Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η Ώρα της Ευθύνης σε Ένα Λαό Χωρίς Άλλοθι


Σε 4 ημέρες καλούμαστε οι Έλληνες να ψηφίσουμε.

            Καλούμαστε να επιλέξουμε όχι ποιοι θέλουμε να μας κυβερνήσουν αλλά ποια θα είναι η πορεία της χώρας και των πολιτών.

            Στις 6 Μαΐου είναι η ώρα ευθύνης για τους Έλληνες καθώς δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για το αποτέλεσμα.  Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για εμάς.

            Ακούγεται από πολλούς για την αντισυνταγματικότητα του εκλογικού νόμου σε ότι αφορά τις 50 έδρες που παίρνει σαν μπόνους το πρώτο κόμμα, αλλά και γενικότερα για  όλες τις αδικίες που έχει ένας τέτοιος νόμος ενισχυμένης αναλογικής στην προσπάθεια τους ίσως να δικαιολογήσουν μία ενδεχόμενη ήττα ή  την πιθανότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

            Είναι αλήθεια πως τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα τη χώρα με την δική μας ανοχή, χειραγωγούσαν τον κόσμο και ψήφιζαν τους εκλογικούς νόμους θέλοντας να προασπιστούν τα συμφέροντα τους. Και όταν μιλάμε για προάσπιση συμφερόντων δεν αναφερόμαστε στην ανάληψη εξουσίας από τους ίδιους αλλά στην προστασία του πολιτικού συστήματος το οποίο όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνένοχος, στις απάτες και τα σκάνδαλα τους.

            Εμείς όμως πλέον γνωρίζουμε τον εκλογικό νόμο. Είμαστε ενήμεροι πλέον. Έτσι πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο θα ψηφίσουμε και με αυτόν πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την μνημονιακή συμπαράταξη.

            Αυτός ο εκλογικός νόμος μας δίνει κάποιες επιλογές. Και εμείς πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε.

            Επιλογή Πρώτη: Να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα ποσοστό πάνω από 33% και να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση (κάτι μάλλον απίθανο με βάση τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά ευρήματα).

            Επιλογή Δεύτερη:  Να συγκεντρώσουν τα μνημονιακά κόμματα ποσοστά, ικανά να δώσουν δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και να συνεχίσουν τα όποια μνημονιακά τους σχέδια που προβλέπουν την παραχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και την εξαθλίωση αν όχι εξόντωση των Ελλήνων.

            Επιλογή Τρίτη: Να μην καταφέρουν τα μνημονιακά κόμματα  να σχηματίσουν κυβέρνηση (κάτι πάλι μάλλον απίθανο με βάση πάλι τα δημοσκοπικά ευρήματα). Σε αυτήν την περίπτωση θα οδηγηθούμε και πάλι σε εκλογές καθώς ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν ένα μεγάλο αντιμνημονιακό ποσοστό, είναι τέτοια η διασπορά τους που είναι απίθανο να σχηματίσουν κυβέρνηση.

            Ότι από τα τρία και να συμβεί, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα οδηγήσουμε σε αυτές τις λύσεις καθώς όλοι γνωρίζουμε πλέον τον εκλογικό νόμο καθώς είναι η πρώτη φορά που και μέσα από τα ΜΜΕ υπήρξε τόση ενημέρωση γι αυτόν.

            Ακόμα όμως και αν δεν τον γνωρίζουν κάποιοι θα έπρεπε να τον μάθουν επειδή αυτές οι εκλογές είναι όντως οι σημαντικότερες όχι μετά την μεταπολίτευση αλλά μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς.

            Στις 6 Μαΐου είναι η ώρα της κρίσης. Και εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε κανένα άλλοθι πλέον.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια: