Σελίδες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αστικές Αναπλάσεις Βέροιας ή το Μεγάλο Φαγοπότι


Αφού η δημοτική αρχή στη Βέροια ολοκλήρωσε όλα τα υπόλοιπα έργα που θα έπρεπε να κάνει στην πόλη, τώρα περνάει στο μεγαλειώδες έργο της Αστικής Ανάπλασης της Βέροιας. Και αμέσως ρίχνοντας μία πρόχειρη ματιά στην μελέτη και το σχέδιο καταλαβαίνουμε ότι ο λόγος του έργου είναι μόνο ένας. Να αρχίσει ένα μεγάλο φαγοπότι σε βάρος του Βεροιώτικου λαού.

            Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

            Πρώτα έχουμε μία δημοτική αρχή η οποία δεν έκανε κανένα απολύτως έργο υποδομής στη Βέροια όχι μόνο για την ανάπτυξη της αλλά και για να μπορέσει να υποστηριχθεί η Αστική Ανάπλαση.

            Αλήθεια κυρία Δήμαρχε και κ. κ. Αντιδήμαρχοι, τι γίνεται με τη γέφυρα των Αφών Κούσιου;

            Αλήθεια κυρία Δήμαρχε και κ. κ. Αντιδήμαρχοι, τι έγιναν τα 10 εκατομμύρια ευρώ που προεκλογικά είχε πει η δήμαρχος ότι είχε εξασφαλίσει για ανάπλαση 5 πλατειών της Βέροιας;

            Μου θυμίζετε πολύ εκείνο που λέγαμε κάποτε για άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια και η Δήμαρχος, μας έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για άγαλμα αλλά για μεγάλο διαδραστικό θεματικό πάρκο ανάμεσα στη Βέροια και τη Βεργίνα με  θέμα την Μακεδονία και την ιστορία της. Τι θυμόμαστε όμως τώρα;

            Αν καθίσουμε όμως και δούμε το σχέδιο της Αστικής Ανάπλασης και αν λάβουμε υπόψη μας ότι αυτή θα γίνει με γρανίτες εισαγωγής (με το πρόσχημα του χαμηλότερου κόστους) αλλά όσοι έχουν δουλέψει σε μεγάλες αντιπροσωπείες ξέρουν τι γίνεται με τις υπερτιμολογήσεις πρόκειται για μεγάλο φαγοπότι.

            Και μάλιστα πρόκειται για ένα φαγοπότι που θα φέρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αυτούς που θα διαχειριστούν το έργο αλλά θα καταστρέψει τελικά τόσο την πόλη αλλά κυρίως τον εμπορικό κόσμο της Βέροιας ολοκληρώνοντας το καταστροφικό έργο που άρχισε κάποτε ο Γιάννης Χασιώτης.

            Και δεν είμαστε αντίθετη με όποια Αστική Ανάπλαση της Βέροιας θα δώσει στην πόλη μία εικόνα πόλης πολιτισμού, με πράσινο και καλύτερο βιοτικό επίπεδο όμως μιλάμε για τη δημοτική αρχή που:

-          Ιδιωτικοποιεί τις πλατείες δίνοντας τες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

-          Επιτρέπει την ηχορύπανση στην Χριστιανική Συνοικία της Κυριώτισσας εξυπηρετώντας (ποια) συμφέροντα.

-          Έχει απομακρύνει τους οδοκαθαριστές που κάποτε γυρνούσαν τους δρόμους της Βέροιας και τους καθάριζαν με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον μία από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ελλάδας,

-          Δεν έχει μεριμνήσει για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου και του ιστορικού κέντρου της πόλης

-          Δεν έχει μεριμνήσει για χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων,

-          Δεν έχει μεριμνήσει καν για την τακτική και σωστή διακίνηση των πολιτών έστω με τις αστικές συγκοινωνίες.

Δυστυχώς αν προχωρήσει το έργο το πόσο μεγάλο θα είναι το φαγοπότι θα το μάθουμε αργότερα αλλά θα είναι πολύ αργά.

Κα Δήμαρχε αν είναι να γίνει οποιαδήποτε ανάπλαση στη Βέροια θα πρέπει αυτός που θα την κάνει να αγαπάει αυτήν την πόλη. Κι εσείς δεν την αγαπάτε. Αφήστε να την κάνει κάποιος άλλος. Κάποιος που θα νοιαστεί πρώτα για τους πολίτες και μετά για τους δρόμους και τις πλατείες. Πρώτα για την ουσία και μετά για τη βιτρίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: