Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο Προβόπουλος, ο Πρετεντέρης και Απάτη της Παραπληροφόρησης!!!


Ωσάν νέος γκουρού της πολιτικής και της οικονομίας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κος Προβόπουλος προανήγγειλε τις νέες μειώσεις που θα υποστούν οι μισθοί αμέσως μετά τις εκλογές.

            Στην δήλωση του ο Προβόπουλος μίλησε για μείωση των μισθών κατά επιπλέον 16% μέχρι το 2014 ώστε να φτάσουμε στα επίπεδα ανάπτυξης του 2001.

            Σε αυτήν την δήλωση του Προβόπουλου ο γνωστός αυτόκλητος  «ερμηνευτής» πλέον πολιτικών χρησμών Γιάννης Πρετεντέρης μετέφρασε την δήλωση του Προβόπουλου δηλώνοντας «δυσαρεστημένος» επειδή οι μισθοί σύμφωνα με την κατά Πρετεντέρη δήλωση του Προβόπουλου θα φτάσουν στα επίπεδα του 2001.

            Βέβαια όλο αυτό έγινε για να περάσει στη συνείδηση των πολιτών ότι  οι  μισθοί τελικά θα φτάσουν στα επίπεδα του 2001 και να μην υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

            Το παιχνίδι τους όμως θα έπρεπε να το γνωρίζουμε ήδη πλέον.

            «Κύριε» Πρετεντέρη, ο κατώτερος μισθός της δραχμής του 2001 ήταν 160χιλιάδες δραχμές περίπου καθαρά. Σύμφωνα με την ισοτιμία με το ευρώ περίπου 470 ευρώ καθαρά. Με τις βάση της ανατιμήσεις που έχουν γίνει σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες (ΔΕΚΟ) ο  βασικός καθαρός μισθός σήμερα θα έπρεπε να είναι στην Ελλάδα με βάση το κόστος διαβίωσης πάνω από 1600 ευρώ για να μπορεί μία οικογένεια να ζει απλά αξιοπρεπώς.

            Παρόλα αυτά όχι μόνο οι μισθοί δεν αυξήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια απεναντίας υπέστησαν μειώσεις (πάντα με βάση το κόστος διαβίωσης) που κανένας δεν αντιλήφθηκε καθώς οι εργατοπατέρες στις συλλογικές συμβάσεις είχαν μάθει να παίρνουν τα ψίχουλα που τους έδιναν στα όρια του πλαστού πληθωρισμού, με τελευταία μείωση αυτήν της τάξης του 22 % που αποφασίστηκε με το δεύτερο μνημόνιο.

            Με λίγα λόγια «κύριε» Πρετεντέρη (που αν δεν προσπαθείτε να μας ξεγελάσετε τότε προσπαθείτε να μας αποδείξετε ότι είστε επιεικώς βλάκας), με την περαιτέρω μείωση, οι μισθοί για χάρη της δικής σας και των πολιτικών προϊσταμένων σας πέφτουν στα επίπεδα τις δεκαετίας του 1960, με κόστος ζωής δεκαετίας 2012 -2014. Για να πετύχουμε τι; Να φτάσει η ανάπτυξη στα επίπεδα του 2001 όπου τι είχαμε στην Ελλάδα; Ποια ανάπτυξη αλήθεια είχαμε;

            Καμία απολύτως. Η Ελλάδα σαφώς ένα εργοτάξιο με έργα βιτρίνας κυρίως αλλά κανένα πραγματικά αναπτυξιακό, με έναν Ελληνικό Λαό να είναι κατεστραμμένος οικονομικά από την απάτη της κυβέρνησης Σημίτη με το Χρηματιστήριο, και με παραποιημένα λογιστικά κιτάπια για να μπούμε στην Ευρωζώνη και να είναι σήμερα πρωθυπουργός ο δοσίλογος Παπαδήμος και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο Προβόπουλος.

            Και σαφώς αυτό που θέλουμε δεν είναι να παίρνουμε 1500 ευρώ τον μήνα. Σαφώς θέλουμε να νοικοκυρευτεί αυτή η χώρα. Να νοικοκυρευτεί όμως όχι να ξεπουληθεί. Και να την νοικοκυρέψουμε μόνοι μας.

            Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μπουν στο σπίτι μας και να μας νοικοκυρέψουν οι ξένοι. Οι  Άσχετοι και κυρίως άσχετοι από χώρες που χρωστάνε πραγματικά και δεν πληρώνουν τα χρέη τους σε αντίθεση με εμάς τους Έλληνες που δεν χρωστάμε τίποτα και καλούμαστε να πληρώσουμε όσα έκλεψαν οι οικογένειες όπως του Παπανδρέου, του Μητσοτάκη, και όλων αυτών των πολιτικών και οικονομικών τζακιών που βίασαν τον  τόπο μας.

            Και προς θεού. Δεν θέλουμε να συνεχίζετε να μας κοροϊδεύετε. Ούτε το θέλουμε, ούτε θα το επιτρέψουμε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: