Σελίδες

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο Αντωνάκης, η Αυτοδυναμία και ο Τσαμπουκάς


Άκουσα τον Αντώνη Σαμαρά προχθές να δηλώνει ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας  θα οδηγηθεί ο τόπος πάλι σε εκλογές και αμέσως σκέφτηκα ότι πρέπει να έχει πολύ θράσος για να έχει τόσο τσαμπουκά.

            Δημιουργήθηκαν αμέσως ερωτήματα όπως για παράδειγμα με ποιο σκεπτικό θα πάει ξανά σε εκλογές αν οι δανειστές οι οποίοι αποδεδειγμένα και επίσημα πλέον παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας του επιβάλλουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ. αλλοιώς θα παύσουν την χρηματοδότηση της χώρας όταν μάλιστα ο ίδιος ψήφισε και υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο της ντροπής και του ξεπουλήματος με την δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να στερήσει τη χώρα από τα χρήματα αυτά;

            Πως πιστεύει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές όταν αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις αυτός δεν θα μπορεί ίσως να σχηματίσει κυβέρνηση και εφόσον δεν δεχτεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά κάποιος άλλος αρχηγός κόμματος καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας; (Μην σας φαίνεται παράξενο και απίθανο γιατί μιλάμε για πολιτική τώρα).

            Και τότε θυμήθηκα την παλιά και μία από τις ωραιότερες κλασσικές ταινίες που έχω δει. «Το Ποντίκι που Βρυχάται»

            Στην ταινία ένα ασήμαντο κρατίδιο, το οποίο βρίσκεται  σε οριακή οικονομική δυσχέρεια, αποφασίζει να λύσει τα προβλήματα του κυρήσσοντας πόλεμο κατά της Αμερικής, με την ελπίδα της ήττας και το επακόλουθο της οικονομικής ενίσχυσης! Η "απόβαση" του εχθρικού στρατεύματος, οπλισμένου με τόξα, βρίσκει τη Νέα Υόρκη σε εκκένωση, εξαιτίας μίας άσκησης πυρηνικού συναγερμού. Αντί λοιπόν, να παραδοθουν, βρίσκουν συμπτωματικά έναν επιστήμονα που έχει εφεύρει το απόλυτο όπλο καταστροφής και τον απάγουν μαζί με αυτό!  
           Αφήνω τους συνειρμούς και τις όποιες ομοιότητες στην σκέψη και την κρίση σας!!!!


           

Δεν υπάρχουν σχόλια: