Σελίδες

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι Παγίδες της Προεκλογικής Περιόδου (Μέρος 1ο)


Η προεκλογική περίοδος αρχίζει και επίσημα πλέον και το πάρτυ αρχίζει. Έχουμε ξαναπεί ότι αυτή η προεκλογική περίοδος δεν είναι μία περίοδος υποσχέσεων παροχών όπως οι προηγούμενες αλλά πλέον τα δύο κυρίως κόμματα που κυβέρνησαν μετά τη μεταπολίτευση αυτόν τον τόπο κονταροχτυπιούνται στο ποιος θα κάνει τις λιγότερες περικοπές.

            Και σε αυτήν την φιλοσοφία αρχίσαμε να ακούμε και πάλι  άπειρες αθλιότητες από τους διάφορους πολιτικάντηδες που ξεπουλάνε τη χώρα και συχνάζουν στα τηλεοπτικά πάνελ και παράθυρα.

            Παραπληροφόρηση Πρώτη: Πριν από λίγες ημέρες ακούσαμε τον Αντώνη Σαμαρά να λέει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές τον Ιούνιο αλλά ζητά αυτοδυναμία για να μπορέσει να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ με τους δανειστές τα μέτρα του Ιουνίου.

            Και σε ποιο επίπεδο θα γίνουν άραγε οι διαπραγματεύσεις κατά τον Αντώνη Σαμαρά όταν η Λαγκάρντ, ο Τόμσεν και η υπόλοιπη συμμορία των δανειστών-τοκογλύφων της Ελλάδας μιλά για περαιτέρω μείωση μισθών και για μισθούς των 150 ευρώ; Αυτές οι μειώσεις ανήκουν στης κάθετες ή στις οριζόντιες περικοπές Αντώνη Σαμαρά;

            Παραπληροφόρηση Δεύτερη: Σήμερα ακούσαμε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να λέει ότι τα νέα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού Λαού απλά αντιδρούν στην πολιτική των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο αλλά δεν έχουν καμία εναλλακτική πρόταση και κανένα πρόγραμμα.

            Η αλήθεια είναι όμως ότι το σύστημα τους το οποίο ελέγχει εκτός των άλλων και τα ΜΜΕ δεν αφήνει τα κόμματα που είναι εκτός Βουλής να  μιλήσουν και να θέσουν τις προτάσεις τους ελέγχοντας τα με το ΕΡΣ και σε αυτά που δίνουν  ο χρόνος είναι ανάλογος της δύναμης τους που σημαίνει ότι σίγουρα δεν αρκεί για να θέσουν  το όποιο πρόγραμμα και της όποιες θέσεις τους.

            Παραπληροφόρηση Τρίτη: Η έξοδος από το ευρώ θα σημάνει και πλήρη χρεοκοπία και καταστροφή της χώρας. Θα σημάνει παύση των συντάξεων και των μισθών.

            Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή στη δραχμή θα μας οδηγήσει στο να κόψουμε δικό μας νόμισμα. Υποτιμημένο σαφώς σε σχέση με το ευρώ και ίσως πληθωριστικό αλλά η σχέση θα είναι τέτοια που θα μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, καθώς θα ενεργοποιηθεί το νομισματοκοπείο μας πάλι. Από την άλλη έξοδος από την Ευρωζώνη δεν σημαίνει και έξοδος από την Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι με ένα υποτιμημένο μεν Εθνικό νόμισμα θα έχουμε αύξηση των εξαγωγών και αύξηση του τουρισμού κάτι που θα φέρει χρήμα στην Ελλάδα. Σαφώς θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα σε ότι αφορά τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων όμως εδώ υπάρχουν δύο παράμετροι. Πως τα προϊόντα διατροφής και ένδυσης που εισάγουμε δεν θα τα χρειαζόμαστε αφού θα αρχίσουμε να παράγουμε και πάλι καθώς θα δοθούν με το Εθνικό Νόμισμα κίνητρα για να επαναδραστηριοποιηθούν οι βιοτεχνίες που έκλεισαν καθώς δεν μπορούσαν να εξάγουν και σε ότι αφορά τα καύσιμα…. Ας μην κοροϊδευόμαστε και τώρα που έχουμε ευρώ ποιος βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητο και πετρέλαιο στο σπίτι και πόσο; Και μην ξεχνάμε ότι αν αρχίσουμε πλέον (και είναι στο χέρι μας) να εκμεταλλευόμαστε τα πετρέλαια μας θα λυθεί και αυτό το ζήτημα.

            Παραπληροφόρηση Τέταρτη: Το κούρεμα του χρέους ήταν απαραίτητο και με το PSI μειώθηκε το χρέος κατά 105 δισεκατομμύρια.

            Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στην πραγματικότητα καθώς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δικαιούται διεθνή λογιστικό Έλεγχο τον οποίο αρνούνται όλα τα κόμματα. Αν ο Διεθνής Λογιστικός Έλεγχος δείξει ότι όλα τα δάνεια που έχουν παρθεί από το Ελληνικό κράτος, πάρθηκαν ερήμην του Ελληνικού Λαού , τα έτρωγαν οι κυβερνώντες και αυτό το γνώριζαν οι δανειστές το χρέος θεωρείται επαχθές και δεν ισχύει. Αυτό οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια το γνωρίζουν. Το θέμα είναι ότι αν αποδειχθεί ότι όντως δεν χρωστάει τίποτα η Ελλάδα και πως της φόρτωσαν τις δικές τους κομπίνες, σπατάλες, κλεψιές, απάτες, καμία ασυλία δεν πρόκειται να τους σώσει και το γνωρίζουν. Από την άλλη ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπάρχει όποιο χρέος, όταν το «κούρεμα» σε απαλλάσσει από 105 δις και σου φορτώνει άλλα 130 δεν μιλάμε για μείωση αλλά για αύξηση του χρέους. Ενός χρέους που το ψήφισε παράνομα μία παράνομη κυβέρνηση και καλεί τους Έλληνες να το πληρώσουν.

            Στην προεκλογική περίοδο που ακολουθεί θα μιλήσουμε και για άλλα σημεία στα οποία προσπαθούν να μας εξαπατήσουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας ξεγελάσουν άλλη φορά. Δεν πρέπει να αφήσουμε να εξαπατήσουν τους γονείς μας , τους θείους μας, τους γνωστούς μας που ανήκουν κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες και δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν οπότε παραμένουν στα πουλημένα ΜΜΕ.

            Ας βγούμε όλοι έξω. Στα σπίτια, στους δρόμους, στα καφενεία, όπου και να συχνάζουμε, όπου και να βρεθούμε και ας ενημερώσουμε τους μεγαλύτερους για το τι μας ετοιμάζουν. Ας τους πούμε επιτέλους την αλήθεια. Μην επιτρέψουμε να τους εξαπατήσουν για μία ακόμη φορά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: