Σελίδες

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Άρχισε Ήδη η Νοθεία στις Εκλογές – Πανικόβλητα τα Μνημονιακά Κόμματα


Ήδη είναι πανικόβλητα τα μέχρι σήμερα «κόμματα» εξουσίας και γενικότερα τα μνημονιακά κόμματα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αλλά κυρίως με τις αντιδράσεις του κόσμου και της κοινωνίας.

            Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συνεχή πτώση τους (και ειδικά της ΝΔ μετά την κολοτούμπα του Αντώνη Σαμαρά) και μάλιστα κάποιες «κρυφές» δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές με τη ΝΔ δεύτερο κόμμα με το ΠΑΣΟΚ πέμπτο.

            Έτσι και πριν ακόμα ξεκινήσει όλο αυτό το ξέσπασμα αυτοκτονιών άρχισαν ήδη τις διαδικασίες για νοθεία των εκλογών.

            Μέχρι σήμερα και με βάση την ρύθμιση Σκανδαλίδη οι ετεροδημότες μπορούσαν να ψηφίζουν τον τόπο διαμονής τους πηγαίνοντας στους Δήμους της περιοχής τους ώστε να βεβαιώσουν την παραμονή τους εκεί  και να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής.

            Όταν ετεροδημότες πήγαν να  εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους (και συγκεκριμένα στη Ρόδο) από τον Δήμο τους ενημέρωσαν ότι η προθεσμία για την εγγραφή ήταν μέχρι τον Φεβρουάριο;

            Σύμφωνα με το Σύνταγμα και εφόσον δεν έχουν προκυρηχθεί ακόμα επίσημα πρόωρες εκλογές, και με δεδομένο ότι η ζωή της κυβέρνησης τυπικά είναι μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 με βάση ποια αιτιολογία δεν εγγράφονται οι ετεροδημότες στους τοπικούς καταλόγους;

            Με βάση πάντα την υπάρχουσα νομοθεσία και τον εκλογικό νόμο η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική. Θα δώσουν άδεια στους ετεροδημότες να πάνε να ψηφίσουν στους δήμους που είναι εγγεγραμμένοι; Και ποιος θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς τους δεδομένης της κρίσης;

            Αναφερόμαστε σε χιλιάδες ετεροδημότες οι οποίοι είναι στρατιωτικοί (ΕΠΟΠ), αναπληρωτές και μόνιμοι καθηγητές, αστυνομικοί,  νοσηλευτές, επαγγελματίες και δημόσιοι υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι οποίοι αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος. 

            Έτσι όχι ήδη πραγματοποιείται η πρώτη πράξη νοθείας των εκλογών αλλά οδηγούνται και χιλιάδες ψηφοφόροι στην αναγκαστική αποχή με αποτέλεσμα να από την μία να παρανομήσουν υποχρεωτικά μιας και  από την άλλη να καρπωθούν τα κόμματα αυτά τα όποια οφέλη της αποχής.

            Όμως από απατεώνες τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς εκτός από απάτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: