Σελίδες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ακυρώνονται οι εκλογές με Λευκά ή Άκυρα;


Εδώ και πολύ καιρό ακούμε σε διάφορες συζητήσεις πολλές απόψεις για το πώς ακυρώνονται οι εκλογές.

            Απόψεις που  υποστηρίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να ακυρωθούν αν τα λευκά ξεπεράσουν το 51%, ή τα άκυρα ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό ή στην περίπτωση που η αποχή ξεπεράσει το 60%.

            Είναι καιρός όλη αυτή η παραπληροφόρηση να σταματήσει. Μία παραπληροφόρηση την οποία έχουν ξεκινήσει άτομα που στηρίζουν το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα και δεν θα ήθελαν με τίποτα την ανατροπή του.

            Είναι καιρός να μάθουμε όλοι πλέον την αλήθεια και ειδικά τώρα που οι εκλογές είναι κοντά καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ έχουν καθοριστεί για τις 8 Απριλίου.

            Τόσο σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και με τον εκλογικό νόμο τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει καθώς τόσο το Σύνταγμα όσο και ο εκλογικός νόμος είναι συνταγμένα έτσι ώστε αυτό το πολιτικό σύστημα να προστατεύεται από κάθε περίπτωση.

            Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η καταμέτρηση γίνεται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

            Έτσι λοιπόν αν σε μία εκλογική αναμέτρηση έχουμε 60% αποχή καταμετράται το υπόλοιπο 40% που ψήφισε. Αν από αυτό το 40% το 51% ψηφίσει λευκό ή άκυρο τότε τα κόμματα και οι βουλευτές εκλέγονται από το 49% του 40% που πήγε και ψήφισε.

            Και αν ακούγονται μπερδεμένα όλα αυτά τα ποσοστά ας τα δούμε με πραγματικούς αριθμούς.

            Αν είμαστε 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι και τα 6 εκατομμύρια αποφασίσουν να απέχουν, ενώ ταυτόχρονα από τα 4 εκατομμύρια που θα ψηφίσουν  τα περίπου 2 εκατομμύρια ψηφοφόρων μπορούν να βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Ελλάδα αν οι 650 χιλιάδες από αυτούς ψηφίσουν ένα κόμμα και η διαφορά του από το δεύτερο είναι μεγαλύτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

            Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο ο μόνος τρόπος για να χτυπήσουμε το πολιτικό σύστημα είναι να συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές. Να ψηφίσουμε κόμματα μικρά κατά προτίμηση εξωκοινοβουλευτικά (όπως Κυνηγοί, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Άρμα Πολιτών, Ένωση Κεντρώων κλπ.) με σκοπό  να δημιουργήσουμε μία όσο το δυνατόν πολυκομματική βουλή. Μία βουλή η οποία να μην μπορεί να έχει πολιτική και κοινωνική συνοχή. Μία βουλή που να μην μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

            Αυτός είναι ο μόνος ειρηνικός τρόπος για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας και να μην ξαναβγούν αυτοί που τόσα χρόνια μας κλέβουν και μας κοροϊδεύουν.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ήταν Κάποτε ένας Ήρωας




            Ήταν νύχτα της 30ης Μαϊου. Τότε ένας δεκαεννιάχρονος  σπουδαστής της ΑΣΟΕ μαζί με τον φίλο του Απόστολο (Λάκη) Σάντα, μη δεχόμενη τη γερμανική μπότα της Βέρμαχτ και τον αγκυλωτό σταυρό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, κατέβασαν  τη σβάστικα δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο Γ Ράιχ ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να σκλαβωθεί. Ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε τη σβάστικα ούτε την  γερμανική μπότα.

            Ήταν ο Μανώλης Γλέζος. Και από εκείνη τη βραδιά αυτός ο άνθρωπος αφιέρωσε τη ζωή του στην Ελλάδα. Προσπαθώντας πάντοτε για μία Ελλάδα ισχυρή, δυνατή, ελεύθερη, για ένα δίκαιο κράτος, για μία δίκαιη κοινωνία. Και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι οι Έλληνες σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν.

            Φεβρουάριος του 2012. Η δωσίλογη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, συνεχίζοντας το έργο του έτερου προδότη Γιώργου (Τζέφρυ) Παπανδρέου, συνθηκολόγησε και επέτρεψε τη Γερμανική μπότα να ξαναπατήσει στα ιερά Ελληνικά χώματα. Κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά που έκαναν οι τότε δωσίλογοι πρωθυπουργοί.  Εξοντώνοντας τον λαό οι ίδιοι για λογαριασμό του κατακτητή.

            12 Φεβρουαρίου 2012. Ο Μανώλης Γλέζος με τον Μίκυ Θεοδωράκη πηγαίνουν προς την Βουλή μήπως τους δουν οι 300 και ντραπούν λίγο. Πριν μπουν στη Βουλή συμμετέχουν στο ειρηνικό συλλαλητήριο που γίνεται στην πλατεία Συντάγματος.

            12 Φεβρουαρίου 2012. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Χρήστος Παπουτσής, τα ΜΑΤ και το παρακράτος τους τίμησαν τους δύο αγωνιστές με μία μεγαλειώδη κίνηση. Προσπάθησαν να δολοφονήσουν δύο ανθρώπους με μισό πνευμόνι και οι δύο για να τους ευχαριστήσουν για όσα έκαναν για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.

            Ήταν κάποτε ένας ήρωας. Ο Μανώλης Γλέζος. Ήταν κάποτε κάποιοι προδότες, ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Χρήστος Παπουτσής, οι 199 που ψήφισαν το μνημόνιο. Είναι σήμερα ένας προδομένος. Ο Ελληνικός Λαός.

Είμαστε σε Εμπόλεμη Κατάσταση -Ήρθε η ώρα της Αντίστασης




Η Κομματική Πειθαρχεία Ψήφισε το Μνημόνιο

Τώρα αρχίζει ο Αγώνας



            Με 199 ψήφους τελικά υπερψηφίστηκε το μνημόνιο.

            Με λίγα λόγια όλα δείχνουν ότι αν δεν υπήρχε ο εκβιασμός της κομματικής πειθαρχίας το μνημόνιο δεν θα ψηφιζόταν. 

            Με λίγα λόγια οι βουλευτές που το ψήφισαν φοβούμενοι τη διαγραφή τελικά ήταν και προδότες και δειλοί. Η χειρότερη δηλαδή μορφή ανθρώπων. Άνθρωποι που δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις από τα ερπετά κατώτερου επιπέδου.

            Από χθες η Δημοκρατία γιορτάζει στην Ελλάδα.

-          Γιορτάζει με το παρακράτος του Παπουτσή και της κυβέρνησης να προκαλεί ότι είδαμε χθες στο σύνταγμα και να καίει τη μισή Αθήνα

-          Γιορτάζει με τα κόμματα να διατάζουν με κομματική πειθαρχεία πνίγοντας την ελεύθερη βούληση και την συνείδηση που είναι η βάση της δημοκρατίας,

-          Γιορτάζει με την ψήφιση του μνημονίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και την απαγόρευση από τα κόμματα και το σύστημα στους διαφωνούντες να μιλήσουν. (Γιατί αν μιλούσαν οι διαφωνούντες και πάλι θα καταψήφιζαν περισσότεροι το μνημόνιο)

-          Γιορτάζει με τις διαγραφές από τα κόμματα σε όσους δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή.

Από χθες η Ελλάδα ξεπουλήθηκε. Την έδωσαν οι νταβατζήδες της στους Ευρωπαίους να την βιάσουν. Για να πάρουν τι;

Όμως με αυτό το τελευταίο χτύπημα στην Δημοκρατία και την Ελλάδα πρέπει οι Έλληνες να αντιδράσουμε. Δεν τελειώσαμε. Τώρα αρχίζουμε. Τώρα δεν θα αντιδράσουμε όπως τον Μάιο. Τώρα θα αντισταθούμε.

Τώρα πρέπει να πάψουν οι Αγανακτισμένοι να ψάχνουν την πολιτική τους ταυτότητα και να θυμηθούν ότι είναι μόνο Έλληνες. Δεν τους χρειάζεται άλλη ταυτότητα.

Τώρα πρέπει να αντισταθούμε. Να λειτουργήσουμε συντονισμένα με στόχους:

1.    Να πέσει αυτή η κυβέρνηση

2.    Να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και το σύνταγμα

3.    Να ακυρωθεί το μνημόνιο και κάθε τι που ψηφίστηκε από αυτό το πολιτικό σύστημα και πληγώνει την Ελλάδα

4.    Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση της Ελλάδας από όπου και αν την έχουν πληγώσει με επαναφορά της ποινής για προδοσία σε εμπόλεμη κατάσταση που δεν είναι άλλη από το θάνατο.

5.    Να δουλέψουμε για να κάνουμε πάλι την Ελλάδα ισχυρή με τις δικές της δυνάμεις.

6.    Να αποκατασταθεί στην Ελλάδα η Δημοκρατία

Για να τα πετύχουμε όμως όλα αυτά θα πρέπει όλοι συντονισμένα να αντισταθούμε σε όσα αυτοί αποφασίζουν για εμάς ξεπουλώντας τη χώρα και εξαθλιώνοντας έναν ολόκληρο λαό.

-          Πάγωμα πληρωμών σε κάθε δημόσιο ταμείο η υπηρεσία

-          Πάγωμα εργασίας. Αρνούμαστε να εργαστούμε για τους μισθούς πείνας που μας έχουν ορίσει. Αρνούμαστε να μπούμε σε καθεστώς δουλείας.

-          Γενικός Ξεσηκωμός και ανθρωποκυνηγητό σε όλους τους βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο στις πόλεις μας. Να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους αλλιώς να εισβάλουμε στα πολιτικά τους γραφεία και να τα καταστρέψουμε και αυτούς να τους τιμωρήσουμε με διαπόμπευση και συνεχείς επιθέσεις με ότι βρίσκουμε μπροστά μας από πέτρες μέχρι γιαούρτια, ντομάτες και αβγά.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν συντονισμένα από τις πλατείες των πόλεων. Είναι καιρός οι αγανακτισμένοι να επαναδραστηριοποιηθούν και να παραμερίσουν όλους αυτούς που προσπαθώντας να υπονομεύσουν το κίνημα έψαχναν για πολιτική ταυτότητα και προσπαθούσαν αν χειραγωγήσουν  πολιτικά και κομματικά το κίνημα.

            Ήρθε η ώρα της δράσης. Ήρθε η ώρα της αντίστασης. Το δίλλημα είναι μόνο ένα. Ή Δημοκρατία ή Τρομοκρατία. Ή Δημοκρατία ή Χάος. Αν είναι να ξεπουληθεί η Ελλάδα τότε μόνο διαλυμένη θα την παραλάβουν!!!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικό Πραξικόπημα στην Ελλάδα


Επίσημη πλέον η Κοινοβουλευτική Χούντα Παπαδήμου – Παπανδρέου – Σαμαρά



            Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητείται αυτή τη στιγμή στη βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και το δεύτερο μνημόνιο.

            Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση Παπαδήμου – Παπανδρέου – Σαμαρά, εξασφάλισαν τη σιωπή των διαφωνούντων βουλευτών τόσο των κομμάτων τους όσο και των ανεξάρτητων βουλευτών καθώς δεν τους επιτρέπουν να μιλήσουν.

            Συγκεκριμένα όχι μόνο από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης θα μιλήσουν μόνο βουλευτές που συμφωνούν και θα υπερψηφίσουν το μνημόνιο αλλά και από τους ανεξάρτητους θα μιλήσουν μόνο δύο βουλευτές εκ των οποίων η μία είναι η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από κλήρωση.

            Το γελοίο βέβαια είναι ότι για αυτήν την κλήρωση και την εξέλιξη δεν ενημερώθηκαν κάποιοι βουλευτές όπως ο Πάνος Καμμένος ο οποίος δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία και εκτός από τον Καμμένο δεν δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν και οι υπόλοιποι διαφωνούντες ανεξάρτητοι βουλευτές όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Σοφία Σακοράφα.

            Όταν οι βουλευτές της αριστεράς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές έθεσαν θέμα συνταγματικής νομιμότητας το σύστημα των ξεπουλημένων πολιτικάντηδων της βουλής με μπροστάρηδες τους Βενιζέλο και Πετσάλνικο φρόντισαν να μην  περάσει και να συνεχίσει η συζήτηση με τη διαδικασία τους κατεπείγοντος.

            Το δεύτερο γελοίο του ζητήματος είναι ότι για μία ακόμη φορά οι βουλευτές θα ψηφίσουν χωρίς να διαβάσουν το 350 σελίδων και πλέον μνημόνιο.  Τι θα πουν άραγε στο μέλλον ότι δεν το διάβασαν γιατί μοιράστηκε μία μέρα πριν την συζήτηση στη Βουλή; Ότι είναι πρόβατα που ψηφίζουν κατά εντολή; Τότε γιατί το μοίρασαν στους βουλευτές τους τα κόμματα; Απλά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια; Μα ούτε αυτό δεν κάνουν.

            Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η σημερινή μέρα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και αν σύμφωνα με δημοσιεύματα όντως έχει έρθει γερμανική Ευρωαστυνομία με 5 C-130 τα οποίο προσγειώθηκαν ξημερώματα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μιλάμε για αποφράδα ημέρα για τη Δημοκρατία, χειρότερη από αυτήν της 21ης Απριλίου καθώς σήμερα όχι  μόνο γίνεται Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα αλλά ξεπουλιέται και η Ελλάδα κάτι που ο Παπαδόπουλος ποτέ δεν θα έκανε καθώς ο εκείνος ήταν δικτάτορας αλλά δεν ξεπούλησε τη χώρα. Δεν εκχώρησε ποτέ κυριαρχικά δικαιώματα. Εργάστηκε για την Ελλάδα. Υπήρξε πατριώτης.

            Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εκτέλεσαν τη Δημοκρατία.

            Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, αν θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες πρέπει να καταδικάσουμε όλους αυτούς. Και η ποινή πρέπει να είναι μόνο μία!!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ: ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΣΚΟΚΗΛΗ




          Τετρακόσια είκοσι έξι ευρώ. Αυτός θα είναι ο μισθός του Έλληνα από εδώ και πέρα. Με αυτά θα πρέπει να πορευτεί.  Με αυτά θα πρέπει να ζήσει. Με αυτά θα πρέπει να συντηρήσει την οικογένεια του, να σπουδάσει στην τόσο δημόσια και δωρεάν παιδεία μας τα παιδιά του, να τα προστατέψει το χειμώνα από το κρύο, να ντυθεί, να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, (όχι τα χρέη του, αυτά δεν πληρώνονται), τις ΔΕΚΟ για να μπορέσει να επιβιώσει.

          Τετρακόσια είκοσι έξι ευρώ. Τόσο κοστολογήθηκαν από τον Παπαδήμο και τους πολιτικάντηδες αυτής της χώρας οι αγώνες χρόνων για ανθρώπινη εργασία, την κατάργηση της δουλείας, το δικαίωμα στην ζωή.

          Και ενώ από μόνο του αυτό ακούγεται τραγικό δεν είναι το πιο τραγικό σε αυτόν τον τόπο.

          Το πιο τραγικό είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που δέχονται να δουλέψουν γι αυτά τα χρήματα. Υπάρχουν Έλληνες που δέχονται να γυρίσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα, υπάρχουν Έλληνες που θα πουν ευχαριστώ για τα 426 ευρώ.

          Γίναμε ένα λαός πια που ξέχασε τα όσα κάποιοι έκαναν για την Εθνική Ανεξαρτησία σε αυτή τη χώρα, ξέχασαν το αίμα που χύθηκε για το δικαίωμα στον αυτοσεβασμό πρώτα και ύστερα στην εργασία. Ξέχασαν το Κιλελέρ, τον Αντύπα και δέχονται να γίνουν κολίγοι και πάλι. Για ένα κομμάτι ψωμί. Ξερό. Πικρό αλλά να επιβιώσει. Κι ας προσκυνήσει.

          Κολίγους μας κάνουν στο δικό μας κτήμα κι εμείς κοιτάμε σαν χαμένοι και το δεχόμαστε. Προσκυνάμε και για να μην το παραδεχτούμε λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.  Χωρίς ντροπή. Χωρίς συνείδηση.

          Θα ήταν λιγότερο ντροπιαστικό να πούμε ότι δεν προσκυνάμε απλά σκύβουμε γιατί έχουμε χρόνια δισκοκήλη. Αλλά πώς να το πούμε κι αυτό αφού δεν σκύβουμε απλά αλλά έχουμε πέσει στα γόνατα για να προσκυνήσουμε. Όχι η δισκοκήλη ούτε τα αρθριτικά δεν μπορούν να μας δικαιολογήσουν.

          «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου», μου είπαν, όταν δήλωσα ότι δεν πρόκειται να πάω να εργαστώ για 426 μισθό όχι για 10ωρο και 12ωρο όπως μας έχουν οδηγήσει αλλά ούτε για το κανονικό 8ωρο.

          «Είμαι μόνος μου γιατί δεν είμαστε όλοι μαζί» απάντησα.

          «Είσαι μόνος σου γιατί είσαι γραφικός» μου είπαν.

          Και είναι αλήθεια. Γιατί όταν όλοι προσκυνάνε τότε αυτοί που αρνούνται να γονατίσουν είναι γραφικοί.

          -Είναι γραφικοί επειδή τιμούν το αίμα αυτών που χύθηκε για να έχουμε μία ελεύθερη Ελλάδα

          -Είναι γραφικοί επειδή δεν δέχονται την ατίμωση που κάποιοι άλλοι τους επιβάλλουν

          -Είναι γραφικοί γιατί ξέρουν πως δεν έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν το μέλλον των παιδιών τους

          -Είναι γραφικοί γιατί δεν θέλουν τα παιδιά τους να ντρέπονται γι αυτούς αλλά να είναι περήφανα και να τους έχουν για πρότυπο

          -Είναι γραφικοί γιατί ξέρουν πως προτιμούν να πεθάνουν από την πείνα παρά από την ντροπή

          -Είναι γραφικοί γιατί σε έναν κόσμο που αποτελείται από σκάρτους ηγέτες, τραπεζικά συστήματα και προσκυνημένους τον 426 ευρώ σήμερα, 300 αύριο και 120 σε μερικούς μήνες , είναι ρομαντικοί και πιστεύουν ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και αν το θελήσουμε όλοι να δημιουργηθεί μία κοινωνία δικαίου.

          -Είναι γραφικοί επειδή αν βρουν κάποιον να πεθαίνει στο δρόμο θα τον φορτώσουν στην πλάτη τους και θα τον πάνε σε ένα νοσοκομείο και δεν θα τον αφήσουν να πεθάνει. Επειδή θα διαλέξουν το δύσκολο δρόμο του αγώνα και όχι τον εύκολο της υποτέλειας.

          -Είναι γραφικοί επειδή δεν ψάχνουν να βρούνε την πολιτική τους ταυτότητα αλλά την ανθρωπιά στους ίδιους και τους γύρω τους.

          -Είναι γραφικοί γιατί κι αν τους πούνε και τρελούς αυτοί χαμογελάνε!

          -Είναι γραφικοί γιατί ξέρουν να ξεχωρίζουν την ανάγκη από την κακομοιριά!

          -Είναι γραφικοί γιατί ξέρουν να ξεχωρίζουν την κατάσταση από την κατάντια!

          -Είναι γραφικοί επειδή ακόμα δεν έχουν διαγράψει της τρεις Ελληνικές λέξεις από το λεξιλόγιο τους:

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ – ΤΙΜΗ - ΦΙΛΟΤΙΜΟ

Τρομοκρατούν με Διαγγέλματα και Εξαπατούν με Παραμύθια και Απειλές.


Κάποιοι με αγωνία περίμεναν να ακούσουν το διάγγελμα του «δοσίλογου» διορισμένου (ακριβώς όπως οι κατοχικοί) πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προσδοκώντας να ακούσουν τι άραγε; Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν χρεοκοπήσουμε;

            Πόσο αστείο ακούγεται αλήθεια όταν μιλάμε για την χρεοκοπία αυτής της χώρας στον μέλλοντα ενώ ήδη θα έπρεπε να αναφερόμαστε στην χρεοκοπία μας στον αόριστο;

            Και μας είπε ο Παπαδήμος  τι θα συμβεί (με βάση την δική του κοσμοθεωρία που σκοπό έχει το ξεπούλημα της χώρας μας) αν χρεοκοπήσουμε. Δεν μας είπε όμως τι θα συμβεί με τα μέτρα που αποφάσισε να θα υλοποιηθούν;

Με περίσσια σοβαρότητα και στόμφο μας ανακοίνωσε ότι μία χρεοκοπία σημαίνει ότι οι καταθέσεις των πολιτών θα κινδύνευαν. Ποιες καταθέσεις  και ποιών πολιτών;  Ποιόν προσπαθεί να κοροϊδέψει;  Πόσο ηλίθιους και ανεγκέφαλους μας θεωρεί;

            «Η εισαγωγή βασικών αγαθών θα γινόταν προβληματική». Σε ποιες εισαγωγές απευθύνεται ο «μέγας σωτήρας»  της χώρας και του Έθνους; Στα αγαθά όπως το πετρέλαιο και τα καύσιμα που έτσι κι αλλιώς ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να τα πλησιάσει καθώς οι τιμές είναι εξωφρενικά υψηλές ή στο ελληνικό ελαιόλαδο που εισάγουμε από τη Γερμανία; Και  εδώ ξαναμπαίνει το ερώτημα. Πόσο ηλίθιους και ανεγκέφαλους μας ενοχλεί;

            Ανέφερε ό απερίγραπτος  στο διάγγελμα του ότι οι αντοχές των πολιτών έχουν φτάσει στα όρια τους. Αλήθεια τι ξέρει ο ανύπαρκτος από αντοχές; Έχει πάει ποτέ στο Σούπερ Μάρκετ να αγοράσει γάλα για τα παιδιά του; Τρόφιμα, είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής; Αλήθεια τι ξέρει  χαφιές της Ευρώπης και των τραπεζών; Ξέρει τι σημαίνει να πρέπει να πληρώνεις χιλιάδες ευρώ  την μόρφωση του παιδιού του ενώ ο μισθός του είναι 426 ευρώ το μήνα; Από ποιο πλανήτη ήρθε αλήθεια και δεν έχει καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν έχουν φτάσει απλά στα όρια τους αλλά τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού!!!

            Μας είπε ότι πρέπει να εξυγιάνουμε το κράτος αλλά τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου,  τους έχει όλους προστατευμένους και δεν μπήκε κανείς φυλακή. Πως θα εξυγιανθεί αλήθεια το κράτος σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα; Πως θα εξυγιανθεί όταν η βουλευτική ασυλία προστατεύει όλους αυτούς τους απατεώνες συμπεριλαμβανομένου και αυτόν τον ίδιο;

            Και ενώ μας ενημέρωσε για το τι σημαίνει χρεοκοπία δεν έκανε ούτε μία αναφορά για την εξαθλίωση στην οποία οδηγούν τους πολίτες τα μέτρα που αυτός και η συγκυβερνώντες έχουν πάρει.

            Όμως όπως κάθε καλός και ευσυνείδητος ρουφιανο-υπάλληλος φροντίζει να εκτελεί τις εντολές των προϊσταμένων του. Αυτών που οδήγησαν μαζί τους την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση μαγειρεύοντας  νούμερα και οικονομικές καταστάσεις.

            Πόσο ηλίθιους μπορεί να μας θεωρεί για να μας λέει όσα μας είπε κι εμείς πόσο ηλίθιοι μπορεί να είμαστε για να τον ακούμε;!!!!!!!!!!!!!