Σελίδες

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Και άλλες εκλογές τον Οκτώβριο;


Τελικά η μοίρα αυτής της χώρας είναι να μένει στάσιμη. Να μην αλλάζει τίποτα.

            Τελικά η μοίρα αυτής της χώρας είναι να γελοιοποιείται από κάποιους ηλίθιους και ανεγκέφαλους που θέλουν με κάθε θυσία να την κυβερνήσουν.

            Και βέβαια κάποιοι ίσως αναρωτηθούν για ποιόν λόγο αποκαλώ ηλίθιους και ανεγκέφαλους τους τρεις Καμπαλέρος που αυτοδιορίστηκαν σωτήρες της χώρας.

            Μα ποιοι άλλοι εκτός από ηλίθιους θα οδηγούσαν την χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για να σχηματίσουν μία κυβέρνηση που θα μπορούσε να σχηματιστεί από τις εκλογές της 6ης Μαΐου; Και όλο αυτό για 10 έδρες που δεν έδωσαν καν την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 180 βουλευτών;

            Βέβαια το παρήγορο είναι ότι παρά τις νοθείες και τα εκλογικά μαγειρέματα που έκαναν δεν κατάφεραν τελικά να συγκεντρώσουν  τις 180 έδρες που απαιτούνται για τις σημαντικές Εθνικές αποφάσεις ώστε να έχουν Συνταγματική ισχύ.

            Και αφού δεν μπορούν να προχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες αναγκάζονται να οδηγηθούν σε εκλογές άμεσα και όχι με τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου όπως υπολόγιζαν και έλπιζαν.

            Στην Βέροια πολιτευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, φέρεται να είπε ότι το κόμμα θα αποσύρει τον Σεπτέμβριο το αργότερο την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Αν αυτό συμβεί και καθώς ο εν λόγω πολιτευτής είναι από τους ανθρώπους που δεν λένε ποτέ τίποτα τυχαία σε αυτήν την πόλη, τότε μάλλον μιλάμε για βεβαιότητα εκλογών το αργότερο τον Οκτώβριο, για να οδηγηθούμε σε μία ακόμα παράνομη κυβέρνηση καθώς ούτε αυτή που  βγήκε από τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο ούτε αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου θα έχει πολιτική νομιμότητα.

            Και για όσους δεν έχουν καταλάβει εδώ και δύο μήνες τι συμβαίνει, ας το πούμε με απλά μαθηματικά.

            Με δεδομένο ότι οι Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους τον Ιούνιου ήταν 9.952.570:

            Την Νέα Δημοκρατία ψήφισαν 1.825.637, δηλαδή 18,34%

            Το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 755.868, δηλαδή 7.59%

            Τη ΔΗΜ.ΑΡ ψήφισαν 385.077, δηλαδή 3,87%.

            Με λίγα λόγια αυτή την στιγμή το 29,8% κυβερνά (έτσι θέλει να πιστεύει τουλάχιστον) αυτόν τον τόπο.

            Αν αυτό είναι Δημοκρατία τότε ο Σόλωνας, ο Κλεισθένης και ο Εφιάλτης ή δεν υπήρξαν ή εγκαθίδρυσαν άλλο πολίτευμα. Και είναι καιρός να ψάξουμε να το βρούμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: