Σελίδες

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Γιατί σε Αυτές τις Εκλογές Ανεξάρτητους Έλληνες και Πάνο Καμμένο!!!


Στα δύο και πλέον χρόνια που μέσα από αυτήν τη σελίδα διατυπώνω, θέσεις, απόψεις και ενστάσεις, δεν έχω ταχθεί ποτέ με κανένα πολιτικό χώρο ή κόμμα. Ίσως γιατί είμαι ακόμα της άποψης ότι η Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο και η Εθνική Κυριαρχία του μόνο με εξέγερση θα μπορέσουν να κερδηθούν.

            Ήρθε περίοδος εκλογών όμως και πρέπει όλοι ότι και αν πιστεύουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο και απέναντι στα παιδιά μας των οποίων το μέλλον θέλουν να υποθηκεύσουν αυτοί που μας ξεπουλάνε και μας εξοντώνουν.

            Και μπροστά στις όποιες ευθύνες, πιστεύω ότι η σημαντικότερη που έχουμε είναι η ειλικρίνεια και η εντιμότητα. Και εμένα η εντιμότητα μου ορίζει να ξεκαθαρίσω απέναντι σε όλους όσους έχετε διαβάσει και διαβάζετε τις απόψεις μου ποιόν θα στηρίξω-ψηφίσω στις επερχόμενες εκλογές, γιατί θεωρώ και γελοίο και ανούσιο να παριστάνω τον ουδέτερο.

            Πέρα όμως από τις πολιτικές επιλογές μου, υποστηρίζω και στηρίζω κάθε αντιμνημονιακό φορέα και κάθε ψηφοφόρο που θα ψηφίσει αντιμνημονιακό κόμμα.

            Η αλήθεια είναι ότι ήμουν σε τρομερό δίλλημα ποιόν να στηρίξω. Είχα απέναντι μου τρεις έντιμους (για εμένα τουλάχιστον) άντρες με έντιμες και καθαρές πολιτικές προτάσεις.

            Τον Γιάννη Δημαρά με το Άρμα Πολιτών, ο οποίος παρόλο που διετέλεσε για αρκετά χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε έντιμος και πιστός στις αρχές της δημοκρατίας και της ισονομίας.

            Τον Δημήτρη Καζάκη με το ΕΠΑΜ, που τα τελευταία χρόνια ήταν αυτός που είχε ολοκληρωμένη θέση απέναντι στο πρόβλημα της κρίσης σαν οικονομολόγος και σαν Έλληνας.

            Τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που η πολιτική του πορεία παρόλο που ήταν μέσα από τη Νέα Δημοκρατία και βουλευτής από το 1993 η πολιτικές και Εθνικές του θέσεις ήταν πάντοτε ξεκάθαρες και δεν δίστασε όχι απλά να διαφοροποιηθεί πολλές φορές από το κόμμα του αλλά και να στραφεί εναντίων πολιτικών του αν έκρινε ότι αυτές δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

            Ο λόγος που κατέληξα στον Πάνο Καμμένο είναι ότι πρώτον για την πολιτική του πορεία μέχρι σήμερα την οποία θεωρώ ότι ήταν τουλάχιστον έντιμη. Ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε και δεν συγκάλυψε σκάνδαλα ακόμα και από τη Νέα Δημοκρατία.

            Ο Πάνος Καμμένος έχει ρητορική και σταθερές πολιτικές και Εθνικές αντιλήψεις. Δεν υποχώρησε ποτέ στις αρχές του.

            Ο Πάνος Καμμένος είναι ένας πολιτικός που στα 47 του χρόνια έχει ακόμα και τσαγανό και όραμα.

            Και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ο Καμμένος διαγράφοντας τις διαχωριστικές γραμμές δεξιάς και αριστεράς είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όποιον αγαπά τη χώρα και νοιάζεται για τον λαό προκειμένου να σωθεί από τα χέρια των μνημονιακών δανειστών μας.

            Ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας δεν βρέθηκε άτομο που να προέρχεται από τόσο διαφορετική πολιτική θέση να κάνει άνοιγμα σε όλους τους αντιμνημονιακούς πολιτικούς χώρους. Ένας άνθρωπος που είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε από όπου και αν προέρχεται.

            Αυτό και μόνο τον βγάζει από την θέση του πολιτικού και τον κατατάσσει στους ηγέτες. Και ηγέτης δεν είναι απαραίτητα αυτός που αναλαμβάνει την αρχηγία μίας πρωτοβουλίας (πρωθυπουργία για παράδειγμα), ηγέτης είναι αυτός που έχει όραμα. Ο άνθρωπος που δεν έχει σαν στόχο να γίνει πρωθυπουργός αλλά να σωθεί η χώρα.

            Όχι να την σώσει όπως ο Σαμαράς. Ο Καμμένος δεν καθηλώνεται στον αυτοπροσδιορισμό και τον κομπασμό φράσεων τύπου «να μπορέσω να λειτουργήσω», «να κυβερνήσω», «να πάρω αποφάσεις».

            Ο Πάνος Καμμένος είναι ο άνθρωπος του να «δουλέψουμε», να «πάμε μπροστά αυτή τη χώρα», «να αναπτυχθούμε», «να είμαστε υπερήφανοι», «να γίνουμε εμείς διαχειριστές της χώρας μας»!!!!

            Γι αυτούς τους λόγους σε αυτές τις εκλογές θα στηρίξω Πάνο Καμμένο!!!!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απάντηση: Όταν η Αθλιότητα και το Θράσος Περισσεύουν


Πολλές φορές τα άρθρα μου και οι τοποθετήσεις μου έχουν ενοχλήσει κάποιους και έχω πάρει μηνύματα πολλές φορές άλλοτε συμπαράστασης και άλλοτε αντίθεσης. Έχω πάρει προσβλητικά μηνύματα αλλά δεν με ενοχλεί καθώς κι εγώ έχω προσβάλλει πολλούς (και δεν μετανοιώνω).

            Οι προσβολές ίσως έχουν βέβαια κάποια όρια αλλά το θράσος και η αθλιότητα σε μερικούς περισσεύουν. Έτσι και τώρα κάποιοι έχουν το θράσος να με προσβάλλουν αποκαλώντας με συκοφάντη νομίζοντας ότι θα μαζέψω αυτά που λέω. 

            Ξεκινάει η ιστορία με ένα σχόλιο που έκανα σε ανάρτηση του facebook από κάποιον οπαδό του Καρατζαφέρη για το κοινωνικό του παντοπωλείο θέλοντας να εκθειάσει τον «ηγέτη» του.

Άγγελος Ιακωβίδης

Για να θυμηθώ λίγο..... αυτός που ψήφισε το μνημόνιο 1 και συμμετείχε στην δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου συντάσσοντας το μνημόνιο 2, αυτός που ξέχασε τι σημαίνει Ελλάδα και Πατρίδα και συνέναισε στο ξεπούλημα της χώρας, αυτός που οδήγησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τους Έλληνες στην εξαθλίωση τώρα δίνει αγαθά με το κοινωνικό παντοπωλείο;  Ούτε οι τύψεις δεν ξεγελιούνται με αυτήν την κοροϊδία θα ξεγελαστούν οι Έλληνες; Ο Καρατζαφέρης είχε την ευκαιρία του με τα ποσοστά που πήρε το 2009. Την έχασε..... και την έχασε μόνος του. Αυτές οι εκλογές θα είναι η αρχή του πολιτικού τέλους του κόμματος του Καρατζαφέρη!!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

            Αυτό ήταν το σχόλιο μου στην φωτογραφία που ανάρτησε ο κατά τα άλλα φίλος (πάντα αναφέρομαι επώνυμα), Βασίλειος Στυλιανέσης, οπαδός του ΛΑ.Ο.Σ και του Καρατζαφέρη  όπως αποδεικνύουν οι αναρτήσεις και τα σχόλια του.

            Σε απάντηση στο σχόλιο μου έγραψε το παρακάτω σχόλιο το οποίο μου απέστειλε και με προσωπικό μήνυμα:



ΑΓΓΕΛΕ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΜΑΣΑΣ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ.ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΝΑ ΕΝΑ.1.Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1.ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ. (ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; ΘΕΛΩ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΓΓΡΑΦΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ).ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΟΜΩΣ.2ον.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΜΟΝΤΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΧΗΜΑ.(ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΞΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2; ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ).ΑΝ ΘΥΜΑΣΕ (ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ) ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕ 4 ΟΡΟΥΣ.(ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ) Α.ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.Β.ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.Γ.ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.Δ.ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ.(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ).ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ;ΜΗΜΠΩΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΩΣ;ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΔΕΡΦΙΑ


            Αφού θέλεις πιο συγκεκριμένα φίλε μου ας τα πούμε!!!!!

            Για να δούμε τι λέει το πρώτο άρθρο του μνημονίου και τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΙΙΙ ΚΑΙ IV στα οποία αναφέρεται.

            Σύμφωνα με το νόμο 3845 (μνημονιο 1) που δημοσιεύεται στις 6 Μαίου στο αρ. φύλλου 65 του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως έχουμε:

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3845

Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της

ελληνικής οικονομίας από τα κράτη−μέλη της Ζώνης

του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο πρώτο

Μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας

1. Με τη Δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνή−

σεων της Ζώνης του ευρώ που δημοσιοποιήθηκε στις

Βρυξέλλες την 25η Μαρτίου 2010 και προσαρτάται στον

παρόντα νόμο ως Παράρτημα Ι, αποφασίστηκε για την

οικονομική και τη δημοσιονομική σταθερότητα της

ευρω−ζώνης, η δημιουργία μηχανισμού στήριξης.

2. Με τη Δήλωση για τη στήριξη της Ελλάδας από

τα κράτη−μέλη της Ζώνης του ευρώ που δημοσιοποιή−

θηκε στις Βρυξέλλες την 11η Απριλίου 2010 και προ−

σαρτάται στον παρόντα νόμο ως Παράρτημα II στην

αγγλική γλώσσα, και σε μετάφρασή της στην ελληνική

γλώσσα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού

στήριξης της παραγράφου 1 με την κατάρτιση κοινού

προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνερ−

γασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και από το

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις ελληνικές αρχές.

3. Για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης που συ−

γκροτήθηκε σύμφωνα με τις Δηλώσεις των προηγούμε−

νων παραγράφων, καταρτίστηκε από το Υπουργείο Οικο−

νομικών με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς

Νομισματικού Ταμείου σχέδιο προγράμματος (Μνημό−

νιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και

Μνη μόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋπο−

θέσεις Οικονομικής Πολιτικής) το οποίο με επιστολές

του Υ πουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τρά−

πεζας της Ελλάδος διαβιβάστηκε, αφ’ ενός προς τον

Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικώντης ευρω−ζώνης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευ−

ρωπαϊκή Κε ντρική Τράπεζα και αφ’ ετέρου προς το

Διεθνές Νομι σματικό Ταμείο. Το σχέδιο προγράμματος

προσαρτάται στον παρόντα νόμο ως Παραρτήματα III

και IV, στην ελληνική γλώσσα.

4. Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδό−

τηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπο−

γράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβα−

ση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή

Επιτροπή, τα κράτη−μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διε−

θνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική

Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα

της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμ−

φωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου,

εισάγο νται στη Βουλή για κύρωση.



            Από εδώ προκύπτει ότι ψηφίζοντας κάποιος μόνο το πρώτο άρθρο του Μνημονίου 1 αποδέχεται τα παραρτήματα τα οποία αναφέρει και τα οποία περιλαμβάνουν (απλή ανάγνωση χρειάζεται) όλα τα μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων και εκτός των άλλων μιλούν και για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αν και η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τα όσα το μνημόνιο ορίζει.

            Ήθελες λοιπόν «φίλε» μου, να δω τα πρακτικά της βουλής και εγώ σε παραπέμπω στο ΦΕΚ, του οποίου την εγκυρότητα ελπίζω και εύχομαι να μην αμφισβητείς μιας και ήθελες έγγραφες αποδείξεις.

            Οπότε πριν κατηγορήσεις κάποιον για συκοφάντη πρόσεξε πρώτα μήπως αποδειχθείς εσύ ηλίθιος!!!!!

            Ο Μόντι ορίστηκε πρωθυπουργός της Ιταλίας στις 16 Νοεμβρίου και σχημάτισε κυβέρνηση στις 17, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος ορίστηκε πρωθυπουργός στις 11 Νοεμβρίου. Πως λοιπόν ο Καρατζαφέρης είχε κατά νου μία κυβέρνηση τύπου Μόντι (μάλλον είχε κληρονομικό χάρισμα). Και αν υποθέσουμε ότι ήθελε μία τέτοια κυβέρνηση όταν είδε ότι ο Παπαδήμος έχει ήδη πολυμελή κυβέρνηση γιατί δεν αποχώρησε από το σχήμα της ντροπής αλλά έβαλε και 4 δικά του μέλη στο Υπουργικό Συμβούλιο;

            Στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι συνέταξε μαζί τους το δεύτερο μνημόνιο; Μα ο ίδιος το δήλωνε επανειλημμένα. Ο Καρατζαφέρης δεν ήταν αυτός που συμμετείχε σε όλα τα συμβούλια αρχηγών και στις συζητήσεις με την Τρόικα; Εμείς σε άλλη χώρα ζούμε; Το ότι δεν ψήφισε τον δεύτερο μνημόνιο δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών του.

            Μπορείτε να κοροϊδέψετε ίσως τους παππούδες που δεν γνωρίζουν και ενημερώνονται από το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ. Μην προσπαθείτε να κοροϊδέψετε άτομα που έχουν και γνώση και κριτική άποψη.

            Και αν τελικά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είμαι συκοφάντης προσπάθησε να αποδείξεις ότι δεν είσαι εσύ κομματόσκυλο, γλείφτης του συστήματος και ακόλουθος ανθρώπων που δεν έχουν πολιτική και Εθνική ηθική!!!!!

Οι Παγίδες της Προεκλογικής Περιόδου (Μέρος 2ο)


Είμαστε από τις 11 του μήνα και επίσημα πλέον σε προεκλογική περίοδο με τις εκλογές να διεξάγονται τελικά στις 6 Μαΐου.

            Ήδη εδώ και ένα μήνα όμως οι προεκλογικές κορώνες έχουν αρχίσει με σωρεία ψευδών δηλώσεων και κινήσεων παραπληροφόρησης ειδικά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και γενικότερα από τα μνημονιακά κόμματα.

            Ο πανικός τους είναι τόσο μεγάλο που απροκάλυπτα πλέον κάνουν νοθεία στις εκλογές πριν ανοίξουν οι κάλπες αποκλείοντας από τους εκλογικούς καταλόγους χιλιάδες  ετεροδημότες ψηφοφόρους.

            Όμως όπως πάντα το πρώτο και σημαντικότερο τους όπλο στην προεκλογική μάχη είναι το ψέμα και η παραπληροφόρηση.

            Παραπληροφόρηση Πέμπτη: «Η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι ψήφος που ενισχύει το ΠΑΣΟΚ», μας λέει ο Αντώνης Σαμαράς.

            Λάθος η ψήφος στα μικρά κόμματα και συγκεκριμένα στα κόμματα που προέρχονται από την πλευρά της ΝΔ δεν ενισχύει το ΠΑΣΟΚ αλλά αποδυναμώνει τη ΝΔ. Την καθιστά ανίκανη να συμμετέχει στις εξελίξεις, δεν της επιτρέπει να συνεχίσει το ξεπούλημα της χώρας, την καθιστά αδύναμη ακόμα και να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με αυτό το σκοπό.

            Παραπληροφόρηση έκτη: «Η μη αυτοδυναμία  θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και σε επαναλαμβανόμενες εκλογές», απειλεί ο Σαμαράς.

            Η μη αυτοδυναμία θα οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα σε αντιμνημονιακά κόμματα κάτι που σημαίνει ότι θα ναυαγήσουν τα όποια σχέδια τους για ξεπούλημα της χώρας. Αν πάλι δεν προκύψει συνεργασία επειδή θα διαπιστώσουν όποιες διαφορές και πάλι δεν θα υπάρξει ακυβερνησία καθώς το σύνταγμα ορίζει τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και οι επαναληπτικές εκλογές θα λύσουν το ζήτημα.

            Αν ακόμα και με τις δεύτερες εκλογές δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο, τότε θα αποδειχθεί ότι και τα αντιμνημονιακά κόμματα δεν είναι τίποτα άλλο από εκφραστές τους συστήματος που βάζουν την εξουσία και την προσωπική καταξίωση πάνω από το συμφέρον του Λαού. Σε αυτήν την εξέλιξη προτιμάμε την ακυβερνησία από το να μας κυβερνούν οι μικροί , οι λίγοι , οι άθλιοι.

            Η αυτοδυναμία θα δώσει δύναμη, θα δώσει εξουσία και τέλος θα νομιμοποιήσει την παρανομία των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι η ΝΔ είναι διαφορετική ας κοιτάξουν λίγο πίσω. Ας θυμηθούν τη ΝΔ του Μητσοτάκη, και τη ΝΔ του Καραμανλή.

            Παραπληροφόρηση έβδομη: «Επόμενος στόχος είναι η ανάπτυξη», λένε και τα δύο κόμματα του μνημονίου.

            Ποια ανάπτυξη; Με τι χρήματα; Το ημερομίσθιο για τους εργάτες έχει φτάσει στα 18 ευρώ, ο μισθός του ιδιωτικού υπαλλήλου έχει πέσει στα 430 ευρώ, ο νεοδιορισμένος καθηγητής παίρνει 560 ευρώ. (Και αν κάποιοι χαίρονται για τον καθηγητή που παίρνει τόσο λίγα σήμερα, να μην παραπονεθούν αργότερα γιατί δεν βγαίνουν καταρτισμένα τα παιδιά του αύριο.)

            Για να έρθει ανάπτυξη θα πρέπει να υπάρχει υγιής πραγματική οικονομία, και να λειτουργούν και όλοι οι πυλώνες παραγωγής στην Ελλάδα. (Αγροτική Ανάπτυξη, Τουρισμός, Εμπορική Ναυτιλία, Ορυκτός πλούτος, Πράσινη ανάπτυξη).

            Τι έχουν καταφέρει όμως αυτή που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια;

            Αγροτική Ανάπτυξη: Καταντήσαμε να εισάγουμε από την Ιταλία και την Γερμανία Ελληνικό; Ελαιόλαδο, έχουμε μειώσει τις εξαγωγές μας σε προϊόντα στα οποία είχαμε τεράστια παραγωγή όπως ροδάκινα, μήλα, εσπεριδοειδή. Καταντήσαμε να εισάγουμε γάλα από την Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία και να το ακριβοπληρώνουμε ενώ οι παραγωγοί δεν παίρνουν τίποτα.

            Τουρισμός: Έχουμε καταφέρει να εξοντώσουμε τον τουρισμό και να μειωθούν οι κρατήσεις επειδή δεν υπάρχει σωστή τουριστική πολιτική.  (Μία σύγκριση μόνο να κάνουμε δείχνει την κατάντια ας δούμε και ας συγκρίνουμε το βίντεο της Τουρκίας και το δικό μας), ενώ η ακτογραμμή μας είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από όλης της υπόλοιπης Ευρώπης!!!

            Εμπορική Ναυτιλία: Χτυπούν ακόμα και τον Ελληνικό Στόλο με αποτέλεσμα οι εφοπλιστές να προτιμούν να νηολογούν πλοία με σημαία Παναμά παρά με Ελληνική. Έτσι η πρωτιά μας κινδυνεύει και αν συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί ήδη είναι χαμένη.

            Ορυκτός Πλούτος: Τον έχουν ξεπουλήσει. Με την δεύτερη δανειακή σύμβαση που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν υποθηκεύσει κάθε ορυκτό που έχουμε, από πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέχρι Ουράνιο και Χρυσό .

            Πράσινη Ανάπτυξη: Είμαστε η χώρα το Ήλιου και του Αέρα, Έχουμε δυνατότητα παραγωγής ενέργειας και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες τόσο με φωτοβολταϊκά πάρκα όσο και με αιολικά. Όμως ακόμα και το πρόγραμμα  «ΗΛΙΟΣ» είναι χαρισμένο (ούτε καν πουλημένο) στους γερμανούς.

            Καμία πίστη στις προεκλογικές κορώνες των Βενιζέλου και Σαμαρά. Καμία ανοχή πλέον σε όσους ξεπουλάνε τη χώρα

            Στις εκλογές της 6ης Μαΐου λέμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ, ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Βενιζέλος: Απύθμενη η Αθλιότητα, Περίσσιο το Θράσος!!!


            Όταν βρίσκουν βήμα οι άθλιοι να μιλήσουν το κάνουν και το θράσος περισσεύει τελικά. Έτσι σήμερα ο Βενιζέλος ήταν καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» και οι αθλιότητες δεν είχαν τέλος.

            Και μάλιστα αφού αράδιασε όλες τις γελοιότητες περί «βιώσιμου» χρέους, περί «μείωσης;» του χρέους, για τον ανυπέρβλητο ηρωισμό του να αναλάβει το υπουργείο οικονομικών νοιώθοντας ότι «μπαίνει σε ναυαγοσωστικό», είπε και μία αλήθεια!!!!

            Θέλει η δημοσιονομική προσαρμογή (έτσι λένε τώρα το χωρίς βαζελίνη) να συνεχιστεί ένα χρόνο ακόμα μέχρι το 2015.

            Μέσα σε όλα τα άλλα αναφέρθηκε και στην σύλληψη του «συντρόφου» Άκη και είπε: «σήμερα αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να καλύπτεται ο υπουργός για καμία παράνομη ενέργεια. Να προστατευθεί μόνο το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις.».

            Και αν ο υπουργός είναι σαν εσένα ρε λαμόγιο του κερατά και παίρνει αποφάσεις  ξεπουλήματος της χώρας τον λαό της ποιος θα τον προστατεύσει από την εξόντωση;

            «Είχαμε μία σειρά σκανδάλων», λέει αναφερόμενος στη SIEMENS, αλλά αμέσως σχεδόν βγάζει τον καημό του. «Τα στελέχη της SIEMENS έπαιρναν τα λεφτά για να τα δώσουν αλλά τα ποιο πολλά τα κράταγαν αυτοί».

            Πολύ παράπονο καθώς από ότι φαίνεται μάλλον τον έριξαν στην μοιρασιά αλλά δεν πειράζει, καθώς,  εκτός από  υπουργός οικονομικών που μείωσε το χρέος αυξάνοντας το (τέτοια μαθηματικά ούτε ο Αινστάιν μαζί με τον Καραθεοδωρή δεν τα γνωρίζουν, τέτοια διάνοια είναι ο άνθρωπος), είναι και ο υπουργός Οικονομικών που συγκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Ελλάδας κλείνοντας το με συνοπτικές διαδικασίες.

            «Το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», ήταν ένα σύνθημα που παρεξηγήθηκε και έβλαψε το ΠΑΣΟΚ», είπε στον Χατζηνικολάου και τους καλεσμένους της εκπομπής.

            Ρε αγγελοκρουσμένο πείραμα μεταλλαγμένης αδενοπάθειας, το ΠΑΣΟΚ έβλαψε το σύνθημα ή την Ελλάδα; Με αυτό το ψεύτικο σύνθημα δεν βγήκατε να κυβερνήσετε; Με αυτό το ψεύτικο σύνθημα δεν αποκτήσατε παράνομα την διακυβέρνηση του τόπου; Με αυτό το σύνθημα δεν ξεπουλήσατε τη χώρα;  Ποιες ευθύνες θα καταλογιστούν ρε αρχιλαμόγιο των τραπεζιτών (μην ξεχνάμε ότι είναι και γαμπρός τραπεζίτη και στηρίζει τον κλάδο το σφαχτάρι) και σε ποιους; Αν θέλετε να καταλογιστούν ευθύνες ακυρώστε όλες τις αποφάσεις και όλα τα νομοσχέδια που ψήφισε η παράνομη κυβέρνηση σας όλα αυτά τα χρόνια. Γυρίστε στον κοσμάκη της συντάξεις του, τα χαράτσια που του βάλατε, τους κεφαλικούς φόρους με τους οποίους τον εξοντώσατε.

            «Ο κόσμος έκανε πολλές θυσίες» τον άκουσα να επαναλαμβάνει για εκατομμυριοστή φορά από τότε που ανέλαβε την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ (το έλεγε και παλιότερα αλλά όχι τόσο συχνά) «για να μπορέσουμε να βγούμε από την περιδίνηση πρέπει να σεβαστούμε καταρχήν αυτές τις θυσίες».

            Πως τολμάς και λες ρε αχρηστότερε των άχρηστων ότι ο λαός έκανε πολλές θυσίες. Κάποιος κάνει θυσίες όταν τις κάνει οικειοθελώς. Τις θυσίες εσείς τις κάνατε και ήταν ανθρωποθυσίες στον βωμό της Παγκοσμιοποίησης σας, στον βωμό της απληστίας σας, στον βωμό της απανθρωπιάς σας. Ο λαός δεν έκανε καμία θυσία ακόμα. Αν του ζητήσουν είναι έτοιμος να κάνει. Γιατί θα το θέλει όμως. Γιατί θα ξέρει ότι θα σωθεί η Ελλάδα όχι για να τα τρως εσύ και η σκυλοπαρέα σου. Το μόνο που κάνει ο λαός εδώ και δυόμιση χρόνια είναι υπομονή όχι θυσίες!!!

            Μιλάς για βιώσιμο χρέος λες και είναι πανάκεια. Και μετά θα γυρίσουμε στις αγορές κάτι που σημαίνει ότι θα δανειστούμε και πάλι από αυτές. Και ποιος σου είπε ρε άθλιε υπουργέ ότι θέλουμε βιώσιμο χρέος. Εμείς οι Έλληνες θέλουμε να έχουμε μηδενικό χρέος.  Δεν χρωστάμε σε κανέναν και αυτό που θέλουμε είναι να το καταλάβουν όλοι αυτό.

            Σε κοιτάζω και θυμάμαι εκείνο το περίφημο του Πάγκαλου το «μαζί τα φάγαμε» και απορώ μήπως επειδή καθότανε στα βουλευτικά έδρανα και όχι στα υπουργικά κοιτούσε εσένα.

            Αυτά και άλλα πολλά είπε ο Μπένι στον Νίκο Χατζηνικολάου και όποιος είχε κουράγιο άντεξε. 

            Αυτά και άλλα πολλά θα χτυπήσουν τον Έλληνα όσο ο Μπένι και ο Σαμαράς επιβιώνουν σαν φελλοί στο βαλτώδες πολιτικό μας σύστημα.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Παραδέχεται Δημόσια την Ανικανότητα του!!!


«Τα χειρότερα προσπαθώ να αποτρέψω», είπε ο  Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξη του χθες στον Γιάννη Πρετεντέρη ομολογώντας εμμέσως την ανικανότητα του όταν ο Πρετεντέρης του είπε ότι ψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο και τα μέτρα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και η ύφεση θα συνεχιστεί.

            Σε μία συνέντευξη όπου προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς επιχειρηματολογία, γεμάτη με ρητορικές αερολογίες και μη έχοντας κάποιο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της χώρας ή την σωτηρία της.

            «Εγώ έβαλα φρένο στις οριζόντιες περικοπές», τον ακούσαμε να λέει και αναρωτιόμασταν αν ο μισθός έχει πέσει στα 420 ευρώ και θα καταλήξει στα 150 με την ψήφο και την συνεργασία άλλου και όχι του ίδιου.

            Αναρωτιόμασταν αν σε άλλη χώρα μειώθηκαν οι συντάξεις αυτών των ανθρώπων που πλήρωναν για χρόνια τους ασφαλιστικούς τους φορείς και σήμερα οδηγούνται στην αυτοκτονία μη αντέχοντας την ντροπή και την ανέχεια.

            Αναρωτιόμασταν αν άλλο κόμμα και όχι η ΝΔ ήταν αυτό που συνεργάστηκε με την κυβέρνηση Παπαδήμου για να εκτοξεύσει την ανεργία στα ύψη.

            «Εγώ τσακώθηκα με την Μέρκελ», είπε και απορούσαμε αν άλλος ήταν ο αρχηγός κόμματος που πήγε στην Ευρώπη και δήλωσε υποταγή στο Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα και στην ηγεσία της Ευρωζώνης.

            «Ψήφισα κούρεμα του χρέους», είπε με περίσσιο θράσος και εμείς απορούμε τι μαθηματικά μας έμαθαν στα σχολεία γιατί όταν σου αφαιρούν 105 δις και σου φορτώνουν 130 δεν είναι κούρεμα ή μείωση αλλά αύξηση του χρέους της Ελλάδας ώστε να καταστεί αδύνατη η όποια αποπληρωμή.

            «Ψήφισα να ρίξουμε στο μέλλον την υποχρέωση να πληρώσουμε  το δάνειο», είπε ομολογώντας ότι υποθήκευσε την χώρα και το μέλλον της για πολλά χρόνια.

            «Η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ», είπε και έκανε να νοιώσουν ηλίθιοι όσοι τον ψήφιζαν όταν ίδρυσε την ΠΟΛ.ΑΝ τότε που αποστάτησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

            Ο Σαμαράς για μία ακόμη φορά μέσα από την συνέντευξη  του απέδειξε ότι εκτός από άθλιος, ανίκανος και αισχρός, στερείται και μνήμης.

Ο Ελληνικός Λαός όμως δεν στερείται.

Ερώτηση Πολιτών: Αν Όχι Μνημόνιο Τι;


Το τελευταίο διάστημα έχουμε πάρει πολλά μηνύματα από διάφορους φίλους που διαβάζουν τη σελίδα με ένα κύριο ερώτημα.  Είναι εύκολο να μιλάμε αρνητικά για πρόσωπα και πολιτικές, να καταγγέλλουμε και να κρίνουμε κυβερνήσεις, κόμματα και πολιτικούς. Να μιλάμε για την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και για το ξεπούλημα που έγινε στη χώρα.

            Όμως πέρα από την κριτική δεν πρέπει να υπάρχει και η αντιπρόταση; Όταν σκοπός της κριτικής είναι απλά η άρνηση και η καταγγελία χωρίς αντιπρόταση τότε μιλάμε για στείρο λαϊκισμό και σε μία Δημοκρατία δεν έχει θέση ούτε η στείρα αντιπολίτευση ούτε ο στείρος λαϊκισμός.

            Σήμερα πήρα από έναν φίλο ένα μήνυμα στο οποίο αφού επιβεβαιώνει πως σε επίπεδο κριτικής καλά τα λέμε τι μπορεί να γίνει μετά; «…. Χωρίς μνημόνιο και έξω από την Ε.Ε. τι θα κάναμε σαν Ελλάδα και πόσο μάλιστα σαν Έλληνες; Θα μπορούσαμε να σταθούμε στα πόδια μας, μόνοι μας χωρίς να παράγουμε τίποτα;»

            Πριν απαντήσω να πω ότι ο συγκεκριμένος φίλος είναι ένα άτομο κοντά στα 20. Είναι ένας από αυτούς τους πολίτες που κοιτάνε εμάς τους μεγαλύτερους  και χωρίς καμία διάθεση να μας καταδικάσουν μας ρωτάνε γιατί; Γιατί φέραμε τα πράγματα εδώ πέρα, γιατί υποθηκεύσαμε τον μέλλον τους, γιατί καταδικάσαμε την νιότη τους. Είναι ένα άτομο που το γνώρισα τον περασμένο Ιούνιο στην Πλατεία και συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις αλλά και στις δράσεις μας.  

            Αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο άτομο επειδή τις απαντήσεις που ζητά, τις ζητάει όλη η γενιά του. Και επειδή εμείς πρέπει να τις δώσουμε.

            Ας δούμε όμως τα πράγματα ποιο ρεαλιστικά. Μπορούμε στα αλήθεια να επιβιώσουμε χωρίς μνημόνιο και έξω από την Ε.Ε;

            Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα από όλα ότι έξοδος μας από την Ευρωζώνη δεν σημαίνει απαραίτητα και έξοδος από την Ε.Ε. Πέρα από αυτό το ζήτημα όμως κάνουμε το λάθος να βλέπουμε το πρόβλημα από λάθος οπτική (ίσως γιατί από εκεί βόλευε σε κάποιους να το δείξουν). Το όλο ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει στην πραγματικότητα ούτε ένα ευρώ ή δραχμή.

            Σύμφωνα με τον ορισμό του επαχθούς χρέους, όταν μία κυβέρνηση παίρνει δάνεια ερήμην του λαού, τα χρήματα αυτά δεν πηγαίνουν στον λαό και ο πιστωτής (αυτός που δίνει το δάνειο) γνωρίζει ότι συμβαίνει αυτό, το χρέος κηρύσσεται επαχθές και δεν ισχύει. Σε προηγούμενη δημοσίευση είχαμε γράψει ότι ακόμα και την 10ετία του ’80 της διακυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου που η Ελλάδα ζούσε στον πλούτο, οι Έλληνες δεν πήραν ούτε μία δραχμή από τα δανεικά.

            Εκείνα τα χρήματα τα είχαν φάει τότε οι αετονύχηδες με τα ζιβάγκο (Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Άκης Τσοχατζόπουλος και όλοι αυτοί που ήταν μέσα στα πράγματα όπως βουλευτές και πρόεδροι συλλόγων και Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των οποίων τα ονόματα ανά περιοχές τα γνωρίζουμε όλοι πολλοί καλά σε κάθε νομό της Ελλάδας). Όλοι θυμόμαστε τα πακέτα με τις πάνες του Κοσκωτά, όλοι θυμόμαστε τη ροζ βίλλα του Ανδρέα (την οποία για να χτίσει δήλωσε ότι τα χρήματα του τα δάνεισαν οι  Γιώργος Κατσιφάρας, Αντώνης Λιβάνης και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.).

            Σε ότι αφορά που βρήκε τα χρήματα και έκανε όλες εκείνες τις αυξήσεις ας θυμηθούμε ότι αμέσως μετά τις αυξήσεις που έγιναν το 1982 έγιναν δύο υποτιμήσεις της δραχμής (15,5% το 1983 από τον Γεράσιμο Αρσένη και 15% το 1985 από τον Κώστα Σημίτη σαν υπουργοί Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου) ενώ το 1984 κυκλοφόρησε το πληθωριστικό πεντοχίλιαρο που ήταν μία ακόμα έμμεση αυτή τη φορά υποτίμηση της δραχμής.

            Έτσι λοιπόν και εφόσον γίνει Διεθνής Λογιστικός Έλεγχος και αφού αποδειχθεί ότι δεν χρωστάμε δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης κανενός μνημονίου και αυτή είναι η σωστή προσέγγιση.

            Αν όμως δεχθούμε την περίπτωση ότι όντως χρωστάμε. Και πάλι το μνημόνιο είναι ανίκανο να βοηθήσει.

            Το μνημόνιο ορίζει περικοπές (κάθετες ή οριζόντιες δεν μας ενδιαφέρει). Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση η λύση δεν είναι οι όποιες περικοπές αλλά η ανάπτυξη. Η λύση είναι να αρχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε την παραγωγή μας.

            Είμαστε μία χώρα που πέρα από τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, χρυσού, νικελίου, φυσικού αερίου και διάφορων ορυκτών, μπορούμε να έχουμε μία τεράστια αγροτική (γεωργική και κτηνοτροφική) παραγωγή και κυρίως στα προϊόντα για τα οποία είμαστε διάσημοι όπως η ελιά και τα παράγωγά της (ελαιόλαδο, καλλυντικά κλπ), τα τυροκομικά μας (φέτα, Μετσοβόνε. Κασέρι, τοπικά τυριά της Κρήτης και τον Κυκλάδων όπως η Νάξος), το αμπέλι και τα παράγωγα του (ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές δυνάμεις κρασιού στον κόσμο, αλλά και το τσίπουρο και το ούζο μας). Με ένα αναγκαστικά υποτιμημένο διεθνώς εθνικό νόμισμα θα είχαμε έξαρση των εξαγωγών και αυτόματα εισροή κεφαλαίων στη χώρα.

            Επίσης έχουμε τον Τουρισμό. Οι Ελληνική ακτογραμμή συμπεριλαμβανομένων και όλων των νησιών μας είναι δεκαπλάσια από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν αναλογιστούμε την τουριστική δύναμη που έχουμε και την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη θα απορήσουμε για μία ακόμη φορά με τις αιτίες της αδράνειας των κυβερνώντων.

            Και τέλος παρά την κρίση όλα αυτά τα χρόνια έχουμε τον μεγαλύτερο ναυτικό στόλο στον κόσμο. Είμαστε η πρώτη δύναμη στο εμπορικό ναυτικό.

            Τι άλλο μένει αλήθεια; Μία κυβέρνηση που να βάλει τις βάσεις για ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο θα φέρει έσοδα στο κράτος και θα δίνει την δυνατότητα επενδύσεων.

            Θέλει μία κυβέρνηση που να μην βασίζει την δημοσιονομική πολιτική της σε περικοπές και κουρέματα αλλά στο νοικοκύρεμα των οικονομικών. Αυτό σημαίνει κατάργηση της σπατάλης. Αυτό σημαίνει όχι λιγότερα άτομα στον δημόσιο τομέα αλλά ορθολογικότερες αμοιβές χωρίς πλασματικές υπερωρίες, άθλια επιδόματα και άδεια γραφεία και υπηρεσίες.

            Μιλάμε για πληθώρα δημοσίων υπαλλήλων και διαπιστώνουμε ότι οι δύο σημαντικότεροι τομείς του δημόσιου τομέα, η Υγεία και η Παιδεία έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Οι εφορίες υπολειτουργούν. Και πού βρίσκονται οι υπεράριθμοι υπάλληλοι; Στους  δήμους, στις νομαρχίες και στις εκκλησίες (καθώς οι παπάδες ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας και από αυτό πληρώνονται)

            Έτσι λοιπόν αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μνημόνια αλλά ανθρώπους αποφασισμένους να δουλέψουν γι αυτήν την χώρα.  ¨Όχι να την κυβερνήσουν, να δουλέψουν και η διαχείριση της θα έρθει από μόνη της. Γιατί αν αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν την χώρα θέλουν να δουλέψουν για αυτόν τον λαό θα κυβερνούν μαζί με τον λαό. Αν όμως θέλουν να κυβερνήσουν αυτόν τον λαό και αυτήν την χώρα και αυτοί να τα φάνε θέλουν.

            Προτάσεις λοιπόν υπάρχουν. Ο καθένας από εμάς έχει. Ο καθένας από εμάς μπορεί να γράψει όχι τρεις σελίδες, αλλά τρεις τόμους από προτάσεις για να αναστηθεί και να αναπτυχθεί αυτή η χώρα.

            Αυτό που χρειάζεται είναι δύο πράγματα:

            Το πρώτο να πάψουμε να είμαστε οπαδοί στα οράματα άλλων

            Το Δεύτερο να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε τα δικά μας οράματα.

            Θα δούμε ότι πέρα από τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι άλλοι δημιούργησαν για εμάς διαφέρουμε σε ελάχιστα.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μία Φούσκα που την Λένε Αντώνη Σαμαρά


Όταν το 2009 ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς το πηδάλιο στη ΝΔ οι περισσότεροι ξέραμε ποιος είναι και τι θα κάνει.

            Όσες αλλαγές και αν υποσχέθηκε όλες ήταν επιφανειακές. Για την ακρίβεια δύο. Μετακόμισε τα γραφεία του κόμματος από την Ρηγίλλης στην Συγγρού και άλλαξε το σήμα του κόμματος.

            Οι παλιότεροι βέβαια γνωρίζουμε ποιος είναι ο Σαμαράς. Ο άνθρωπος που απέτυχε σαν υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη και άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία, αυτός που με την «υπέρβαση» της ΠΟΛ.ΑΝ απέτυχε οικτρά και γύρισε πίσω στη ΝΔ χάρη στον Καραμανλή, ο Υπουργός Πολιτισμού που διόρισε όλη την Μεσσηνία στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

            Αυτός που ενώ το έπαιζε αντιμνημονιακός και θεωρείται πλέον κωλοτούμπας όπως ο Καρατζαφέρης, στην πραγματικότητα ήταν μνημονιακός και απλά λαΐκιζε για να ξεγελάσει και να εξαπατήσει τους Έλληνες.

            Λίγοι ίσως θυμούνται την συνέντευξη που είχε δώσει πριν τις περιφερειακές εκλογές στο Mega όπου μέσα σε όλον τον αντιμνημονιακό του παροξυσμό είχε θέσει ήδη την βάση της πολιτικής του. «Η Ελλάδα τιμά τις υπογραφές της», δήλωσε τότε στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές και στην Ευρώπη ότι θα ακολουθήσει την πολιτική που αυτή ορίζουν.

            Όμως το πρόβλημα στην χώρα μας δεν είναι ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τον πιστεύουν ενώ έχει αποδειχθεί ότι και αυτός είναι μέρος όλου αυτού του σχεδίου εξόντωσης των Ελλήνων και ξεπουλήματος της Ελλάδας.

            Πρόσφατα είχα μία σύντομη συζήτηση με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή μου (Βέροια), ο οποίος για να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα του Αντώνη μου είπε ότι δεν ξέρουμε εμείς οι πολίτες πόσο πολύ πιέστηκε.

            Εκείνη η συζήτηση υπήρξε η αφορμή για αυτές τις σειρές. Γιατί ένοιωσα πραγματικά θυμό για όλα αυτά τα πρόβατα, τα χωρίς λογική υποκείμενα που για οποιοδήποτε λόγο πιστεύουν τις ψευτιές του Αντώνη Σαμαρά και τον ακολουθούν ακόμα.

            Υποτίθεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αρχηγός ενός κόμματος που κυνηγά την εξουσία. Αυτό αυτόματα δεν τον κατατάσσει στην κατηγορία απλά των πολιτικών αλλά των ηγετών αφού έχει σκοπό να ηγηθεί μίας χώρας.

            Για να ξεκαθαρίσουμε τρία πράγματα:

            Ο Ηγέτης, δεν υποκύπτει σε κανενός είδους πιέσεις που σκοπό έχουν να βλάψουν την χώρα και τον λαό. (Παράδειγμα: Ο Μεταξάς δικτάτορας γαρ, και μάλιστα φίλος του Γερμανό – Ιταλικού άξονα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου λειτούργησε σαν ηγέτης αρνούμενος να παραδώσει την Ελλάδα στους Ιταλούς και η ιστορία απέδειξε ότι η πίεση ήταν πολύ μεγάλη)

            Ο Ηγέτης ποτέ δεν στηρίζει μία παράνομη κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2009 ήταν παράνομο και λόγω νοθείας αλλά κυρίως λόγω του «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» του Γιώργου Παπανδρέου. Όλοι ξέρουμε ότι όταν ο Παπανδρέου έλεγε το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ήδη δεν υπήρχαν και ήδη είχε έρθει από τον Φεβρουάριο του 2009 σε επαφή με τον Στρος Καν και τον ΔΝΤ. Εφόσον προεκλογικά εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό και η εκλογή του είναι προϊόν απάτης είναι παράνομη. Ο Σαμαράς όχι μόνο δέχθηκε αυτήν την κυβέρνηση αλλά συμμάχησε και στον σχηματισμό κυβέρνησης με τον διορισμένο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κάτι που η Ελλάδα είχε να δει από την Κατοχή με τους με τους διορισμούς των Τσολάκογλου, Ράλλη και των άλλων δοσίλογων των Ναζί.

             Ο Ηγέτης δεν δέχεται την παρέμβαση οποιουδήποτε ξένου στα εσωτερικά της χώρας. Για τον ηγέτη κάθε τέτοια προσπάθεια αποτελεί λόγο για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων και απέλαση όλων των υπηκόων της χώρας που παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας. Εμείς όμως επιτρέπουμε να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά μας και η Γερμανία, και η Γαλλία, και το ΔΝΤ, ακόμα και η Βουλγαρία.

            Τι μπορεί να μας πει ότι θα πάρει πίσω μέτρα; Εδώ έλεγε ότι «η Ελλάδα τιμά της υπογραφές της» για το πρώτο μνημόνιο που δεν το ψήφισε καν, δεν θα τιμήσει την δική του υπογραφή στο δεύτερο μνημόνιο;

            Ξυπνήστε ψηφοφόροι της ΝΔ και του Σαμαρά. Μην σας παραμυθιάζουν με ψέματα του τύπου «αν ψηφίσετε μικρά κόμματα θα ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ.»  Αν καταψηφίσουμε τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη καταποντισμένο και  έτσι τους στερούμε το δικαίωμα να κάνουνε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας.  Πρέπει να είμαστε πολλοί αφελής αν πιστέψουμε ότι ενώ μπορεί να σχηματιστεί μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας, οι δανειστές θα επιτρέψουν να οδηγηθούμε και σε άλλες εκλογές.

            Ο Σαμαράς το έχει πουλήσει το παιχνίδι αν εσύ έχεις αποφασίσει να τον βοηθήσεις θα πρέπει να αναλογιστείς ότι είσαι συνένοχος στο ξεπούλημα της χώρας. Στο ξεπούλημα των παιδιών σου, στο ξεπούλημα της συνείδησης σου!!!!

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΛΛ.ΑΣ: Ότι και να Πουν δεν Μαζεύεται Πλέον


Μετά την τροπή που πήρε το θέμα της δημοσιοποίησης της ενοικίασης της Ελληνικής Αστυνομίας και προσπαθώντας όχι απλά να αντιμετωπίσουν την κοινωνική κατακραυγή και τον χλευασμό αλλά να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τόσο  τα ΜΜΕ όσο και το ίδιο το Αρχηγείο της Αστυνομίας, προσπαθεί να σώσει τι;

            Τους άθλιους πολιτικάντηδες, βουλευτές που ψήφισαν αυτό το εξάμβλωμα ή την τιμή της αστυνομίας που την κατάντησαν βιζιτού, με τσατσάδες  τους αχρείους που συχνάζουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα;

            Και δεν αξίζει να ασχοληθούμε με την θέση που πήραν οι τηλεοπτική σταθμοί της ΠΑΣΟΚΝΔκρατούμενης τηλεόρασης γιατί σε τελική ανάλυση τους καταλάβαμε και ποιος τους χέζει.

            Όμως η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΛ.ΑΣ είναι όχι απλά προκλητική αλλά ξεδιάντροπη αποδεικνύοντας ότι ο αρχηγός της Αστυνομίας (καθώς φαντάζομαι με δική του έγκριση στάλθηκε η απάντηση) δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ακόμα εγκάθετος του πολιτικού συστήματος, ακόλουθος κάποιου κόμματος, τσουτσές της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

            Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΛ.ΑΣ για το θέμα της ενοικίασης της.

Αθήνα, 8 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», το οποίο τιτλοφορείται «Νοικιάζουν την ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιώτες» ανακοινώνονται – διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • H αναφερόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (8004/21/2/12 – ΦΕΚ 888 Β/21.03.2012) εκδόθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 του ν. 3938/2011, ο οποίος κυρώθηκε ομόφωνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προς τρίτους που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, με καταβολή ανταλλάγματος.
  • Το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί, εφόσον εγκριθεί συγκεκριμένο αίτημα, περιέρχεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, με σκοπό την απόσβεση του κόστους χρήσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στην αναβάθμισή τους, προκειμένου να μην επηρεάζεται το κύριο έργο και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.
  • Οι υπηρεσίες αυτές, που είναι δυνατόν να προσφερθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον υπάρχει αντικειμενική υπηρεσιακή ευχέρεια - δυνατότητα και ύστερα από συγκεκριμένο τοπικά και χρονικά προσδιορισμένο αίτημα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και σε τρίτους, αφορούν έργα, όπως, συνοδεία εκρηκτικών ή/και επικινδύνων υλών, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας, καλλιτεχνικών έργων και χρηματαποστολών, συνοδευτικές υπηρεσίες ασφάλειας σε πρόσωπα και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, διάθεση πόρων και εγκαταστάσεων σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές κλπ.
  • Εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονταν δωρεάν χωρίς την οποιεσδήποτε καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των Αστυνομικών Αρχών. Με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όσοι αιτούνται αυτές οι υπηρεσίες θα υποχρεούνται να καταβάλλουν, ως αντίτιμο, το κόστος χρήσης των διατιθέμενων πόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται σε αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασία έγκρισης και καταβολή ανταλλάγματος.

Από αυτήν την ανακοίνωση το μοναδικό συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι αν η Ελληνική Αστυνομία δεν γίνεται βιζιτού όπως προανέφερα, τότε ιδιωτικοποιείται και μάλιστα με τον πιο αισχρό τρόπο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που μας λέει η ανακοίνωση είναι ότι αν απειλείται πραγματικά η ζωή ενός Έλληνα πολίτη για οποιονδήποτε λόγο, για να τον προστατεύσει η αστυνομία θα πρέπει να πληρώνεται.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι για την 24ωρη φύλαξη του ο οποιοσδήποτε άχρηστος επιχειρηματίας, δημοσιογράφος ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα κάνει για να εξαπατά τον κόσμο (πολιτικός δεν θα είναι αυτή ανήκουν στην κατηγορία του νταβατζή ήτοι δωρεάν φύλαξη και τα παίρνουν κιόλας) θα πληρώνει 660 ευρώ την ημέρα ενώ ο αστυνομικός που θα αναλάβει την φύλαξη του θα πρέπει να βάλει το κορμί του μπροστά στη σφαίρα για 700 ευρώ το μήνα.

Αν υπάρχει αστυνομικός που το δέχεται αυτό όση ανάγκη και να έχει από δουλειά δεν είναι τίποτα άλλο όμως από μπάτσος του κερατά γιατί ο αστυνομικός έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες.

Η προστασία των πολιτών είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμη υπηρεσία κύριοι. Αλλά από λαμόγια σαν τους Βενιζέλο, Σαμαρά, Χρυσοχοΐδη και δεν συμμαζεύεται τι μπορεί να περιμένει κανείς;

Και υπάρχουν ακόμα Έλληνες που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν αυτούς;

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!