Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παντελής Οικονόμου: Δεν κάναμε λάθος, είμαστε ανίκανοι!!!!


Την ανικανότητα της κυβέρνησης και του κράτους παραδέχτηκε στην ουσία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

            Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το χαράτσι και για ποιο λόγο έγιναν τόσα λάθη με το εμβαδόν των ακινήτων και με τις τρελές χρεώσεις του ειδικού τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ο Παντελής Οικονόμου παραδέχτηκε ότι δεν είχαν σωστή ενημέρωση για την έκταση των ακινήτων καθώς τις πληροφορίες της παίρνουν από τρεις πλευρές, τους δήμους, τη ΔΕΗ και το υπουργείο Οικονομικών. Ομολόγησε ότι το χαράτσι ήταν μία απόφαση που πάρθηκε βιαστικά και στην ουσία στο «πόδι» καθώς έπρεπε επειγόντως να μαζέψουν χρήματα για την Ε.Ε. και κατέληξε ότι παρά τις παρατυπίες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι Έλληνες ή θα το πληρώσουν ή θα τους κόψουν το ρεύμα.

            Ομολόγησε ότι το χαράτσι ήταν ένα μέτρο που πάρθηκε επειδή η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να εισπράξει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

            Με λίγα λόγια καλούνται οι πολλοί και οι μη έχοντες να πληρώσουν αυτά που δεν πληρώνουν οι κατέχοντες και αρνούμενοι να πληρώσουν μένοντας όπως πάντα στο απυρόβλητο.

            Παραδέχονται δημόσια πλέον την ανικανότητα τους. Δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Επιβάλλουν την πιο σκληρή και στυγνή χούντα που γνώρισε ποτέ ο τόπος και εμείς καθόμαστε άπραγοι. Με λίγα λόγια….. τους το επιτρέπουμε.

            Φαντάζομαι ότι οι τιμητές του Πολυτεχνείου χθες είναι ευχαριστημένοι και ήσυχοι με τη συνείδηση τους.

            Γιατί χθες δεν χάθηκε μόνο μία ευκαιρία για να ανατραπεί αυτή η χούντα. Δόθηκε και μία ακόμα ευκαιρία να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους.

            Μόλις επιστρέψει την άλλη εβδομάδα ο Παπαδήμος από τις Βρυξέλες υποδεχθείτε τον σαν Μεσσία, ραγιάδες, επειδή θα εξασφαλίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης. Επειδή θα προωθήσει όλα τα μέτρα για την εξόντωση σας.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εδώ Πολυτεχνείο – Εκτελέστε τη Δημοκρατία!!!



17 Νοέμβρη 1973, τρείς τα ξημερώματα είναι όταν το τανκς της χούντας των συνταγματαρχών και του Ιωαννίδη ρίχνει την πύλη του Πολυτεχνείου.

          Ένα τανκς που δεν ρίχνει απλά μία πύλη αλλά προσπαθεί να πατήσει κάθε δικαίωμα για ελεύθερη σκέψη, ελεύθερη έκφραση.  Ένα τανκς που μοναδικό σκοπό έχει όχι να κρατήσει μία ήδη ριγμένη χούντα αλλά να εκδικηθεί το ελεύθερο πνεύμα που ήδη την είχε ρίξει κι ας μην το παραδεχόντουσαν οι συνταγματάρχες.

          Μία άλλη όψη της ιστορίας; Μία άλλη πλευρά της αλήθειας; Ποια η σημασία;

          Το μόνο που μετράει στην επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είναι τα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο αλλά το πνεύμα του.

          Για τους λίγους, τους μικρόμυαλους το Πολυτεχνείο ήταν ένα γεγονός, μία εξέγερση για να πέσει η χούντα. Η χούντα όμως είχε ήδη πέσει στην πραγματικότητα καθώς ο Παπαδόπουλος ήταν ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Ιωαννίδη, επειδή θέλοντας να φιλελευθεροποιήσει το καθεστώς, όρισε πρωθυπουργό τον Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και προκήρυξε εκλογές για τις 10 Φεβρουαρίου 1974.

          Το Πολυτεχνείο είναι το πνεύμα του. Το πνεύμα των ανήσυχων που δεν είναι άλλοι από τους νέους, τους μαθητές, τους φοιτητές, αυτούς που θέλουν να μάθουν. Αυτοί που δεν διακατέχονται από πουριτανισμούς και ταμπού. Από αυτούς που δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο και ζητούν την αιτία πέρα από την αφορμή. Από αυτούς που δεν φοβούνται να φωνάξουν ότι κάποιοι τους καταστρέφουν τα όνειρα, τους κλέβουν τη ζωή, τους βιάζουν την σκέψη.

          Το Πολυτεχνείο δεν είναι οι νεκροί αλλά οι αγωνιστές

          Το Πολυτεχνείο δεν είναι το τανκς αλλά η διαταγή

          Το Πολυτεχνείο δεν είναι η πύλη αλλά οι φωνές

          Το Πολυτεχνείο δεν είναι οι τοίχοι αλλά όσα ειπώθηκαν και όσα ακούστηκαν μέσα σε αυτούς

          Το Πολυτεχνείο δεν είναι η μετάδοση της γνώσης αλλά η επέκταση της πιο πέρα με την ελευθερία της σκέψης

          Το Πολυτεχνείο δεν είναι η πτώση της χούντας αλλά η γέννηση της  Δημοκρατίας.

          Τριάντα οχτώ χρόνια πέρασαν από εκείνη τη νύχτα. Ακριβώς τριάντα οχτώ χρόνια καθώς ήταν η ίδια ώρα που γράφονται αυτές οι σειρές.

          Και μετά από τριάντα οχτώ χρόνια σα να μην άλλαξε τίποτα. Ή αν άλλαξε έγινε προς το χειρότερο καθώς το όνειρο της Δημοκρατίας, εκείνοι που αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο γι’ αυτήν έγινε εφιάλτης.

          Ένας εφιάλτης που κάνει τη φωνή της Μαρίας Δαμανάκη να λέει αντί για «Εδώ Πολυτεχνείο», «αν δεν υπακούσουμε στην Ε.Ε. θα γυρίσουμε στη δραχμή»

          Ένας εφιάλτης στον οποίο βλέπουμε τον Χρήστο Παπουτσή που στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια τιμούσε το Πολυτεχνείο και έφερε την ματωμένη Γαλανόλευκη στις πορείες, να ρίχνει τόνους χημικών σε αθώους και ειρηνικούς πολίτες.

          Ένας εφιάλτης στον οποίο ο Σοσιαλισμός που ευαγγελίζονταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν να κλέψουμε τώρα που μπορούμε, και ο σοσιαλισμός που ευαγγελίζεται ο γιός τους είναι πληρώστε να ξεχρεώσουμε. Να πληρώσουμε εμείς, για να ξεχρεώσουν αυτοί.

          Ένας εφιάλτης όπου το ΠΑΣΟΚ έκανε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το κόμμα του Καρατζαφέρη. Ενός Καρατζαφέρη που χθες μας αποκάλεσε σκυλιά. Μία κυβέρνηση που έχει υπουργό στέλεχος της πρώην ΕΠΕΝ που ήταν η συνέχεια της χούντας σαν κόμμα, τον Μάκη Βορίδη. Τον ιδρυτή της Γαλάζιας Στρατιάς και του Εθνικού Μετώπου που σήμερα απαρτίζουν οι περισσότεροι τη Χρυσή Αυγή.

          Ένας εφιάλτης όπου βλέπουμε μετά από 77 χρόνια πάλι διορισμένες από τους γερμανούς κυβερνήσεις. Διορισμένη κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να βάλει ούτε η χούντα καθώς ακόμα και ο Μαρκεζίνης που προανέφερα ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός όπως ορίζει και σήμερα το σύνταγμα.

          Ένας εφιάλτης που στο 2011 ο Παπαδόπουλος μοιάζει δημοκράτης μπροστά στον φασισμό των «δημοκρατικά» εκλεγμένων αντιπροσώπων μας.

          Πόσο μεγάλη ντροπή πρέπει να νοιώθουν σήμερα όσοι κυνηγήθηκαν και διώχθηκαν τότε από τη χούντα και αντί η πολιτεία να τους τιμήσει απλά τους αναγκάζει να βιώσουν μία χειρότερη χούντα.

          Τριάντα οχτώ χρόνια πέρασαν και είναι σαν να μην πέρασε ούτε ένας καθώς βλέπουμε περισσότερους από εφτά χιλιάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ να χτυπήσουν στο ψαχνό για να υπερασπίσουν τους φασίστες που ξεπουλάνε τη χώρα.

          Τριάντα οχτώ χρόνια πέρασαν και η «δημοκρατική» κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμες στρατιωτικές μονάδες καταστολής εξεγέρσεων, τις οποίες εκπαίδευσαν για να χτυπήσουν στο ψαχνό αν χρειαστεί.

          Και το πνεύμα του Πολυτεχνείου μόλις που αχνοφαίνεται καθώς το θυμούνται κάποιοι λίγοι αφού σήμερα όχι μία κυβέρνηση αλλά μία ολόκληρη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία:

          Ξεπουλάει την Ελλάδα

          Υποδουλώνει τους Έλληνες

          Εκχωρεί την Εθνική μας Κυριαρχία

          Σκοτώνει τους Έλληνες

                Γκρεμίζει τα όνειρα μας

          Κλέβει της ζωές μας και τις ζωές τον παιδιών μας

          Σκότωσε τη Δημοκρατία.

          Πέρασαν τριάντα οχτώ χρόνια και το σύνθημα παραμένει το ίδιο

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Το Παραμύθι της 6ης Δόσης και η Νέα Δανειακή Σύμβαση


Η κυβέρνηση Παπαδήμου πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης με 255 ψήφους έναντι 293.

          Μία εξέλιξη σαφώς αναμενόμενη αφού οι συσχετισμοί είναι γνωστοί όπως και το παιχνίδι που παίζουν τα κόμματα, ιδίως αυτά που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση.

          Μία ψήφος εμπιστοσύνης που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχει καμία αξία, γιατί, αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς το υπόμνημα που θέλουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η 6η δόση. Μοιραία πτωχεύουμε οπότε δεν πρόκειται ούτε να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση. Έτσι τελικά δεν έχει λόγο ύπαρξης η κυβέρνηση Παπαδήμου.

          Αν οι Ευρωπαίοι «φίλοι» και το ΔΝΤ, δεν έχουν σκοπό να μας δώσουν την 6η δόση γιατί έδωσαν λοιπόν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία άσκοπα διορισμένη κυβέρνηση και δεν γίνονται άμεσα εκλογές, αφού εξαιτίας της επιμονής του Σαμαρά να μην υπογράψει θεωρούμαστε ουσιαστικά εκτός ευρωζώνης, ώστε η νέα κυβέρνηση να διαχειριστεί τη μετάβαση στη δραχμή;

          Όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς όλο αυτό το παιχνίδι με την υπογραφή του Σαμαρά είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο ραντισμένο περίτεχνα στο κουτόχορτο που θέλουν να ταΐσουν  στον Ελληνικό Λαό.

          Τώρα αρχίζει η κορυφαία σκηνή της παράστασης που λέγεται ξεπούλημα της Ελλάδας.

          Τη Δευτέρα ο Παπαδήμος θα πάει στις Βρυξέλες όπου και θα συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

          Σε αυτή τη συνάντηση ο Παπαδήμος δείχνοντας πόσο δεινός πρωθυπουργός, οικονομολόγος και διπλωμάτης είναι θα πετύχει τελικά την εκταμίευση της 6ης δόσης χωρίς να χρειαστεί η υπογραφή του Σαμαρά.  Έτσι θα πετύχει και το δικό του προφίλ να τονίσει καθώς με την ανάληψη της πρωθυπουργίας του θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη του και ο Αντώνης Σαμαράς θα βγει ενισχυμένος από αυτή την ιστορία καθώς θα κρατήσει το προφίλ του ανυποχώρητου μπροστά στους Ευρωπαίους.

          Έτσι έχοντας εξασφαλιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, μπορεί η Ελληνική Βουλή να προχωρήσει στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα ξεπουλιέται, ο Σαμαράς εξασφαλίζει μία δύναμη που θα μπορέσει να τον ορίσει πρωθυπουργό σε ενδεχόμενες εκλογές και μάλιστα ακόμα και αυτοδύναμης κυβέρνησης, καθώς ήδη ετοιμάζουν εκλογικό νόμο που θα έχει ισχύ άμεσα από τις επόμενες εκλογές και θα βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση και με πολύ χαμηλά ποσοστά.

          Και όλα αυτά είναι δεδομένα καθώς όλοι οι εκβιασμοί της Ε.Ε είναι ανυπόστατοι. Γιατί δεν είναι δυνατόν φυσικά για 8 δις οι Ευρωπαίοι να ρισκάρουν να χάσουν την «πίτα» που λέγεται Ελλάδα.  Και αυτό μπορούν να το εξασφαλίσουν μόνο με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση.

          Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμότητα καθώς δεν έχει εντολή του Λαού αφού δεν είναι εκλεγμένη αλλά διορισμένη.

          Κάθε απόφαση αυτής της κυβέρνησης, κάθε απόφαση που ψηφίζει αυτή η βουλή δεν έχουν καμία ισχύ.

          Αυτό όμως δεν είναι πανάκεια. Αν επειδή δεν έχει νομιμότητα καμία πράξη αυτής της κυβέρνησης, αφήσουμε να ξεπουλήσει τη χώρα ψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, καθώς, αν τους αφήσουμε να πάρουν αυτά που ζητούν είναι δύσκολο μετά να τα πάρουμε πίσω. Το ζήτημα είναι να μην τα δώσουμε.

          Μην ξεγελιόμαστε λοιπόν από τα παιχνίδια της κυβέρνησης και των πολιτικών και ας ξυπνήσουμε.

          Αυτοί πιστεύουν ότι είμαστε ένας αποχαυνωμένος, κοιμισμένος και φοβισμένος λαός. Ας τους απαντήσουμε όπως τους αξίζει. Ας στήσουμε ένα νέο Γουδί όπου αυτή τη φορά δεν θα εκτελεστούν αθώοι αφού σε αυτόν τον στάβλο που αποκαλούν βουλή δεν υπάρχει αθώος!!!!!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Περί Σκύλων ο Λόγος «κύριε» Καρατζαφέρη!!!


«Όταν το καραβάνι προχωράει και γαυγίζουν τα σκυλιά δεν θα σταματήσει, προχωράει… πόσο μάλλον αν αυτά είναι πεκινουά και κανίς», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

          Έδειξε τελικά ποια είναι η γνώμη του για τον Ελληνικό Λαό γιατί δεν μπορεί να αναφερόταν σε άλλους παρά μόνο στο Λαό που αντιδρά στις παράνομες κυβερνήσεις της ντροπής.

          Σκυλιά ο Ελληνικός Λαός «κύριε» Καρατζαφέρη; Εύστοχος ο χαρακτηρισμός σας όμως. Ειδικά όταν τον λέει ένα μαντρόσκυλο. Όπως επίσης και ο χαρακτηρισμός περί καραβανιού.

          Παρά το προσβλητικό ύφος απέναντι στους Έλληνες «κύριε» Καρατζαφέρη, θα δεχτώ προσωπικά τον χαρακτηρισμό όπως θα δεχτώ και όλες τις παρομοιώσεις σας.

          «Καραβάνι» η κυβέρνηση «κύριε» Καρατζαφέρη. Όμως στην Ελλάδα τα καραβάνια αποτελούνταν από βόδια.

          Έτσι λοιπόν «κύριε» Καρατζαφέρη σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς, και καθώς αποδέχομαι ότι είμαστε σκυλιά σαν λαός, και καθώς αποδεδειγμένα είσαστε βόδια σαν κυβέρνηση, περιμένετε το δάγκωμα.

          Και έχει αποδειχθεί κύριε Καρατζαφέρη ότι το δάγκωμα των μικρών σκυλιών όπως τα κανίς και τα πεκινουά πονά περισσότερο. Και όταν τα μικρά σκυλιά είναι πολλά μπορεί να κάνουν μεγαλύτερο κακό από τα Πιτ Μπουλ, τα Μπουλντόγκ και τα Μαντρόσκυλα.

          Για όποια συζήτηση ζωολογίας «κύριε» Καρατζαφέρη, είμαστε πάντα στη διάθεση σας. 

          Άλλωστε είναι η μόνη συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε μαζί σας καθώς για θέματα που αφορούν την Ελλάδα δεν τα συζητάμε με προδότες!!!!!

Με Διαγραφές και Εκλογές τα Χριστούγεννα Εκβιάζουν και Εξαπατούν!!!!


Ξέρουμε ότι το σχέδιο για το ξεπούλημα της χώρας είναι προαποφασισμένο και πως σε αυτό το σχέδιο συμμετέχουν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές τους αλλά όλοι σχεδόν οι βουλευτές όλων των κομμάτων. Και όταν αναφερόμαστε στα κόμματα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις καθώς τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ σε Εθνικά θέματα τις έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και ειδικά στο ζήτημα με τα Σκόπια τα τελευταία χρόνια.  Οι όποιες «κορώνες» τους τώρα περί Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας από κάποιους που δεν πιστεύουν σε Έθνος είναι καθαρά ψηφοθηρικές και στοχεύουν τους αφελής και αδαείς.

          Όμως ο μεγάλος πανικός εμφανίστηκε στα μεγάλα κόμματα καθώς μετά από τον Πάνο Καμένο και ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ν. Ξάνθης Τσετίν Μάνταζη δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

          Και δεν είναι το ζήτημα στους δύο βουλευτές αλλά φοβούνται μαζικότερη αντίθεση από τους βουλευτές και των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση, καθώς και άλλοι είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση αυτή αλλά ψάχνουν την ευκαιρία για να την εκδηλώσουν και υπάρχει κίνδυνος για τις ηγεσίες των κομμάτων οι διαρροές να είναι μεγάλες ίσως όχι αρκετές πλέον για να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση όμως τόσες όσες να δημιουργηθεί ζήτημα καθώς υπάρχει κίνδυνος να μην είναι πλέον κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» όπως θέλουν να την παρουσιάσουν αφού υπάρχει ο κίνδυνος να μην συγκεντρώσουν ούτε τις 180 ψήφους που απαιτούνται για να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία της βουλής.

          Έτσι και με τον φόβο των διαρροών ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας Γ. Τραγάκης δήλωσε ότι όποιος δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διαγράφεται, προαναγγέλοντας έτσι την διαγραφή του Πάνου Καμένου και εκβιάζοντας όποιον θελήσει να ακολουθήσει την ίδια γραμμή.

          Από την άλλη και με αφορμή το ζήτημα των υπογραφών που ζητάει η Ε.Ε από τους αρχηγούς και ιδίως από τον Αντώνη Σαμαρά. Η υπόθεση αυτή αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση για την Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς ως γελοία, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να ψηφίσει την δανειακή σύμβαση η οποία εξασφαλίζει την απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας αλλά και την ανεξαρτησία μας σαν Έθνος και σαν Λαό καθώς υποθηκεύει τόσο την δημόσια όσο και την ιδιωτική περιουσία, βάζοντας μας σε μία νέα κατάσταση υποδούλωσης και κάνοντας μας πλέον κολίγους στην ίδια μας τη χώρα, στην ίδια μας τη γη.

          Έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση κινδύνου πάλι καθώς απειλούν με μη εκταμίευση της 6ης δόσης αν δεν υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς. Μία κινδυνολογία που δεν έχει νόημα καθώς:

          Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε την 6η δόση καθώς όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τον προϋπολογισμό και τα όποια δάνεια παίρνουμε δίνονται για την αποπληρωμή τοκοχρεωλύσιων.

          Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμαστε την 6η δόση επειδή το μόνο που πετυχαίνουμε με αυτήν είναι απλά να μεγαλώνουμε το όποιο χρέος υπάρχει.

          Η αλήθεια είναι πως με τις ισχύουσες συνθήκες δεν μπορούν να μας βγάλουν εκτός ευρωζώνης κάτι που καθιστά οποιονδήποτε εκβιασμό τους άκυρο.

          Η αλήθεια είναι πως ακόμα και αν βγούμε από την ευρωζώνη και το ευρώ με τη δραχμή παρόλο που θα υπάρξει μία περίοδος πολύ δύσκολη για την Ελλάδα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη.

          Προσπαθούν να εξαπατήσουν και να παραπλανήσουν το λαό με την διαρροή φημών περί εκλογών τα Χριστούγεννα καθώς ήδη ετοιμάζουν νέο εκλογικό νόμο που θα δίνει αυτοδυναμία ακόμα και με πολύ χαμηλά ποσοστά και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία νέα περίοδο όπου θέλουν να νομιμοποιήσουν πλέον όχι μόνο την παρανομία (κάτι που έχουν κάνει εδώ και χρόνια καθώς όλες οι παρανομίες τους γίνονται νομότυπα) αλλά και την ολιγαρχία καταργώντας και επίσημα τη Δημοκρατία.

          Τα περιθώρια τόσο γι αυτούς όσο και για το λαό δεν έχουν απλά στενέψει, αλλά έχουν πάψει να υπάρχουν πια. Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να απαντήσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε να απαντάμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσες φορές χάσαμε την ανεξαρτησία μας, όσες φορές προσπάθησαν να σκοτώσουν τη Δημοκρατία, οι Έλληνες επαναστάτησαν.

          Ήρθε λοιπόν οι ώρα για μία νέα εξέγερση. Μία νέα επανάσταση. Όχι απέναντι σε μία ανύπαρκτη και παράνομη κυβέρνηση, αλλά απέναντι σε μία Ευρώπη που έχει χάσει το δρόμο της, απέναντι στις αγορές που προσπαθούν να μας κάνουν σκλάβους τους, απέναντι σε μία παγκοσμιοποίηση που θέλει να μας κάνει να πάψουμε να είμαστε Έλληνες.

          Αύριο είναι η επέτειος μίας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εξεγέρσεις στην ιστορία μας. Κάποιοι πιστεύουν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου σαν γεγονός και κάποιοι όχι. Όμως όλοι πιστεύουμε στο μήνυμα του Πολυτεχνείου. Όλοι πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Όλοι πιστεύομε στη δημοκρατία. Όλοι πιστεύουμε στο δικαίωμα της Ελλάδας να αποφασίσει για τον εαυτό της.

          Αύριο είναι μέρα εξέγερσης. Και το σύνθημα δεν έχει αλλάξει.

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,

 Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα στους Αγανακτισμένους – Οργισμένους Έλληνες.


Συνέλληνες και φίλοι,



          Πέρασαν σχεδόν 6 μήνες από τις 25 Μαΐου που βγήκαμε στις πλατείες για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας, όχι μόνο σε μία απαράδεκτη κυβέρνηση που σκοπό είχε το ξεπούλημα της χώρας μας και την εξόντωση μας σαν λαό, αλλά σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο κατέλυσε τη Δημοκρατία, δίνει ασυλία στα λαμόγια και τους απατεώνες που έκαναν στέκι τους τη βουλή, και μετεξέλιξε το πολίτευμα σε μία Κοινοβουλευτική Δικτατορία η οποία είναι ίσως η πιο στυγνή χούντα που γνώρισε η χώρα στην ιστορία της σαν ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος.

          Πέρασαν 6 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων διαδηλώσαμε ειρηνικά, αντισταθήκαμε, βιώσαμε την βία του κράτους σωματική, ψυχολογική και πνευματική και καταφέραμε να μείνουμε ακόμα όρθιοι, έτοιμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας από τις πλατείες των πόλεων μας.

          Ο αγώνας αυτός όμως μέχρι τώρα δεν είχε αποτελέσματα καθώς αυτό που καταφέραμε είναι όχι μόνο να μην διώξουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά σε αυτήν να προστεθεί και η Νέα Δημοκρατία και το κόμμα του Καρατζαφέρη με πρωθυπουργό κάποιον ο οποίος είναι χειρότερος και από αυτόν τον Γιώργο Παπανδρέου.

          Ο αρχιτέκτονας της παράνομης και παράτυπης εισόδου μας στην ευρωζώνη, ο άνθρωπος που για οχτώ χρόνια ήταν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, αυτός που τα τελευταία δύο χρόνια περίπου ήταν σύμβουλος του Παπανδρέου και με τα μέτρα που πρότεινε μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση είναι σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο Λουκάς Παπαδήμος.

          Αυτοί που τον διόρισαν τον παρουσίασαν σαν Μεσσία, αυτοί που δεν ξέρουν τον είδαν σαν ελπίδα, εμείς που ξέρουμε ποιος είναι ο Παπαδήμος, ξέρουμε ότι είναι αυτός που θα μας οδηγήσει με γρήγορους ρυθμούς στην καταστροφή αφού αποστολή του είναι να πάρει στους 2 μήνες που έμειναν μέχρι την προκήρυξη των εκλογών επίσημα, όλα τα μέτρα που θα έπαιρνε η προηγούμενη κυβέρνηση σε βάθος 2 χρόνων αν παρέμενε.

          Και το αποκορύφωμα είναι ότι ήδη ετοιμάζουν νέο εκλογικό νόμο με τον οποίο το πιθανότερο είναι να βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με εξευτελιστικά χαμηλά ποσοστά. Έναν εκλογικό νόμο για τον οποίο μας είχε προϊδεάσει πριν από μερικούς μήνες ο Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος είχε αναφέρει ότι πρέπει να ψηφιστεί για να δώσει σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα.

          Και όλοι ξέρουμε ότι αν ο νέος εκλογικός νόμος ψηφιστεί από την πλειοψηφία των 2/3 της βουλής θα ισχύσει από αυτές τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι πλέον είναι αποφασισμένοι να όχι απλά να νομιμοποιήσουν τη χούντα τους κάτι που ήδη έχουν κάνει αλλά και να την εδραιώσουν. Άλλωστε δεν τους ενδιαφέρει αν ο δικτάτορας που κυβερνά λέγεται  Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς ή όποιο άλλο όνομα. Έτσι κι αλλιώς δεν κυβερνά η κυβέρνηση τη χώρα αλλά η Ε.Ε και οι αγορές. Αυτοί είναι οι εντεταλμένοι υπάλληλοί τους.

          Πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε δυναμικά συναγωνιστές, συνέλληνες και φίλοι καθώς αυτοί αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν συνεχίζουν την όποια πολιτική τους.

          Δεν αρκεί πλέον να τους δείξουμε την αντίθεση μας σε αυτούς και τα μέτρα τους. Πρέπει να καταλύσουμε τη Βουλή και αυτούς από τις θέσεις τους. Πρέπει επιτέλους να πάρουμε την τύχη της Ελλάδας στα χέρια μας.

          Αν είμαστε αποφασισμένοι όπως διατυμπανίζουμε πρέπει:

          Στις 17 Νοέμβρη να φωνάξουμε ότι είναι παράνομοι και δεν έχουν κανένα λόγο και θέση πλέον

          Στις 17 Νοέμβρη να καταλάβουμε τη Βουλή και να μην επιτρέψουμε την ψήφιση κανενός νομοσχεδίου, κανενός μνημονίου και καμίας απόφασης από αυτούς.

          Στις 17 Νοέμβρη να αποφασίσουμε και να διατάξουμε τη σύλληψή τους και να τους στείλουμε σε δίκη για όσα έκαναν και όσα δεν έκαναν για αυτή τη χώρα.

          Στις 17 Νοέμβρη να διατάξουμε τη δήμευση των περιουσιών τους στο σύνολο τους ώστε ένα τουλάχιστον μέρος από όσα έκλεψαν και έφαγαν να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

          Στις 17 Νοέμβρη να δημιουργήσουμε της συνθήκες για σύγκληση Εθνοσυνέλευσης ώστε να ψηφιστεί νέο Σύνταγμα στη χώρα που θα εδραιώσει τη Δημοκρατία, και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες συμπεριφορές από κανέναν εκπρόσωπο μας στην Κεντρική εξουσία.

          Δεν υπάρχει άλλος χρόνος συνέλληνες. Αν ψηφιστεί η δεύτερη δανειακή σύμβαση θα έχουμε χάσει την ανεξαρτησία μας πλήρως καθώς υπεύθυνα για την όποια διαφορά θα είναι τα Αγγλικά δικαστήρια τα οποία δεν αναγνωρίζουν Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία.

          Αν ξεπουλήσουν τη χώρα δύσκολα θα μπορέσουμε να την πάρουμε πίσω. Το ζήτημα είναι να μην τους την δώσουμε.

          Για όλους αυτούς τους λόγους στις 17 Νοέμβρη δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας που να μην είναι στους δρόμους. Δεν πρέπει να μας φοβίσουν οι 7 χιλιάδες άντρες των ΜΑΤ, δεν πρέπει να μας φοβίσουν οι μονάδες καταστολής εξεγέρσεων του στρατού. Κανείς τους δεν θα μας αγγίξει.

          Και σε τελική ανάλυση αν τους φοβόμαστε τότε για ποιό λόγο γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου; Αν εμείς τους φοβόμαστε τότε πως τιμούμε εκείνους που δεν φοβήθηκαν; Και πως θα τιμωρήσουμε εκείνους που το πρόδωσαν;

          Ήρθε πλέον η ώρα να τους διώξουμε, ήρθε η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων. Ας αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Ήρθε η ώρα της εξέγερσης που θα βάλει τη φωτιά της κάθαρσης σε αυτή τη χώρα.

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ!!!!!!!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η Μεγάλη Δημοσκόπηση στις 17 Νοέμβρη

 Μόλις διορίστηκε ο νέος πρωθυπουργός οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ αμέσως δημοσιοποίησαν δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν μία καθολική σχεδόν αποδοχή του Λουκά Παπαδήμου από τον Ελληνικό Λαό, με τον Παπαδήμο να έχει περίπου το 73% της αποδοχής των Ελλήνων και η κυβέρνηση συνεργασίας το 78% και το 79% περίπου νοιώθει πιο ασφαλές μετά τον διορισμό του.

          Η ίδια δημοσκόπηση την οποία διενέργησε η Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής δείχνει ότι τα κόμματα παίρνουν: ΠΑΣΟΚ 11,9%, ΝΔ 21,8%, ΚΚΕ 9,5%, ΛΑΟΣ 6,1%, ΣΥΡΙΖΑ 7,6%.

          Και εδώ υπάρχει η πρώτη μεγάλη αντίφαση. Τα κόμματα που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση (γιατί περί συγκυβερνήσεως πρόκειται ότι και να λέει ο Αντώνης Σαμαράς), συγκεντρώνουν με βάση αυτή τη δημοσκόπηση συνολικά 39,8%. Μέχρι το 79% που αποδέχονται την συγκυβέρνηση έχουμε ένα 39% το οποίο δεν υπάρχει πουθενά.

          Στην προσπάθεια τους τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα να παραπλανήσουν και να παραπληροφορήσουν τους Έλληνες άρχισαν να κάνουν πλέον χονδροειδείς γκάφες καθώς καταστρατηγούν και κάθε μαθηματικό νόμο. Και θα γελούσαμε με όλα αυτά αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική για τη χώρα μας.

          Ήρθε όμως ο καιρός οι Έλληνες να δημοσιοποιήσουμε τη δική μας δημοσκόπηση. Και αυτή η δημοσκόπηση θα δημοσιοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου. Τότε που θα είμαστε στους δρόμους. Όσοι μπορέσουμε να κατέβουμε στην Αθήνα για να σταθούμε στο πλάι εκείνων που θα αντιμετωπίσουν την βία της Κυβέρνησης πιο άμεσα καθώς καθεστώς έχει ήδη αποφασίσει να αντιδράσει σκληρά στις κινητοποιήσεις μας με πολλές χιλιάδες χημικών και με τον πιο σκληρό πυρήνα των ΜΑΤ έτοιμο όχι απλά να χτυπήσει αλλά να καταστείλει με κάθε τρόπο κάθε αντίδραση, ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

          Οι συσκέψεις στο Υπουργείο «προστασίας του κοπρίτη» (μιας και σκοπός του είναι να προστατεύουν τους κοπρίτες που λυμαίνονται στον βάλτο που σήμερα λέγεται Βουλή, είναι συνεχής και άρχισαν εδώ και αρκετές εβδομάδες ψάχνοντας τρόπους καταστολής με όσο το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος.

          Για να το πετύχουν αυτό θα βάλουν στο παιχνίδι τους πέρα από τους «αντιεξουσιαστές» κουκουλοφόρους τους και τον «εθνικιστικό» στρατό τους και μία στρατιά ρουφιάνων – πολιτών οι οποίοι θα έχουν την εντολή να μπουν σαν «αγανακτισμένοι» μέσα στις ομάδες κινητοποιήσεων και να διασπάσουν τα μέτωπα προκαλώντας πανικό.

          Όμως δεν θα τους βγει το σχέδιο. Γιατί πλέον έχουμε μάθει και ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι, και ποιοι είναι οι εθνικιστές και τους ρουφιάνους μάθαμε να τους ξεχωρίζουμε και να τους απομονώνουμε.

          Ήρθε ο καιρός να δώσουμε οριστικά την απάντηση μας σε όλους αυτούς που μας ξεπουλάνε. Οι περισσότεροι από την Αθήνα, κάποιοι άλλοι από τις πόλεις μας στην επαρχία. Θα αντιδράσουμε, θα φωνάξουμε και θα δημοσιοποιήσουμε ότι κανένας Παπαδήμος και καμία κυβέρνηση σήμερα και ποτέ δεν έχει νομιμοποίηση να ξεπουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

          Ήρθε ο καιρός να δείξουμε σε όλους αυτούς ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα αντέξει να δει τα παιδιά του να πεθαίνουν, να βλέπουν το μέλλον τους να χάνεται, να βλέπουν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται.

          Δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί κανένας Παπαδήμος και καμία κυβέρνηση γιατί δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί η παρανομία.

          Δεν δεχόμαστε διορισμένους πρωθυπουργούς, γιατί σαν Έλληνες θυμόμαστε τι έκαναν οι διορισμένοι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα. Διορισμένοι όπως ο κατοχικός δοσίλογος Τσολάκογλου, διορισμένοι όπως ο δημιουργός τον ταγμάτων ασφαλείας (Γερμανοτσολιάδες) Ι. Ράλλης, διορισμένοι όπως ο εντολοδόχος της Ε.Ε Λουκάς Παπαδήμος που έχει να ολοκληρώσει μόνο ένα έργο, το ξεπούλημα της Ελλάδας. Ένα έργο στο οποίο συμμετέχει εδώ και δεκαπέντε χρόνια αφού αυτός μαγείρεψε τα λογιστικά της Ελλάδας με το Σημίτη για να μας βάλει με το ζόρι στην Ευρωζώνη, αυτός ήξερε πόσα χρήματα έπαιρνε η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια είτε σαν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είτε σαν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, αυτός ήταν άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως τα μέτρα που πήρε ο ΓΑΠ οδηγώντας τη χώρα σε αυτό το σημείο ήταν και δικές του προτάσεις.

          Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε. Και αν δεν αντιδράσουμε βίαια αμέσως θα αντιδράσουμε μόλις πέσει η πρώτη σφαίρα, γιατί θα πέσει. Θα αντιδράσουμε μόλις πέσει ο πρώτος νεκρός, γιατί θα πέσει. Δυστυχώς τα δέντρα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας ποτίζονται με αίμα. Και το δικό μας δέντρο έχει καιρό να ποτιστεί.

          Ακούγεται μακάβριο, ακούγεται σκληρό, μα είναι η αλήθεια. Επανάσταση χωρίς να χυθεί αίμα δεν γίνεται. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα:

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ!!!!!!!