Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Λουκάς Παπαδήμος: The Bostonians


           Στις 11 Νοεμβρίου 2011 διορίστηκε νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Λουκάς Παπαδήμος και η Ελλάδα ανακουφίστηκε. Νοιώθει όπως αυτόν που βγαίνει μόλις από την τουαλέτα μετά από «κόψιμο». 

          Οι Έλληνες πλέον έχοντας βγει από την αβεβαιότητα στην οποία τον οδήγησαν ο πρώην πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα μετά από 10 μέρες έντονων και παρασκηνιακών παιχνιδιών τους, πλέον ξέρουν ότι η πορεία παραμένει η ίδια προς την καταστροφή απλά το όχημα που λέγεται κυβέρνηση ανέπτυξε ταχύτητα.

          Με 240 θα μας πάει ο νέος πρωθυπουργός.

          Γιατί όμως ο Λουκάς Παπαδήμος; Επειδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δεν ήθελαν τον Πετσάλνικο;

          Ποτέ δεν υπήρξε στην πραγματικότητα σχέδιο Πετσάλνικου. Όλη αυτή η ολιγωρία και η καθυστέρηση δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα θέατρο των πολιτικών κομμάτων ώστε να πείσουν το Λαό ότι οδηγούμαστε σε μία μεγάλη κρίση. Σε μία κρίση η οποία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Και μόλις αυτή η κρίση ξεπεράστηκε επειδή τελικά τα κόμματα αποφάσισαν να συνεργαστούν οι Έλληνες ανακουφιστήκαμε. Ακριβώς όπως το περιέγραψα παραπάνω.

          Είναι εύκολο όμως να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Ο Παπανδρέου υποτίθεται ότι προτείνει τον Πετσάλνικο. Ο Σαμαράς συμφωνεί παρόλο που γνωρίζει ότι ο Πετσάλνικος όχι μόνο ήταν από τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος αλλά και στον στενό πυρήνα του Γιώργου Παπανδρέου  από το 1988 όταν ήταν και οι δύο στο υπουργείο Παιδείας και με δεδομένο ότι αν ήταν πρωθυπουργός ο Πετσάλνικος θα ήταν ουσιαστικά μαριονέτα ενώ τα νήματα θα κινούσε ο Παπανδρέου; Κι εμείς το κατάπιαμε. Μάλλον από εκεί προκλήθηκε το «κόψιμο» που προανέφερα.

          Και έρχεται ο Λουκάς Παπαδήμος, ως σωτήρας να κάνει τι;

          Για να κατανοήσουμε τι θα κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος θα πρέπει να δούμε πρώτα ποιος είναι.

          Είναι ο αρχιτέκτονας της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επί κυβέρνησης Σημίτη και τότε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ήταν με λίγα λόγια από αυτούς που με τον Σημίτη «μαγείρεψαν» τα στοιχεία για να μπούμε στην Ευρωζώνη ενώ δεν εκπληρώναμε κανονικά τους απαιτούμενους όρους.

          Υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  από το 2002 μέχρι το 2010.

          Από το 2010 ήταν άμισθος οικονομικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.

          Με βάση τα παραπάνω δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος στη Βοστώνη όπως οι τρεις αυτοί, ή στο Χάρβαρντ όπου είναι σήμερα καθηγητής ο κύριος Παπαδήμος για να καταλάβει ότι σαν οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση της χώρας και πως με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από αυτόν ένα μόνο μπορούμε να περιμένουμε:  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ!!!!!

          Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος σε κάποιο πανεπιστήμιο για να καταλάβει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος διορίστηκε πρωθυπουργός από την Ευρώπη για να τρέξει πιο γρήγορα τις όποιες «μεταρρυθμίσεις» και να πάρει και άλλα μέτρα χωρίς κανένα πολιτικό κόστος αφού δεν είναι πολιτικός και πολύ πιο αδίστακτα από τους πολιτικούς καθώς είναι τεχνοκράτης.

          Η Ευρώπη πλέον διορίζει πρωθυπουργούς και το βλέπουμε καθώς μαζί με εμάς συμβαίνει και στην γείτονα Ιταλία, όπου διορίζουν άλλον τεχνοκράτη τον Μόντι με μοναδικό στόχο να τρέξουν τα όποια μέτρα και οι όποιες μεταρρυθμίσεις.

          Είναι δεδομένο ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση εξελίξεων με την κυβέρνηση να γίνεται ακόμα ποιο αδίστακτη και με μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτή τη φορά έχοντας συγκυβέρνηση και μη έχοντας αξιωματική αντιπολίτευση.

          Ήλθε πλέον η πλήρης κατάλυση της Δημοκρατίας. Και είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτήν την κατάλυση δεν αντέδρασε κανένα πολιτικό κόμμα ούτε ακόμα το ΚΚΕ που είναι το πλέον θιγμένο καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος μόνο και μόνο για να μην γίνει αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ.

          Δεν είναι συγκυβέρνηση επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς όμως συμμετέχει με υψηλόβαθμα στελέχη σε αυτήν τελικά. Και τώρα εμείς μένει να επιλέξουμε αν η Νέα Δημοκρατία κυβερνά ή είναι στην αντιπολίτευση;

          Πολλά τα σάπια και βαριά. Πώς να μην σε πιάσει «κόψιμο»;

          Αν στις 17 Νοέμβριου δεν βάλουμε φωτιά στην Αθήνα, αν στις 6 Δεκεμβρίου δεν βάλουμε φωτιά την Ελλάδα αυτοί θα συνεχίσουν την εξόντωση μας με εντατικούς και γρήγορους ρυθμούς.

          Η 19η Φεβρουαρίου είναι πολύ μακριά. Είναι αρκετός χρόνος για να ολοκληρώσουν το σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας. Ένα σχέδιο που αποφασίστηκε από άλλους και για όσους δεν θυμούνται υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση με την πρώτη δανειακή σύμβαση όπου συμφώνησε ότι παραιτείται η Ελλάδα «ρητά και αμετάκλητα» από κάθε ασυλία που μας προσφέρει η Εθνική μας Κυριαρχία. Ένας όρος που θεωρήθηκε σοκαριστικός τότε από όλο τον κόσμο.

          Είναι καιρός πλέον να αντιδράσουμε αφού αυτοί ετοιμάζουν τα επόμενα άμεσα βήματα τους.

          Είναι καιρός να αντιδράσουμε γιατί είναι αδίστακτοι.

          Είναι καιρός να αντιδράσουμε γιατί μας κυβερνουν….. The Bostonians (Οι Βοστονέζοι)!!!!!!!!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Γη και Ύδωρ Ζητά η Ε.Ε. από την Ελλάδα


             «Γη και ύδωρ» ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εκβιάζοντας με την εκταμίευση της 6ης  δόσης.

            Τολμούν να απαιτούν από όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» να υπογράψουν υπόμνημα στο οποίο θα δεσμεύονται ότι όποιο αποτέλεσμα και αν έχουν οι διαπραγματεύσεις για την νέα κυβέρνηση αλλά και οι εκλογές, εμείς σαν Έλληνες θα δεχτούμε τους όρους υποτέλειας που μας επιβάλλουν.

            Και λέμε ότι τολμούν να απαιτούν γιατί το επιτρέπουμε. Δηλώνουν ευθαρσώς ότι οι κυβερνώντες τον τόπο τούτο, δεν είναι τίποτα άλλο από υπάλληλοί τους εντεταλμένοι να ξεπουλήσουν, να διαλύσουν, να σαρώσουν τα πάντα.

            Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε με περίσσια «υπερηφάνεια», πως δεν δέχεται να υπογράψει κανένα υπόμνημα αφού δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και πως ο λόγος του είναι αρκετός καθώς ότι λέει το εννοεί.

            Και ο μέσος Έλληνας αναρωτιέται: Τι λεβεντιά, τι εθνική υπερηφάνεια, πόση ανυποταξία αυτός ο άνθρωπος. Ο μεγάλος πολιτικός που ορθώνει το ανάστημα του δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν χρειάζονται υπογραφές για το ξεπούλημα πλέον καθώς και ο λόγος μόνο αρκεί.

            Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε Χατζαήβάτηδες της πολιτικής όλους αυτούς, όμως ο ήρωας του θεάτρου σκιών και έμπιστος φίλος του Καραγκιόζη, μπορεί να ήταν δουλοπρεπής αλλά ήταν τουλάχιστον έντιμος!!! Ενώ με αυτούς που τους «καραγκιόζηδες» (πως αλήθεια ένας αγνός ήρωας του θεάτρου σκιών κατάντησε βρισιά) κάθε σχέση με την εντιμότητα είναι εντελώς συμπτωματική.

            Γη και ύδωρ ζητούν από την Ελλάδα ο Όλι Ρεν και τα υπόλοιπα κοράκια της Ε.Ε. Όμως δεν μπορούν να αντιληφθούν κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι κουφάρι για να φάνε. Είναι ζωντανή ακόμα. Και θα παραμείνει ζωντανή.

            Κάποιοι όπως ο Τζέφρυ και ο Αντώνης, είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα πάντα. Δεν ρώτησαν όμως τους Έλληνες.  Και σε ότι αφορά αυτή τη χώρα εμείς οι Έλληνες πρέπει να θυμόμαστε την παλιά ινδιάνικη παροιμία. Δεν την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Την δανειστήκαμε από τα παιδιά μας κύριοι.

            Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας δώσουμε μία χώρα που για να είναι λεύτερη χύθηκε το αίμα χιλιάδων – εκατομμυρίων ηρώων από τη αρχαιότητα.

            Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας δώσουμε μία χώρα που για να είναι δημοκρατική βίωσε και αντιστάθηκε σε πάνω από δέκα δικτατορίες μέσα σε έναν αιώνα με τελευταία αυτήν του ΓΑΠ.

            Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας δώσουμε μία χώρα, που ο ήλιος της ανήκει σε όλη την οικουμένη αλλά είναι πάντα Ελληνικός, που ο Παρθενώνας ανήκει σε όλο τον κόσμο αλλά είναι πάντα Ελληνικός, που οι Δελφοί δίνουν τους χρησμούς τους ακόμα σε όλο τον κόσμο αλλά είναι πάντα Ελληνικοί.

            Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας δώσουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που οφείλουμε αν οφείλουμε κάτι. Και αυτό θα γίνει μόνο με Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο.

            Δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας δώσουμε, τα πετρέλαια μας, το ουράνιο μας, τον βωξίτη μας, τον λιγνίτη μας, το Νικέλιο μας, τον χρυσό μας, το φυσικό μας αέριο, την θάλασσα μας, την ζωή μας.

            Αν αυτοί είναι διατεθειμένοι ως δεύτεροι Εφιάλτες μπορούν να παραχωρήσουν ότι θέλουν. Στα λόγια μόνο. Γιατί ο Ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει ούτε λόγια, ούτε υπογραφές.

            Για όλους αυτούς τους λόγους, όλα όσα ζητάτε δεν πρόκειται να σας τα δώσουμε. Αν τα θέλετε ελάτε να τα πάρετε.

            ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!!!

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Όταν η ανθρωπιά κρίνεται σε υπογραφές ποιο είναι το ήθος


             Ένα μεγάλο αγώνα συλλογής υπογραφών έχουν ξεκινήσει οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας. Υπογραφές που για θέμα έχουν το χαράτσι ακινήτων που έρχεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά αποδέκτη τη Δήμαρχο Βέροιας, η οποία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ζήτησε για να μπορέσει να πάρει μέρος στο θέμα.

            Ούτε λίγο, ούτε πολύ η Δήμαρχος είπε ότι για να πάρει θέση υπέρ των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και κινδυνεύουν να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα θέλει να την «εκβιάσουν» οι πολίτες με συλλογή υπογραφών.

            Ούτε λίγο, ούτε πολύ η Δήμαρχος Βέροιας  είπε ότι για να πάρει θέση δεν έχει προσωπική γνώμη αλλά χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου των γνωστών κομματικών και παρακομματικών,

            Ούτε λίγο, ούτε πολύ η Δήμαρχος Βέροιας μας λέει ότι δεν την ενδιαφέρει, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο ετοιμάζονται να περάσουν αυξήσεις στην ΔΕΥΑΒ και στα τέλη καθαριότητας. «Μικρή αύξηση» λένε. «Δεν θα φανεί».

            Και ρωτώ εγώ ο όχι αγνός, αλλά ο προκατειλημμένος εναντίον της Δημάρχου. Υπάρχει στις μέρες μας μικρή αύξηση; Εδώ δεν έχει ζητήσει όπως άλλοι δήμοι να μην υπάρχει στη ΔΕΗ η εισφορά προς τον Δήμο που είναι 20 ευρώ και θα πάρει το μέρος των πολιτών για το χαράτσι; Και μάλιστα εκβιαστικά;  Ετοιμάζεται να βάλει και δικά της χαράτσια.

            Κάποιοι λένε ότι θα «βοηθήσει» γιατί θέλει να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής. Είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει σε τέτοια σενάρια με αυτήν την πολιτική κρίση;  Λίγη σοβαρότητα. Ούτε η ίδια δεν πιστεύει ότι θα κατέβει για βουλευτής, πόσο μάλλον να εκλεγεί κιόλας όταν στις δημοτικές εκλογές δεν κέρδισε αυτή αλλά έχασε ο Τσαβδαρίδης αφού και οι δύο τη δεύτερη Κυριακή είχαν απώλειες ψήφων.

            Και σε τελική αν η ανθρωπιά της Δημάρχου κρίνεται από τις υπογραφές, πού και ποιο είναι το ήθος της; (Ρητορική η ερώτηση και δεν χρίζει απάντησης όταν κάποιοι στερούνται και πολιτικού και κοινωνικού ήθους!!!)

            Λίγη σοβαρότητα επιτέλους  από όλους μας!!!!!

Ευρωπαϊκή Ένωση: Το Τέλος Ενός Ονείρου με έναν Εφιάλτη!!!



              Στις 25 Μαρτίου του 1957 από την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Δυτική Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία και την Ολλανδία υπογράφηκε η συνθήκη της Ρώμης και γεννήθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα σαν συνέχεια της BENELUΧ  ή οποία είχε δημιουργηθεί σαν οικονομική συμμαχία από το Βέλγιο, την Ολλανδία και του Λουξεμβούργο δέκα χρόνια νωρίτερα.

            Αρκετά χρόνια μετά προστέθηκαν και άλλα μέλη σε αυτή τη συμμαχία με την Ελλάδα να είναι το δέκατο μέλος της και με τη συνθήκη του Μάαστριχτ αυτή η Οικονομική Κοινότητα εξελίχτηκε στην Ε.Ε που είναι σήμερα.

            Τα χρόνια που πέρασαν σηματοδοτήθηκαν από μοιραία λάθη, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μιλάμε πλέον για την αρχή του τέλους της Ε.Ε. χωρίς περιθώρια διάσωσης της.

            Σήμερα πλέον και καθώς είμαστε ουσιαστικά στο 2012, και ενώ η Ελλάδα ταλανίζεται από μία τρομερή οικονομική κρίση που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε με την βοήθεια των κυβερνώντων, εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθεί η Ιταλία όπου δεν ακούγονται πλέον απλά οι τριγμοί της κατάρρευσης αλλά αρχίσαμε να την βλέπουμε ήδη, ενώ η Γαλλία σήμερα ανακοίνωσε πάγωμα μισθών και συντάξεων ακόμα και του προέδρου και των Βουλευτών και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς όπως είπε ο ίδιος ο Σαρκοζί και Γάλλοι αξιωματούχοι, η λέξη χρεωκοπία δεν είναι πλέον μία αόριστη έννοια ακόμη και για τη Γαλλία.

            Συμπληρωματικά σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν έλυσαν ακόμα τα δημοσιονομικά τους προβλήματα και συνολικά η Ε.Ε αντιμετωπίζει μία κρίση η οποία δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να αντιμετωπισθεί.

            Το μεγάλο λάθος φυσικά ήταν η δημιουργία του Ευρώ. Η δημιουργία της Ευρωζώνης, Ένα κοινό νόμισμα σε χώρες που δεν είχαν τίποτα άλλο κοινό. Νομισματική ενοποίηση χωρίς πρώτα να υπάρξει έστω πολιτική.

            Ένα κοινό νόμισμα ανάμεσα σε χώρες που είχαν ούτως η άλλως εκ διαμέτρου διαφορετικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Έτσι φτάσαμε σε ένα νόμισμα πολλών ταχυτήτων. Άλλη ισχύς για τα κράτη – μέλη του άξονα (Γαλλία, Γερμανία), άλλη ισχύς για το νότο (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία), άλλη για την Ελλάδα, άλλη για τη Βουλγαρία, κ.ο.κ.

            Ένα κοινό νόμισμα που αντί να οδηγήσει στην ανάπτυξη στο σύνολο της Ε.Ε. οδήγησε στην παγίωση της θέσης της Γερμανίας ως κυρίαρχου του παιχνιδιού, και στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική υποδούλωση ουσιαστικά των άλλων χωρών.

            Έτσι οδηγηθήκαμε στην αρχή του τέλους. Και είναι μοιραίο πως όσα μέτρα και αν πάρουν οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, ακόμα και οι Γερμανοί (των οποίων η κρίση θα γίνει εμφανής στους επόμενους 6-8  μήνες το αργότερο), η κρίση θα βαθαίνει επειδή πλέον δεν ελέγχουν τα κράτη και τις οικονομίες τους οι κυβερνήσεις όπως παλιά αλλά οι αγορές. Αυτές πλέον δημιουργούν το χρήμα, αυτές το διακινούν και αυτές το ελέγχουν. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και με τόσο απλά λόγια εξηγούνται.

            Σε δύο χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχει πλέον Ε.Ε., δεν θα υπάρχει Ευρωζώνη, ούτε Eurogroup. Αυτό είναι το τέλος ενός ονείρου. Ενός ονείρου που στην πορεία έγινε εφιάλτης!!!!!

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Σκληρό Παιχνίδι: Τα κόμματα και τα ΜΜΕ Εκβιάζουν το Λαό



             Με την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο κομμάτων και του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, άρχισε ένας νέος κύκλος εκβιασμού του Ελληνικού Λαού.

            Ακούμε διαρκώς από τα στελέχη των κομμάτων και τα ΜΜΕ για τον κίνδυνο αποχώρησης μας από το ευρώ και την ευρωζώνη ειδικά μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Όλι Ρεν.

            Αλήθεια για πόσο ηλίθιους μας περνάνε ή πόσο ηλίθιοι πραγματικά πρέπει να είμαστε για να πιστέψουμε τις κινδυνολογίες του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ;

            Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και μέσα στη χώρα.

            Ζούμε σε μία εποχή που οι εξελίξεις , από τη μία λόγω της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη λόγω της κρίσης είναι ραγδαίες.

            Μας απειλούν με έξοδο από το ευρώ. Δεν μας απειλεί ο Όλι Ρεν. Μας απειλούν οι ίδιοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Και ο πιο αφελής μπορεί να καταλάβει ότι όλο αυτό το παιχνίδι εκβιασμών αν θα μείνουμε στο ευρώ ή όχι, είναι οργανωμένο και μέσα από τα κόμματα της Ελλάδας για να εξασφαλίσουν τη σιωπή και την ηρεμία του Ελληνικού Λαού.

            «Καθίστε φρόνιμα, μην κάνετε τίποτα, δεχτείτε τα μέτρα γιατί αλλιώς θα βγούμε από το ευρώ», μας λένε. Εκβιαστικά. Προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με σενάρια απόλυτης φτώχειας και καταστροφής. Και το χειρότερο είναι ότι μία μερίδα λαού τους πιστεύει.

            Ας δούμε όμως ποια πραγματικά είναι τα δεδομένα θέτοντας πρώτα μερικά ερωτήματα.

            Ερώτημα 1ο: Μπορούν να μας διώξουν από το ευρώ;

            Ερώτημα 2ο: Ποια είναι τα οφέλη από το ευρώ για τα οποία δεν πρέπει να φύγουμε;

            Ερώτημα 3ο: Τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και τους Έλληνες η επιστροφή στη δραχμή;

            Ερώτημα 4ο: Τι θα γίνει με την Ε.Ε αν φύγουμε από το ευρώ;

            Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασίες εξόδου μας από το ευρώ όχι όμως να μας διώξουν. Την έξοδο από το ευρώ θα πρέπει να τη ζητήσουμε εμείς. Και μπορούν να μας κάνουν να ζητήσουμε την έξοδο μας αν κλείσουν τις στρόφιγγες των χρημάτων είτε του δανεισμού, είτε των πακέτων που σαν μέλη δικαιούμαστε λόγω αναπτυξιακών προγραμμάτων από την ΕΚΤ και το Eurogroup. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να μας διώξουν έτσι απλά. Μπορούν επίσης να ζητήσουν την έξοδο μας από την ευρωζώνη και να αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε που ακόμα και αν συγκληθούν είναι δύσκολο να πάρουν μία τέτοια απόφαση η οποία στην ουσία όχι μόνο θα αλλάξει τον Ευρωπαϊκό χάρτη αλλά και όλες τις ισορροπίες και συσχετισμούς.

            Ποια είναι τα οφέλη από το ευρώ για τα οποία δεν πρέπει να φύγουμε; Το μόνο όφελος που έχει η Ελλάδα από το Ευρώ είναι ότι στο πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, έχοντας ένα σκληρό νόμισμα μας προστατεύει από μία χρεωκοπία όπως γίνεται τόσο καιρό τώρα.

            Υπάρχει το ερώτημα αν με το ευρώ εισάγουμε φθηνότερα προϊόντα. Εδώ υπάρχει ένας μύθος. Τα Σκόπια δίπλα μας έχουν ακόμα το δικό τους νόμισμα. Η βενζίνη κοστίζει 0,45 ευρώ το λίτρο. Πόσο τρελό μπορεί να ακούγεται ότι δύο βενζινάδικα που έχουν απόσταση 10 χιλιόμετρα έχουν διαφορά του 1,30 ευρώ στο λίτρο της βενζίνης.

            Στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στις περιοχές Κιλκίς, Ημαθίας, Σερρών, Πέλλας, υπάρχουν πολλοί που πηγαίνουν βόλτα στα γειτονικά Σκόπια και βάζουν βενζίνη. Πηγαίνουν στις γείτονες χώρες και κάνουν αγορές.

            Το να πιστεύουμε λοιπόν ότι με έξοδο από το ευρώ θα ανέβουν εξωφρενικά τα εισαγόμενα προϊόντα είναι μύθος. Η αλήθεια είναι ότι θα αγοράζουμε ακριβότερα κάποια προϊόντα που θα εισάγουμε όμως αυτό δεν θα αλλάξει προς το χειρότερο τις τιμές τους απαραίτητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε από την άλλη ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα ίσως όπου η φόροι ξεπερνούν τα 2/3 της τιμής ενός προϊόντος πράγμα που το κάνει πανάκριβο.

            Μία επιστροφή στη δραχμή σε αυτή τη χρονική στιγμή θα σήμαινε ( με δεδομένο ότι θα είχαμε μία υπεύθυνη κυβέρνηση που θα εργαζόταν προς όφελος του λαού και όχι αυτούς που μας κυβερνούν ή θέλουν να μας κυβερνήσουν), μία περίοδο σκληρής λιτότητας για 3 – 5 χρόνια. Ένα χρονικό διάστημα ικανό για να διεξαχθεί Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος ώστε να δούμε αν και πόσα χρωστάμε τελικά, να γίνει το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών μας, και να επανιδρυθεί το κράτος.

            Είναι δεδομένο ότι ακόμα και αν δεν χρωστάμε ούτε μία δραχμή, το νοικοκύρεμα αυτού του κράτους πρέπει να γίνει. Όχι με ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα, αλλά με δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και όχι απλά μείωση της σπατάλης αλλά πλήρη διακοπή της.

            Με αυτούς τους όρους ένα εθνικό νόμισμα, σαφώς υποτιμημένο έναντι του πανίσχυρου ευρώ και του παντοδύναμου δολαρίου, θα αύξανε τις εξαγωγές μας, αφού θα είχαμε αδύναμο νόμισμα που θα τις ευνοούσε, θα αύξανε σημαντικά τον Τουρισμό στη χώρα γιατί η διακοπές στην Ελλάδα για όλο τον κόσμο θα ήταν πάμφθηνες, θα δημιουργούσε τις συνθήκες για ανάπτυξη της βιομηχανίας αφού με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και με τα φθηνά εργατικά χέρια που θα εγγυόταν η επιστροφή στη δραχμή θα γινόταν επενδύσεις στην Ελλάδα (ας μην ξεχνάμε οι παλιότεροι ότι σε αυτή τη χώρα είχαμε δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, και ένα εργοστάσιο της Pirelli τα οποία έκλεισαν και έφυγαν από τη χώρα).

            Η αλήθεια από την άλλη είναι ότι την Ε.Ε δεν την συμφέρει η έξοδος μας από το ευρώ. Περισσότερο τους συμφέρει να μας χαρίσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα χρέη. Και αυτό επειδή παρόλο που είμαστε μικρή χώρα θα πρέπει να αποσύρουν μέρος του νομίσματος που έχει κοπεί από την ΕΚΤ, χρήματα που δεν είναι πολλά βάση των συσχετισμών και της θέσης μας στην Ευρώπη αλλά αρκετά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί των νομισμάτων και των οικονομιών.

            Οι εξελίξεις κάνουν ακόμα δυσκολότερη την έξοδο μας από το ευρώ, καθώς πίσω από εμάς υπάρχει η οικονομική κρίση χωρών πολύ μεγαλύτερων και δυνατότερων από εμάς όπως η Ιταλία, η Ισπανία, αλλά και η παντοδύναμη Γαλλία της οποίας οι οικονομικοί τριγμοί άρχισαν ήδη να ακούγονται.

            Άλλωστε κάποιοι που γνωρίζουν λίγο καλύτερα και παρακολουθούν τις εξελίξεις πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι σε δύο χρόνια από τώρα πιθανόν να μην υπάρχει καν Ε.Ε. αφού η ίδια η Ε.Ε ξεκίνησε σαν μία οικονομική συμμαχία, όμως στην πορεία ξέφυγε από αυτό το σχέδιο, μπήκε στην διαδικασία να γίνει στην ουσία μία μεγάλη Ευρωπαϊκή χώρα όμως τα λάθη της Ε.Ε ήταν απανωτά.

            Η Ε.Ε προσπάθησε να γίνει ένα ενιαίο κράτος αλλά δεν προχώρησε ποτέ σε πολιτική και κοινωνική ένωση των μελών της κάτι που έκανε οποιαδήποτε άλλη ένωση και εξέλιξη αδύνατη. Αν δεν υπάρχει πολιτική και κοινωνική ένωση μεταξύ των λαών και ομοιογένεια δεν μπορεί να υπάρξει κοινό κράτος.

            Η Ε.Ε. χωρίς πρώτα να γίνει πολιτική ένωση των κρατών μελών προχώρησε σε νομισματική ένωση πρόωρα με την Ευρωζώνη και το Ευρώ με αποτέλεσμα αντί να κάνει μία πραγματικά ισχυρή οικονομία να δημιουργήσει μία Ε.Ε ανισοτήτων κοινωνικών και Εθνικών. Μία Ευρώπη στην οποία οι ανεπτυγμένες χώρες εκμεταλλεύονται και απομυζούν τις ασθενέστερες.

            Η Ε.Ε. καθώς ενισχύθηκαν αυτές οι ανισότητες, άρχισε να ελέγχεται από ένα μόνο κράτος μέλος και μετεξελίχθηκε από Ε.Ε σε ένα Δ’ Ράιχ, όπου όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τα όργανα αλλά τις επιβάλλει ένα μόνο άτομο, ο σύγχρονος φύρερ που ακούει στο όνομα Μέρκελ.

            Η Ε.Ε δεν έχει μέλλον. Πρέπει να βγούμε και να ενημερώσουμε τον απλό λαό ότι δεν πρέπει να υποκύπτει στις απειλές τους και κυρίως να μην τις πιστεύει γιατί δεν ισχύουν στην ουσία.

            Και πάνω από όλα. Τώρα με την κυβέρνηση συνεργασίας οι αγώνες πρέπει να ενταθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε ώρας. Ξέρουμε τι θα κάνουν. Θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Θα πουλήσουν ότι ακόμα δεν πουλήθηκε. Το ξεπούλημα είναι προμελετημένο και είναι συμμέτοχοι όλοι αυτοί που ανήκουν στο σημερινό πολιτικό σύστημα.

            Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την απόλυτη νίκη που σημαίνει:

-          Διεθνής Λογιστικός Έλεγχος και αναγνώριση του χρέους ως επαχθούς

-          Αλλαγή του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του με σύνταξη νέου συντάγματος και όχι απλά αναθεώρηση με άρση της Βουλευτικής Ασυλίας και θεσμοθέτηση κανόνων όπως η δέσμευση περιουσιών των πολιτικών και δήμευση τους σε περίπτωση που λειτουργούν εναντίων του κοινού συμφέροντος.

-          Άσκηση δίωξης σε όλους όσους έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση, καταδίκη τους και παραδειγματική τιμωρία.