Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Σχηματίζεται Κυβέρνηση;


Σήμερα το μεσημέρι θα παιχτεί η τελευταία πράξη  της προσπάθειας για σχηματισμό κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

            Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Σαμαράς θα προτείνει σχηματισμό Κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Πάνο Καμμένο.

            Η αλήθεια είναι ότι και μετά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αύξηση της δύναμης του Αλέξη Τσίπρα ενώ τα κόμματα του μνημονίου καταποντίζονται ακόμη περισσότερο, όλο και πιο έντονα γίνονται τα σενάρια που λένε ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα εγγυηθούν στήριξη της αντιμνημονιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές που θα σημάνουν την ολική διάλυση των δύο κομμάτων που τα τελευταία 40 χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα.

            Για να πετύχουν τον στόχο τους δε τα κόμματα με την σύμπραξη του Κάρολου Παπούλια, φρόντισαν η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών να γίνει με αυτόν τον τρόπο ώστε ο Παπούλιας με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να πιέσουν τον Τσίπρα χωρίς να έχουν όποιες παρεμβάσεις από τα υπόλοιπα αντιμνημονιακά κόμματα και να πετύχουν σχηματισμό κυβέρνησης.

            Ο Κάρολος Παπούλιας για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται λίγος για τον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς φαίνεται να καθοδηγείται από Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ θα έπρεπε να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μαζί.

            Ο λόγος που δεν το έκανε είναι προφανής. Θέλησαν να αποφύγουν ισχυρή πίεση από το αντιμνημονιακό μέτωπο προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς θεωρείται δεδομένο ότι σε περίπτωση που γινόταν συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών, με 4 αρχηγούς συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Μιχαλολιάκου να ζητούν για μία ακόμη φορά από Σαμαρά και Βενιζέλο να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους από την Τρόικα για να σχηματιστεί κυβέρνηση, θα τους έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση πολιτικά κάτι που με κάθε τρόπο θέλησαν να αποφύγουν.

            Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου καθώς πλέον, όλα δείχνουν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι έτοιμοι να δεχτούν όλους τους όρους που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για ακύρωση όλων των νόμων που έχουν σχέση με το μνημόνιο και αφορούν μισθούς και συντάξεις, με μόνο όρο την παραμονή στο ευρώ.

            Σε κάθε περίπτωση όλα είναι ρευστά, ενώ ο Πάνος Καμμένος στις 10:45 το πρωί σήμερα θα δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου με αφορμή την διαφωνία του με τον τρόπο που ο Παπούλιας συγκαλεί τους αρχηγούς αλλά πιστεύεται ότι από αυτήν την συνέντευξη θα βγουν και κάποιες άλλες ειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: