτιμήσεις της δραχμής που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια τόσο άμεσα όσο και με την έκδοση πληθωριστικού χρήματος).

            Γιατί καλούνται οι Έλληνες σήμερα να πληρώσουν για τα Pampers του Κοσκωτά;

            Γιατί καλούνται οι Έλληνες σήμερα να ξαναπληρώσουν τα τρις που τους έκλεψαν ο Σημίτης, ο Παπαντωνίου και το συνάφι του στο Χρηματιστήριο;

            Γιατί καλούνται οι Έλληνες σήμερα να καλύψουν το έλλειμμα των ταμείων εξαιτίας του οποίου έχασαν τη σύνταξη τους και το οποίο το έκλεψαν τα λαμόγια της κυβέρνησης Καραμανλή με τα δομημένα ομόλογα;

            Γιατί καλούνται οι Έλληνες να πληρώσουν σήμερα τις κομπίνες που της SIEMENS και του Βατοπαιδίου;

            Γιατί καλούνται οι Έλληνες σήμερα να πληρώσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν σε όλες τις άλλες χώρες μετά την Ολυμπιάδα υπήρχε ανάπτυξη (βλ. Βαρκελώνη) και στην Ελλάδα οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις έγιναν στέκι για πρεζόνια;

            Δεν χρειάζομαι τις αγορές «κύριοι»!!!!

            Η Ελλάδα που γνωρίζω, η Ελλάδα που με γέννησε, η Ελλάδα που μεγάλωσα, είναι μία πλούσια χώρα. Είναι μία χώρα που μπορεί να έχει και παραγωγή και ανάπτυξη και δεν χρειάζεται δανεισμό ούτε από Ευρωπαίους ούτε από Αγορές.

            Η δικιά μου Ελλάδα είναι υπερήφανη, έχει ιστορία, έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει και μέλλον.

            Με τις πολιτικές σας αποφασίσατε να παίξετε την δική μου Ελλάδα στα ζάρια. Ζάρια που κάποιοι σας άφησαν να κάνετε από τα κόκκαλα αυτών που πέθαναν γι αυτήν.

            Αν θέλετε να παίξετε μπαρμπούτι να παίξετε  τους αγώνες των δικών σας γονιών όχι των δικών μου.

            Αν θέλετε να παίξετε μπαρμπούτι να παίξετε τις δικές σας ζωές όχι τη δική μου.

            Αν θέλετε να παίξετε μπαρμπούτι να παίξετε τα όνειρα και το μέλλον των δικών σας παιδιών όχι των δικών μου.

            Αν θέλετε να πουλήσετε την δική μου Ελλάδα τότε μόνο ένα πράγμα μπορώ να πω. Και σε αυτό δεν χωράνε ούτε ευγένειες, ούτε παιδεία. Έτσι απλά………

Να πάτε να γαμηθείτε!!!!!

Αντώνης Σαμαράς: Παρανοϊκό Πάθος για Εξουσία.


Τελικά η μανία του Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός δεν έχει όριο. Και πάνω που λέγαμε ότι την πρωτοκαθεδρία στον ρόλο του Ιζνογκούντ,  του γνωστού ραδιούργου των κόμικς που ήθελε να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη την έχει ο Μπένι, τώρα μας προέκυψε ο Σαμαράς που επιθυμεί να γίνει τι……;

            «Δίνω ψήφο ανοχής ακόμα και σε κυβέρνηση μειοψηφίας, όμως με την καταγγελία της σύμβασης που ζητά ο κ. Τσίπρας οδηγεί την χώρα στην απομόνωση» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ. «Του επανέλαβα ότι είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μία κυβέρνηση σωτηρίας με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και αλλαγή των όρων του μνημονίου» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ο λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής. Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν μου ζητάει να αποσύρω την υπογραφή μου. Μου ζητάει να δεχτώ την έξοδο της ελλάδας από το ευρώ».

            Αλήθεια σε ποια χώρα ακριβώς ζει ο απίθανος κατά τα άλλα Αντωνάκης; Σε ποιες ακριβώς εκλογές ήταν υποψήφιος;

            Το ότι ζει εκτός τόπου και χρόνου βέβαια θα έπρεπε να το είχαμε καταλάβει όταν όλες οι δημοσκοπήσεις (όσο άκυρες και αν είναι) έδειχναν το τέλος του δικομματισμού και το κόμμα του να μην ξεπερνά το 17% και αυτός ζητούσε αυτοδυναμία!!!!

            Εμείς οι Έλληνες είναι αλήθεια ότι έχουμε παράδοση στα ανέκδοτα αλλά τέτοιο μόνο ο Αντωνάκης θα μπορούσε να βγάλει.

            Αν ήθελε απλά αλλαγή πολιτικής ο κόσμος Αντωνάκη θα ψήφιζε εσένα καθώς διατείνεσαι ότι το πρόγραμμα σου ήταν διαφορετικό από του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική σου άλλη.

            Δεν ψήφισαν εσένα όμως. Ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες που ζητούσαν καταγγελία του μνημονίου. Και αν το επιχείρημα σου είναι πως το ποσοστό το δικό σου με του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι 38,14% ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 27,38 τότε θα πρέπει να υπολογίσεις και το ΚΚΕ που επιθυμεί πράγματι καταγγελία του μνημονίου και μάλιστα όχι απλά αποχώρηση από το ευρώ αλλά από την Ε.Ε. καθώς και τη Χρυσή Αυγή.

            Η Έλληνες ψήφισαν καταγγελία της σύμβασης Αντωνάκη. Οι Έλληνες καταδίκασαν την πολιτική σου όπως καταδίκασαν κι εσένα.

            Σε καταδίκασαν όχι γιατί είσαι κωλοτούμπας αλλά γιατί είσαι ύπουλος. Όσο ύπουλος υπήρξες και όταν έριξες την κυβέρνηση Μητσοτάκη του οποίου παρεμπιπτόντως καλά του έκανες του άτιμου αλλά είναι άλλο θέμα.

            Είσαι ύπουλος επειδή ενώ δήλωνες αντιμνημονιακός στο πρώτο μνημόνιο του 2010, στις Περιφερειακές εκλογές δήλωνες στον Πρετεντέρη ότι η Ελλάδα τηρεί τις υπογραφές κάνοντας ουσιαστικά την πρώτη επίσημη δήλωση υπακοής στα αφεντικά σου.

            Είσαι ύπουλος επειδή όταν ο φίλος σου ο Τζέφρυ μίλησε για δημοψήφισμα σου ανέτρεψε τα σχέδια. Κι εσύ αντί να χαρείς που αυτή η απερίγραπτη γκάφα του Τζέφρυ ήταν ότι πιο καλό έκανε στη χώρα, και αντί να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία να βγούμε από το πρώτο μνημόνιο όπως έλεγες ζητώντας να γίνουν εκλογές στις 3 Δεκέμβρη καθώς η κυβέρνηση του Παπανδρέου είχε πέσει, οδήγησες τη χώρα συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ σε ένα δεύτερο μνημόνιο χειρότερο από το πρώτο.

            Είσαι τόσο ύπουλος και προδότης Αντωνάκη αλλά δεν θα σου περάσει.

            Γιατί ακόμα και αν κάνεις κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ, η Λαϊκή ετυμηγορία υπάρχει. Όποια κυβέρνηση και να σχηματίσετε θα ανατραπεί. Τον Οκτώβριο το αργότερο θα έχουμε πάλι εκλογές. Και το μνημόνιο θα καταγγελθεί.

            Και η μεγάλη αλήθεια είναι ότι αν καταγγείλουμε τώρα το μνημόνιο μπορούμε να μείνουμε στο ευρώ. Αν το καταγγείλουμε τον Οκτώβριο θα φύγουμε αναγκαστικά. Επειδή θα θέλουμε να φύγουμε και τότε δεν θα μας νοιάζει.

            Γιατί εμείς Αντωνάκη δεν ζητάμε αλλαγής πολιτικής. Αλλαγή πολιτικού συστήματος ζητάμε και έναν τόπο να πετάξουμε τα πολιτικά σκουπίδια σαν εσένα!!!!!

Νέα Εκστρατεία Παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ


Ενώ η διαδικασία των διερευνητικών εντολών είναι σε εξέλιξη τα ΜΜΕ και ειδικά τα τηλεοπτικά ΜΜΕ έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία παραπληροφόρησης ώστε να πείσουν τους πολίτες για τα «οφέλη» του μνημονίου και την ανάγκη εφαρμογής του.

            Ήδη καταλάβαμε τον πανικό τους από την βραδιά της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων όταν αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των Exit Polls όχι απλά πάγωσαν αλλά ήταν άκαμπτοι στην πλειοψηφία τους σαν να είχαν καταπιεί όλοι μαγκούρες.

            Τώρα λοιπόν έχουν στρατευτεί όλοι για να μπορέσουν να αντιστρέψουν το κλίμα ώστε αν τελικά σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ. να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις καθώς επικαλούνται την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ  από την άλλη πλευρά αν οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές να αντιστρέψουν το κλίμα αβεβαιότητας για να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι στα κόμματα του μνημονίου.

            Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη από όλους εμάς τους ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας να μην επαναπαυθούμε από το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών και να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και ειδικά τους πιο ηλικιωμένους για τα σχέδια των μνημονιακών και τις επιπτώσεις του μνημονίου.

            Στόχος μας πάντα είναι η καταγγελία του μνημονίου

            Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος

Συνεχής Αγώνας για Εθνική Κυριαρχία, Ισότητα, Δημοκρατία,  Αξιοπρέπεια.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σχηματισμός Κυβέρνησης το Σαββατοκύριακο!!!


Σε σχηματισμό κυβέρνησης φαίνεται να οδηγούν οι εξελίξεις πλέον.

            Συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδώσει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Βαγγέλης Βενιζέλος που θα κληθεί την Παρασκευή, θα αρνηθεί να την παραλάβει με το επιχείρημα πως αφού οι προσπάθειες απέτυχαν από τα δύο πρώτα κόμματα δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσει αυτός.

            Το Σάββατο ο Πρόεδρος θα συγκαλέσει συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και με επιχείρημα την κρισιμότητα της κατάστασης θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.  σύμφωνα και με τα λεγόμενα στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ.  στα ΜΜΕ που υποστηρίζουν πως δεν πρέπει για κανένα λόγο να πάμε πάλι σε επαναληπτικές εκλογές.

Προς Γιάννη Μπουτάρη: Απάντηση σε έναν Ανεγκέφαλο Δήμαρχο.


Με περίσσιο θράσος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή.

            Η αλήθεια είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό κίνημα αποτελούμενο από φασιστοειδή υποκείμενα.

            Όμως από το σημείο του να καταδικάζεις ένα φασιστικό νεοναζιστικό κίνημα μέχρι του να γίνουμε φασίστες κι εμείς είναι μεγάλη η απόσταση ή ίσως πάρα πολύ μικρή.

            Αν κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή κ. Μπουτάρη τότε νομιμοποιούνται όλες οι δεξιές κυβερνήσεις του παρελθόντος που είχαν κηρύξει παράνομο το ΚΚΕ και την Αριστερά γενικότερα.

            Το θέμα είναι ότι ο εγωκεντρισμός σας και η αθλιότητα σας δεν σας επιτρέπουν να αναγνωρίσετε ότι ο λόγος αυτής της αύξησης του ποσοστού της Χρυσής Αυγής που σας οδήγησε στο να ζητήσετε να κηρυχθεί παράνομη είναι η δικές σας πολιτικές επιλογές ιδίως στα Εθνικά θέματα και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

            Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν κ. Μπουτάρη ότι είσαστε προδότης. Ο άνθρωπος που θέλει να αναγνωριστούν τα Σκόπια σαν Μακεδονία, ο άνθρωπος που θέλει να στήσει άγαλμα του σφαγέα των Ποντίων και Αρμενίων Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

            Κι εδώ θα θέσω ένα υποθετικό ζήτημα δημοκρατίας.

            Αν οι πολιτικές επιλογές και οι πρακτικές των κυβερνήσεων και των κομμάτων στην Ελλάδα είναι τέτοιες ώστε να οδηγήσουν τους Έλληνες σε επόμενες εκλογές να ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή και τις δώσουν ένα ποσοστό της τάξης του 45% πρέπει να κηρυχθεί παράνομο το 45% του Ελληνικού Λαού;

            Ο μόνος τρόπος για να μην αυξηθεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν στις 17 Ιουνίου (αφού από τις εκλογές που έγιναν δεν διαφαίνεται να σχηματίζεται κυβέρνηση), να πράξει 4 πράγματα:

1.    Να καταγγείλει το μνημόνιο που οδηγεί την Ελλάδα στην υποδούλωση και τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

2.    Να αδειάσει τη χώρα από τους λαθρομετανάστες είτε με απέλαση, είτε αναγνωρίζοντας τους ως πρόσφυγες και διοχετεύοντας τους στην Ευρώπη η οποία οφείλει να μοιραστεί το βάρος αυτό τον μεταναστών.

3.    Να μην αναγνωρίσει και να μην επιτρέψει να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία

4.    Να κηρύξει τις ΑΟΖ και να μην επιτρέψει σε κανέναν να διαχειριστεί τον Εθνικό μας πλούτο εκτός από εμάς τους Έλληνες.

Είναι σαφές ότι η Αριστερά έχει πολλές διαφωνίες στο θέμα των Εθνικών ζητημάτων με την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η Αριστερά πρέπει πρώτα από όλα να κατανοήσει ότι οι Έλληνες της έδωσαν την νίκη σε αυτές τις εκλογές συμφωνώντας να διαχειριστεί τα οικονομικά ζητήματα.

Αν η Αριστερά χειριστεί και τα Εθνικά ζητήματα σύμφωνα με το δικό της πρόγραμμα τότε η άνοδος της Χρυσής Αυγής θα είναι αποτέλεσμα των επιλογών της Αριστεράς και όχι των πολιτών.

Αυτή είναι η αλήθεια κ. Μπουτάρη αλλά όσο ρατσιστικό και να ακούγεται το ότι σταματήσατε το αλκοόλ δεν σημαίνει ότι έφυγε η θολούρα του αλκοολισμού από το μυαλό σας!!!!