Σελίδες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου


              Κύριε Πρωθυπουργέ,

            Διάβασα την ομιλία σας στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης σε μία ηλεκτρονική εφημερίδα, επειδή δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω ζωντανά. Και αυτό επειδή εργαζόμουν κύριε πρωθυπουργέ.

            Και εργάζομαι δύο ημέρες στην εβδομάδα στη μαύρη εργασία, επειδή, εσείς κύριε πρωθυπουργέ, οι αποφάσεις σας και η πολιτική σας με βάφτισαν εδώ και δεκατέσσερις μήνες άνεργο.

            Με συγκίνησε σχεδόν η ομιλία σας. Τόσο που κόντεψα να κλάψω.  Όχι δεν ειρωνεύομαι κύριε πρωθυπουργέ. Δεν κόντεψα να κλάψω από όλα όσα πολύ ωραία ακούστηκαν ίσως από το βήμα της βουλής και πείσατε τους βουλευτές σας να σας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Κόντεψα να κλάψω επειδή βλέπω τον δεκαπεντάχρονο γιό μου κύριε πρωθυπουργέ και διαπιστώνω ότι εξαιτίας των δικών σας επιλογών δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.

            Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ, πείτε μου αφού δώσατε τόσες λύσεις και σώσατε τη χώρα από την καταστροφή πως εγώ ο άνεργος θα φροντίσω να καλύψω τις ανάγκες του γιού μου ώστε να μπορεί  να έχει κάποιες στοιχειώδεις ευκαιρίες στο μέλλον, και εφόσον η παιδεία την οποία το πολιτικό σας σύστημα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάντια δεν του παρέχει καμία γνώση;

            Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ, πείτε μου φταίω εγώ που δεν έκανα φέτος φορολογική δήλωση επειδή δεν είχα να πληρώσω το λογιστή; Πως μπορώ να έχω τα όποια οφέλη μου δίνει το κράτος χωρίς να έχω εκκαθαριστικό;

            Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ, πείτε μου όταν θα πρέπει να βάλω πετρέλαιο για να ζεσταθώ εγώ και το παιδί μου πως θα το πληρώσω όταν δεν μπορώ να εργαστώ; Από την μαύρη εργασία που σας προανέφερα παίρνω 60-80 ευρώ την εβδομάδα και αυτά αμφίβολα γιατί αν δεν έχει καθόλου δουλειά δεν θα πληρωθούμε (με τι να μας πληρώσει ο άμοιρος ο μικροεπαγγελματίας ταβερνιάρης, εστιάτορας, ιδιοκτήτης καφέ όταν βρίσκεται από τη μία υπό συνεχή διωγμό με τα δυσβάσταχτα για τις επιχειρήσεις έξοδα από τη μία και με την έλλειψη πελατείας λόγω κρίσης από την άλλη)

            Έχω κάποια ακίνητα κύριε πρωθυπουργέ. Κληρονομιά από έναν άνθρωπο που δούλεψε μετανάστης στη Γερμανία και κατάφερε να κάνει ένα σπιτάκι, να αγοράσει ένα χωράφι. Σκέφτηκα να πουλήσω το χωράφι. Που θα βρω αγοραστεί που να το αγοράσει στην πραγματική του αξία κύριε πρωθυπουργέ σήμερα;  Ίσως σε κάποιο «τσιφλικά» ή μεγαλοεπιχειρηματία που θα το πάρει για ψίχουλα εκμεταλλευόμενος την ανάγκη μου. Μία ανάγκη που εσείς και η πολιτική σας με οδήγησε κύριε πρωθυπουργέ.

            Αυτά όλα δεν σας τα γράφω για να με λυπηθείτε. Είμαι Έλληνας και δεν χρειάζομαι την λύπηση κανενός. Είμαι Έλληνας και είμαι υπερήφανος. Όπως υπερήφανοι είναι στην πλειοψηφία τους όλοι οι Έλληνες. Όμως εσείς με τις επιλογές σας προσπαθείτε να μας στερήσετε και αυτήν την υπερηφάνεια.

            Με συγκίνησε η ομιλία σας κύριε Παπανδρέου στη Βουλή. Υποψιάζομαι ότι κι εσείς αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα με εμάς. Είστε ένας από εμάς. Πώς να τα βγάλετε κι εσείς πέρα με αυτήν την ελάχιστη βουλευτική αποζημίωση που παίρνετε; Είμαι σίγουρος πως είστε κι εσείς στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Τι μπορείτε να κάνετε όμως; Το ρολόι που σας άφησε ο παππούς σας και στο οποίο αναφερθήκατε στην ομιλία σας φαντάζομαι δεν πιάνει πολλά. Και όσο για το όνομα που σας άφησε με την διαθήκη του ο πατέρας σας είμαι σίγουρος πως δεν έχει πλέον καμία απολύτως αξία.

            Τι μπορείτε να κάνετε κι εσείς κύριε πρωθυπουργέ όμως όταν έχετε να διαχειριστείτε ένα τόσο μεγάλο χρέος. Το οποίο σαφώς και δεν το δημιουργήσατε εσείς. Συμμετείχατε στη δημιουργία τους όμως. Γιατί από όσο θυμάμαι σε όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ μετά το 1985 (από τότε θυμάμαι πολιτικά τον εαυτό μου) είσαστε υπουργός. Τι κάνατε τότε κύριε Παπανδρέου; Απλά ακούγατε τα σχολιανά σας όπως είπατε στην ομιλία σας;

            Τι μπορείτε αλήθεια να κάνετε όταν η κυρία Μέρκελ σας μαλώνει όπως η δασκάλα τον άτακτο σχολιαρόπαιδο κι εσείς στέκεστε με σχεδόν σκυμμένο κεφάλι. Με τι πρόσωπο να ζητήσετε από την κυρία Μέρκελ τις πολεμικές αποζημιώσεις και την επιστροφή των χρημάτων από τα κατοχικά δάνεια;

            Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ. Αφού εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη για το μέγεθος του χρέους και προσπαθείτε να σώσετε τη χώρα, γιατί δεν ζητήσατε να γίνει διεθνής λογιστικός έλεγχος από το 1974 και μετά ώστε να ενημερωθεί ο Ελληνικός Λαός πόσα χρήματα έχουμε πάρει σε δάνεια και που έχουν δωθεί;

            Με τον διεθνή λογιστικό έλεγχο κύριε πρωθυπουργέ και διαφάνεια θα υπήρχε, και αν πράγματι υπάρχει αυτό το χρέος και δεν είναι επαχθές ο Ελληνικός Λαός έχει κάθε διάθεση να το πληρώσει ακόμα και αν πεθαίνει από την πείνα. Επειδή ο Ελληνικός Λαός κύριε πρωθυπουργέ δέχεται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Μπορεί ακόμα να δεχτεί και θυσίες ώστε να πληρώσει για λάθη που έκαναν άλλοι. Δεν μπορεί όμως να επιτρέψει την εξόντωση του και την εξαθλίωση του ενώ αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα λειτουργούν προκλητικά και καταστρέφουν αυτόν και τη χώρα του.

            Μιλήσατε για το δημοψήφισμα κύριε Παπανδρέου. Γιατί δεν το κάνατε όταν εκλεγήκατε πριν από 25 μήνες όταν αντιληφθήκατε ότι τελικά «λεφτά δεν υπάρχουν»;

            Γιατί δεν το κάνατε πριν υπογράψετε το πρώτο μνημόνιο;

            Θεωρείτε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να παραμείνουμε στο ευρώ. Και αυτό πιστεύεται ότι σας κάνει καλό πρωθυπουργό; Γιατί δεν πήρατε το παράδειγμα του Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ όπου σύνθημα του ήταν το «πρώτα ο άνθρωπος και μετά το χρέος».

            Απειλείτε έναν ολόκληρο λαό ότι θα πάψετε να τον πληρώνετε αν δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές των αφεντικών σας και του βάζετε το δίλλημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ή να τον σκοτώσετε. Γιατί κύριε πρωθυπουργέ; Είναι και αυτό μέρος των δημοκρατικών σας ευαισθησιών;

            Όμως κύριε πρωθυπουργέ θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα. Η εντολή που πήρατε στις προηγούμενες εκλογές, ακόμη και αν δεχτούμε ότι ήταν νόμιμη, ήταν επειδή λέγατε ότι «λεφτά υπάρχουν». Εφόσον δεν τηρήσατε το προεκλογικό σας πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις σας απέναντι στο λαό ως κυβέρνηση είσαστε παράνομη.

            Ακόμη και αν η δανειακή σύμβαση ψηφιστεί όχι από 180 αλλά και από τους 300 βουλευτές, ο Ελληνικός Λαός όταν γίνουν εκλογές και σας απαξιώσει όλους έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί οποιαδήποτε συμφωνία ή υπογραφή σας. Το ξέρετε ήδη ότι κανένας σας λόγος και καμία σας υπογραφή δεν εκπροσωπεί και δεν δεσμεύει την Ελλάδα. Αυτό φυσικά το ξέρουν και οι εταίροι σας (γιατί δικοί μας πλέον δεν είναι) , και κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν όσες περισσότερες δεσμεύσεις γίνεται. Όμως η Ελλάδα δεν υποδουλώνεται έτσι.

            Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να επιτύχετε το σχέδιο Κίσινγκερ για την Ελλάδα όμως κι αυτό δεν σας βγαίνει. Όσο υπάρχει έστω και ένας Έλληνας δεν θα σας βγαίνει κύριε Παπανδρέου.

            Με τα κόλπα και τα ταχυδακτυλουργικά που κάνατε στη συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να πήρατε λίγο χρόνο ακόμα αλλά δεν καταφέρατε να πείσετε ούτε έναν Έλληνα πολίτη.

            Σε λίγες ημέρες κύριε Παπανδρέου θα γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και τότε θα αρχίσετε να βιώνετε την πραγματική οργή του κόσμου. Μπορεί να πιστεύετε ότι θα μείνετε στην καρέκλα σας και στην εξουσία όσο περισσότερο καιρό μπορείτε. Όχι γιατί σας ενδιαφέρει η εξουσία. Σε αυτό σας πιστεύω κύριε πρωθυπουργέ. Δεν σας ενδιαφέρει να επανεκλεγείτε. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να εκτελέσετε τις διαταγές των εντολοδόχων σας και να εξοντώσετε τη χώρα. Όμως δεν θα το αφήσουμε να περάσει.

            Αφού είσαστε αποφασισμένος να μας εξοντώσετε κύριε Παπανδρέου, θα πρέπει να είστε και έτοιμος να αντιμετωπίσετε την οργή ενός ολόκληρου λαού. Μία οργή που ακόμα δεν την έδειξε αλλά πολύ σύντομα θα τη δείξει.

            Μπορείτε να κάνετε όσες συσκέψεις θέλετε στο Υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη. Όσα μέτρα και να πάρετε, όσα χημικά και να χρησιμοποιήσετε, το ξέρετε ότι θα πετύχετε μόνο δύο πράγματα. Πολλούς νεκρούς, άπειρη οργή.

            Από τις 17 Νοέμβρη και μετά θα αρχίσει να χύνεται αίμα κύριε Παπανδρέου. Αίμα αθώων που θα τους χτυπήσετε πάλι εσείς χρησιμοποιώντας τα δημοκρατικά ΜΑΤ και τις δημοκρατικές σας μεθόδους. Όμως το ξέρουμε κι εμείς ότι ποτέ η δημοκρατία δεν αποκαταστάθηκε σε καμία χώρα του κόσμου, ποτέ στην ιστορία χωρίς αίμα. Και εμείς είμαστε έτοιμοι κύριε πρωθυπουργέ.

            Και αν πιστεύετε πράγματι κύριε Παπανδρέου ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να κάνουν και άλλες θυσίες, τότε  ζείτε πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου

            Με συγκίνησε πολύ η ομιλία σας κύριε Πρωθυπουργέ. Δεν με έπεισε όμως. Ούτε εμένα, ούτε και κανέναν άλλο.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Άγγελος Ιακωβίδης   

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εμπαιγμός Χωρίς Όρια!!!


           Το σχέδιο της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώνεται σε βάρος του Ελληνικού Λαού, αφού πρώτη φορά στην σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία της Ελλάδας γίνεται τέτοιος εμπαιγμός στις πλάτες του.

            Τέτοια σενάρια σε βάρος του Λαού και τέτοια κοροϊδία δεν τόλμησε να πράξει σε βάρος του Λαού ούτε η πιο αδίστακτη χούντα στο παρελθόν και εμείς ως απλοί θεατές παρακολουθούμε άπραγοι. Τι άραγε;

            Ένα δημοψήφισμα που ποτέ δεν είχαν σκοπό να κάνουν τελικά αλλά το χρησιμοποίησαν εκβιαστικά για να αναγκάσουν την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.

            Μία κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», που ποτέ δεν θα σχηματιστεί καθώς διαφαίνεται πως ο χειριστικός, παρανοϊκός πρωθυπουργός της χώρας θα πάρει μάλλον την ψήφο εμπιστοσύνης αφού εξασφάλισε στους «διαφωνούντες» βουλευτές του ότι η νέα δανειακή σύμβαση είναι δεδομένη και έχει ουσιαστικά «κλειδώσει», με την συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της.

            Μία αξιωματική αντιπολίτευση που είναι συνένοχος στο ξεπούλημα της χώρας αποδεικνύοντας ότι όποιες μέχρι σήμερα αντιπολιτευτικές κορώνες ήταν για το θεαθήναι και χωρίς ουσία, έτοιμη μαζί με την κυβέρνηση να παραχωρήσουν γη και ύδωρ.

            Ένας ολόκληρος λαός καθηλωμένος να παρακολουθεί τις «ραγδαίες εξελίξεις» συναίνεσης στο ξεπούλημα της χώρας με συνοπτικές διαδικασίες.

            Ένας παρανοϊκός πρωθυπουργός που μέσα από υπεκφυγές αλλά ξεκάθαρα δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την πρωθυπουργική θώκο σε κανένα, σκοπεύοντας να μείνει στην καρέκλα του όσο το δυνατόν περισσότερο, όχι γιατί έχει την εμμονή της εξουσίας αλλά για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο για το οποίο έχει διοριστεί και το οποίο δεν είναι άλλο από την ολική καταστροφή της χώρας.

            Αν το βλέπαμε σε ταινία θα ήταν ένα πολύ καλό και ευχάριστο πολιτικό θρίλερ. Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι μία πραγματικότητα την οποία η πλειοψηφία του λαού δεν την βλέπει καθόλου ευχάριστα.

            Το θράσος πλέον δεν έχει όρια. Η κοροϊδία δεν έχει αρχή και τέλος. Η ντροπή φυσικά είναι ανύπαρκτη. Και εμείς σαν χώρα δεν είμαστε περίγελος επειδή θέλουμε ή όχι να βγούμε από το ευρωζώνη αλλά επειδή δείχνουμε την εικόνα του λαού που δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Και το χειρότερο είναι ότι δεν κάνουμε κάτι γι αυτό.

            Μετά από τόση κοροϊδία αν δεν γίνει η αγανάκτηση οργή θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

            Η κυβέρνηση πλέον θα φέρει με συνοπτικές και σύντομες διαδικασίες τη νέα δανειακή σύμβαση. Εμείς τι θα κάνουμε;

            Σε δεκατέσσερις μέρες από σήμερα θα γιορτάσουμε μία επέτειο που συμβολίζει την αγάπη και την λαχτάρα των Ελλήνων για δημοκρατία. Που συμβολίζει τις θυσίες και τους αγώνες ενός λαού για την δημοκρατία. Με τι συνείδηση θα τιμήσουμε την επέτειο αυτή. Με τι πρόσωπο θα γιορτάσουμε μία επέτειο εναντίον μίας χούντας, όταν ανεχόμαστε μία άλλη χειρότερη;

            Αν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένες να περάσουν αυτή τη δανειακή σύμβαση εμείς σαν λαός για τι θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι;

            Γνωρίζοντας ότι με αυτό το κείμενο μπορώ να κατηγορηθώ για παρότρυνση σε τρομοκρατία ή για απόπειρα σχηματισμού τρομοκρατικής οργάνωσης, θεωρώ πως πρέπει αν αυτή είναι αποφασισμένοι να ξεπουλήσουν ότι υπάρχει την Ελλάδα εμείς να βάλουμε φωτιά στην Ελλάδα αυτή.

            Σίγουρα δεν είμαι τρομοκράτης. Σίγουρα δεν είμαι δολοφόνος. Και σίγουρα δεν ανήκω στον αντί-εξουσιαστικό ή αναρχικό χώρο.

            Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένας Έλληνας απλά υπερήφανος για την πατρίδα του και την ιστορία του. Δεν είμαι υπέρ της βίας αλλά πιστεύω πως κάποιες φορές είναι αναπόφευκτη, αφού ποτέ δεν αποκτήθηκε η ανεξαρτησία μίας χώρας και δεν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία χωρίς να χυθεί αίμα, χωρίς να υπάρξουν διωγμοί, φυλακές, κυνηγητό.

            Αν αυτοί είναι αποφασισμένοι να ξεπουλήσουν τη χώρα και να συντηρήσουν αυτό το πολιτικό σύστημα που τους συντηρεί τότε η μόνη λύση είναι αυτή τη χώρα να την κάψουμε. Αν έρθουν να την παραλάβουν οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας, να την παραλάβουν καμένη.

            Αν δεν μπορούμε να τη σώσουμε από τα χέρια τους, να την κάνουμε ένα νέο Κούγκι. Ένα νέο Αρκάδι.

            Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο. Μαζικός ξεσηκωμός άμεσα. Άρνηση οποιασδήποτε πληρωμής. Πλήρη ανυπακοή σε κάθε τι που πρεσβεύει την πολιτική της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της. Να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία σε αυτόν τον τόπο.

            Και μπορεί να φαίνομαι σαν ένας παρανοϊκός γραφικός. Όμως το να είναι κάποιος γραφικός. Ακόμα και τρελός είναι ακίνδυνο. Ίσως και αστείο μιας και σε αυτή τη χώρα γελάμε με τους τρελούς όταν δεν τους λυπόμαστε.  Αλλά αντί να λυπόμαστε για τους τρελούς καλά θα κάνουμε να λυπηθούμε τα παιδιά μας για τα οποία αυτοί φροντίζουν να μην έχουν όχι μέλλον αλλά ούτε παρόν, όταν τα βλέπουμε καθημερινά να λιποθυμούν από τον υποσιτισμό στα σχολεία. Και αν σήμερα λιποθυμούν, αύριο με τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο θα πεθαίνουν.

            Όσοι διαβάζεται το παρόν και έχετε παιδιά, κοιτάξτε πρώτα τα παιδιά σας. Κλείστε τα μάτια για δύο λεπτά και σκεφτείτε τι μέλλον έχουν. Και αν αυτό που θα δείτε σας αρέσει πείτε με απλά τρελό ή γραφικό. Αν όμως όχι ας σκεφτούμε τρόπο να αντιδράσουμε. Ας πάψουμε πλέον να παρακολουθούμε σαν θιασώτες το ξεπούλημα όχι της χώρας μας αλλά της ζωής μας, της ζωής των παιδιών μας, της τιμής μας.

            Ας αντιδράσουμε για να μην δούμε τα παιδιά μας να πεθαίνουν από την πείνα, τις κόρες και τις αδελφές μας να εκδίδονται για ένα κομμάτι ψωμί. Για να μη γίνουμε όλα όσα κοροϊδεύαμε στο παρελθόν.

            Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιος;

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ»!!!


            Πριν από λίγα λεπτά ο Αντώνης Σαμαράς  δήλωσε, ότι είναι υπέρ του σχηματισμού «κυβέρνησης  εθνικής ενότητας» με σκοπό την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την κατοχύρωση του δανεισμού και της καταβολής της έκτης δόσης από την Ε.Ε και το ΔΝΤ και αμέσως  μετά, τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

            Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ, μέχρι τώρα δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να λαϊκίζουν άσκοπα και να μην ψηφίζουν την δανειακή σύμβαση όχι επειδή διαφωνούν με αυτήν αλλά μόνο για να κάνουν στείρα αντιπολίτευση.

