Σελίδες

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τα Δύο Πρόσωπα του Ρατσισμού – Ένα Μάθημα Που δεν Πρέπει να ξεχνάμε Εμείς οι Έλληνες!!!!



Κύμα ρατσισμού κατά των Ελλήνων σαρώνει την Ευρώπη και άρχισαν να αντιδρούν οι Έλληνες εντός και εκτός των συνόρων ενοχλημένοι από την συμπεριφορά πολλών Ευρωπαίων απέναντι μας.

            Και την πιο ακραία αντίδραση, με φραστικές κυρίως επιθέσεις, κυρίως μέσα από διάφορα blogs και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, την βλέπουμε από αυτούς που είναι δηλωμένοι ρατσιστές με τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι Ελληναράδες που έχουν βάλει σημαία τους το «Πας μη Έλλην Βάρβαρος».

            Βλέπουμε όμως την ίδια όψη του νομίσματος που βλέπουν τόσο καιρό οι διάφοροι μετανάστες λαθραίοι και νόμιμοι.

            Πολλοί θα πουν ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είναι διαφορετικές συνθήκες. Δεν είμαστε ίδιοι με τους Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλβανούς και κάθε –νους που υπάρχει στην Ελλάδα.  Όμως είναι ακριβώς το ίδιο. Ίσως γι αυτούς να είναι πιο άδικος ο ρατσισμός που αντιμετωπίζουν.

            Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα συμφωνήσω με όσους πιστεύουν πως οι μετανάστες πρέπει να μείνουν στην  Ελλάδα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως οι μετανάστες πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει. Και δεν μπορεί επειδή δεν μπορεί να τους θρέψει, να τους στεγάσει. Η χώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανή να ταΐσει τα δικά της παιδιά. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως οι μετανάστες πρέπει με κάποιο τρόπο να φύγουν και άμεσα.

            Με κάποιο τρόπο, όχι με κάθε τρόπο. Ούτε με οποιονδήποτε τρόπο.

            Μας ενοχλεί ο ρατσισμός εναντίων μας γιατί όχι μόνο καλούμαστε να πληρώσουμε αδιαμαρτύρητα αυτά που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επί δεκαετίες έκλεβαν και τα κόμματα του παρόντος συστήματος κατασπαταλούσαν, αλλά βρισκόμαστε σε καθεστώς υποδούλωσης και ξεπουλήματος. Και σε όλο αυτό έρχεται αυτό το κύμα ρατσισμού που προέρχεται κυρίως στην δική μας ανοχή απέναντι σε κυβερνήσεις που μας έκλεβαν απλά γιατί περιμέναμε να μας βάλουν σε μία θέση στο δημόσιο και να μας ρίξουν κάποιο ψίχουλο. Από  την δική μας αμέλεια να δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι δεν είμαστε λαός τεμπέληδων.

 Το ότι ξενυχτάμε ειδικά το καλοκαίρι γλεντώντας δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε και μάλιστα σκληρά κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά και πως  ακόμα και την νύχτα που γλεντάμε μέχρι πρωίας, στην Ελλάδα λειτουργεί μία άλλη «βιομηχανία» στην χώρα μας. Η βιομηχανία του τουρισμού που απασχολεί στην Ελλάδα έναν αριθμό εργαζομένων  σχεδόν όσους δουλεύουν και σε όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας μας.

Οι μετανάστες όμως που έχουν έρθει στην Ελλάδα δεν ήρθαν γιατί στήριξαν απατεώνες όπως εμείς. Ούτε επειδή είχαν μάθει στην καλή ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ κυνηγώντας όχι απλά ένα όνειρο αλλά διωγμένοι από την πείνα, την ανέχεια, τις δικτατορίες, τους πολέμους, την βία. Άνθρωποι χωρίς αύριο που αν μη τι άλλο πίστεψαν σε κάποιους δουλεμπόρους πως από αυτή τη μεριά του Αιγαίου υπάρχει ένας παράδεισος. Ένας παράδεισος που εμείς είχαμε διαφημίσει για να αυξήσουμε τον τουρισμό μας. Ένας παράδεισος που εμείς δημιουργήσαμε καθώς οι κυβερνήσεις του δεν φρόντισαν ποτέ να κάνουν μία σωστή μεταναστευτική πολιτική. Δεν είχαν καν συμφωνίες απέλασης με τα κράτη της Ανατολής.

Τώρα που βιώνουμε κι εμείς τον ρατσισμό ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο σαν άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να αποδεχτούμε τους μετανάστες. Απλά να θυμόμαστε ότι είναι άνθρωποι και πως πρέπει να σεβόμαστε αυτό που είναι.

Και για κάποιους που θα επικαλεστούν τα όποια εγκλήματα κάνουν οι μετανάστες μόνο ένα ας θυμηθούμε. Τα εγκλήματα που κάνουμε συνεχώς γύρω μας οι ομοεθνής μας. Τα κτήνη δεν έχουν ούτε Έθνος ούτε προέλευση. Οι άνθρωποι έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: