Σελίδες

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αποκάλυψη Σοκ: Δεν Καθορίζουμε ΑΟΖ Γιατί Δεν Συμφέρει την Τουρκία.


Ο Θόδωρος Καρυώτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland  και ειδικός για το Δίκαιο σε θέματα θαλάσσης, ήταν σήμερα καλεσμένος στο πρωινό του Mega με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

            «Επί τριάντα χρόνια, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έδιναν εντολή στους διπλωμάτες να μην κάνουν καμία συζήτηση για ΑΟΖ επειδή δεν συμφέρει την Τουρκία», είπε ο καθηγητής αποκαλύπτοντας ποια ήταν η στάση όλα αυτά τα χρόνια των κυβερνήσεων της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.

            Συμπλήρωσε ότι ενώ το θέμα της ΑΟΖ είναι Ευρωπαϊκό καθώς με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η ΑΟΖ της Ελλάδας είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης, η επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. για αυτόν τον τομέα η Μαρία Δαμανάκη, δεν λέει κουβέντα και δεν κάνει τίποτα ακολουθώντας την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, που είναι ο άνθρωπος που την διόρισε στην Ευρώπη.

            Τέλος ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν παραχωρούσαμε όλο το Αιγαίο στους Τούρκους, αυτοί δεν θέλουν να λυθεί η διαφορά με την Ελλάδα. Αυτό που θέλουν είναι να υπάρχει συνεχής διαφορά με την Ελλάδα και πως καθήκον της επόμενης κυβέρνησης είναι να καθορίσει τις ΑΟΖ της, λέγοντας ότι αν πάνε μονομερώς στη Χάγη θα τελειώσει και το θέμα της διένεξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: