Σελίδες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αντί-Ευρωπαϊκές Απορίες Ενός Ευρωπαϊστή


Σήμερα ακούγοντας τον Λουκά Παπαδήμο να δηλώνει σε εκδήλωση ότι ο Ελληνικός λαός πιστεύει στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας μπήκα σε μία σειρά σκέψεων.

            Πραγματικά εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Οι παλιότεροι θυμούνται με πόση χαρά βλέπαμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την ένταξη της χώρας στην Ε.Ο.Κ. το 1981.

            Τόσο χαρούμενοι που τον ίδιο χρόνο ψηφίσαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που κύριο σύνθημα του ήταν το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο», «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ».

            Όμως με το που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεχάστηκαν ως δια μαγείας όλα αυτά τα συνθήματα και ο  Ανδρέας για να μας βοηθήσει να τα ξεχάσουμε ευκολότερα άρχισε ένα πανηγύρι παροχών προχωρώντας σε τρεις συνεχόμενες υποτιμήσεις της δραχμής (Το 1983 κατά 15,5%, το 1984 με την έκδοση  του πεντοχίλιαρου ως πληθωριστικού χρήματος, το 1985 κατά 15%).

            Και με το πέρασμα των καιρών η ΕΟΚ έγινε Ε.Ε. ψηφίστηκαν οι συνθήκες του Μάαστριχτ και το Σέγκεν, μας είπαν ότι θα προχωρήσουμε σε ισοσκελισμούς στους μισθούς μας με αυτούς της υπόλοιπης Ευρώπης και χαιρόμασταν που είμαστε Ευρωπαίοι.

            Μας είπαν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και πλέον δεν θα μας απειλούν οι γείτονες όπως η Τουρκία και θα μειώσουμε τα έξοδα στους εξοπλισμούς μας  κάνοντας μας να πιστέψουμε ότι όλα εκείνα τα χρήματα που δίνουμε για να προστατευθούμε από τους εχθρούς μας θα τα δώσουμε στην ανάπτυξη, στην Υγεία, στην Παιδεία.

            Τα χρόνια περνούσαν και όσο είμαστε στην Ε.Ε. αυτό που έγινε ήταν:

-          Μείωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

-          Καθορισμός ποσοστώσεων και δημιουργία καρτέλ σε βασικά προϊόντα όπως το γάλα και η ζάχαρη,

-          Μείωση των εξαγωγών και αύξηση των εισαγωγών φτάνοντας να εισάγουμε λάδι από την Ιταλία και την Γερμανία; , γάλα από Γερμανία και Ολλανδία, κρεμμύδια από την Τουρκία, πατάτες από Τουρκία και Αίγυπτο με αποτέλεσμα να βλέπουμε τον πληθωρισμό να πέφτει (λέμε τώρα) στο 3,5% και χαμηλότερα ακόμα και τον τιμάριθμο να αυξάνεται καλπάζοντας ανοδικά.

-          Αύξηση των εξόδων σε εξοπλισμούς καθώς κάθε μέρα έχουμε παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας από τους Τούρκους και παρόλα αυτά κάποιοι θέλουν να μας δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες.

-          Ενώ τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης κανένας Ευρωπαίος δεν ζήτησε τον λόγο για τα τρία παλικάρια που χάθηκαν την νύχτα των Ιμίων,

-          Είχαμε έναν εν δυνάμει εχθρό (την Τουρκία) και δημιουργήσαμε και τα Σκόπια

-          Οι μισθοί ισοσκελίζονται αλλά όχι με αυτούς της Ευρώπης αλλά με αυτούς της Βουλγαρίας

-          Με την είσοδο μας στο Ευρώ οι τιμές αυξήθηκαν κατακόρυφα (το ψωμί την τελευταία μέρα της δραχμής έκανε 120 δραχμές και την πρώτη μέρα του ευρώ 0,50 ευρώ δηλαδή 170 δραχμές και το μπουκαλάκι το νερό έκανε 100 δραχμές ενώ την επόμενη κιόλας ημέρα έκανε 0,50 ευρώ και πάλι 170 δραχμές.). Με λίγα λόγια με την είσοδο μας στο ευρώ οι αυξήσεις ήταν τέτοιες που μείωσαν το εισόδημα των πολιτών κατά 30% τουλάχιστον άμεσα.



Ναι είμαι Ευρωπαϊστής. Πιστεύω στην Ευρώπη που ενωμένη θα μπορέσει να σταθεί δυνατή αλλά όχι οδεύοντας προς την παγκοσμιοποίηση αλλά σεβόμενη τα Έθνη και τους Λαούς που την απαρτίζουν. Μία Ευρώπη που θα έχει κοινή πολιτική και όχι ο καθένας για την χώρα του και με σχέδιο για το πώς να εξοντώσει και να απομυζήσει τον άλλον.



Ναι είμαι Ευρωπαϊστής. Πιστεύω στην Ευρώπη όπου τα σύνορα της είναι τα σύνορα των χωρών μελών της. Όπου κανένας δεν μπορεί να επιβουλευτεί τον πλούτο και την κυριαρχία του άλλου.



Ναι είμαι Ευρωπαϊστής. Πιστεύω στην Ευρώπη της δικαιοσύνης και της Κοινωνικής αλληλεγγύης.



Ναι πιστεύω στην Ευρώπη. Αλλά όχι στην Ευρώπη που σήμερα έχει θεοποιήσει ένα νόμισμα, όχι στην Ευρώπη που κυβερνούν οι υπάλληλοι αντί οι ηγέτες, όχι στην Ευρώπη που τον έλεγχο τον έχουν οι αγορές, οι κυβερνήσεις αλλά όχι η λαοί.



Πιστεύω στην Ευρώπη που μου έμαθαν όταν ήμουν παιδί και έκανα όνειρα όχι στην Ευρώπη που γνώρισα μεγάλος και γκρεμίζει τα όνειρα του δικού μου παιδιού!!!!



Ναι πιστεύω στην Ευρώπη!!!! ΕΣΥ;;;;;;;

Οι Νεοναζί της Χρυσής Αυγής Ξαναχτυπούν!!!


Άρχισε να πετάει το πατριωτικό της προσωπείο η Χρυσή Αυγή και έδειξε πλέον το αληθινό της πρόσωπο.

            Αυτό το πρόσωπο των νεοναζί, προδοτών και δωσίλογων αυτού του τόπου.

            Και το έκανε με τον χειρότερο τρόπο. Στρέφοντας την βρωμιά της εναντίον ενός ήρωα με μία ανακοίνωση χωρίς προηγούμενο.

            «Του οφείλουμε συνεπώς την απάντηση, που η έλλειψη δημοσίου βήματος, μας στερεί τη δυνατότητα να του τη δώσουμε κατά πρόσωπο, όπως του αξίζει:

Καίτοι μη βρώσιμος, ως νερόβραστος, ο νεοκομμουνιστής Τσίπρας έχει δίκιο να μας φοβάται. Διότι πολύ σύντομα, του υποσχόμαστε ότι εντός Βουλής θα τον κάνουμε με τα κρεμμυδάκια.

Και αυτόν και τους ομοίους του και το ίνδαλμά του, τον κρονόληρο Μανόλη Γλέζο, εμετικό υμνητή του τυράννου των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, Εμβέρ Χότζα, που εβδομήντα χρόνια τώρα εμπαίζει τον ελληνικό λαό με την δήθεν αντιστασιακή παραμύθα του».

            Και αυτούς τους ανθρώπους κάποιοι ετοιμάζονται να τους βάλουν στην Ελληνική Βουλή μετατρέποντας την σε Δούρειο Ίππο που θα οδηγήσει στον θάνατο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην αφαίρεση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

            Δεν μπορούν να καταλάβουν ίσως γιατί στην πλειοψηφία τους είναι άτομα χαμηλής πνευματικής στάθμης, ότι είναι πολύ μικροί και λίγοι για να μιλήσουν για τον Μανώλη Γλέζο, πόσο μάλιστα για να τον χαρακτηρίζουν «εμετικό».

            Δεν μπορούν να καταλάβουν οι άθλιοι σβαστικοφόροι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των κουκουλοφόρων της κατοχής ότι η «αντιστασιακή παραμύθα» που επικαλούνται είναι μία από πλέον ηρωικές στιγμές της ιστορίας μας.

            Αλλά φυσικά γι αυτούς ήταν κίνηση προδοσίας καθώς, ο Μανώλης Γλέζος κατέβασε την ναζιστική σημαία με τη σβάστικα που με τόσο πάθος χαιρετίζουν υψώνοντας το χέρι τα φασιστοειδή.

            Τι θα μπορούσες άραγε όμως να περιμένεις από άτομα που η νοημοσύνη τους φτάνει με τα βίας στην νοημοσύνη ενός χιμπατζή. Όταν υποψήφιος σήμερα βουλευτής με την Χρυσή Αυγή κάποτε μου είχε πει υποστηρίζοντας το πάθος του για την επικράτηση της Άριας Φυλής, πως ανάμεσα σε ένα ζευγάρι όπου ο ένας σύντροφος είναι λευκός και ο άλλος μαύρος το παιδί που ενδεχομένως  θα γεννηθεί θα είναι καθυστερημένο. Και αυτός ο άνθρωπος ζητά την ψήφο του λαού της Ημαθίας!!!

            Είναι τόσο φαύλοι που ενώ δεν πιστεύουν στην Δημοκρατία την χρησιμοποιούν για να ανελιχθούν. Και μας αναγκάζουν να θυμηθούμε φράσεις και πρακτικές που δεν συνάδουν ούτε με τη δημοκρατία στην οποία πιστεύουμε στο σύνολο μας οι Έλληνες. Να θυμηθούμε.

            «Φασιστοειδή η ιστορία σας, σας κατατάσσει στους Εθνικούς Μειοδότες. Και κατόπιν τούτου ξεχνώ κάθε δημοκρατική μου αρχή και σας λέω ότι δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε!!!!»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!


Χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια σκληρής πολιτικής και αυστηρής λιτότητας.

            Χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια με περικοπές μισθών και συντάξεων.

            Χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια εκβιασμών και εκφοβισμών από την Ευρώπη την Τρόικα και το ΔΝΤ.

            Χρειάστηκαν δεκάδες χιλιάδες χημικών στο Σύνταγμα για να διαπιστώσουμε τελικά ότι ο Γιωργάκης είχε δίκιο στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο καθώς τελικά ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

            Γιατί αν δεν υπάρχουν λεφτά τότε:

            Που βρέθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν οι εκλογές;

            Που βρέθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για τις διαφημίσεις των κομμάτων στα ΜΜΕ;

            Που βρέθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη;  (Ας σκεφτούμε μόνο πόσα χρήματα θα στοιχίσει στα κόμματα η μεταφορά δεκάδων χιλιάδων κομπάρσων για να γεμίσουν τις πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης).

            Σε μία χώρα που βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση, με μειωμένα τα έσοδα του κράτους, με υποχρέωση τόσων δανείων που πληρώνονται, κι όμως τα κόμματα που μας έβαλαν στα μνημόνια και ενώ χρωστάνε πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ πλέον βρήκαν τα χρήματα που έλεγε ο Γιωργάκης.

            Αλλοιώς πως μπορούμε να εξηγήσουμε όλες αυτά τα έξοδα; Εκτός αν είναι τελικά κλέφτες και απατεώνες. Και αν όντως είναι κλέφτες, λωποδύτες και απατεώνες,

Τότε αυτό το 40% που συγκεντρωτικά τους ψηφίζει τι είναι; ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Ή ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΙ;

Τα «Διλλήματα» των Εκλογών και η Πολιτική Αθλιότητα!!!


Συζητήσεις επί συζητήσεων γίνονται καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο τόσο μέσα από τα ΜΜΕ όσο και μέσα από το διαδίκτυο. Και επίκεντρο όλων αυτών των πολιτικών συζητήσεων είναι το δίλλημα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Διλλήματα που μοναδικό σκοπό δεν έχουν να προβληματίσουν τους πολίτες αλλά να τους φοβίσουν και να τους εκβιάσουν!!!!

Μνημόνιο η Όχι μνημόνιο;

Ευρώπη ή εκτός Ευρώπης;

Ευρώ ή Δραχμή; Και το τελευταίο μεγάλο «δίλλημα»!!!!!

Σταθερότητα ή ακυβερνησία;

Και το τελευταίο δίλλημα έχει πέσει ως το μεγαλύτερο εργαλείο του πολιτικού εκβιασμού και της αθλιότητας τους καθώς τα προηγούμενα δεν είχαν τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και γενικότερα το μνημονιακό μέτωπο.

Οι Έλληνες τους έδειξαν ότι το μνημόνιο δεν είναι η λύση. Το ξέραμε πριν ακόμα ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο αλλά το απέδειξε περίτρανα η αποτυχία του. Μας οδήγησαν στο δεύτερο μνημόνιο. Το οποίο ήδη κι αυτό έχει αποτύχει. Η συνταγή τους είναι λάθος και αρνούνται να το παραδεχτούν. Και δεν το παραδέχονται όχι γιατί δεν το βλέπουν αλλά γιατί αυτό είναι το σχέδιο τους. Γιατί μόνο μέσα από το μνημόνιο μπορούν να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα της Ελλάδας.

Ευρώπη ή εκτός Ευρώπης; Και αυτό το δίλλημα απέτυχε. Οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή μας πορεία δεν απειλείται από το όποιο χρέος μας. Η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα στους κόλπους της γιατί την έχει ανάγκη. Η Ελλάδα είναι το σταυροδρόμι ανάμεσα σε 3 Ηπείρους, πηγή πλούτου και πνεύματος.  Η Ελλάδα έχει στρατηγική θέση και όλοι πάντοτε ήθελαν την συμμαχία της, απλά αυτήν την συμμαχία και την φιλία οι κυβερνώντες όλα αυτά τα χρόνια την έδιναν φθηνά ενώ άλλες χώρες εξασφάλιζαν για συμμαχίες μικρότερης ωφέλειας για την Ευρώπη αλλά και τους άλλους συμμάχους πολύ περισσότερα οφέλη.

Ευρώ η Δραχμή; Άλλοι πιστεύουν ότι ο μόνος δρόμος είναι το ευρώ, κάποιοι άλλοι πιστεύουμε στη δραχμή θεωρώντας ότι με αυτήν μπορεί να ξαναέρθει η ανάπτυξη. Και στις δύο λύσεις όμως υπάρχει μία κοινή αλήθεια. Είτε έχουμε ευρώ, είτε δραχμή με κυβερνήσεις σαν αυτές που μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, με κυβερνήσεις από κόμματα που βρωμάνε τόσο όσο και τα σαπισμένα στελέχη τους δεν υπάρχει ελπίδα για τη χώρα. Είτε έχουμε ευρώ, είτε δραχμή η απαραίτητη συνθήκη είναι να υπάρχει κυβέρνηση που να δουλεύει για τους πολίτες πρώτα και μετά για την Ελλάδα. Γιατί Ελλάδα είναι οι Έλληνες. Χωρίς Έλληνες δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα και γι  αυτούς τους πολίτες πρέπει πρώτα να ενδιαφερθεί το κράτος.

Και αφού απέτυχαν όλα τα προηγούμενα διλλήματα έριξαν στο πολιτικό παιχνίδι το «δίλλημα» της ακυβερνησίας. Εδώ όμως υπάρχει ένα άλλο σημαντικό δίλλημα. Ένα πραγματικό δίλλημα.

Προτιμάμε μία σάπια κυβέρνηση που εδώ και 40 και πλέον χρόνια εξαπατά τους πολίτες, παρασιτεί και ζει σε βάρος τους, η μόνη δουλειά που ξέρει δεν είναι να κυβερνά αλλά να διαφθείρει, να εξαπατά και να καταχράται δημόσιο χρήμα και δημόσιο πλούτο σε βάρος του λαού ή ακυβερνησία;

Η απάντηση είναι μία. Αν δεν μπορέσουμε να εκλέξουμε μία κυβέρνηση που να νοιάζεται πλέον για τους Έλληνες και την Ελλάδα, αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το σημερινό σάπιο πολιτικό σύστημα, χίλιες φορές ακυβερνησία παρά ξανά αυτή να μας τρώνε τις σάρκες και να μας πίνουνε το αίμα!!!!

Η πολιτική αθλιότητα ήρθε ο καιρός να τελειώσει!!!!!

Η πολιτική αλητεία ήρθε ο καιρός να τελειώσει!!!!!

Η πολιτική προστυχιά ήρθε ο καιρός να τελειώσει!!!!!

Καμία ανοχή στους κλέφτες!!!!!        

Καμία ανοχή στους ψεύτες!!!!!

Καμία ανοχή στους απατεώνες!!!!!

Καμία ανοχή στους δήμιους των παιδιών μας!!!!!

Ή θα τους ανατρέψουμε σε αυτές τις εκλογές ή τότε να βγούμε ληστές στα βουνά. Αστραπόγιαννοι και Νταβέληδες!!!! Και αν αυτό ακούγεται τρελό ας σταθούν μπροστά στον καθρέφτη οι ψηφοφόροι των κομμάτων που στηρίζουν το μνημόνιο για να δουν πόσο ηλίθιοι δείχνουν!!!!!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ντροπή το Κίνημα της Κρυμμένης Ταυτότητας!!!!


Εδώ και αρκετές ημέρες μέσα από τα blogs και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα το οποίο καλεί τους νεότερους να κρύψουν τις ταυτότητες των πιο ηλικιωμένων για να μην ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

            Θα έπρεπε να νοιώθουμε ντροπή σαν Έλληνες και σαν άνθρωποι και μόνο γι αυτήν την σκέψη. Και αντί αυτούς που δημιούργησαν αυτήν την ιδέα να τους περιθωριοποιήσουμε, επικροτούμε αυτήν την πρόταση και την διαδίδουμε με  μανία.

            Αυτή είναι αλήθεια η Δημοκρατία στην οποία πιστεύουμε και την οποία ευαγγελιζόμαστε;  Μήπως να τους δέσουμε χειροπόδαρα; Μήπως να τους κλείσουμε σε κάποια αποθήκη, σε κάποιο υπόγειο;

            Αν οι νεότεροι δεν μπορούμε να πείσουμε τους γονείς μας ή τους παππούδες μας ότι το δικό μας μέλλον διακυβεύεται, ότι το δικό μας μέλλον υποθηκεύεται, δεν έχουμε το δικαίωμα αυτήν την ανικανότητα μας να την καλύψουμε με άθλιες και απαράδεκτες πρακτικές.

            Και έστω ότι θα την κρύψουν την ταυτότητα. Και έστω ότι κατάφεραν οι νεότεροι να μην ψηφίσουν οι πιο ηλικιωμένοι και τελικά να βγει στις εκλογές το κόμμα που επιθυμούν. Αν αυτό το κόμμα κάνει την δική του πολιτική ανατροπή και τελικά ακολουθήσει το μνημόνιο ποια θα είναι η θέση τους;

            Όταν πιστεύεις στη Δημοκρατία, την υπερασπίζεσαι και την ακολουθείς ακόμα και όταν δεν υπάρχει όπως σήμερα στην Ελλάδα. Όταν ζεις μέσα σε μία στυγνή δικτατορία σαν την σημερινή, εσύ λειτουργείς πάντα πιστός στις αρχές σου και στην δημοκρατία. Γιατί αν δεν τον κάνεις δεν είσαι δημοκράτης, είσαι ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια αυτού του συστήματος!!!!

            Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας ενημερώσουμε τους μεγαλύτερους στον λίγο χρόνο που μας απέμεινε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους πείσουμε ότι δεν έχουν δικαίωμα με την ψήφο τους να παίζουν και να υποθηκεύουν το δικό μας μέλλον!!!!!

Εκλογές 2012: Η Ώρα της Αλήθειας για τους Ψεύτες!!!



Δέκα  μέρες ακριβώς έμειναν για την εκλογική  αναμέτρηση της 6ης Μαίου και τα πολιτικά κόμματα έχουν επιστρατεύσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να πείσουν ή να εξαπατήσουν ακόμη μία φορά τους πολίτες.

Κάποιοι φίλοι τόσο με μηνύματα όσο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με ρωτούν καθώς δήλωσα ότι σε αυτές τις εκλογές θεωρώ μόνη λύση την επιλογή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου:

«Και αν την επομένη των εκλογών ο Πάνος Καμμένος αποδειχθεί ψεύτης; Αν τα όσα λέει προεκλογικά είναι μία ακόμη τακτική λαϊκισμού και παραπλάνησης των πολιτών; Αν συμβαίνει αυτό είναι η λύση Καμμένου η κατάλληλη επιλογή για τους Έλληνες και την Ελλάδα;»

Πάντα πίστευα ότι τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο είναι μαθηματικά. Κάθε  γεγονός, κάθε τι που γίνεται είναι αποτέλεσμα μίας μαθηματικής πράξης και δεδομένο μίας επόμενης καθώς όλα είναι αλυσιδωτά. Και πριν φτάσουμε στο συμπέρασμα αν όντως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η λύση για την χώρα μας και τους πολίτες της ας αναρωτηθούμε. Αν δεν είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες η λύση τότε ποιος είναι;

Το ΠΑΣΟΚ έγινε παράνομα κυβέρνηση βασιζόμενο σε μία απάτη και ένα ψέμα. Διαμαρτύρεται ο Γιώργος Παπανδρέου για τον Πάνο Καμμένο που τον λέει απατεώνα αλλά μήπως δεν είναι; Με το ψέμα «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» δεν ξεγέλασε τον Ελληνικό Λαό; Με το ίδιο ψέμα δεν τον εξαπάτησε ενώ από τον Ιανουάριο του 2009  (και πριν ακόμα υπάρξει οποιαδήποτε υπόνοια εκλογών στους απλούς πολίτες) είχε ήδη συζητήσεις με τον Straus Khan και το ΔΝΤ;  Ένα προϊόν απάτης είναι παράνομο τόσο σύμφωνα με το Ελληνικό όσο  και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν έτσι απλά η κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου ήταν παράνομες. Παρόλα αυτά πήραν μέτρα που οδήγησαν την Ελλάδα στο ξεπούλημα και τον λαό της στην εξαθλίωση.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που αύξησε τεχνητά το έλλειμμα στο 15,8% και οδήγησε την Ελλάδα στα μνημόνια. Και σήμερα ο εκφραστής των μνημονίων Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά να τον ψηφίσουμε για να ανατρέψει όρους του μνημονίου; Να αλλάξει την κατάσταση που αυτός δημιούργησε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει αλήθεια εκτός από τα εγκάθετα κομματόσκυλα που δεν θέλουν να χάσουν τη βολή τους; ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!!

Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς, που μέχρι τον Νοέμβριο δήλωνε πολέμιος του μνημονίου (άσχετα αν στην συνέντευξη που είχε δώσει στο MEGA κατά την προεκλογική περίοδο των Περιφερειακών εκλογών του 2010 είχε δηλώσει ότι θα τηρήσει το πρώτο μνημόνιο γιατί «η Ελλάδα τιμά τις υπογραφές της»), δεν είναι αυτός που δημιούργησε και ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο;

Αφού είχε την εναλλακτική λύση (αυτήν που παρουσίασε στο Ζάππειο), γιατί δεν την κατέθεσε τότε ως ισχυρός άντρας της συγκυβέρνησης στους δανειστές ώστε να την μελετήσουν και να την υιοθετήσουν για να βγούμε από την δεινή θέση που βρισκόμαστε; Είναι απλό!!!! Γιατί είναι το ίδιο ψεύτης με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Αλήθεια μπορεί κάποιος να τον εμπιστευτεί;

Ας πάρουμε δύο από τα πιο φλέγοντα παραδείγματα από την παρουσίαση που έκανε στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι δανειολήπτες: Υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστούν άμεσα, ιδιαίτερα όσοι πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν με λιγότερο εισόδημα ή έχασαν τις δουλειές τους. Άμεση ανακούφιση είναι ότι δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Και υπάρχουν τρόποι αυτό να γίνει εφικτό και αποδεκτό απ’ όλους. Άλλωστε, αυτόν το κανόνα του 30% τον είχε αναφέρει η Τράπεζα Ελλάδος εδώ και χρόνια…

Δεν πρέπει, ασφαλώς, να θέσουμε σε νέο κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα. Γιατί έτσι θα κινδύνευε η ρευστότητα, που είναι απαραίτητη στην Οικονομία.

Μπορεί να γίνει αυτό, χωρίς να υποστεί νέο μεγάλο πλήγμα το τραπεζικό σύστημα;

Βεβαίως και μπορεί: με το να νομοθετηθεί ρύθμιση για όσους έχουν τέτοιο πρόβλημα, να πληρώνουν μόνο τόκο για μια τριετία τουλάχιστον. Κι αν χρειαστεί, αργότερα αυτό να επεκταθεί.

Αλήθεια ας υπολογίσουμε ποιο είναι το 30% από το μηνιαίο εισόδημα ενός νεοδιορισμένου καθηγητή ή ενός ιδιωτικού υπαλλήλου; Ο καθηγητής σήμερα παίρνει καθαρά 650 ευρώ και ο ιδιωτικός υπάλληλος 480. Αν το 30% το δίνει στις δόσεις του τι θα του μείνει; Με τους μισθούς που καθόρισαν τον εξοντώνουν, με την δόση του δανείου δεν του δίνουν δικαίωμα ούτε σε αξιοπρεπή κηδεία!

Την αλήθεια την λέει όμως παρακάτω.  «Δεν πρέπει ασφαλώς , να θέσουμε σε νέο κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα». Τις τράπεζες και πάλι θέλει να σώσει ο Σαμαράς όχι τον Λαό. Μπροστά στο χρήμα γι αυτόν πόση αξία μπορεί να έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ζωές;

-- Δεύτερον, εξασφαλίζοντας ρευστότητα που το ΠΑΣΟΚ στέγνωσε από την αγορά. Πώς θα γίνει αυτό; Μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπορούν κι αυτές να επωφεληθούν από τις ενέσεις ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ακόμα από την επέκταση των προγραμμάτων για τους μικρομεσαίους και της ΕΤΕΑΝ. Και με συνεννόηση για την εξασφάλιση ενός «εργαλείου ρευστότητας» που ήδη συζητιέται από τους εταίρους μας. Αλλά με ρητή πρόβλεψη η ρευστότητα να καταλήγει στην πραγματική οικονομία.

Αλήθεια αυτό που χρειάζονται οι επιχειρήσεις σήμερα είναι κι άλλα δάνεια; Επειδή αυτό μας υπόσχονται με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Έτσι έχουν σκοπό να αυξήσουν την ρευστότητα. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται κι άλλα βάρη ή τρόπο να απαλλαγούν από τα ήδη υπάρχοντα;.

Όποιος δει και διαβάσει τις εξαγγελίες του Σαμαρά στο Ζάππειο θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο υπόσχεται λάθος πράγματα αλλά είναι και επικίνδυνος για τον τόπο. Το Ζάππειο 3 ούτε λίγο, ούτε πολύ υπόσχεται να προχωρήσει άμεσα και με γοργούς ρυθμούς το μνημόνιο. Ποιος αλήθεια μπορεί να εμπιστευθεί τον Αντώνη Σαμαρά εκτός από τα κομματόσκυλα της Ν.Δ;

Το ΚΚΕ θέλει μία ισχυρή εντολή αντιπολίτευσης και όχι κυβέρνησης. Ψηφίστε ΚΚΕ για να αντιπολιτευτούμε σκληρά λέει. Αλήθεια ας αναλογιστούμε πότε είδαμε μέχρι σήμερα η αντιπολίτευση να κόβει την φόρα στις κυβερνήσεις που είχαν την πλειοψηφία και περνούσαν τα μέτρα το ένα μετά το άλλο; Πόση δύναμη χρειάζεται πλέον ένα κόμμα σαν αντιπολίτευση; Γιατί αν έχει τη δύναμη μίας κυβέρνησης για να αντιπολιτεύεται τότε ποιος στην ευχή θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο!!!!

Το κόμμα του ΛΑΟΣ και ο Γ. Καρατζαφέρης ζητούν να ψηφίσουμε τι αλήθεια; Αυτόν που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο του οποίου η αποτυχία οδήγησε στο δεύτερο του οποίου συντάκτης ήταν και ο Γ. Καρατζαφέρης άσχετα αν δεν το ψήφισε; Για κωλοτούμπες σε αυτή τη χώρα είχαμε τον Μελισσανίδη!!!! Ποιος αλήθεια μπορεί να πιστέψει τον Καρατζαφέρη;

Ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜ.ΑΡ. ευθέως και ευθαρσώς δηλώνουν ότι το μνημόνιο αποτελεί δέσμευση για τον τόπο και πρέπει να τηρηθεί. Είναι δε ο μόνος που δεν αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά!!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μία καθαρή αντιμνημονιακή αριστερή φωνή αλλά υπάρχει ένα μείζον ζήτημα. Το κυβερνητικό τους πρόγραμμα μιλάει για σταμάτημα των περικοπών αλλά πουθενά δεν αναφέρει που θα βρεθούν οι πόροι για όλα τα χρήματα που θα χρειαστεί η Ελλάδα όχι για να αποπληρώσει το όποιο χρέος αλλά για να καλύψει τις ανάγκες τόσο σε μισθούς και συντάξεις όσο και σε κονδύλια για να κινηθεί η αγορά.

Σε ότι αφορά την Χρυσή Αυγή πίσω από ένα ψευτοπατριωτικό προσωπείο υπάρχει ένας επικίνδυνος άνθρωπος που λέγεται Μιχαλολιάκος και μία επικίνδυνη θεωρία που λέγετα Ναζισμός!!!! Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο Μιχαλολιάκος είναι ένας νέος Παπαδόπουλος είναι γελασμένοι. Ο Παπαδόπουλος πολέμησε τους Ναζί. Αγωνίστηκε στα νιάτα του για την απελευθέρωση της χώρας από τα στρατεύματα του παρανοϊκού που ο Μιχαλολιάκος πάντοτε θαύμαζε…. Του Αδόλφου Χίτλερ. Αλήθεια θέλουμε να διώξουμε το Δ Ράιχ για να επαναφέρουμε το Γ’;


Με την ισότοπο απαγωγή μόνο η μόνη επιλογή είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος επειδή:


Είναι ο μόνος που ζητάει να γίνει ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου) για να δούμε αν όντως χρωστάμε και πόσα. Ακριβώς το ίδιο έκανε και ο Ραφαέλ Κορέα στον Ισημερινό και το μεγαλύτερο χρέος ορίστηκε επαχθές και διαγράφηκε.

Είναι ο μόνος που μιλάει με νούμερα και για αξιοποίηση της ΑΟΖ νότια της Κρήτης και του Ιονίου όπου δεν υπάρχει κανένα κόλλημα  για εκμετάλλευση του πλούτου μας.

Είναι ο μόνος που δηλώνει ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο σαν αντισυνταγματικό θέτοντας επιχειρήματα τα οποία βασίζονται σε μελέτες και θέσεις έγκριτων και έγκυρων συνταγματολόγων (όπως ο Κασσιμάτης που ήταν ένας από τους συντάκτες του συντάγματος που τώρα έχουμε).

Και γεννάται το ερώτημα.

Και τι μας εγγυάται ότι ο Καμμένος δεν θα κάνει κωλοτούμπα την επομένη των εκλογών;

ΤΙΠΟΤΑ!!!. Απλά καθώς αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία μας ελπίδα για να αλλάξει ειρηνικά το πολιτικό σύστημα και να φύγουμε ειρηνικά από το μνημόνιο. Καθώς αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία μας ελπίδα για να σωθούμε από κάτι στο οποίο άλλοι μας οδήγησαν και δεν μας αρέσει, είμαστε υποχρεωμένοι να πιστέψουμε κάποιον.

Να πιστέψουμε αυτόν που η μέχρι σήμερα πολιτική του πορεία (παρόλο που ήταν μέσα από τη Ν.Δ), ήταν έντιμη ξεκάθαρη και σαφής..

Να πιστέψουμε αυτόν που θα μπορούσε απλά να συμφωνήσει με όλο αυτό το μνημόνιο και που δεν είχε κανένα λόγο να διαφωνήσει πέρα από την αγάπη του για την Ελλάδα.

Να πιστέψουμε αυτόν που δεν μασάει τα λόγια του και λέει απατεώνες τους απατεώνες και που δεν διστάζει να τους αναφέρει με τα ονόματα τους (βλ. οικογένεια Παπανδρέου).

Όλοι οι προηγούμενοι έκαναν κωλοτούμπες. Έμεινε ο Καμμένος να δοκιμαστεί. Αν κάνει κι αυτός τότε ο Λαός θα μιλήσει με τον άλλο τρόπο που γνωρίζει.

Ή  ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΗΣΤΕΣ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

7 Μαΐου: Η Ελλάδα στο Απόσπασμα!!!!


Δύο μόλις εβδομάδες έμειναν για τις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, πάνω στις οποίες όλοι οι Έλληνες έχουν εναποθέσει την τελευταία ελπίδα για την σωτηρία της Ελλάδας.

            Τι είναι αυτό όμως που θα οδηγήσει τους Έλληνες στην κάλπη να ψηφίσουν κάποιο κόμμα; Τι προσμένουν; Και πέρα από την προσμονή των Ελλήνων ποιες πραγματικά προοπτικές υπάρχουν;

            Κάποιοι φίλοι του ευρώ, κάποιοι άλλοι νοσταλγοί της δραχμής, κάποιοι επιθυμούν και έξοδο πέρα από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι όμως οραματίζονται κάτι καλύτερο.

            Μπορούμε όμως να μείνουμε στην Ευρωζώνη καταγγέλλοντας το μνημόνιο; Μήπως η ίδια η Ευρωζώνη είναι καταδικασμένη με διάλυση τελικά καθώς η κρίση άρχισε πλέον να χτυπάει και τον Ευρωπαϊκό Βορρά;

            Το ζήτημα όμως δεν είναι ευρώ η δραχμή, ούτε καν Ευρωπαϊκή Ένωση ή έξω από αυτήν. Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας, το μυαλό μας και ας καταλάβουμε πως είτε είμαστε στο ευρώ  είτε στη δραχμή, είτε στην Ε.Ε είτε έξω από αυτήν, όσο λειτουργούμε με αυτό το πολιτικό σύστημα και όσο υπάρχουν οι ίδιοι πολιτικοί μέσα στη Βουλή να μας κυβερνούν ποτέ δεν πρόκειται να ορθοποδήσουμε.

            Στην προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε ακούμε διάφορα πράγματα από κόμματα και υποψηφίους. Λόγια που σκοπό έχουν για μία ακόμη φορά να μπερδέψουν και να παραπλανήσουν τους πολίτες, τους εκλογείς, τα πρόβατα..

            Το ΠΑΣΟΚ ζητά συγνώμη (κάτι με τη συγνώμη και τα γαϊδούρια ή το φιλότιμο τους λέει κάτι;), η ΝΔ έχει βρει την λύση για την ανάπτυξη αλλά μέσα από τον δρόμο ενός μνημονίου που βαθαίνει την ύφεση (μάλλον ο Σαμαράς μετά την Βοστώνη πήγε στο Χόγκουραρτς και μαθήτευσε μαζί με τον Χάρρυ Πόττερ που σημειωτέον του μοιάζει και λίγο θαρρώ), η ΔΗΜ.ΑΡ, δεν ψήφισε το μνημόνιο αλλά παρόλο που θεωρεί ότι μας δεσμεύει καλεί τον κόσμο σε αντιμνημονιακή ψήφο (ληγμένα χάπια μάλλον δεν εξηγείται αλλοιώς), ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του ενώ είναι αντιμνημονιακός πιστεύει ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο (αναγνωρίζουμε δηλαδή κάθε χρέος, δεχόμαστε την δανειακή σύμβαση αλλά δεν δεχόμαστε τα μέτρα που μας επιβάλλουν), για την Ντόρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα καθώς απορεί γιατί είμαστε ακόμα ένα ανεξάρτητο Έθνος ενώ αυτή έκανε ότι μπορούσε για να είμαστε υπόδουλοι καθώς όχι μόνο επιθυμεί το μνημόνιο αλλά άμεση επιβολή όλων των μέτρων (μην πεθάνουν σιγά – σιγά σου λέει οι Έλληνες, καλύτερα με την μία. Πάνω από όλα φιλεύσπλαχνη) και σε ότι αφορά τον Καρατζαφέρη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα καθώς έχει καταντήσει σαν τις γελοιογραφίες που κυκλοφορούν πλέον μόνο στα περιοδικά με σταυρόλεξα. Εκείνες που η λεζάντα γράφει απλά «Χωρίς Λόγια»!!!!

            Και ενώ η Ελλάδα περνάει την χειρότερη οικονομική, κοινωνική και εθνική κρίση στην ιστορία της.

            Και ενώ αυτοί είναι που απειλούν την Ελλάδα με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, ξοδεύουν εκατομμύρια εκατομμυρίων για την προεκλογική τους προβολή από τα ΜΜΕ.

            Και την επομένη των εκλογών όλα δείχνουν μία κυβέρνηση συνεργασίας πλέον καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία. Αλλά στα θέματα συνεργασίας γεννώνται ζητήματα.

            Πως γίνεται ο «αντιμνημονιακός» Τσίπρας να ζητά συνεργασία με τον Φώτη Κουβέλη που δηλώνει επίσημα ότι το μνημόνιο μας δεσμεύει και πρέπει να το τηρήσουμε;

            Είναι τυχαίο που ο Κουβέλης συζητά συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ;

            Τι θα κάνει ο Σαμαράς αν έχει 110 έδρες στις 7 Μαΐου και οι δανειστές του πούνε να μην σκεφτεί για δεύτερη προσφυγή στις κάλπες;

            Η Ελλάδα στις 7 Μαΐου θα βρίσκεται στο εκτελεστικό απόσπασμα και εμείς θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο δήμιος της καθώς σε αυτές τις εκλογές συμβαίνει το μεγαλύτερο πολιτικό παράδοξο όλων των εκλογικών αναμετρήσεων!!!!