Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης 40 Χρόνια Χαίρονται





Γιατί στηρίζουμε Ανεξάρτητους Έλληνες



            Σαράντα χρόνια σχεδόν πέρασαν από την μεταπολίτευση. Τριάντα οχτώ για την ακρίβεια και η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται σε μία κατάσταση ληστρικών επιδρομών.

            Σαράντα σχεδόν χρόνια που η χώρα κυβερνάται με το ψέμα από κλέφτες, εκμεταλλευτές του Ελληνικού λαού.

            Όταν η Ελλάδα βγήκε από την εφταετία των συνταγματαρχών είχε ένα υγιές χρέος (υγιές καλείται ένα χρέος που αποπληρώνεται κανονικά), ύψους 115 δις δραχμών.

            Το 1981 το χρέος αυτό έχει ανέβει στα 672 δις δραχμές και κάποιοι επικαλούνται ότι αυτή τεράστια αύξηση οφείλεται και στην πετρελαϊκή κρίση του 1977.

            Το 1989 το χρέος έχει εκτοξευθεί στα 9,2 τρις δραχμές.

            Αν δεχτούμε ότι με την υποτίμηση της δραχμής του 1998 κατά 12,3% το χρέος ανεβαίνει στα 10,3 τρις με την προϋπόθεση ότι δεν αποπληρώθηκε μέρος του χρέους από το 1989 μέχρι τότε.

            Μεταφράζοντας αυτά τα 10,3 τρις δραχμές σε ευρώ το χρέος φτάνει περίπου στα 30.5 δις ευρώ.

            Και αν υπολογίσουμε ότι από το 1994 μέχρι το 2010 έχουμε πληρώσει 571 δις ευρώ κατανοούμε ή ότι όποια μαθηματικά έχουμε μάθει στα σχολεία μας είναι λάθος ή ότι κάποιοι μας κλέβουν ασύστολα.

            Βέβαια κάποιοι θα έρθουν να επιχειρηματολογήσουν ότι στο χρέος αυτό προστίθεται και το δημόσιο έλλειμμα.

            Τι σημαίνει όμως δημόσιο έλλειμμα;

             Έλλειμμα σε κάθε οικονομική διαδικασία λέμε ότι υπάρχει όταν κλείνουμε ταμείο και λείπουν χρήματα για οποιοδήποτε λόγο.

            Αυτό το έλλειμμα τα μαγειρέματα του Παπακωνσταντίνου το ανέβασαν στο 15% του ΑΕΠ. Τι σημαίνει αυτό σε πραγματικούς αριθμούς;

            Ότι από τα 56 δις ευρώ που ήταν τα έσοδα του κράτους το 2010 από το ταμείο έλλειπαν 8,4 δις.

            Αυτό πάλι μόνο δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει.

             Ή ότι το οικονομικό επιτελείο της χώρας δεν μπόρεσε να πιάσει τους στόχους του βάσει του προϋπολογισμού, ή ότι κάποιοι πήρανε μέσα από τα ταμεία του κράτους αυτά τα λεφτά.

            Αυτή η διαπίστωση μεταφράζεται ότι ή μας κυβερνούν ανίκανοι ή κλέφτες, το πιθανότερο συνδυασμός. Οι μισοί ανίκανοι και οι άλλοι μισοί κλέφτες, καθώς, η τέχνη του να είσαι κλέφτης απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες (βλ. Τσοχατζόπουλος).

            Σαράντα χρόνια τώρα μας εξαπατούν, σαράντα χρόνια τώρα μας κλέβουν, σαράντα χρόνια τώρα μας κυβερνούν με ψέματα.

            Το τελευταίο δάνειο το πήραμε το πήραμε το 1987 με συνολικό ύψος δανείων από το 1975 έως το 1987 18,4 δις  δολάρια εκ των οποίων το 81,4% δόθηκε σε εξυπηρέτηση των δανείων.

            Μετά από όλα αυτά ο Πάνος Καμμένος είναι ο επικίνδυνος που ζητά να ξεκαθαρίσει επιτέλους τι δώσαμε και τι πραγματικά χρωστάμε, που ζητά να γίνει ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου), που ζητά να εκμεταλλευτούμε πλέον τον πλούτο μας, που ζητά να πάνε στη φυλακή όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν αυτά τα χρήματα και αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους συνεχίζουν όχι απλά να εξαπατούν τους Έλληνες αλλά να προωθούν την εξόντωση τους για να ζουν αυτοί καλά και να εξασφαλίσουν τα δικά τους οφέλη.

            Η στήριξη στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στον Πάνο Καμμένο δεν είναι απλά επιλογή αλλά όσο ακραίο και να ακούγεται είναι επιβεβλημένη όχι για να βγούμε από την κρίση αλλά για να αλλάξουμε όλα τα δεδομένα στη χώρα μας καθώς το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων  δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό χώρο με την στενή έννοια του χώρου αλλά σε όλους τους Έλληνες που βαρέθηκαν τις μικροπολιτικές και τα κομματικά παιχνίδια καθώς ο Πάνος Καμμένος είναι ο μόνος αρχηγός μέχρι σήμερα που:

-          Κάλεσε τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίζουν κατά συνείδηση

-          Ζητά άμεση κατάργηση της Βουλευτικής Ασυλίας (πάγιο αίτημα στις πλατείες και στην κοινωνία)

-          Ζητά άμεσα ΕΛΕ για να βρούμε το επαχθές του χρέους και να διαπιστώσουμε αν και πόσα χρωστάμε.

-          Ζητά άμεσα οριοθέτηση των ΑΟΖ

-          Ζητά να μην έχουν δικαίωμα να πειράξουν οι δανειστές και οι τράπεζες την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.



Είναι ίσως ο μόνος πολιτικός φορέας που έχει ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες μπορούμε να δούμε στο site των Ανεξάρτητων Ελλήνων http://anexartitoiellines.gr/program.php

Προσωπικά δεν υπέγραψα την ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αλλά σαν Έλληνας πολίτης στηρίζω φανερά και υπεύθυνα την προσπάθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων σαν υποχρέωση απέναντι στη  χώρα μου και στο μέλλον της που είναι τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: