Σελίδες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Είναι Λύση οι Εκλογές;



Έχουν δρομολογηθεί πλέον οι εξελίξεις για την διεξαγωγή εκλογών τον Απρίλιο ή αρχές Μαΐου.  Και στο μυαλό όλων γεννάται το ζήτημα «είναι λύση οι εκλογές;».

            Η αλήθεια είναι ότι με αυτό το πολιτικό σύστημα οι εκλογές δεν μπορούν να είναι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας. Και αυτό επειδή το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε το χρέος, ούτε η δημοσιονομική πολιτική. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε καν όλοι αυτοί που συχνάζουν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασίζοντας για εμάς χωρίς εμάς και ξεπουλάνε τη χώρα.

            Το χρέος είναι γνωστό ότι δεν υφίσταται καθώς οι Έλληνες δεν έχουν φάει ούτε μία δεκάρα και τα χρήματα τα έκλεψαν και τα έφαγαν όλοι αυτοί που σήμερα μας ζητούν να πληρώσουμε για λογαριασμό τους την λυπητερή και η δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας μπορεί εύκολα να δρομολογηθεί αρκεί όλοι οι Έλληνες μαζί να αποφασίσουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται νοικοκύρεμα.

            Και όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες κηφήνες, τα παράσιτα που ζουν σε βάρος του Ελληνικού Λαού και συχνάζουν μέσα στη Βουλή μπορούν να πάρουν αυτό που τους αξίζει . Άλλοι το δρόμο για το σπίτι τους απλά και άλλοι το δρόμο για τη φυλακή.

            Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι  το πολιτικό της Σύστημα. Ότι πίσω από το προσωπείο μίας πλαστής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας έχει εγκαθιδρυθεί μία Κοινοβουλευτική δικτατορία. Μία χούντα χωρίς προηγούμενο, χειρότερη από την σκληρότερη χούντα που γνώρισε ποτέ αυτή η χώρα ίσως.

            Ήδη τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην δωσίλογη κυβέρνηση του διορισμένου Παπαδήμου ήδη μιλούν για μετεκλογική συνεργασία απροκάλυπτα προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Τους δίνει το πολιτικό σύστημα το δικαίωμα να το κάνουν, ενώ με όλα όσα έκαναν σε αυτή τη χώρα και σε αυτόν τον ταλαίπωρο λαό δεν θα έπρεπε ούτε καν να το σκέφτονται.

            Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι και οι δυο τους δεν θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση τότε ας ξυπνήσουν γιατί υπάρχουν ήδη 6 κόμματα που είναι έτοιμα να δημιουργήσουν κυβερνητικό σχηματισμό εφόσον είναι στη Βουλή. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι Πράσινοι, η Ντόρα, και το κόμμα του Κουβέλη.

            Οι εκλογές αυτές όμως ενώ δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας μπορεί να γίνουν ο δρόμος για την λύση. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα τρόπο.

            Καμία ψήφος στις εκλογές που θα έρθουν στα κόμματα που στήριζαν τόσα χρόνια το πολιτικό σύστημα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και στους Καρατζαφέρη και Μπακογιάννη αλλά και σε αυτά της Αριστεράς.

            Ας μην ξεχνάμε τις θέσεις των κομμάτων και των σχηματισμών στη Βουλή. Πέρα από τους απατεώνες του ΠΑΣΟΚ, τους προδότες τις ΝΔ και τις κωλοτούμπες του Καρατζαφέρη, η Ντόρα ψήφισε το μνημόνιο.

 Ο Κουβέλης είναι κρυφομνημονιακός  καθώς είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ και ο μόνος λόγος που δεν ψήφισε το μνημόνιο είναι για να γίνει το κόμμα του η δεξαμενή προσέλκυσης των δυσαρεστημένων ψήφων του ΠΑΣΟΚ ώστε να τους χρησιμοποιήσει στην μνημονιακή πολιτική μετά τις εκλογές.

Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που έφερε τους λαθρομετανάστες από την Κρήτη για να δημιουργήσει το θέμα τον περασμένο χειμώνα. Είναι ο άνθρωπος που έχει το θράσος να μιλάει για πατρίδα και Ελλάδα όταν ξεπουλά τον λαό της και την ιστορία της.

            Οι οικολόγοι και ο Τρεμόπουλος γνωστοί και αποδεδειγμένα πράκτορες των Σκοπιανών.

            Τέλος το ΚΚΕ καθηλωμένο στα φαντάσματα του παρελθόντος δεν έχει κάτι καινούριο να πει καθώς όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει  αν βγει το ΚΚΕ πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση απάντησε ότι «μέσα στη βουλή θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά στην κοινωνία θα είναι αντιπολίτευση». Και ενώ καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει καταλαβαίνουμε επίσης ότι δεν είναι το κόμμα που θα φέρει τη ρήξη και θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αφού ούτε με το 51% λευκά υπάρχει λύση;

Ψηφίζουμε κατά συνείδηση μικρά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Τα κόμματα που υπάρχουν στη Βουλή έχουν τους ψηφοφόρους τους καθώς τα κομματικά τους μαντριά είναι καλά οργανωμένα. Αυτό που εμείς οι σκεπτόμενοι πολίτες πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να διασπάσουμε τις δυνάμεις μέσα στο κοινοβούλιο ώστε να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας παρά μόνο για ένα λόγο.

Κατάργηση του παρόντος Συντάγματος και σύνταξη νέου.

Και αν δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες θα υποχρεωθούν να το κάνουν μη έχοντας άλλη επιλογή. Γιατί τότε πια δεν θα είναι ο λαός όμηρος των πολιτικών και των επιλογών του αλλά οι πολιτικοί όμηροι του λαού.

Μία βουλή που δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει σε ένα πράγμα. Στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Και αυτό το φοβούνται όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες και γι αυτό απειλούν με χάος και ακυβερνησία.

Ακυβερνησία υπάρχει μόνο όταν δεν υπάρχει βούληση για συνεννόηση, Και αυτοί δεν έχουν τέτοια βούληση. Δεν είναι διατεθειμένοι να συνεννοηθούν για το συμφέρον του λαού, έχουν όμως κάθε καλή διάθεση να τον ξεπουλήσουν.

Ας στείλουμε λοιπόν με την ψήφο μας στις εκλογές το μήνυμα ότι δεν θα τους αφήσουμε.

Στις επόμενες εκλογές πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Πρέπει να δείξουμε ότι απαξιώνουμε αυτούς και το πολιτικό σύστημα και όχι την πολιτική. Πρέπει να τους δείξουμε ότι έχουμε άποψη για την Ελλάδα. Ότι έχουμε όνειρα. Και ότι είμαστε αποφασισμένοι να τα πετύχουμε.

Στις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να υπάρξει αποχή. Καθολική συμμετοχή και καθολικό μαύρισμα στο πολιτικό σύστημα. Η ψήφος στα μικρά κόμματα δεν θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτά αλλά ψήφος καταψήφισης των όσων ήδη υπάρχουν μέσα στη Βουλή.

Αν οι Έλληνες το κάνουμε αυτό τότε θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Τότε αυτή η χώρα δεν θα έχει μόνο ελπίδα αλλά θα έχει και μέλλον!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: