Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις Βέροιας ή το Μεγάλο Φαγοπότι


Αφού η δημοτική αρχή στη Βέροια ολοκλήρωσε όλα τα υπόλοιπα έργα που θα έπρεπε να κάνει στην πόλη, τώρα περνάει στο μεγαλειώδες έργο της Αστικής Ανάπλασης της Βέροιας. Και αμέσως ρίχνοντας μία πρόχειρη ματιά στην μελέτη και το σχέδιο καταλαβαίνουμε ότι ο λόγος του έργου είναι μόνο ένας. Να αρχίσει ένα μεγάλο φαγοπότι σε βάρος του Βεροιώτικου λαού.

            Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

            Πρώτα έχουμε μία δημοτική αρχή η οποία δεν έκανε κανένα απολύτως έργο υποδομής στη Βέροια όχι μόνο για την ανάπτυξη της αλλά και για να μπορέσει να υποστηριχθεί η Αστική Ανάπλαση.

            Αλήθεια κυρία Δήμαρχε και κ. κ. Αντιδήμαρχοι, τι γίνεται με τη γέφυρα των Αφών Κούσιου;

            Αλήθεια κυρία Δήμαρχε και κ. κ. Αντιδήμαρχοι, τι έγιναν τα 10 εκατομμύρια ευρώ που προεκλογικά είχε πει η δήμαρχος ότι είχε εξασφαλίσει για ανάπλαση 5 πλατειών της Βέροιας;

            Μου θυμίζετε πολύ εκείνο που λέγαμε κάποτε για άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια και η Δήμαρχος, μας έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για άγαλμα αλλά για μεγάλο διαδραστικό θεματικό πάρκο ανάμεσα στη Βέροια και τη Βεργίνα με  θέμα την Μακεδονία και την ιστορία της. Τι θυμόμαστε όμως τώρα;

            Αν καθίσουμε όμως και δούμε το σχέδιο της Αστικής Ανάπλασης και αν λάβουμε υπόψη μας ότι αυτή θα γίνει με γρανίτες εισαγωγής (με το πρόσχημα του χαμηλότερου κόστους) αλλά όσοι έχουν δουλέψει σε μεγάλες αντιπροσωπείες ξέρουν τι γίνεται με τις υπερτιμολογήσεις πρόκειται για μεγάλο φαγοπότι.

            Και μάλιστα πρόκειται για ένα φαγοπότι που θα φέρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αυτούς που θα διαχειριστούν το έργο αλλά θα καταστρέψει τελικά τόσο την πόλη αλλά κυρίως τον εμπορικό κόσμο της Βέροιας ολοκληρώνοντας το καταστροφικό έργο που άρχισε κάποτε ο Γιάννης Χασιώτης.

            Και δεν είμαστε αντίθετη με όποια Αστική Ανάπλαση της Βέροιας θα δώσει στην πόλη μία εικόνα πόλης πολιτισμού, με πράσινο και καλύτερο βιοτικό επίπεδο όμως μιλάμε για τη δημοτική αρχή που:

-          Ιδιωτικοποιεί τις πλατείες δίνοντας τες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

-          Επιτρέπει την ηχορύπανση στην Χριστιανική Συνοικία της Κυριώτισσας εξυπηρετώντας (ποια) συμφέροντα.

-          Έχει απομακρύνει τους οδοκαθαριστές που κάποτε γυρνούσαν τους δρόμους της Βέροιας και τους καθάριζαν με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον μία από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ελλάδας,

-          Δεν έχει μεριμνήσει για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου και του ιστορικού κέντρου της πόλης

-          Δεν έχει μεριμνήσει για χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων,

-          Δεν έχει μεριμνήσει καν για την τακτική και σωστή διακίνηση των πολιτών έστω με τις αστικές συγκοινωνίες.

Δυστυχώς αν προχωρήσει το έργο το πόσο μεγάλο θα είναι το φαγοπότι θα το μάθουμε αργότερα αλλά θα είναι πολύ αργά.

Κα Δήμαρχε αν είναι να γίνει οποιαδήποτε ανάπλαση στη Βέροια θα πρέπει αυτός που θα την κάνει να αγαπάει αυτήν την πόλη. Κι εσείς δεν την αγαπάτε. Αφήστε να την κάνει κάποιος άλλος. Κάποιος που θα νοιαστεί πρώτα για τους πολίτες και μετά για τους δρόμους και τις πλατείες. Πρώτα για την ουσία και μετά για τη βιτρίνα.

Πριν την Κάλπη – Απλά για να μην Ξεχνάμε


Το Προφίλ των Κομμάτων της Βουλής



            Οι εκλογές πλέον πλησιάζουν καθώς τις δρομολογούν οι ίδιες οι πολιτικές εξελίξεις μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο. Το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην διαδικασία «εκλογής» νέου προέδρου, η Νέα Δημοκρατία μαζεύει τα χαμένα από το μαντρί πρόβατα που «έφυγαν» με την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου.

            Όμως καλό θα είναι να θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε και πάλι την ψήφο μας. Έτσι για να δούμε ποιους μπορούμε να ψηφίσουμε σε αυτές τις εκλογές.

            Μία μικρή ιστορική αναδρομή στην πορεία τους και στην σταθερότητα του λόγου τους και των έργων τους. Ποιοι έκλεψαν, ποιοι συμμετείχαν, ποιοι συγκάλυψαν, ποιοι βολεύτηκαν, ποιοι πρόδωσαν.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.

            Το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

            Ανέβηκε για πρώτη φορά στην εξουσία τον Οκτώβριο του 1981 με συνθήματα «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ»  και «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ». Μόλις όμως ανέλαβε την εξουσία ο Ανδρέας ξέχασε τα συνθήματα και άρχισε να ζητάει χρήματα.

            Αύξησε τους μισθούς των εργαζομένων και ειδικότερα των δημοσίων υπαλλήλων δημιουργώντας ένα στρατό πρασινοφρουρών ψηφοφόρων. Κάποιοι νομίζουν ότι οι αυξήσεις που έδωσε ήταν από δάνεια όμως η αλήθεια είναι ότι ήταν μέσα από τον προϋπολογισμό και τα έσοδα του κράτους καθώς προχώρησε σχεδόν αμέσως τόσο σε υποτίμηση της δραχμής όσο και σε δημιουργία πληθωριστικού χρήματος.

            Τον Μάρτιο του 1983 γίνεται η πρώτη υποτίμηση κατά 15,5% από τον τότε «τσάρο» της Οικονομίας Γεράσιμο Αρσένη, το 1984 κυκλοφορεί το πεντοχίλιαρο και μπαίνουμε σε μία νέα φάση πληθωριστικού χρήματος και το 1985 γίνεται η δεύτερη υποτίμηση από τον  υπουργό τότε οικονομικών Κώστα Σημίτη κατά 15%.

            Τι έγιναν τα χρήματα από τα δάνεια; Τα έφαγαν κάποιοι επιτήδειοι υπουργοί , γραμματείς και φαρισαίοι. Κάποιοι πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών (στενά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ).  Με αποκορύφωμα φυσικά το σκάνδαλο Κοσκωτά και τα γνωστά Pampers όπου οδήγησαν τον Δημήτρη Τσοβόλα σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, τον Αγαμέμνωνα Κουτσόγιωργα στο θάνατο μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ την ώρα του Ειδικού Δικαστηρίου και των Ανδρέα Παπανδρέου και πάλι στην πρωθυπουργία μετά από ένα διάλλειμα 4 χρόνων και να συνεχίζει να προκαλεί χτίζοντας μία έπαυλη εκατομμυρίων στην Εκάλη για να δώσει φωλιά στον έρωτα του με τη Δήμητρα Λιάνη.

            Και για να δικαιολογήσει όλες αυτές τις ρεμούλες το 1995 δημιουργεί και το δεκαχίλιαρο (και άλλο πληθωριστικό χρήμα).

            Τον Ιανουάριο του 1996 γίνεται λόγω ασθένειας του Ανδρέα Παπανδρέου ο Κώστας Σημίτης και το πρώτο που πετυχαίνει σαν πρωθυπουργός με Υπουργό Εξωτερικών τότε τον Θεόδωρο Πάγκαλο είναι αν δημιουργηθεί η γκρίζα ζώνη των Ιμίων και οι Ελλάδα να κλαίει όχι μόνο για την υπερηφάνεια της αλλά και για τρία παλικάρια που σκοτώθηκαν την νύχτα της προδοσίας Σημίτη – Πάγκαλου.

            Τον Μάρτιο του 1998 ο Σημίτης υποτιμά την δραχμή για μία ακόμη φορά κατά 12,3% έναντι τότε του ECU για να μας βάλει με το ζόρι και με τα λογιστικά τερτίπια του Λουκά Παπαδήμου (τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος) στην Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα ξεκινά με τους υπουργούς του μία ληστρική επιδρομή μέσω του Χρηματιστηρίου και κλέβουν από τον Ελληνικό Λαό όλες του τις οικονομίες καλώντας τον τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και ο Γιάννος Παπαντωνίου (τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών) να επενδύσει όλα τα χρήματα του εκεί. Το αποτέλεσμα χαμένες περιουσίες, κατεστραμμένες οικιακές οικονομίες και έχουν θησαυρίσει οι πολιτικοί και τα επιχειρηματικά και πολιτικά λαμόγια τους.

            Όμως επειδή ούτε το Χρηματιστήριο ήταν αρκετό για να φάνε και ήθελαν και άλλα υπήρχε και η SIEMENS αλλά και οι  Μπόμπολας, ΔΟΛ και λοιποί που βοηθούσαν στο μεγάλο φαγοπότι αναλαμβάνοντας δημόσια έργα, ελέγχοντας τα ΜΜΕ, παίρνοντας μειοδοτικούς διαγωνισμούς με αδιαφανείς διαδικασίες.

            Το 2000 συνεχίζει και επανεκλέγεται το ΠΑΣΟΚ μετά από μία εκλογική βραδιά θρίλερ και μετά από λίγους μήνες αποκαλύφθηκε και η εκλογική νοθεία με το σκάνδαλο των παράνομων Ελληνοποιήσεων.

            Και τέλος το 2009 επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ με τον γιό του ανθρώπου που ξεκίνησε αυτήν την καταστροφή. Για να ξεπουλήσει τη χώρα, να οδηγήσει σε οικονομική, κοινωνική, εργασιακή και Εθνική υποδούλωση την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο άνθρωπος που είπε ότι δεν έχει πατρίδα, άρχισε να ξεπουλάει στο όνομα της. Και όταν δεν μπόρεσε να συνεχίσει αυτός έβαλε (ποιόν άλλον) τους κύριους συνενόχους όλα αυτά τα χρόνια στην κατάντια της χώρας. Τον Λουκά Παπαδήμο πρωθυπουργό  και τη ΝΔ συνέταιρο στο ξεπούλημα.



Ν.Δ

            Το κόμμα που μας έβαλε με αρχηγό τότε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Ε.Ο.Κ. Το κόμμα που τελικά ο προορισμός του ήταν να κάνει τα ρεπό του ΠΑΣΟΚ.  Η μεγαλύτερη πρώτη επιτυχία ήταν να πάρει μία χώρα με χαμηλό πληθωρισμό και ένα υγιές χρέος της τάξης τον 115 δις δραχμών, παραδίδει το 1981 ένα χρέος που φτάνει τα 672 δις και με τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 ξεπερνά τα 9,2 τρις δραχμές.

            Το 1989 πέφτει η κυβέρνηση Παπανδρέου και μετά από μία τρικυμιώδη περίοδο περίπου ενός χρόνου με μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που τότε περιλάμβανε και το ΚΚΕ υπό την πρωθυπουργία του Τζανή Τζανετάκη και μία Οικουμενική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του Ακαδημαϊκού Ξενοφώντα Ζολώτα, τον Απρίλιο του 1990 σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Κώστας Μητσοτάκης με την ψήφο εμπιστοσύνης του Θόδωρου Κατσίκη (εκλεγμένου με την ΔΗ.ΑΝΑ. του Κωστή Στεφανόπουλου).

            Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι η πρώτη που άρχισε το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας. Ξεπουλά την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ  την μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα στην Γαλλική Lafarge στην οποία σύμφωνα με φήμες ο Μητσοτάκης είναι μέτοχος. Ταυτόχρονα ζούμε μία περίοδο όπου ο Μητσοτάκης έχει βγάλει τις Ελληνικές Βραχονησίδες στο σφυρί, έχει ανοίξει τα σύνορα στην Αλβανία και έρχονται κατά κύματα λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους εγκληματίες που τους απελευθέρωσαν από τις Αλβανικές φυλακές το πρώτο διάστημα και άνθρωποι κατεστραμμένοι από το σύστημα των πυραμίδων στην Αλβανία έχοντας πάθει μία ζημιά αντίστοιχη με αυτήν του χρηματιστηρίου που πάθαμε εμείς αργότερα.

            Ταυτόχρονα έχουν προκαλέσει ένα ζήτημα το οποίο τυπικά είχε λήξει προδίδοντας και ξεπουλώντας την Μακεδονία μας και λέγοντας τότε την απίστευτη ατάκα ότι «ο ελληνικός λαός σε δέκα χρόνια θα το έχει λησμονήσει».

            Τον Σεπτέμβριο του 1993 ο Αντώνης Σαμαράς προκαλεί με βουλευτές προσκείμενους σε αυτόν την παραίτηση του Μητσοτάκη και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες όπου είχε σαν αποτέλεσμα την επαναφορά στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ το οποίο κυβερνά για 11 χρόνια και ανατρέπεται στις εκλογές του 2004 από την ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.

            Ένα νέο κύμα σκανδάλων ξεσπά στην Ελλάδα. Μέσα σε λίγους μήνες οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ξεχνούν το σεμνά και ταπεινά και αρχίζουν τα όργανα των σκανδάλων καθώς ήταν λιμασμένοι τόσα χρόνια μακριά από την εξουσία.

            Από μικρά σκάνδαλα όπως η παράνομη μεταγραφή του γιού του τότε υπουργού Γεωργίας Σάββα Τσιτουρίδη, μέχρι υψίστης Εθνικής Ασφάλειας όπως η παρακολούθηση των τηλεφώνων του πρωθυπουργού αλλά και οικονομικά όπως αυτό των Δομημένων Ομολόγων που έκλεψε από τους Έλληνες τα χρήματα που όλα αυτά τα χρόνια τους κρατούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρουν μία σύνταξη, όπως το Σκάνδαλο Ζαχόπουλου, της Μονής Βατοπαιδίου, των ταξιδιών του Λιάπη και ένα σωρό άλλα, όμως και η συμμετοχή στο σκάνδαλο της SIEMENS καθώς στο συγκεκριμένο σκάνδαλο εμπλέκονται και ονόματα της οικογένειας Μητσοτάκη.

            Το 2009 χάνει και πάλι τις εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου γίνεται πρωθυπουργός της χώρας και ο φίλος και συγκάτοικος του στη Βοστώνη, ο Αντώνης Σαμαράς γίνεται αρχηγός της ΝΔ.  Χωρίς αντιπολιτευτικό λόγο στην αρχή καθώς η ΝΔ έχει χάσει με μία συντριπτική διαφορά 10 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων, σταδιακά αρχίζει να εκμεταλλεύεται τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου και να περνάει ένα αντιμνημονιακό προφίλ μέχρι που έρχεται η ώρα για το δεύτερο μνημόνιο. Κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο και ψηφίζει το μνημόνιο 2 και τα εφαρμοστικά μέτρα, βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στην Ελλάδα με μία απίστευτη πολιτική κωλοτούμπα.



Κ.Κ.Ε.

            Το κόμμα που ζει ακόμα σε ονειρική κατάσταση. Πιο ρομαντικοί και από τους Χριστιανούς. Οι Χριστιανοί προσδοκούν ανάσταση νεκρών και οι Κομμουνιστές ανάσταση του Στάλιν.

            Το κόμμα που ποτέ δεν είχε κυβερνητικό πρόγραμμα καθώς ποτέ δεν πίστευε αλλά ούτε και θέλησε να αναλάβει την εξουσία στην πραγματικότητα. Είναι σαφώς ευκολότερο να δημαγωγείς και να μιλάς για Αντιλαϊκά Μέτρα, για Ταξική Πάλη, για τα πάντα μέσα από μία δημαγωγική διαδικασία.

            Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το ΚΚΕ επειδή  μεταπολιτευτικά δεν υπάρχει στην πραγματικότητα παρά μόνο για να κάνει το δεκανίκι των κομμάτων εξουσίας ζώντας σε μία σχέση αλληλεξάρτησης. Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα και αυτό το παίζει φιλολαϊκό κόμμα με ένα μόνο σκοπό.

            Να κρατήσει τους αντιδραστικούς στο πολιτικό σύστημα, μέσα στο «μαντρί» της πολιτικής.

            Με την εύκολη επιχειρηματολογία της ταξικής πάλης αλλά χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και σαφή λόγο, ξεγελούν και εξαπατούν στην πραγματικότητα με ένα πλαστό φιλολαϊκό προσωπείο και με μία φιλοσοφία που υποστηρίζει δικτατορικά καθεστώτα όπως του Στάλιν και του πάλε  ποτέ κραταιού Σοβιέτ καθώς για το ΚΚΕ κάθε δικτατορία είναι στυγνή χούντα αλλά η δικτατορία του Σοβιέτ ήταν «Λαϊκή Δημοκρατία».

            Το κόμμα που δεν δίστασε να συνεργαστεί το 1989 με τον Μητσοτάκη για να φέρουν την κάθαρση στη χώρα και πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο.  Το κόμμα που δεν δίστασε να βάλει πλάτες (μέσω του ΠΑΜΕ) το φθινόπωρο που μας πέρασε για να προστατεύσει την βουλή και τους βουλευτές.


ΛΑ.Ο.Σ



            Ένα ακόμα προσωποπαγές κόμμα. Ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη. Τον κατηγόρησαν πολλές φορές για ακροδεξιό.

            Όμως αυτός ο ακροδεξιός ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στη Νέα Δημοκρατία καθώς ήταν πνευματικό παιδί του Ευάγγελου Αβέρωφ και πολιτικό παιδί του Κώνσταντίνου Μητσοτάκη.

            Ήταν αυτός που στην προεκλογική περίοδο του 2000 φώναζε από τις εξέδρες στις ομιλίες του ότι «ήρθε η ώρα η Νέα Δημοκρατία να διορίσει τα δικά της παιδιά» και τελικά λίγο αυτό, λίγο που αποκάλεσε Ηρώδη τον Καραμανλή και Σαλώμη τον Άρη Σπηλιωτόπουλο βρέθηκε εκτός κόμματος και ακολούθησε τον δικό του δρόμο.

            Με λόγο πατριωτικό και δημαγωγικό κατάφερε να εξαπατήσει κάποιους αφελής και να τον ψηφίσουν δίνοντας του ένα καλό ποσοστό στις τελευταίες εκλογές. Και τελικά ο «πατριώτης» Καρατζαφέρης κάνει την μεγάλη κωλοτούμπα και ψηφίζει και τα 2 μνημόνια, προετοιμάζει την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ μέσω της Ευρωβουλευτού του κόμματος του της κας Τζαβέλα.

            Είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Γιώργου Καρατζαφέρη , ο εμπνευστής της κυβέρνησης Παπαδήμου, και αυτός που ζητούσε συγκυβέρνηση και συνευθύνη και εκλογές το 2013 στο τέλος της τετραετίας.



ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

            Ξαφνικά θυμήθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πατριώτες καθώς βλέπουν ότι το πατριωτικό αίσθημα αυξάνεται στον Ελληνικό Λαό και θέλουν να μαζέψουν ψήφους.

            Όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ούτε τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Μακεδονίας μας, ούτε ότι αυτοί φέρανε τους λαθρομετανάστες από την Κρήτη και δημιούργησαν τα επεισόδια του περασμένου χειμώνα με τις απεργίες πείνας καταλαμβάνοντας πρώτα την  Νομική Σχολή και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο μέγαρο Υπατία.

            Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα είναι άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες. Δεν ξεχνάμε ότι όταν κάποια τσογλάνια  έκαιγαν το φυλάκιο των τσολιάδων στον άγνωστο στρατιώτη και την Ελληνική Σημαία οι Τσίπρας και Αλαβάνος τους υποστήριζαν.

            Σήμερα έγιναν ξαφνικά πατριώτες.

           

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

            Πρόεδρος της η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Δημιούργησε το κόμμα μετά την αποχώρηση της από τη ΝΔ όταν ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε την αρχηγία του κόμματος στην μεταξύ τους εκλογική μάχη.

            Είναι αυτή που σαν υφυπουργός Εξωτερικών με υπουργό τότε τον πατέρα της ξεπούλησε την Μακεδονία και αναγνώρισε τα Σκόπια σαν κράτος με την ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη στιγμή που ο τότε πρόεδρος Κλίντον με παρέμβαση της Ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ και του συμβούλου του George Stefanopoulos ήταν έτοιμος να βγάλει διάγγελμα το οποίο διασφάλιζε υπερ μας την ιστορία μας και το όνομα της Μακεδονίας.

            Εκφράστρια του Νεοφιλελευθερισμού πιστεύει στην ελεύθερη και χωρίς έλεγχο οικονομία, και ψήφισε και τα δύο μνημόνια συμβάλλοντας στο ξεπούλημα της Ελλάδας.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

            Η ερμαφρόδιτη κατάσταση στη βουλή. Δεν θέλουν το μνημόνιο αλλά είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και στο ευρώ.  Στην πραγματικότητα δεξαμενή ψήφων των δυσαρεστημένων του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε μετά τις εκλογές να μπορούν να εξασφαλίσουν μετεκλογική συνεργασία και να περάσουν τα όποια ακόμα μέτρα έμεινα για την πλήρη και ολοκληρωτική υποδούλωση της χώρας.

            Χωρίς λόγο, χωρίς επιχειρήματα με λίγο πιο αριστερά από το ΠΑΣΟΚ, λίγο πιο δεξιά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι μαζέψουμε είναι.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικό Παιχνίδι Εξαπάτησης των Ελλήνων από Παπαδήμο, Κόμματα και Ε.Ε.


Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία κατάσταση όπου μέσα από πολιτικές επιλογές και σκοπιμότητες του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών μας στο σύνολο τους σχεδόν, ξεπουλάν, προδίδουν και παραδίδουν τη χώρα, τον πλούτο της και τους πολίτες της .

            Μέσα από μία ταραγμένη και ντροπιασμένη Ελλάδα, βλέπουμε περνώντας μέσα από οικονομικές και πολιτικές συμπληγάδες το βιοτικό μας επίπεδο να μειώνεται ραγδαία, να περιορίζονται οι ελευθερίες μας πολιτικές και κοινωνικές, να χάνουμε το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στη ζωή.

            Μέσα από αυτές τις καταστάσεις η ελπίδα των λίγων ήταν μία επανάσταση, των πολλών η διεξαγωγή εκλογών για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκεια τους, να αλλάξουν το σύστημα μέσα από το σύστημα.

            Και αφού με την ψήφιση των μνημονίων και ειδικά του δεύτερου με το PSI, οι πολιτικοί μας με τον Παπαδήμο κα την Ε.Ε, εξασφάλισαν την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού και το ξεπούλημα της Ελλάδας τώρα προσπαθούν να το κατοχυρώσουν και με την γνωστή προπαγάνδα της παραπληροφόρησης.

            Καθώς λοιπόν πλέον ο χρόνος της κυβέρνησης Παπαδήμου τελειώνει και η πολιτική ιστορία του τόπου είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα,  με τους Έλληνες έτοιμους να απαξιώσουν τα κόμματα που στηρίζουν τόσα χρόνια το πολιτικό σύστημα και τους ηγέτες τους, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι εντολοδόχοι τους εντός και εκτός Ελλάδας αρχίζουν ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και εξαπάτησης του Λαού.

            Άρχισαν να μιλάνε πλέον για μέτρα ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη στη χώρα.

            Φυσικά για όλα αυτά τα μέτρα ανάπτυξης θα ζητήσουν την ψήφο των Ελλήνων ώστε να τους εξαπατήσουν και να τους δώσει της δυνατότητα να μπορέσουν να σχηματίσουν αν όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση τουλάχιστον μία κυβέρνηση συνεργασίας Βενιζέλου, Σαμαρά, Κουβέλη, Καρατζαφέρη, και Μπακογιάννη. Μία κυβέρνηση συνασπισμού που θα έχει αν συγκεντρώσει τις προϋποθέσεις το βάθος τετραετίας να εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες, να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της χώρας.

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όρος του δεύτερου μνημονίου είναι να περάσει άρθρο στο σύνταγμα που να προβλέπει πως ότι και να γίνει η χώρα θα αποπληρώνει πρώτα το χρέος. Ακόμα και αν πεθαίνουν οι Έλληνες, ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις η Ελλάδα θα δεσμευτεί να πληρώνει το χρέος.

            Και εδώ υπάρχει το κύριο ερώτημα. Αυτήν την αλλαγή θέλουμε στο σύνταγμα μας; Θα επιτρέψουμε να γίνει αναθεωρητική βουλή μέσα από την οποία θα νομιμοποιήσουν οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη και Παπαδήμος με όλα τα λαμόγια που τους περιβάλλουν και αποτελούν το πολιτικό σύστημα το ξεπούλημα μας;

            Στις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. Καμία ψήφος και καμία ανοχή στα κόμματα που υπάρχουν στο Κοινοβούλιο και στηρίζουν τόσα χρόνια το πολιτικό σύστημα. Ούτε καν στα αριστερά.

            Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να ακυρώσουμε κάθε απόφαση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει από τότε που βγήκαμε πέρυσι το Μάιο στους δρόμους και στις πλατείες.

            Με σύνθημα μας το «Πρώτα ο Λαός», που είχε πει ο Πρόεδρος του Ισημερινού (Εκουαδόρ) Ραφαέλ Κορέα, ζητάμε αλλαγή του πολιτικού συστήματος, Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο και αναγνώριση του χρέους ως επαχθούς, επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα για να έρθει και ανάπτυξη στη χώρα, αλλαγή του συντάγματος και αποκατάσταση της Δημοκρατίας και διαφύλαξη της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

            Θα σας υποσχεθούν πολλά. Αν τα πιστέψουμε θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο από πρόβατα που πηγαίνουν ηθελημένα για σφαγή, ότι είμαστε άβουλα όντα, κρέατα για μαζική πώληση, άθλιοι και ανίκανοι, άξιοι του τίποτα που έχουμε και ανάξιοι για τα όσα κάθε άνθρωπος δικαιούται.

            Διεκδικούμε συγκεκριμένα πράγματα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Το Κράτος θα Καλύψει τα Χρέη των Κομμάτων. Κατατέθηκε η Τροπολογία.



Η κοροϊδία που δεν έχει σταματημό από το πολιτικό σύστημα φυσικά δεν έχει ούτε και όρια. Χθες το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για επιχορήγηση των κομμάτων.

            Με ένα ΠΑΣΟΚ να χρωστά περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ και δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα χρωστάνε τα άλλα κόμματα έρχονται να μας πουν τι; Ότι οι ανίκανοι να καλύψουν τα χρέη των κομμάτων τους προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα. Ξεπουλώντας την.

            Αν καθίσουμε και μελετήσουμε τις δύο περιπτώσεις (Της Ελλάδας και των κομμάτων), θα παρακολουθήσουμε πως οι ίδιοι άνθρωποι έχουν τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες.

            Βέβαια σύμφωνα με τον διπλοθεσίτη κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο (και γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ) θα δοθεί μειωμένη επιχορήγηση. Το ποσό της μείωσης θα πηγαίνει στην κάλυψη του χρέους και το υπόλοιπο θα πηγαίνει στο κόμμα.

            Βέβαια καλό θα ήταν να ενημερώσουν τον λαό (λέμε τώρα) από πού θα είναι τα χρήματα των επιχορηγήσεων. Από το χαράτσι της ΔΕΗ;, Από τα αυξημένα Τέλη Κυκλοφορίας; Από τις μειώσεις στα επικουρικά και τα ασφαλιστικά μας ταμεία; Από πού στην ευχή τα πληρώνουμε. Γιατί πρέπει επιτέλους ο Έλληνας να ξέρει γιατί είναι κορόιδο. Το πόσο το ξέρει. Πολύ μεγάλο!!!!

Συνομωσία Παπαδήμου – Τραπεζών για Εξασφάλιση των Δανείων






            Σε μία πρωτοφανή συνωμοσία επιδίδονται πλέον η κυβέρνηση με τις τράπεζες, υποστηριζόμενη από το πολιτικό σύστημα.

            Με την υπόσχεση της ρύθμισης των χρεών οδηγούν τους πελάτες των τραπεζών που έχουν κάθε μορφή δανείου και αδυνατούν να το πληρώσουν, καθώς η ίδια η κυβέρνηση φρόντισε γι αυτό οδηγώντας πρώτα τους Έλληνες στην εξαθλίωση είτε δημιουργώντας με την πολιτική της στρατιές ανέργων, είτε μειώνοντας δραματικά τα εισοδήματα των πολιτών, να κάνουν μία ρύθμιση μέσα από την οποία αυξάνεται ο χρόνος αποπληρωμής με ταυτόχρονη αύξηση των τόκων.

            Έτσι τοκογλυφικά οδηγούν τους Έλληνες ακόμα και αν έχουν δυσμένεια και είναι στον Τειρεσία σε σύναψη νέων δανείων στην ουσία με προσημείωση αυτή τη φορά των ακινήτων τους για να τα δεσμεύσουν.

            Και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.

            Ο αδίστακτος και στυγνός δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε χαρίσει τα δάνεια.

            Όμως ο Παπαδόπουλος πέθανε στη φυλακή σαν εγκληματίας. Αυτοί είναι ελεύθεροι και ακόμη τους ανεχόμαστε. Ως πότε;

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η Δήμαρχος Βέροιας Ξαναχτυπά!!!


Για μία ακόμη φορά η Δήμαρχος Βέροιας κατάφερε να δείξει ποια είναι. Έδειξε την αγάπη του τρέφει για την πόλη της, την συμπαράσταση της στους πολίτες της πόλης και στους επιχειρηματίες της.

            Άρχισε αυτή τη φορά με την απερίγραπτη «επιδρομή»  της Δημοτικής Αστυνομίας το Σάββατο 25 του μήνα όταν έγραψαν για παράνομη στάθμευση κάθε όχημα σε όποιο δρόμο της Βέροιας και αν ήταν παρκαρισμένο στο κέντρο της πόλης.

            Και φυσικά θα είχε κάθε δίκιο να το κάνει ίσως κάτω από άλλες συνθήκες.  Όμως η συγκεκριμένη επιδρομή φάνηκε ότι είχε σκοπό φοροεισπρακτικό. Αλήθεια κα Δήμαρχε. Αν οι οδηγοί δεν πληρώσουν τις κλήσεις τι θα τους κάνετε;

            Και για αυτούς που θα βιαστούν να υποστηρίξουν τη Δήμαρχο ότι απλά κάνει τη δουλειά της ας δούμε τι έγινε με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.  Καθώς παλαιότερα στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης κάποιοι αφελείς  πλήρωναν για να πάρουν την κάρτα και να σταθμεύουν οι περισσότεροι δεν το έκαναν. Η καλή μας δήμαρχος όμως βρήκε τη λύση. Έβαλε σε όλους τους δρόμους απαγορευτική πινακίδα στάσης και στάθμευσης ώστε να είναι παράνομος έτσι κι αλλιώς όποιος παρκάρει. 

            Και το αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο και καλούμε τη Δήμαρχο να απαντήσει αν είναι αλήθεια ή όχι. Είναι αλήθεια ότι επιχειρηματίες της οδού Εληάς ζήτησαν από τη Δήμαρχο να κλείσει για κάποιες ώρες το δρόμο ώστε να γίνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις  από τα καταστήματα και εκείνη απάντησε ότι αν οι Βεροιώτες θέλουν απόκριες να πάνε στη Νάουσα;

            Τόση ξετσιπωσιά από την Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του τόπου μας;