Σελίδες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αντί-Ευρωπαϊκές Απορίες Ενός Ευρωπαϊστή


Σήμερα ακούγοντας τον Λουκά Παπαδήμο να δηλώνει σε εκδήλωση ότι ο Ελληνικός λαός πιστεύει στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας μπήκα σε μία σειρά σκέψεων.

            Πραγματικά εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Οι παλιότεροι θυμούνται με πόση χαρά βλέπαμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την ένταξη της χώρας στην Ε.Ο.Κ. το 1981.

            Τόσο χαρούμενοι που τον ίδιο χρόνο ψηφίσαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που κύριο σύνθημα του ήταν το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο», «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ».

            Όμως με το που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεχάστηκαν ως δια μαγείας όλα αυτά τα συνθήματα και ο  Ανδρέας για να μας βοηθήσει να τα ξεχάσουμε ευκολότερα άρχισε ένα πανηγύρι παροχών προχωρώντας σε τρεις συνεχόμενες υποτιμήσεις της δραχμής (Το 1983 κατά 15,5%, το 1984 με την έκδοση  του πεντοχίλιαρου ως πληθωριστικού χρήματος, το 1985 κατά 15%).

            Και με το πέρασμα των καιρών η ΕΟΚ έγινε Ε.Ε. ψηφίστηκαν οι συνθήκες του Μάαστριχτ και το Σέγκεν, μας είπαν ότι θα προχωρήσουμε σε ισοσκελισμούς στους μισθούς μας με αυτούς της υπόλοιπης Ευρώπης και χαιρόμασταν που είμαστε Ευρωπαίοι.

            Μας είπαν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και πλέον δεν θα μας απειλούν οι γείτονες όπως η Τουρκία και θα μειώσουμε τα έξοδα στους εξοπλισμούς μας  κάνοντας μας να πιστέψουμε ότι όλα εκείνα τα χρήματα που δίνουμε για να προστατευθούμε από τους εχθρούς μας θα τα δώσουμε στην ανάπτυξη, στην Υγεία, στην Παιδεία.

            Τα χρόνια περνούσαν και όσο είμαστε στην Ε.Ε. αυτό που έγινε ήταν:

-          Μείωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

-          Καθορισμός ποσοστώσεων και δημιουργία καρτέλ σε βασικά προϊόντα όπως το γάλα και η ζάχαρη,

-          Μείωση των εξαγωγών και αύξηση των εισαγωγών φτάνοντας να εισάγουμε λάδι από την Ιταλία και την Γερμανία; , γάλα από Γερμανία και Ολλανδία, κρεμμύδια από την Τουρκία, πατάτες από Τουρκία και Αίγυπτο με αποτέλεσμα να βλέπουμε τον πληθωρισμό να πέφτει (λέμε τώρα) στο 3,5% και χαμηλότερα ακόμα και τον τιμάριθμο να αυξάνεται καλπάζοντας ανοδικά.

-          Αύξηση των εξόδων σε εξοπλισμούς καθώς κάθε μέρα έχουμε παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας από τους Τούρκους και παρόλα αυτά κάποιοι θέλουν να μας δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες.

-          Ενώ τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης κανένας Ευρωπαίος δεν ζήτησε τον λόγο για τα τρία παλικάρια που χάθηκαν την νύχτα των Ιμίων,

-          Είχαμε έναν εν δυνάμει εχθρό (την Τουρκία) και δημιουργήσαμε και τα Σκόπια

-          Οι μισθοί ισοσκελίζονται αλλά όχι με αυτούς της Ευρώπης αλλά με αυτούς της Βουλγαρίας

-          Με την είσοδο μας στο Ευρώ οι τιμές αυξήθηκαν κατακόρυφα (το ψωμί την τελευταία μέρα της δραχμής έκανε 120 δραχμές και την πρώτη μέρα του ευρώ 0,50 ευρώ δηλαδή 170 δραχμές και το μπουκαλάκι το νερό έκανε 100 δραχμές ενώ την επόμενη κιόλας ημέρα έκανε 0,50 ευρώ και πάλι 170 δραχμές.). Με λίγα λόγια με την είσοδο μας στο ευρώ οι αυξήσεις ήταν τέτοιες που μείωσαν το εισόδημα των πολιτών κατά 30% τουλάχιστον άμεσα.



Ναι είμαι Ευρωπαϊστής. Πιστεύω στην Ευρώπη που ενωμένη θα μπορέσει να σταθεί δυνατή αλλά όχι οδεύοντας προς την παγκοσμιοποίηση αλλά σεβόμενη τα Έθνη και τους Λαούς που την απαρτίζουν. Μία Ευρώπη που θα έχει κοινή πολιτική και όχι ο καθένας για την χώρα του και με σχέδιο για το πώς να εξοντώσει και να απομυζήσει τον άλλον.



Ναι είμαι Ευρωπαϊστής. Πιστεύω στην Ευρώπη όπου τα σύνορα της είναι τα σύνορα των χωρών μελών της. Όπου κανένας δεν μπορεί να επιβουλευτεί τον πλούτο και την κυριαρχία του άλλου.



Ναι είμαι Ευρωπαϊστής. Πιστεύω στην Ευρώπη της δικαιοσύνης και της Κοινωνικής αλληλεγγύης.



Ναι πιστεύω στην Ευρώπη. Αλλά όχι στην Ευρώπη που σήμερα έχει θεοποιήσει ένα νόμισμα, όχι στην Ευρώπη που κυβερνούν οι υπάλληλοι αντί οι ηγέτες, όχι στην Ευρώπη που τον έλεγχο τον έχουν οι αγορές, οι κυβερνήσεις αλλά όχι η λαοί.



Πιστεύω στην Ευρώπη που μου έμαθαν όταν ήμουν παιδί και έκανα όνειρα όχι στην Ευρώπη που γνώρισα μεγάλος και γκρεμίζει τα όνειρα του δικού μου παιδιού!!!!



Ναι πιστεύω στην Ευρώπη!!!! ΕΣΥ;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: