Σελίδες

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Που Θέλουν να μας Οδηγήσουν.


Η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει και είναι πλέον ελάχιστες οι ώρες που μας χωρίζουν από την κάλπη και από την μεγάλη απόφαση σαν λαού, τι τελικά θέλουμε και  που θέλουμε να οδηγηθούμε.

            Σε όλο αυτό το διάστημα ακούσαμε ένθεν κι ένθεν εξαγγελίες, προγραμματικές δηλώσεις, εκβιαστικά διλλήματα, σενάρια καταστροφής και τρόμου.

           

            Γιατί τελικά ψηφίζουμε σε αυτές τις εκλογές;

            Οι αυριανές εκλογές είναι σίγουρα οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης και από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της χώρας από την απελευθέρωση της καθώς έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο βασικούς πόλους πολιτικής.

            Τους Μνημονιακούς και τους Αντιμνημονιακούς.

            Η επιλογή μας αύριο λοιπόν στην κάλπη θα είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας γιατί:

-          Το ΠΑΣΟΚ  και η ΝΔ είναι τα κόμματα που οδήγησαν την οικονομία της χώρας σε αυτήν την παρατεταμένη ύφεση, παραχώρησαν τη χώρα στους δανειστές και οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση και την οικονομική, κοινωνική και Εθνική υποδούλωση.

-          Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τα κόμματα που έχουν υπογράψει το μνημόνιο και τα μέτρα του που οδηγούν την ανεργία σε τρομακτικά επίπεδα, τους νέους μας να γίνονται μετανάστες και την κοινωνία να διαλύεται.

-          Ο Βενιζέλος μιλάει για παράταση του χρόνου ισχύος του μνημονίου από 2 σε 3 χρόνια αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ισχύς του μνημονίου είναι για 30 χρόνια σε περίπτωση που το όποιο χρέος είναι βιώσιμο.

-          Ο Σαμαράς μιλά για ισοδύναμα μέτρα αλλά μας εξαπατά καθώς ενώ πράγματι υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα για να αποκαταστήσουν τις όποιες αδικίες έγιναν με τα μέτρα του Φεβρουαρίου, θα πρέπει να αναρωτηθούμε από ποια μέτρα θα βρεθούν τα 11,8 δις του Ιουνίου και αυτό που μας κρύβουν τα 14 επιπλέον δις που θα μας ζητηθούν στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 τον Νοέμβριο.

-          Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μιλούν για αναθεώρηση του Συντάγματος και προσπαθώντας να μας εξαπατήσουν μιλούν για Βουλή των 200 βουλευτών και για ασυμβίβαστο βουλευτή υπουργού. Αυτό που θέλουν πραγματικά να κάνουν με την αναθεώρηση είναι να δημιουργήσουν όντως μία βουλή των 200 βουλευτών που θα ελέγχονται ευκολότερα από αυτούς και όχι από τον Λαό, να περάσουν στο σύνταγμα το άρθρο που θα προβλέπει πρώτα την αποπληρωμή του όποιου χρέους που σημαίνει ότι θα είμαστε κατεχόμενη χώρα και σύμφωνα με το Σύνταγμα και από την άλλη δεν αναφέρουν τίποτα για την άρση της Βουλευτικής Ασυλίας που είναι η κύρια απαίτηση των πολιτών από την αλλαγή του Συντάγματος.

Δεν είναι τυχαίο που 2 ημέρες πριν τις εκλογές ο υπουργός Οικονομίας του Δ’ Ράιχ, ο Σόιμπλε είχε το θράσος να απειλήσει τους Έλληνες πολίτες παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά της χώρας για μία ακόμη φορά και προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους Έλληνες.

Δεν είναι τυχαίο που 4 μέρες πριν τις εκλογές γνωστός οίκος αξιολόγησης μας αναβάθμισε στην κατηγορία CCC για να μας εξαπατήσει και να πιστέψουμε ότι μπορούμε με το μνημόνιο να σωθούμε καθώς σε πολλών την σκέψη υπάρχει η ερώτηση:

Μήπως το Μνημόνιο μπορεί τελικά να μας σώσει;

Ας μην ξεγελιόμαστε. Το μνημόνιο δεν είναι οδηγίες για το νοικοκύρεμα της χώρας και την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Το μνημόνιο είναι η χαρτογράφηση του δρόμου της Ελλάδας προς την ολική χρεοκοπία και την υποδούλωση.

Για να το κατανοήσουμε αυτό ας δούμε ένα παράδειγμα.

Είναι ένας οικογενειάρχης που χρωστάς στις τράπεζες 50 χιλιάδες ευρώ και τα ετήσια εισοδήματα σου είναι 8 χιλιάδες το χρόνο δηλαδή περίπου 580 ευρώ το μήνα και σε υποχρεώνει η τράπεζα πρώτα να πληρώνεις πρώτα τα δάνεια σου και μετά τις όποιες ανάγκες τις οικογένειας (φαγητό, ΔΕΗ, ρουχισμός, θέρμανση κλπ.) με τις τιμές των αγαθών να καλπάζουν.

Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που είτε έχει τεράστιες επιστημονικές γνώσεις, είτε απλή κοινή λογική που πιστεύει ότι ο άνθρωπος αυτός και η οικογένεια τους θα επιβιώσουν;

Μόνη Ελπίδα Έξοδος από το Μνημόνιο.



Τα αντιμνημονιακά κόμματα στηρίζουν την επιλογή της καταγγελίας του μνημονίου έτσι ώστε το όποιο χρέος να καταστεί βιώσιμο. Και εδώ γεννιέται το άλλο ερώτημα.

Και αν οι δανειστές δεν δεχτούν την καταγγελία;

Πρώτον δεν τίθεται κανένα ζήτημα αποδοχής ή όχι της καταγγελίας του μνημονίου όταν αυτή γίνεται μονομερώς.

Από την άλλη στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες πιθανόν να προτιμούν την παραμονή στο ευρώ. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν είναι το ευρώ αυτό που θα μας σώσει. Σε περίπτωση που μας εκβιάσουν με όποια μέτρα και το όποιο μνημόνιο η αποχώρηση από την ευρωζώνη είναι μονόδρομος καθώς το σημαντικό είναι όχι το νόμισμα αλλά οι κυβερνήσεις που θα έχουμε, τα μέτρα που θα πάρουμε για την ανάπτυξη μας και το πόσο αποφασισμένοι είμαστε εμείς οι Έλληνες να πάμε μπροστά τη χώρα.

            Οι δανειστές έχουν παραβλέψει κάτι πολύ σημαντικό όταν δάνειζαν ερήμην του Ελληνικού λαού με ληστρικά επιτόκια δάνεια που δεν πηγαίνανε στους Έλληνες αλλά στους λωποδύτες που 40 χρόνια κυβερνούν τον τόπο και έγιναν βίλλες και κότερα.

            Η Ελλάδα είναι ένα οικόπεδο κοινό και αδιαίρετο. Αυτό σημαίνει ότι για να υποθηκευτεί , να πουληθεί ή να δοθεί με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει να συμφωνεί όλος ο Ελληνικός λαός ομόφωνα.

            Και το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα, ούτε πουλιέται, ούτε υποθηκεύεται, ούτε χαρίζεται. Ανήκει στους Έλληνες, είναι η περιουσία τους και αν χρειαστεί θα το υπερασπιστούμε με τον ίδιο τρόπο που το υπερασπιζόμαστε αιώνες τώρα.

          Με τη ζωή μας!!!!!


Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η Ευθύνη ενός Ανεύθυνου Λαού


Μεθαύριο οι Έλληνες καλούμαστε να ψηφίσουμε. Να επιλέξουμε ποιος και με ποιόν τρόπο θα κυβερνήσει την χώρα.

            Καλούμαστε να ψηφίσουμε βασιζόμενοι σε πράξεις που οδήγησαν την Ελλάδα εδώ και σε λόγους που γνωρίζουμε ότι εύκολα μπορούν να αναιρεθούν.

            Καλούμαστε να αποφασίσουμε για ένα χρέος που δεν γνωρίζουμε καν αν υπάρχει και αν υπάρχει δεν ξέρουμε πόσο είναι και εν κατακλείδι καλούμαστε να πληρώσουμε χρήματα που άλλοι έκλεψαν, καταχράστηκαν, σπατάλησαν.

            Καλούμαστε να ψηφίσουμε χωρίς να ξέρουμε ποιόν και γιατί καθώς μετά από τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες μας έχουν μάθει ότι έρχεται η στιγμή της εξαπάτησης και τους αισθήματος προδοσίας.

            Καλούμαστε  να ψηφίσουμε για να αναλάβουμε μία τεράστια ευθύνη.

            Και ενώ στην πραγματικότητα είμαστε δύσπιστοι και καταλαβαίνουμε ότι με το υπάρχον σύστημα δεν υπάρχει προοπτική σωτηρίας, είναι η τελευταία μας ελπίδα για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα ειρηνικά.

            Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζητάνε την ψήφο μας γιατί θέλουν να νομιμοποιήσουν την παρανομία καθώς όλες οι αποφάσεις και ότι έχει ψηφιστεί από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα είναι παράνομο καθώς είναι αποφάσεις και νόμοι παράνομων κυβερνήσεων.

            Και δεν μιλάμε για ηθικά παράνομες κυβερνήσεις αλλά νομικά, αφού τόσο η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι προϊόν νοθείας και εξαπάτησης, όσο και η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

            Αν λοιπόν οι Έλληνες ψηφίσουν τα δύο κόμματα που τα τελευταία σαράντα χρόνια κυβερνούν τον τόπο και στηρίζουν το μνημόνιο και την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, δίνοντας τους ποσοστά ικανά να σχηματίσουν κυβέρνηση, τότε θα νομιμοποιήσουν όχι μόνο τα παράνομα μνημόνια, αλλά πλέον κάθε παράνομη πράξη που έκαναν τα σαράντα αυτά χρόνια.

            Είμαστε ένας παράξενος λαός οι Έλληνες. Φαινόμαστε ανεύθυνοι, ίσως και να είμαστε, αλλά δεν είμαστε ούτε κλέφτες, ούτε απατεώνες, ούτε καταχραστές, ούτε λωποδύτες όπως οι πολιτικοί αυτής της χώρας.

            Φερθήκαμε ανεύθυνα καθώς όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε με προσωπική ιδιοτέλεια και ανεχόμασταν, στηρίζοντας ένα σάπιο πολιτικό σύστημα και ψηφίζοντας όλους αυτούς τους απατεώνες, είτε επειδή είμασταν βολεμένοι, είτε επειδή επιδιώκαμε να βολευτούμε.  

            Και σε τελική ανάλυση ίσως ήταν καλό το ότι είμασταν τόσα χρόνια βολεμένοι, επειδή μάλλον ένα καλό ξεβόλεμα μας χρειάζονταν για να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε.

            Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς η ανεύθυνοι Έλληνες πρέπει να πάρουμε στις πλάτες μας την ευθύνη της σωτηρίας της χώρας και της δικής μας και να προχωρήσουμε αλλάζοντας σελίδα. Πρέπει να στείλουμε όλους αυτούς που άδικα τους εμπιστευθήκαμε, που τόσα χρόνια μας εξαπατούσαν ότι στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η παρανομία και να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

            Τo κάναμε παλιότερα. Μπορούμε να το κάνουμε και τώρα!!!!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Απάντηση σε Χρυσαυγίτη Υπ. Βουλευτή - Η Αλήθεια για την Χρυσή Αυγή (φωτό)


Προσβεβλημένος νοιώθει ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Ν. Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος με  τους χαρακτηρισμούς των μελών της Χρυσής Αυγής σαν Ναζί και απάντησε σε αυτούς μέσα από μία τοποθέτηση του στο http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/05/blog-post_9774.html?spref=fb.

            Αναδημοσιεύουμε το κείμενο που δημοσίευσε και με το οποίο διαμαρτύρεται:

            Επειδή μας έχουν κουράσει κάθε μέρα με την ίδια καραμέλα περί ναζί κτλπ έχω να απαντήσω στον Μπένυ, στον Σα(χλα)μαρά, στον κονφερασιέ, στον Ανεξάρτητο Νεοδημοκράτη και στα 3 ορφανά του Μαρξ τα εξής… Αν αυτός :

- Που δακρύζει όταν ακούει τον Εθνικό Ύμνο

- Που νιώθει υπερήφανος που γεννήθηκε Έλληνας

- Που θέλει πίσω την Πατρίδα του από τους εκατομμύρια λαθρομετανάστες

- Που θέλει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι που έφτασαν την χώρα μας σε αυτό το χάλι

- Που έχει υπηρετήσει με Τιμή τον Ελληνικό στρατό

- Που θέλει να δώσει μια Ελπίδα στην Ελληνική νεολαία για να μην εγκαταλείψει ακόμα μια φορά την χώρα

ονομάζεται από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που βλέπει την άνοδο των Ελεύθερων Ελλήνων της Χρυσής Αυγής σαν το απόλυτο κακό, “ναζί” τότε δηλώνω ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ!

Σε κάθε άλλη περίπτωση ονομάζω αυτούς που το διαδίδουν συκοφάντες και αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχουν το 2012 στην Ελλάδα Ναζί, ΧΑΖΟΥΣ.

Οι φίλοι της Χρυσής Αυγής έχουν υψηλότατο επίπεδο νοημοσύνης και είναι οι πιο ψαγμένοι απ΄όλους, δεν πέφτουν στην παγίδα σας.

Είμαστε Έλληνες Εθνικιστές και ΤΙΠΟΤΕ άλλο!

            Αυτός που κάνει τα παραπάνω κύριε Ηλιόπουλε λέγεται πατριώτης. Και μπράβο του και Τιμή του! Αυτός που κάνει όλα τα παραπάνω μπορεί και πρέπει να είναι υπερήφανος γιατί υπηρετεί ιδεώδη.

            Όταν όμως αυτός που κάνει όλα αυτά για να καπηλευτεί τη χώρα και την ιστορία της υποκρινόμενος τον πατριώτη ενώ ταυτόχρονα:

-          Χαιρετά φασιστικά ή ναζιστικά

-          Έχει σύμβολο και σημαία του την σβάστικα των ναζί

-          Έχει σαν πολιτικό ίνδαλμα και πνευματικό ηγέτη τον Αδόλφο Χίτλερ

-          Πιστεύει στην Άρια Φυλή και επιθυμεί όχι μόνο να διώξει τους λαθρομετανάστες αντιμετωπίζοντας τους σαν εγκληματίες ή ακόμα χειρότερα σαν ζώα αλλά να πραγματοποιήσει εθνοκάθαρση

-          Πιστεύει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά εκμεταλλεύεται τη Δημοκρατία για να την ανατρέψει ,

Τότε αυτός κύριε Ηλιόπουλε είναι προδότης, φασίστας να νεοναζί.

            Είναι ή όχι αλήθεια κ. Ηλιόπουλε ότι ο αρχηγός σας κ. Μιχαλολιάκος, έχει σαν ίνδαλμά του τον Αδόλφο Χίτλερ;

            Είναι ή όχι αλήθεια κ. Ηλιόπουλε ότι έχετε σαν σύμβολο την χιτλερική σβάστικα; Και επειδή κάποιοι θα βιαστούν να πουν ότι η σβάστικα είναι αρχαίο Ελληνικό Σύμβολο, παύει να είναι όταν συνοδεύεται από τον αετό του Γ’ Ράιχ.

            Σε συζήτηση που είχα εγώ ο ίδιος με σημερινό υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Ημαθία μου είχε πει ότι ένα παιδί από ζευγάρι με τον έναν γονέα λευκό και τον άλλο μαύρο θα βγει καθυστερημένο.

            Επίσης ο εν λόγω υποψήφιος βουλευτής μόλις πιεί λίγο παραπάνω τραγουδά ναζιστικά τραγούδια.

            Φαντάζομαι ότι αυτά ίσως δεν τα γνωρίζατε όπως δεν γνωρίζατε πως τα ψηφοδέλτια σας απαρτίζονται από όλους αυτούς τους κρετίνους χαμηλής νοητικής κατάστασης.

            Είπατε κάτι για το επίπεδο της νοημοσύνης σας κύριε Ηλιόπουλε;

            Η μόνη διαφορά με τους προδότες της κατοχής και τους δωσίλογους των Γερμανοτσολιάδων και του Χίτλερ είναι ότι φορούσαν κουκούλες. Βλέπεις κ. Ηλιόπουλε εκείνοι δεν είχαν συνείδηση. Εσείς δεν έχετε ούτε ντροπή!!!!
Πρωτοσέλιδο του περιοδικού της Χρυσής Αυγής που λέει ότι ο δοσίλογος κατοχικός πρωθυπουργός Τσολάκογλου προσπάθησε για "έντιμη Ειρήνη"

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η Ώρα της Ευθύνης σε Ένα Λαό Χωρίς Άλλοθι


Σε 4 ημέρες καλούμαστε οι Έλληνες να ψηφίσουμε.

            Καλούμαστε να επιλέξουμε όχι ποιοι θέλουμε να μας κυβερνήσουν αλλά ποια θα είναι η πορεία της χώρας και των πολιτών.

            Στις 6 Μαΐου είναι η ώρα ευθύνης για τους Έλληνες καθώς δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για το αποτέλεσμα.  Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για εμάς.

            Ακούγεται από πολλούς για την αντισυνταγματικότητα του εκλογικού νόμου σε ότι αφορά τις 50 έδρες που παίρνει σαν μπόνους το πρώτο κόμμα, αλλά και γενικότερα για  όλες τις αδικίες που έχει ένας τέτοιος νόμος ενισχυμένης αναλογικής στην προσπάθεια τους ίσως να δικαιολογήσουν μία ενδεχόμενη ήττα ή  την πιθανότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

            Είναι αλήθεια πως τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα τη χώρα με την δική μας ανοχή, χειραγωγούσαν τον κόσμο και ψήφιζαν τους εκλογικούς νόμους θέλοντας να προασπιστούν τα συμφέροντα τους. Και όταν μιλάμε για προάσπιση συμφερόντων δεν αναφερόμαστε στην ανάληψη εξουσίας από τους ίδιους αλλά στην προστασία του πολιτικού συστήματος το οποίο όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνένοχος, στις απάτες και τα σκάνδαλα τους.

            Εμείς όμως πλέον γνωρίζουμε τον εκλογικό νόμο. Είμαστε ενήμεροι πλέον. Έτσι πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο θα ψηφίσουμε και με αυτόν πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την μνημονιακή συμπαράταξη.

            Αυτός ο εκλογικός νόμος μας δίνει κάποιες επιλογές. Και εμείς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε.

            Επιλογή Πρώτη: Να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα ποσοστό πάνω από 33% και να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση (κάτι μάλλον απίθανο με βάση τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά ευρήματα).

            Επιλογή Δεύτερη:  Να συγκεντρώσουν τα μνημονιακά κόμματα ποσοστά, ικανά να δώσουν δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και να συνεχίσουν τα όποια μνημονιακά τους σχέδια που προβλέπουν την παραχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και την εξαθλίωση αν όχι εξόντωση των Ελλήνων.

            Επιλογή Τρίτη: Να μην καταφέρουν τα μνημονιακά κόμματα  να σχηματίσουν κυβέρνηση (κάτι πάλι μάλλον απίθανο με βάση πάλι τα δημοσκοπικά ευρήματα). Σε αυτήν την περίπτωση θα οδηγηθούμε και πάλι σε εκλογές καθώς ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν ένα μεγάλο αντιμνημονιακό ποσοστό, είναι τέτοια η διασπορά τους που είναι απίθανο να σχηματίσουν κυβέρνηση.

            Ότι από τα τρία και να συμβεί, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα οδηγήσουμε σε αυτές τις λύσεις καθώς όλοι γνωρίζουμε πλέον τον εκλογικό νόμο καθώς είναι η πρώτη φορά που και μέσα από τα ΜΜΕ υπήρξε τόση ενημέρωση γι αυτόν.

            Ακόμα όμως και αν δεν τον γνωρίζουν κάποιοι θα έπρεπε να τον μάθουν επειδή αυτές οι εκλογές είναι όντως οι σημαντικότερες όχι μετά την μεταπολίτευση αλλά μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς.

            Στις 6 Μαΐου είναι η ώρα της κρίσης. Και εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε κανένα άλλοθι πλέον.

               

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκστρατεία Παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο για τον εκλογικό νόμο!!!


Μία εκστρατεία παραπληροφόρησης άρχισε στο διαδίκτυο για τον εκλογικό νόμο, προσπαθώντας να αποτρέψει από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «μικρά» κόμματα που συνήθως δεν μπαίνουν στη Βουλή.

            Για την ακρίβεια έχουμε δει τον τελευταίο καιρό να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο facebook η παρακάτω ανάρτηση με το παράδειγμα:



Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΓΙΔΑ...ΠΡΟΣΟΧΗ

Το όριο του 25% στο πρώτο κόμμα.
Μύθος ή πραγματικότητα;

Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε - κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον
αυτές.
Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό;
Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;

Έχουμε και λέμε:

Από 1000 πολίτες οι 240 ψηφίζουν ΝΔ.
στους 100 πόσοι;
Χ = 240*100/1000 = 24%

Με μια λογική ΑΠΟΧΗ 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο
γίνεται το ποσοστό του;

Από 800 πολίτες οι 240 ψηφίζουν ΝΔ
στους 100 πόσοι;
Χ = 240*100/800 = 30% !

Υπάρχουν όμως και τα ΑΚΥΡΑ... Αν απ' τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;

Από 750 πολίτες οι 240 ψηφίζουν ΝΔ
στους 100 πόσοι;

Χ = 240*100/750 = 32% !

Κι αν απ' τους 750 οι 60 ρίξουν ΛΕΥΚΑ, πόσο γίνεται το ποσοστό του;

Από 690 πολίτες οι 240 ψηφίζουν ΝΔ
στους 100 πόσοι;
Χ = 240*100/690 = 34,8% !!

Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε. Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.

Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% - και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.

Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε

Από 590 πολίτες οι 240 ψηφίζουν ΝΔ
στους 100 πόσοι;
Χ = 240*100/590 = 40,7 % !!

Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι:

Από 590 πολίτες οι 240 ψηφίζουν ΝΔ
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει;
Χ = 240*250/590 = 101 έδρες

Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες (με τον νόμο που ψήφισαν το 2008 οι 40 δωροέδρες έγιναν 50) , η ΝΔ έχει τελικά 151 έδρες και αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590;
Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δύναμη 25% του παραδείγματός μας, στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες και αυτοδύναμη κυβέρνηση;;;

Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο.

Και αν υποτεθεί, πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, τότε βάλτε και την περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και θα έχετε πάλι κυβέρνηση μία από τα ίδια. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Το 25% είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ και όχι μύθος.
Ο στόχος ΕΝΑΣ.
Να ΜΗ ξεπεράσει το 25% το πρώτο κόμμα (ΝΔ)

1. ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ. (Θυμηθείτε τον γέρο στο αναπηρικό καροτσάκι στα κόμικς του Λούκυ Λουκ).
2. Προσοχή στα ΑΚΥΡΑ.
3. ΟΧΙ στα ΛΕΥΚΑ.
4. ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο ΜΥΘΟΣ και η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ είναι το διαφαινόμενο ψευδές δίλημμα, του να μην ψηφιστούν κόμματα, που η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των φερέφωνων δημοσκόπων τα κατατάσσει στη δυναμική, κάτω του 3%.

            Για να υπάρξει αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να πάρουμε το ίδιο παράδειγμα:

            Αν στους 1000 ανθρώπους που θα ψηφίσουν οι 240 ψηφίσουν τη ΝΔ, όντως η ΝΔ έχει το 24% επί των ψηφοφόρων.

            Αν έχουμε 200 άτομα αποχή (20%), 50 άκυρα και 60 λευκά, σε αυτήν την περίπτωση αυτό το ποσό δεν καταμετράται και έτσι έγκυροι ψήφοι είναι οι 690 .

            Έτσι το πρώτο κόμμα συγκεντρώνει πλέον από 24%, 34,8%

            Σε καμία περίπτωση όμως δεν συγκεντρώνει το 40,7% που αναφέρει το παράδειγμα εκτός αν συγκεντρώσει πάνω από 28% στο σύνολο

            Από εκεί και πέρα ο εκλογικός νόμος ορίζει το εξής.

            Οι ψήφοι που πάνε στα μικρότερα κόμματα τα οποία τελικά μένουν εκτός βουλής παραμένουν εκεί. Αλλά υπάρχει μία κλίμακα  μέσα από την οποία καθορίζεται ότι αν το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα μικρά κόμματα συνολικά είναι  στο 3% τότε για να κερδίσει αυτοδυναμία ένα κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει περίπου 40%.

            Αν το ποσοστό των ψήφων των εκτός έδρας κομμάτων είναι στο 13%, τότε η αυτοδυναμία εξασφαλίζεται με 32. 8%.

            Έτσι λοιπόν αποδεικνύεται ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ψήφων των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής, μειώνεται το ποσοστό που χρειάζεται για την αυτοδυναμία. Σε καμία περίπτωση όμως οι ψήφοι δεν πάνε όπως τα άκυρα και τα λευκά στα μη έγκυρα. Απλά όλο το παιχνίδι παίζεται με τις έδρες καθώς το 13% αυτό αντιστοιχεί σε κάποιες έδρες μέσα στη βουλή, όπου αφού δεν μοιράζονται στα μικρά κόμματα, θα μοιραστούν στα κόμματα που μπαίνουν στην Βουλή με βάση το ποσοστό τους και έτσι ευνοείται και πάλι το πρώτο καθώς αυτό είναι που παίρνει και τις 50 έδρες πριμ που αντισυνταγματικά δίνει στο πρώτο κόμμα η ρύθμιση Παυλόπουλου.

            Από εκεί και πέρα η Δημοκρατία δεν επιτρέπει ούτε καθοδηγήσεις, ούτε αποκλεισμούς. Και σαφώς θα συμφωνήσουμε ότι σήμερα δεν έχουμε δημοκρατία αλλά ας μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε δημοκράτες. Και όπου υπάρχουν δημοκράτες πάντοτε θα λειτουργεί η δημοκρατία.

            Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τις όποιες νοθείες κάνουν τόσο με τον εκλογικό νόμο όσο και με τις υπόλοιπες επιλογές τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε επειδή η ιστορία είναι ένα ποτάμι που ακολουθεί τον δρόμο του.

            Και αν φοβόμαστε τις νοθείες τους τότε πραγματικά δεν έχουμε ελπίδα.

            Και δεν θα έχουμε ελπίδα όχι από εξαιτίας της νοθείας αλλά εξαιτίας του φόβου μας!!!!

Η Αλήθεια για τις Νέες Θέσεις Εργασίας


            Στον πανικό τους για την διάλυση των κομμάτων τους τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος, πλέον προβαίνουν σε εξαγγελίες ,  ειδικά για την καταπολέμηση της ανεργίας με τον τελευταίο να υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και 6500 θέσεις εργασίας μόνο από δύο προγράμματα. Το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το υπό δημιουργία Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.

            Πιο συγκεκριμένα ο Βενιζέλος ανακοίνωσε και την δημιουργία νέων θέσεων εργασία με τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013.

            Τι αφορούν όμως αυτές οι θέσεις; Ποια είναι οι αλήθεια;

            Η αλήθεια είναι ότι στους ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες ανέργους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με το μνημόνιο έχουν σκοπό  να προσθέσουν άλλες εκατόν πενήντα χιλιάδες τους οποίους θα απολύσουν από το δημόσιο σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών.

            Και αφού  μέχρι το καλοκαίρι του 2013 θα έχουν ξεπεράσει οι στρατιές των ανέργων τα δύο εκατομμύρια, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει σκοπό να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

            Τι σημαίνει όμως αυτό;

            Σημαίνει ότι θα προσλάβουν έναν απειροελάχιστο αριθμό ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, με μισθούς Βουλγαρίας να δουλεύουν για ξένες εταιρίες που θα εκμεταλλεύονται τον δικό μας πλούτο και μάλιστα δεν θα πληρώνονται από τις ίδιες αλλά από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή δικά μας κάνοντας μας έμμισθους δούλους.

            Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας που υπόσχεται ο Βενιζέλος καθώς ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και το λιανεμπόριο αλλά και το χονδρεμπόριο είναι υπό διάλυση και δεν θα κινείται τίποτα καθώς οι πολίτες δεν θα έχουν καμία αγοραστική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα οι τρεις βασικοί πυλώνες της Οικονομίας, ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η οικοδομές είναι σε πλήρη αποδόμηση.

            Η προσπάθεια εξαπάτησης συνεχίζεται ακάθεκτη. Το ζήτημα είναι αν οι Έλληνες είμαστε τόσο αφελής ή ηλίθιοι ώστε να τους ξαναψηφίσουμε.

            Καμία ανοχή στους δήμιους της χώρας και των πολιτών.

            Λέμε όχι στο Μνημόνιο της ντροπής, της παραχώρησης και της εξαθλίωσης.

            Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μόνο μία θέση πλέον . Της αφάνειας και της διάλυσης. Κι εκεί πρέπει να τους στείλουμε!!!

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Η Μεγάλη Απάτη


Από την μεταπολίτευση και μετά τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο μας έχουν εξαπατήσει πάμπολλες φορές.

            Ο Ανδρέας Παπανδρέου με το «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ» και με τους ζιβαγκοφορεμένους μυστακιοφόρους συντρόφους του οδήγησε τη χώρα σε μία τρελή κούρσα σπατάλης.  Έκανε αυξήσεις, οδήγησε τους Έλληνες στην υπερκατανάλωση πείθοντάς τους ότι τα χρήματα ήταν από δάνεια ενώ στην πραγματικότητα τα έδινε μέσα από τα κρατικά ταμεία οδηγώντας το Εθνικό μας νόμισμα τη δραχμή σε μία κατρακύλα υποτιμήσεων ενώ τα χρήματα που έπαιρνε από τα πακέτα Ντελόρ και τα δάνεια τα μοίραζε στους οικείους του κάνοντας περιουσίες και κατακλέβοντας τον λαό.

            Ο Μητσοτάκης στη συνέχεια συνέχισε την κλοπή. Αλήθεια που πήγαν τα χρήματα που έβγαλε το κράτος με το τεκμήριο των τετραγωνικών; Εκείνο τον περίφημο νόμο του Μάνου που αδιαφορώντας τι τζίρο έκανε ένα μαγαζί το φορολογούσε με βάση το εμβαδό του; Τι έγιναν τα χρήματα από τις βραχονησίδες που είχε πουλήσει τότε ο Μητσοτάκης και ποιες είχε πουλήσει; Τι έγιναν τα λεφτά από την πώληση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ; Τι έγινε με τα αρχαία που είχε στην προσωπική του συλλογή;

            Ο Σημίτης με το Χρηματιστήριο , την SIEMENS και τις αλλοιώσεις στοιχείων για να μας βάλει με το ζόρι στο ευρώ. Ο Καραμανλής με τα Δομημένα Ομόλογα, το Βατοπέδι, τις υποκλοπές.

            Για ποιο λόγο όμως όλη αυτή η σύντομη αναδρομή των σκανδάλων και της απάτης; Επειδή τώρα κάνουν το μεγάλο κόλπο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ήρθε η ώρα να παραδώσουν πλέον τους Έλληνες και την Ελλάδα. 

            Τι μας υπόσχονται άραγε αυτοί οι μεγάλοι απατεώνες της πολιτικής ο Μπένι και ο Αντωνάκης;

            Να τους ψηφίσουμε για να φέρουν την ανάπτυξη.

            Ποια ανάπτυξη; Με τι χρήματα; Και κυρίως με ποια παραγωγή;

            Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι τράπεζες θα ενισχυθούν και θα δώσουν χρήμα στην αγορά μας λένε. Σε ποια αγορά; Μας λένε στην ουσία ότι οι τράπεζες θα φορτώσουν και με άλλα δάνεια τον μικρομεσαίο;  Θα βάλουν μία ακόμη θηλιά στο λαιμό του;

            Και αν υποθέσουμε ότι ο μικρομεσαίος είναι τόσο απελπισμένος ή τόσο ηλίθιος ώστε να φορτωθεί και με άλλα δάνεια, ποιος θα μπει στην επιχείρηση του για να κάνει αγορές; Ποια είναι σήμερα και ποια τον Σεπτέμβριο η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων όταν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι ήδη στα 400 ευρώ και μέχρι το τέλος του 2012 θα φτάσουν τα 170, στον δημόσιο τομέα θα έχουν περικοπεί κατά 45% και το 38% των Ελλήνων θα είναι άνεργοι;

            Πώς θα έρθει η ανάπτυξη όταν δεν έχουμε καμία παραγωγή πλέον και με βάση το μνημόνιο έχουν παραχωρήσει τις πηγές πλούτου τις χώρας στους δανειστές ενώ εμάς μας προετοιμάζουν για έμμισθους δούλους;

            Μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή 3 χρόνια τουλάχιστον για να βγούμε από το Μνημόνιο.

            Ας μας πούνε πως μπορεί ένας εργαζόμενος πατέρας 2 παιδιών με 500 ευρώ μισθό και 200 ευρώ ενοίκιο θα ζήσει τα παιδιά του για να μπορεί να περιμένει μέχρι την έξοδο από το μνημόνιο;

            Σήμερα έτοιμοι οι ψεύτες και οι απατεώνες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο τους κόλπο. Το τελευταίο τους κόλπο. Αν τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν την χώρα θα το κάνουν. Ήδη το κάνουν. Σε τρία χρόνια ίσως εμείς ζούμε για να δούμε την έξοδο από το μνημόνιο και την είσοδο μας σε μία νέα μορφή κοινωνίας που θα μας καταστήσει δούλους , κολίγους στα δικά μας κτήματα. Τα παιδιά μας θα ζούνε;

            Θα τους πιστέψουμε πάλι;

          Θα τους αφήσουμε να μας εξαπατήσουν πάλι;

          Θα τους αφήσουν να μας δολοφονήσουν;

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Έχουν Ποινικές Ευθύνες και όχι Πολιτικές..


Ακούσαμε προχθές τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει για πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ αν δεν πάρει την αυτοδυναμία προϊδεάζοντας μας για την επικείμενη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ καθώς πρέπει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών.

            Μετά από τριάντα οχτώ χρόνια πλαστής δημοκρατίας έχουν τον θράσος να μιλούν για πολιτικές ευθύνες οι οποίες σαφώς υπάρχουν.

            Οι πολιτικές ευθύνες όμως αφορούν την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, οι πολιτικές ευθύνες αφορούν τον μη καθορισμός των ΑΟΖ, οι πολιτικές ευθύνες αφορούν την δημιουργία γκρίζων ζωνών με την Τουρκία, οι πολιτικές ευθύνες αφορούν την μη αξιοποίηση των 12 ναυτικών μιλίων, οι πολιτικές ευθύνες αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία, την υγεία, το ζήτημα του Σκοπιανού και της καπήλευσης της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας.

            Και για τα παραπάνω ζητήματα έχουν και τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια τον τόπο και αυτό το γνωρίζει το σύνολο των πολιτών της Ελλάδας.

            Τι γίνεται όμως με τις ποινικές ευθύνες; Αυτές τις ευθύνες για τις οποίες η βουλευτική ασυλία λειτουργεί τροχοπέδη στη δικαιοσύνη και έχουν αποφύγει την φυλακή δεκάδες εκατοντάδες πολιτικών, υπουργών, γραμματέων και λειτουργών του κράτους;

            Πότε θα δούμε να μπαίνουν φυλακή οι υπεύθυνοι για τις πάνες του Ανδρέα Παπανδρέου και για την Ροζ Βίλλα της Εκάλης;

            Πότε θα δούμε να μπαίνουν φυλακή οι υπεύθυνοι για το Χρηματιστήριο με το οποίο έκλεψαν όλες τις οικονομίες των Ελλήνων;

            Πότε θα δούμε να μπαίνουν φυλακή οι υπεύθυνοι για τα δομημένα ομόλογα που εξαφάνισαν τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν οι οικονομίες μίας ζωής των εργαζομένων για να έχουν μία σύνταξη για αξιοπρεπή γηρατειά;

            Πότε θα μπουν φυλακή οι υπεύθυνοι για το Σκάνδαλο της SIEMENS; Οι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου, οι υπεύθυνοι για τα τρις δραχμών και δις ευρώ που οι πολιτικάντηδες αυτού του τόπου καταχράστηκαν στο όνομα του Ελληνικού Λαού αλλά ερήμην του.

            Οι εκλογές δεν είναι νίκη του Λαού. Είναι απλά μία ευκαιρία.

            ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τελικός μας στόχος δεν είναι να ανατρέψουμε τους συγκυβερνήτες της προδοσίας.

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκοπός μας είναι η σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων.

            Και δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα ριζικά. Αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα.

            Και εμείς δεν μιλάμε απλά για αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά για αλλαγή του με κύρια σημεία αναφοράς την άρση της Βουλευτικής Ασυλίας, την κατάργηση του νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, την δέσμευση της περιουσίας στο σύνολο της κάθε Έλληνα ή Ελληνίδας που θα ασχολείται με την πολιτική.

            Μιλάμε για αλλαγή του Συντάγματος ώστε να εδραιωθεί η Δημοκρατία στην χώρα. Να είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι και εκφραστές του Λαού και όχι εξουσιαστές του. Να υπηρετούν τον λαό και όχι να τον δυναστεύουν.

            Γιατί αν δεν υπάρξει αλλαγή του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία γι αυτήν την χώρα!!!!

Σκοτώνουν τα Παιδιά μας. Τι Σημασία Έχει;


Συμπολίτες μου, Συνέλληνες, σύντροφοι,

            Με λένε Κώστα, με λένε Γιάννη, με λένε Νίκο, με λένε Μαρία, με λένε Άννα, με λένε Κατερίνα. Τι σημασία έχει;

            Είμαι ένας άνεργος, είμαι ένας ιδιωτικός υπάλληλος, έχω ένα μικρό μαγαζάκι, είμαι υδραυλικός, καθηγήτρια. Τι σημασία έχει;

            Είμαι άγαμος, είμαι παντρεμένος, έχω παιδιά, είμαι παιδί. Τι σημασία έχει;

            Είμαι πολίτης μίας χώρας που οι πολιτικοί της, έκλεψαν, λήστεψαν, καταχράστηκαν, σπατάλησαν. Τι σημασία έχει;

            Είμαι πολίτης μίας χώρας που οι πολιτικοί της νομοθέτησαν αλλά νόμους δεν τήρησαν, εκλέχθηκαν για εκπρόσωποι μας αλλά δεν μας εκπροσώπησαν. Τι σημασία έχει;

            Είμαι πολίτης μίας χώρας στην οποία εκλέγουμε πολιτικούς για να διαφυλάξουν τη Δημοκρατία και αυτοί την έβαλαν στην εντατική γιατί δεν μπορούν να την σκοτώσουν αφού οι ιδέες δεν σκοτώνονται. Τι σημασία έχει;

            Μου έκοψαν, τη σύνταξη, το μισθό, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και σήμερα έρχονται και μου ζητάνε να κάνω υπομονή για να βγούμε από την κρίση και να ορθοποδήσουμε. Τι σημασία έχει;

            Μου ζητούν να πληρώσω εγώ για τα χρήματα που αυτοί έκλεψαν, που αυτοί έφαγαν, που αυτοί καταχράστηκαν στο δικό μου όνομα.

            Μου ζητούν να τους ξαναψηφίσω για να σβήσει η ελπίδα από την σκέψη μας, για να πάψουν τα παιδιά μας να κάνουν όνειρα, για να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη μας.

            Μου ζητούν να έχω την δύναμη να κοιτώ τα μάτια του πεινασμένου παιδιού μου, του κουρασμένου πατέρα μου, του προδομένου παππού μου και ασυγκίνητος να τους δώσω άλλοθι να γίνω συνένοχος στο έγκλημα τους.

            Όμως υπάρχει κάτι που μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά. Είμαι ζωντανός, είμαι άνθρωπος, είμαι Έλληνας.

            Έχω όνειρα, έχω ελπίδα και όσο και να προσπαθούν έχω ακόμα χαμόγελο.

            Ναι έχουν σημασία όλα αυτά. Επειδή είμαστε ζωντανοί. Επειδή δεν κατάφεραν ακόμα να με δολοφονήσουν, δεν κατάφεραν ακόμα να με κάνουν να μην σκέφτομαι, να μην κρίνω.

            Δεν κατάφεραν ακόμα να με κάνουν ένα ζώο σαν αυτά που τους ακολουθούν, οι μισοί πρόβατα και οι άλλοι μισοί κομματόσκυλα.

            Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και αυτό έχει την σημασία του. Τώρα αποφασίζουμε αν θα γίνουμε συνένοχοι στην εξόντωση μας και την εξόντωση των παιδιών μας ή αν θα αντιδράσουμε.

            Και θυμάμαι την παλιά ινδιάνικη παροιμία.

            Αυτόν τον κόσμο δεν τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Και μόνο καλύτερο μπορούμε να τον παραδώσουμε

            Το πρόγραμμα τους απέτυχε. Το σχέδιο τους αποκαλύφθηκε. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν να παραδώσουν την χώρα για να καρπωθούν τα οφέλη της προδοσίας. Εμείς θα τους αφήσουμε;

Τα Γυρίζουν Τώρα στη Ν.Δ.


Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και οι συζητήσεις περί συνεργασίας ή άρνησης συνεργασίας των κομμάτων καλά κρατούν.

            Και ενώ τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους από την αρχή της προεκλογικής περιόδου μένουν πιστά στις θέσεις τους περί συνεργασιών ή όχι, ο Αντώνης Σαμαράς και τα στελέχη της Ν.Δ έκαναν για μία ακόμη φορά την κωλοτούμπα τους.

            Είδε ότι δεν του κάθεται το παιχνίδι περί αυτοδυναμίας (που είχε δει να του κάθεται δεν μπορούμε να καταλάβουμε) και ενώ αυτός ακόμα κρατάει ακόμα μερικές κορώνες περί πολιτικής ασυλίας του ΠΑΣΟΚ τα στελέχη του άρχισαν ήδη να αναφέρονται σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ επίσημα.

            Βέβαια η κωλοτούμπα του ήταν ανάλογη του μνημονίου.

            Ο Σαμαράς ΠΟΤΕ δεν υπήρξε εναντίον κανενός μνημονίου. Παρόλο που δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, στην συνέντευξη που είχε δώσει στο Mega και στον Γιάννη Πρετεντέρη κατά την προεκλογική περίοδο των Περιφερειακών εκλογών το 2010 είχε δηλώσει πως η Ελλάδα τιμά τις υπογραφές της και θα τηρήσει το πρώτο (τότε) μνημόνιο.

            Έτσι και με τις συνεργασίες επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι τελικά δεν είναι κωλοτούμπας αλλά ψεύτης και μάλιστα του χειρίστου είδους.

            Εμείς μόνο ένα πράγμα έμεινε να κάνουμε. Να του δείξουμε ότι δεν περνάνε ούτε τα ψέματα ούτε οι εκβιασμοί.

            Λίγες ημέρες έμειναν. Όλοι να προσπαθήσουμε ώστε και τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) να μην συγκεντρώσουν ποσοστό που να τους δίνει την δυνατότητα κυβέρνησης συνεργασίας!!!