Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Υπάρχει και Αριστερός Φασισμός!!!


Σήμερα το πρωί κυκλοφόρησε ένα άρθρο σε κάποια blogs που έχουν σκοπό να προσβάλλουν την Χρυσή Αυγή και τελικά προσβάλουν τους ψηφοφόρους της και την Δημοκρατία. 

Συγκεκριμένα έγραψε το kentrinews http://www.kentrinews.gr/parapolitika/1986-2012-05-12-18-41-42 και αναδημοσίευσε το tromaktiko http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_6264.html το παρακάτω άρθρο.

Ο Κάρολος Παπούλιας είναι εγνωσμένου δημοκρατικού ήθους, και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ιστορία και την αντιφασιστικιή και αντιναζιστική του δράση... Η απόφασή του όμως να συναντηθεί εν ονόματι των κανόνων της δημοκρατίας με ένα επίδοξο δολοφόνο της δημοκρατίας, αμετανόητο ναζιστή, δηλωμένο τραμπούκο και κήρυκα του ρατσισμού και της βίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής. Αλλά και σε απλούς ανθρώπους που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό να "νομιμοποιείται" έστω και μ' αυτό τον τρόπο μια εγκληματική οργάνωση που δεν κρύβει μάλιστα το εγκληματικό της πρόσωπο.

Η προεδρία της δημοκρατίας επικαλείται βέβαια λόγους συνταγματικής τάξης. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον πολιτικό χαρακτήρα μιας συνάντησης που μόνο τους ναζιστές θα ευνοήσει, και θα δώσει το βαθιά λαθεμένο μήνυμα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, ότι η Χρυσή Αυγή είναι "ένα κόμμα όμως όλα τα άλλα".
Ε, δεν είναι.

Απόψεις σαν τις παραπάνω μας θυμίζουν ότι μία από τις χειρότερες μορφές απολυταρχισμού και φασισμού ήταν ο αριστερός Σταλινισμός.

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής πάνω από 440 χιλιάδες Έλληνες ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι είναι λόθος. Εϊναι ομως ένα λάθος που οφείλουμε να το σεβαστούμε και οι απλοί πολίτες και οι πολιτικοί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όχι γιατί το επιβάλλει το Σύνταγμα αλλά γιατί το επιβάλλει η Δημοκρατία.

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ανεγκέφαλοι ότι η Χρυσή Αυγή είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα και αυτό ορίζεται από την Δημοκρατία που τόσο πολύ την παπαγαλίζουν κάποιοι αριστεριστές οι οποίοι έχουν μάθει να είναι δημοκράτες μόνο όταν τους συμφέρει.

Αν ο Παπούλιας δεν θέλει να συναντηθεί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και το κάνει με τόση δυσκολία μπορεί απλά να παραιτηθεί.

Αλλά είναι ντροπή από ανθρώπους που έχουν μάθει να ανέχονται και να δίνουν άλλοθι σε εν ενεργεία δολοφόνους της δημοκρατίας και να τους τρομάζει ένας επίδοξος.

            Και πολύ θα ρωτήσουν για ποιο λόγο εγώ ένας πολίτης αντίθετος τόσο με την φιλοσοφία όσο και με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, ένας άνθρωπος που με πάθος υποστηρίζω ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό κόμμα ντροπή για την Ελλάδα την υπερασπίζομαι.

            Δεν υπερασπίζομαι την Χρυσή Αυγή. Υπερασπίζομαι τις αρχές μου. Υπερασπίζομαι την βασικότερη των αρχών μου που είναι το γνωστό απόφθεγμα του Βολταίρου: «Δεν συμφωνώ ούτε με μία λέξη από όσα λες θα υπερασπιστώ όμως και με το τίμημα της ζωής μου να λες ελεύθερα όσα πρεσβεύεις».

Λίγη σοβαρότητα και λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: