Σελίδες

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

S/M Αρβανιτίδη: Αθλιότητα Χωρίς Όρια!!!


Η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας που οδήγησε στην απευθείας προμήθεια αγαθών (πατάτας αυτό το διάστημα), από τους παραγωγούς χωρίς την παρουσία μεσαζόντων προκάλεσε πολλά συναισθήματα και αντιδράσεις.

            Οι μεσάζοντες και οι χονδρέμποροι ξεκίνησαν να κατηγορούν ότι δεν είναι καλής ποιότητας προϊόντα που είναι άριστης ποιότητας.

            Όμως το αποκορύφωμα των αντιδράσεων κατά του κινήματος είναι όταν σήμερα τα γνωστά (και από τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ) πλέον S/M Αρβανιτίδη με έδρα τη Βέροια αποφάσισαν για σήμερα μόνο να πωλούν τις πατάτες προς 0,19€ το κιλό προσφέροντας το σακί των 30 κιλών προς 5,70€.


            Η κίνηση βέβαια αυτή του γνωστού S/M κοινοποιήθηκε με μεγάλες καρτέλες προσφοράς εδώ και ημέρες. Και με μοναδικό σκοπό να χτυπήσει την κίνηση των ανεξάρτητων πολιτών.

            Και φυσικά εξαπατούν με πολλούς τρόπους τον κόσμο. Όπως με το να λένε ότι δίνουν με πολύ χαμηλή τιμή πατάτες  Νευροκοπίου για τις οποίες έχουν στις αποθήκες 200 κιλά τιμολογημένες πατάτες και όλες οι υπόλοιπες να είναι Αιγύπτου ή Τουρκίας.

            Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες της Βέροιας αλλά και σε όποια πόλη υπάρχουν S/M που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές θα πρέπει η καταναλωτές να πάψουν να κάνουν όποια αγορά από αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στυγνοί εκμεταλευτές και εξαπατούν συνεχώς το καταναλωτικό κοινό.

            Βασίζονται στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Η φιλοσοφία τους κινείται στο «ποιος θα μας πειράξει; Ένα κλείσιμο στα μαγαζιά μας σημαίνει χιλιάδες άνεργοι ακόμα.», και καταλήγουν να εκμεταλλεύονται εργαζόμενους όχι τώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει καταστρατηγήσει κάθε εργασιακό κεκτημένο δικαίωμα αλλά και παλαιότερα που υπήρχε μία υποτυπώδης προστασία για τους εργαζόμενους.         

            Πολλοί (και ειδικά εργαζόμενοι) θα πουν ότι αν δεν κάνουμε αγορές από αυτά τα καταστήματα θα απολυθούν οι εργαζόμενοι.

            Η απάντηση είναι μόνο μία. Με τέτοιες συνθήκες και μισθούς δεν είναι εργαζόμενοι αλλά εκμισθωμένοι δούλοι. Και οι απαντήσεις που μπορεί ν α δοθούν σε μισθωτούς δούλους είναι πολλές!!!!!

            Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για το ποιος έγραψε το παρόν

                                                                                    Άγγελος Ιακωβίδης

                                                                                                Βέροια

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Το Παραλήρημα Ενός Πολιτικά Ανισσόροπου !!!


Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με θέμα τους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων, μετά και το περιστατικό στη Ρόδο.

«Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για «ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού, εν μέσω της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να εκμεταλλευτούν και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις».

«Δεν μπορεί να γίνεται σε μία δημοκρατία, ακόμα και από τον πιο εκνευρισμένο και αγανακτισμένο πολίτη» τόνισε, επισημαίνοντας: «Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι».

Και έχω αρχίσει να χάνομαι με το παραλήρημα του παρανοϊκού (σίγουρα πλέον) Χρυσοχοίδη.

            Αυτός δεν ήταν που πριν από δύο μήνες είχε πει  ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη με τα μέτρα αυτά θα είχε ξεσπάσει επανάσταση και ότι τα μέτρα είναι 5 φορές σκληρότερα από όσο μπορεί να αντέξει ένας λαός;

            Αυτός δεν είναι ο κύριος δεν διάβασα το μνημόνιο;

            Αυτός δεν είναι ο κύριος που έφυγε κακήν κακώς από την εκλογική του περιφέρεια της Ημαθίας γιατί η Βεροιώτες ήταν έτοιμοι να τον πάρουν όχι με τα γιαούρτια αλλά με τα κλούβια αβγά;

            Ποιες είναι «οι μικρές, ακραίες ομάδες» ρε απερίγραπτε Μιχαλάκη;  Άντε και δεχόμαστε ότι δεν ήσουν στη Ρόδο. Το βίντεο δεν το είδες;  Αυτές οι μικρές ομάδες διέλυσαν όλη την αστυνομική δύναμη που ήταν στην παρέλαση. Μήπως εμείς δεν είδαμε καλά Μιχαλάκη; (Γιατί με τις ανοησίες που λες δεν μπορεί πλέον να σε πάρει κανείς στα σοβαρά).

            Και αλήθεια πως εξηγείς Μιχαλάκη ότι  αυτές «οι μικρές ακραίες ομάδες», εμφανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο με τα μέτρα που έχετε πάρει για το ξεπούλημα της Ελλάδας;

            Και τι μέτρα έχετε σκοπό να πάρετε με τον διορισμένο πρωθυπουργό σας; Θα βάλετε πάλι απέναντι μας τα ΜΑΤ; Πόσους έχετε; Θα βάλετε απέναντι μας το στρατό; Με ποια δικαιολογία; Είσαστε παρελθόν Μιχαλάκη.

            Μήπως θα ενεργοποιήσετε τον χουντικό νόμο για τις συγκεντρώσεις; Ή θα καταργήσετε τις παρελάσεις;

            Ότι και να κάνετε όμως η πορεία σας είναι προδιαγεγραμμένη. Είσαστε προδότες Μιχαλάκη και στους προδότες μόνο ένα πράγμα αξίζει!!!!!

Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά για την Αυτοδυναμία!!!


«Η Ν.Δ. η μόνη σταθερά σε μία χώρα που καταρρέει» είπε Αντώνης Σαμαράς και αξίωσε «αυτοδυναμία για να αποτραπεί η ακυβερνησία».

            Πανικόβλητοι είναι οι θιασώτες και υποστηρικτές του πολιτικού συστήματος με πρωταγωνιστές την Ν.Δ καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει μάλλον σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει όπως η ολοσχερής διάλυση του πλέον.

            Αυτοδυναμία για ποιο λόγο κ. Σαμαρά;  Για να διαχειριστείτε τι πλέον (αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάτι να διαχειριστείτε πριν την ψήφιση του μνημονίου και των εφαρμοστικών).

            Τι έμεινε πλέον να δώσετε; Τι έμεινε να κάνετε για την Ελλάδα;  Και τελικά ποιους προσπαθείτε να ξεγελάσετε για ακόμη μία φορά;

            Με πόσο θράσος ζητάτε αυτοδυναμία όταν δεν έχουν κλείσει ακόμα ούτε τρία χρόνια από την συντριπτική ήττα της παράταξης σας; Δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τότε κ. Σαμαρά. Χάσατε εσείς. Τι κάνει ένα κόμμα ανίκανων να είναι ικανό σήμερα όταν μάλιστα τα πρόσωπα που το απαρτίζουν είναι ακριβώς τα ίδια; Κάνατε εμφύτευση τεχνητής νοημοσύνης;

            Μιλάτε για αναπτυξιακή πολιτική αν εκλεγείτε (λέμε τώρα). Πως θα κάνετε αναπτυξιακή πολιτική όταν δεν υπάρχει παραγωγή στη χώρα αφού εσείς με την ψήφο σας στο μνημόνιο καταδικάσατε όλον τον Εθνικό Πλούτο της χώρας να τον εκμεταλλεύονται οι ξένοι εταίροι και μη; Πως ακριβώς θα φέρετε την ανάπτυξη;

            Ψηφίσατε κούρεμα του χρέους κατά 105 δις ευρώ και δανειστήκατε με το δεύτερο μνημόνιο 130 δις. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι όχι μόνο δεν μειώθηκε το όποιο χρέος της Ελλάδας αλλά αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 25δις (Αυτό λέει τουλάχιστον η κοινή λογική και τα νούμερα).

            Ζητάτε αυτοδυναμία για να μην υπάρξει ακυβερνησία όμως γι αυτόν τον έρημο λαό η ακυβερνησία κ. Σαμαρά είναι πιο σωτήρια από μία αυτοδυναμία δική σας ή από μία κυβέρνηση μνημονιακών κομμάτων.

            Ζητάτε αυτοδυναμία για να ολοκληρώσετε το έργο του συγκατοίκου στα φοιτητικά σας χρόνια και φίλου σας Γιώργου Παπανδρέου.  Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτό γιατί δεν είσαστε ικανοί να κάνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να ξεπουλάτε τον ιδρώτα των άλλων. Τον ιδρώτα των Ελλήνων εργαζομένων και το αίμα και τους αγώνες όσων έδωσαν τη ζωή τους σε αυτή τη χώρα για ανεξαρτησία και δημοκρατία.

            Με πόσο θράσος ζητάτε να διαχειριστείτε το όποιο χρέος της Ελλάδας όταν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε  το χρέος του κόμματος σας το οποίο πλησιάζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ και για να το ρυθμίσετε προσπαθείτε να περάστε τροπολογίες για κτηνοτρόφους; (μήπως ομολογείτε έμμεσα ότι οι βουλευτές σας και τα πολιτικά σας στελέχη είναι ζώα;).

            Η μόνη περίπτωση κ. Σαμαρά να πάρετε αυτοδυναμία είναι να παραποιήσετε το εκλογικό αποτέλεσμα. Και προσωπικά πιστεύω ότι μπορείτε να το κάνετε προκειμένου να προστατεύσετε το πολιτικό σας σύστημα και να ολοκληρώσετε το καταστροφικό έργο που έχετε αναλάβει από κοινού στην πλειοψηφία σας οι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένων και των άλλων κομμάτων και όχι μόνο του δικού σας και  του ΠΑΣΟΚ.

            Είστε οι ντροπή της Ελλάδας κ. Σαμαρά.  Όχι μόνο εσείς προσωπικά αλλά οι πολιτικοί στο σύνολο σας (δυστυχώς μηδενός εξαιρουμένου). Και τα ισοπεδώνουμε όλα. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά σύμφωνα με την σοφή λαϊκή μας ρήση γιατί η γάγγραινα είναι ασθένεια που όχι μόνο εξαπλώνεται αλλά κάνει και μεταστάσεις και το πολιτικό σας σύστημα είναι και γάγγραινα και σηψαιμικό. Σάπιο μέχρι το κόκκαλο που λέμε.

            Όχι κ. Σαμαρά. Δεν δικαιούστε αυτοδυναμία. Και αν με κάποιο τρόπο την πάρετε τότε θα είναι ώρα για ένοπλη πλέον αντίσταση. Από λίγους ίσως. Από αυτούς που δεν δέχονται να υποταχθούν. Από αυτούς που δεν μπορούν να δουν πουλημένη τη χώρα τους. Από αυτούς που δεν μπορούν να δεχτούν  ότι οι γυναίκες τους θα καταντήσουν εταίρες στους εταίρους σας.

            Το μόνο που σας αξίζει κ. Σαμαρά είναι αυτό που θα λάβετε τελικά. Μία θέση στη φυλακή με την κατηγορία της προδοσίας αν όχι μία θέση σε κάποιο ικρίωμα έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

            Αρκετά κρεμάσατε τους Έλληνες καιρός να κρεμαστείτε κι εσείς!!!!!!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πως ο Βενιζέλος έκλεισε ένα από τα Μεγαλύτερα Σκάνδαλα!!!!



Σκάνδαλο SIEMENS: Υποτιμούν τη  Νοημοσύνη μας Ξεπουλώντας και Χαρίζοντας

            Έπεσε η αυλαία σήμερα για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Το σκάνδαλο της SIEMENS. Με λίγα εκατομμύρια ευρώ (ψίχουλα για τη SIEMENS) και μία συμφωνία που βολεύει περισσότερο την πολυεθνική (όπως συνήθως).

            Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το σχέδιο της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Siemens. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το σχέδιο θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή προκειμένου να υπογραφεί.

«Η διαπραγμάτευση είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο και την διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007. Με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ζητήματα ποινικού δικαίου» αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

Τα βασικά σημεία της προτεινόμενης συμφωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, είναι τα εξής:

Α. Σε σχέση με την Siemens

1. Παροχή προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων μετά από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών.

2. Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού Δημοσίου.

3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Siemens Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
4. Επενδυτική υποστήριξη

•Η Siemens δηλώνει ότι γνωρίζει και εμπιστεύεται την δυναμική και την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ελλάδας και πιστεύει ειλικρινά, ότι, παρά τις σημερινές δυσκολίες της, η Ελλάδα θα επιστρέψει και πάλι σύντομα σε μια σταθερή ισχυρή οικονομική κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή, η Siemens επιθυμεί να είναι βασικός και ουσιαστικός υποστηρικτής. Με δεδομένο αυτό, η Siemens ενθαρρύνει θερμά μεγάλους παγκόσμιους επενδυτές να συμμετάσχουν στην οικονομική αναζωογόνηση της Ελλάδας, επενδύοντας στην χώρα, όπως η ίδια έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει.

• Η Siemens εξετάζει την πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.

• Τα δύο μέρη συμφωνούν να συστήσουν κοινή Επιτροπή για να διερευνήσουν πραγματικούς και ουσιαστικούς τομείς στους οποίους μπορεί να επενδύσει η Siemens στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που ενισχύουν την απασχόληση.

5. Συμμόρφωση και συνεργασία με τις Αρχές

• H Siemens θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς και των μη νόμιμων επιχειρηματικών πρακτικών διάρκειας τριών (3) ετών, με βάση το πρότυπο του ιδίου προγράμματος που εφάρμοσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

• Κατά τη διάρκεια του παραπάνω προγράμματος η Siemens στην Ελλάδα θα επιτηρείται από Επίτροπο Εταιρικής Συμμόρφωσης που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.

• Η Siemens θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη, όποτε της ζητηθεί αλλά και ανεξάρτητα, προς τις δικαστικές αρχές σε σχέση με την συνεχιζόμενη ποινική διαδικασία κατά φυσικών προσώπων.

6. Όλες οι αμοιβές και δαπάνες της δικηγορικής εταιρείας, συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την οριστικοποίηση της συμφωνίας βαρύνουν εξ ολοκλήρου την Siemens.

Β. Σε σχέση με το ελληνικό Δημόσιο

1. Το ελληνικό Δημόσιο (στενός δημόσιος τομέας και το Δημόσιο ως μοναδικός μέτοχος εταιρειών) αναγνωρίζει την συνεργασία της Siemens υπό την νέα διοίκησή της στην διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

2. Το ελληνικό Δημόσιο δηλώνει ότι η Siemens σήμερα αποτελεί αξιόπιστη και υπεύθυνη επιχείρηση, υπό την έννοια του άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18 ΕΚ, ώστε να αίρονται εμπόδια συμμετοχής της εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς.

3. To ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από τις αστικές και διοικητικές αξιώσεις και πρόστιμα κατά της Siemens, σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμών ή υποσχέσεων, πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

Γ. Άλλα σημεία της Συμφωνίας

1. Η συμφωνία διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και οποιαδήποτε διαφορά θα επιλύεται από Τριμελή Διαιτησία, με βάση τους διαιτητικούς κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στη Γενεύη.

2. Τα μέρη αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν επηρεάζει άλλες εκκρεμείς διαφορές, που υπάρχουν ή θα προκύψουν, εμπορικής, αστικής ή ποινικής φύσης οι οποίες δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της συμφωνίας αυτής. Επίσης, αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν έχει ούτε μπορεί να ερμηνευτεί ότι έχει οποιαδήποτε επιρροή με οποιονδήποτε τρόπο σε ζητήματα ποινικής φύσης κατά προσώπων.

3. Τα δύο μέρη συμφωνούν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση και άλλων ενδεχομένων διαφορών τους που δεν καλύπτονται από την συμφωνία, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

4. Η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ελπίδα της Ελλάδας η Τζούλια Αλεξανδράτου!


Όταν πριν λίγες μέρες η Τζούλια Αλεξανδράτου ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος κάποιοι από εμάς θυμηθήκαμε πριν από  23 χρόνια, όταν στην Θεσσαλονίκη είχε κατέβει υποψήφια βουλευτής με δικό της κόμμα η τραβεστί Αλόμα. Μία γραφική υποψηφιότητα που όμως είχε ένα ηχηρό σύνθημα.

            «Το ΠΑΣΟΚ σας υποσχέθηκε καλύτερες  ημέρες, εγώ υπόσχομαι καλύτερες νύχτες» διατυμπάνιζε ανά την Ελλάδα η διάσημη τραβεστί χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

            Σήμερα έρχεται η Τζούλια Αλεξανδράτου να μας υποσχεθεί καλύτερες νύχτες ενδεχομένως. Όμως πέρα από όλα η υποψηφιότητα της Τζούλιας Αλεξανδράτου με σχηματισμό δικού της κόμματος έχει την δική της σημασιολογία και δεν θα πρέπει να την πάρουμε στα αστεία και στην πλάκα αλλά ίσως θα έπρεπε να την δούμε σοβαρά, καθώς μέχρι σήμερα πρώτα από όλα δεν είδαμε κάτι νέο να βγαίνει στο πολιτικό προσκήνιο εκτός από αυτήν.

            Ακόμα και τα καινούρια κόμματα που είδαμε να δημιουργούνται είναι από ανθρώπους που στήριζαν και στηρίζουν στην ουσία το πολιτικό σύστημα. Χάρης Καστανίδης, Πάνος Καμμένος, Γιάννης Δημαράς, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ποιόν να εμπιστευθούμε όταν όλα αυτά τα χρόνια όλοι αυτοί στήριζαν το σύστημα, και όχι μόνο δημιούργησαν το πρόβλημα της Ελλάδας αλλά ήταν και οι ίδιοι μέρος αυτού του προβλήματος.

            Και με δεδομένη την πολιτική ιστορία της χώρας μας και του Κοινοβουλευτικού μας βίου γεννάται ένα ακόμα ερώτημα.  Από την μεταπολίτευση και μετά εδώ και 38 χρόνια είδαμε τους νταβατζήδες αυτής της χώρας. Μήπως ήρθε ο καιρός πλέον να δώσουμε τόπο στις πουτάνες, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχουμε άλλη εναλλακτική;

            Και φυσικά υπάρχει και το άλλο ατράνταχτο επιχείρημα για την υποψηφιότητα της Τζούλιας. Εδώ και ένα χρόνο φωνάζουν έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι Έλληνες «ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ.». Δεδομένης της νέας χρήσης του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων ως Οίκου Ανοχής της Πολιτικής μήπως θα έπρεπε να το αξιοποιήσουμε αντί να το κάψουμε;

            Τι στην ευχή με την Τζούλια και τις υποψήφιες με το κόμμα της αν το εκμεταλλευτούμε σαν λαός σωστά σε 6 μήνες σκληρής δουλειάς εκεί μέσα όχι μόνο θα έχουμε ξεχρεώσει αλλά θα έχουμε πλεόνασμα και  καλπάζουσα ανάπτυξη.

            Και όλα αυτά γιατί με το υπάρχον πολιτικό και κοινωνικό σύστημα έρχεται σήμερα να επιβεβαιωθεί η πάντα επίκαιρη ρήση του πάνσοφου λαού μας: «Οι πουτάνες και οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές».

            Βέβαια κάποιοι θα φαντάζονται ότι αυτά όλα είναι ένα αστείο. Κάποιοι άλλοι ότι τελικά ακούγονται πολύ σοβαρά. Και  σε μία τραγική Ελλάδα που ζει κωμικές καταστάσεις δεν ξέρουμε πλέον ποιο είναι το σοβαρό και ποιο το αστείο και αυτό αποδεικνύεται από τις επιλογές μας .

            Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ο λαός που εδώ και 38 χρόνια εμπιστεύεται τους ίδιους κλέφτες και απατεώνες να τον κυβερνήσουν. Αστείο η τραγικό;

            Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η χώρα μετά από ένα τεράστιο σκάνδαλο όπως του Κοσκωτά επανεξέλεξε πρωθυπουργό τον κύριο υπεύθυνο του τον Ανδρέα Παπανδρέου.

            Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός ο λαός έκανε πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

            Ας  μην ξεχνάμε ότι αυτός ο λαός δέχεται για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο που μας οδήγησε με τα λογιστικά του κόλπα στην Ευρωζώνη.

            Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε η χώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν παραιτήθηκε για όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας αλλά γιατί έβαλε υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος του.

            Ας μην ξεχνάμε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι υπουργός Οικονομικός αλλά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη έκανε ότι δεν ήξερε ότι θα πάρει και βουλευτική σύνταξη και δήλωσε ότι θα το ψάξει (ο συνταγματολόγος)

            Και από όλα αυτά αυτό που μας φαίνεται παράξενο είναι ότι η Τζούλια κάνει κόμμα; Δαγκωτό Τζούλια. Δαγκωτό.!!!!!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τα Δύο Πρόσωπα του Ρατσισμού – Ένα Μάθημα Που δεν Πρέπει να ξεχνάμε Εμείς οι Έλληνες!!!!



Κύμα ρατσισμού κατά των Ελλήνων σαρώνει την Ευρώπη και άρχισαν να αντιδρούν οι Έλληνες εντός και εκτός των συνόρων ενοχλημένοι από την συμπεριφορά πολλών Ευρωπαίων απέναντι μας.

            Και την πιο ακραία αντίδραση, με φραστικές κυρίως επιθέσεις, κυρίως μέσα από διάφορα blogs και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, την βλέπουμε από αυτούς που είναι δηλωμένοι ρατσιστές με τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι Ελληναράδες που έχουν βάλει σημαία τους το «Πας μη Έλλην Βάρβαρος».

            Βλέπουμε όμως την ίδια όψη του νομίσματος που βλέπουν τόσο καιρό οι διάφοροι μετανάστες λαθραίοι και νόμιμοι.

            Πολλοί θα πουν ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είναι διαφορετικές συνθήκες. Δεν είμαστε ίδιοι με τους Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλβανούς και κάθε –νους που υπάρχει στην Ελλάδα.  Όμως είναι ακριβώς το ίδιο. Ίσως γι αυτούς να είναι πιο άδικος ο ρατσισμός που αντιμετωπίζουν.

            Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα συμφωνήσω με όσους πιστεύουν πως οι μετανάστες πρέπει να μείνουν στην  Ελλάδα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως οι μετανάστες πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει. Και δεν μπορεί επειδή δεν μπορεί να τους θρέψει, να τους στεγάσει. Η χώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανή να ταΐσει τα δικά της παιδιά. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως οι μετανάστες πρέπει με κάποιο τρόπο να φύγουν και άμεσα.

            Με κάποιο τρόπο, όχι με κάθε τρόπο. Ούτε με οποιονδήποτε τρόπο.

            Μας ενοχλεί ο ρατσισμός εναντίων μας γιατί όχι μόνο καλούμαστε να πληρώσουμε αδιαμαρτύρητα αυτά που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επί δεκαετίες έκλεβαν και τα κόμματα του παρόντος συστήματος κατασπαταλούσαν, αλλά βρισκόμαστε σε καθεστώς υποδούλωσης και ξεπουλήματος. Και σε όλο αυτό έρχεται αυτό το κύμα ρατσισμού που προέρχεται κυρίως στην δική μας ανοχή απέναντι σε κυβερνήσεις που μας έκλεβαν απλά γιατί περιμέναμε να μας βάλουν σε μία θέση στο δημόσιο και να μας ρίξουν κάποιο ψίχουλο. Από  την δική μας αμέλεια να δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι δεν είμαστε λαός τεμπέληδων.

 Το ότι ξενυχτάμε ειδικά το καλοκαίρι γλεντώντας δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε και μάλιστα σκληρά κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά και πως  ακόμα και την νύχτα που γλεντάμε μέχρι πρωίας, στην Ελλάδα λειτουργεί μία άλλη «βιομηχανία» στην χώρα μας. Η βιομηχανία του τουρισμού που απασχολεί στην Ελλάδα έναν αριθμό εργαζομένων  σχεδόν όσους δουλεύουν και σε όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας μας.

Οι μετανάστες όμως που έχουν έρθει στην Ελλάδα δεν ήρθαν γιατί στήριξαν απατεώνες όπως εμείς. Ούτε επειδή είχαν μάθει στην καλή ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ κυνηγώντας όχι απλά ένα όνειρο αλλά διωγμένοι από την πείνα, την ανέχεια, τις δικτατορίες, τους πολέμους, την βία. Άνθρωποι χωρίς αύριο που αν μη τι άλλο πίστεψαν σε κάποιους δουλεμπόρους πως από αυτή τη μεριά του Αιγαίου υπάρχει ένας παράδεισος. Ένας παράδεισος που εμείς είχαμε διαφημίσει για να αυξήσουμε τον τουρισμό μας. Ένας παράδεισος που εμείς δημιουργήσαμε καθώς οι κυβερνήσεις του δεν φρόντισαν ποτέ να κάνουν μία σωστή μεταναστευτική πολιτική. Δεν είχαν καν συμφωνίες απέλασης με τα κράτη της Ανατολής.

Τώρα που βιώνουμε κι εμείς τον ρατσισμό ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο σαν άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να αποδεχτούμε τους μετανάστες. Απλά να θυμόμαστε ότι είναι άνθρωποι και πως πρέπει να σεβόμαστε αυτό που είναι.

Και για κάποιους που θα επικαλεστούν τα όποια εγκλήματα κάνουν οι μετανάστες μόνο ένα ας θυμηθούμε. Τα εγκλήματα που κάνουμε συνεχώς γύρω μας οι ομοεθνής μας. Τα κτήνη δεν έχουν ούτε Έθνος ούτε προέλευση. Οι άνθρωποι έχουν.