            Είναι δεδομένο ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ δεν είναι τίποτα περισσότερο από εντεταλμένοι υπαλληλίσκοι της Ε.Ε. με μοναδικό σκοπό τον εγκλωβισμό της χώρας σε ένα δυσβάσταχτο χρέος και το ξεπούλημα αυτής και του συνόλου του πλούτου της στους Ευρωπαίους, κάνοντας την Ελλάδα τσιφλίκι κάποιων που θέλουν να την εξοντώσουν.

            Οι μάσκες πλέον έπεσαν. Η «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» μπορεί να θεωρείται πλέον δεδομένη έχοντας φυσικά και την συμπαράσταση και ίσως συμμετοχή των κομμάτων του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και με την σιωπηρή αποδοχή των κομμάτων της αριστεράς τα οποία θα συνεχίσουν βέβαια να κάνουν «αντιπολίτευση» για να μπορούν να διατηρήσουν την αριστερή τους ταυτότητα, αλλά μόνο γι’ αυτό.

            Εμείς σαν λαός έχουμε πλέον υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Εμείς σαν λαός έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί το ξεπούλημα της χώρας από τους πολιτικάντηδες.

            Καταφέραμε να ρίξουμε τον Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί εμείς τον ρίξαμε. Εγκλωβισμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου και τα γεγονότα της Εθνικής Επετείου οδηγήθηκε στην αψυχολόγητη τελικά απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

            Πρέπει να καταφέρουμε να εμποδίσουμε και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Πρέπει σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας με επίκεντρο το Σύνταγμα να ξεσηκωθούμε και να μην επιτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη.

            Οι πράξεις τους δείχνουν ότι σκοπός τους δεν είναι να προστατεύσουν τον Ελληνικό Λαό ούτε σέβονται τις θυσίες που κάναμε σαν λαός για να μπούμε στο ευρώ ή να «ξεχρεώσουμε». Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σώσουν τους εαυτούς τους και τις τράπεζες.  Αν τους αφήσουμε τα μέτρα που θα έρθουν μετά θα είναι ακόμα χειρότερα από όσα μέχρι τώρα βιώσαμε. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να μας πάρουν ας κάνουμε μία αναδρομή στην Ελληνική ιστορία και θα δούμε ότι υπάρχουν και άλλα.

            Πρέπει να εμποδίσουμε την ψήφιση της δανειακής σύμβασης για να μην δούμε τα παιδιά μας να τρώνε από τα σκουπίδια όταν είναι τυχερά και καθόλου τα πιο άτυχα!!!!!

Πανικός και Χάος στον Πολιτικό Κόσμο!!!!


              Οι ραγδαίες εξελίξεις  δημιούργησαν κλίμα χάους και πανικού στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

            Στο κυβερνών κόμμα άρχισαν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου μετά την απόφαση του για δημοψήφισμα και μετά την απόφαση αν γίνει το δημοψήφισμα να γίνει με ερώτημα ευρώ ή δραχμή.

            Μετά από αυτή την εξέλιξη όλος ο πολιτικός κόσμος αλλά και τα ΜΜΕ πανικοβλήθηκαν στο ενδεχόμενο να φύγουμε από το ευρώ.

            Ακούστηκε στα ΜΜΕ ότι η ένταξη μας στο ευρώ ήταν η σημαντικότερη επιτυχία της Ελλάδας στην ιστορία της και εμείς οι απλοί Έλληνες που βιώσαμε τα αποτελέσματα του ευρώ στο πετσί μας, αφού εμείς με την είσοδο στο ευρώ δεν φάγαμε όπως τα λαμόγια που μας κυβερνάνε αλλά νοιώσαμε την ακρίβεια, την ανέχεια, την πτώση της αγοράς, την μείωση της παραγωγής, την εξόντωση και υποδούλωση της Ελλάδας.

            Αυτή τη στιγμή οι εξελίξεις οδηγούν πλέον όχι σε εκλογές αλλά το πιθανότερο σε μία κυβέρνηση συνεργασίας και οδηγούμαστε σε ένα νέο «βρώμικο 89». Ο πανικός μήπως φύγουμε από το ευρώ ή δεν πάρουμε την επόμενη δόση θα οδηγήσει τα πολιτικά κόμματα σε μία συνεργασία της ντροπής.

            ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ και  ΔΗΣΥ θα συναινέσουν πλέον προκειμένου να μην χάσουν την κουτάλα. Ήρθε πλέον η στιγμή που θα πέσουν οι μάσκες και θα δείξουν όλοι το πραγματικό τους πρόσωπο.

            Τώρα πλέον πρέπει εμείς σαν Έλληνες, σαν λαός να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και ότι αυτό που ζητάμε δεν είναι η αλλαγή προσώπων στην ηγεσία και στην πολιτική αλλά αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

            Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

            Πρέπει να απαιτήσουμε  Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο, έξοδο από το ευρώ, αυτοδιαχείριση του πλούτου μας και της Εθνικής μας περιουσίας.

            Κάποιοι μιλάνε για αναξιοπιστία της Ελλάδας πλέον.

            Ούτε οι Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες είναι αναξιόπιστοι. Αναξιόπιστοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι οι πολιτικοί σε αυτόν τον τόπο.

            Και αν για ένα διάστημα επειδή αυτοί το θέλησαν χάσουμε την αξιοπιστία μας, εμείς μπορούμε να την ξανακερδίσουμε αλλά με τους δικούς μας όρους και όχι με τους όρους της φράου Μέρκελ, του μεσιέ Σαρκοζί και των κολαούζων τους!!!!!

Η Παραπληροφόρηση δεν είναι Προνόμιο του ΠΑΣΟΚ!!!!


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Τόσο οι δικές του δηλώσεις όσο και της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, αποκάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου τους παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του
ευρώ. Τέτοιο πρόβλημα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει και πάει να το δημιουργήσει -ξαφνικά με άθλια παραπληροφόρηση- ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία. Ενός ανθρώπου που τολμά να αμφισβητεί την κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας. Επιλογή που χάραξε και μπορεί πλέον μόνον αυτή να εγγυάται, η Παράταξητης Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει!» Πηγή : Real.gr

            Κύριε Μιχελάκη,

            Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ενδεχομένως ζείτε αν όχι σε άλλο πλανήτη σίγουρα σε άλλη χώρα. Παρόλα αυτά θέλετε να κυβερνήσετε κάποια στιγμή την Ελλάδα και αναρωτιέμαι γιατί.

            Κατηγορείτε τον Γιώργο Παπανδρέου για παραπληροφόρηση, ενώ αν όντως ενημέρωσε ότι ο Ελληνικός Λαός θέτει υπό αμφισβήτηση την παραμονή τους στο ευρώ, είναι ίσως η μόνη φορά που σε μία μοναδική κρίση ειλικρίνειας είπε αλήθεια.

            Βέβαια είναι μία αλήθεια που δεν σας αρέσει αφού στην πραγματικότητα η πολιτική σας δεν διαφέρει καθόλου από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα έχετε ακριβώς τα ίδια πιστεύω και ο λαός το γνωρίζει. Είναι όμως όπως πάντα πιο εύκολο να κάνεις φθηνή και στείρα αντιπολίτευση.

            Έχετε πολύ θράσος να λέτε εσείς επικίνδυνο τον κύριο Παπανδρέου κύριοι της Νέας Δημοκρατίας αφού η διακυβέρνηση σας τόσο με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη όσο και με τον Κώστα Καραμανλή αποδείχθηκαν καταστροφικές και επιζήμιες για την Ελλάδα.

            Τολμάτε να μιλάτε εσείς η ΝΔ του Βατοπαιδίου, και των δομημένων ομολόγων για επικινδυνότητα;

            Τολμάτε να μιλάτε εσείς που ξεπουλήσατε τη μισή δημόσια περιουσία για επικινδυνότητα;

            Τολμάτε να μιλάτε εσείς που έχετε διορίσει άπειρους  αργόσχολους στο δημόσιο στα πλαίσια της ψηφοθηρίας με την δικαιολογία ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

            Κύριοι Σαμαρά, Μιχελάκη και κάθε άλλο στέλεχος της ΝΔ. Είσαστε συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα η Ελλάδα. Και όσο και να προσπαθείτε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας ή να ρίξετε μεγαλύτερο βάρος ευθυνών στους άλλους τα γεγονότα δεν αλλάζουν.

            Δεν αλλάζει το γεγονός ότι ιδεολογικά είσαστε υπέρ του μνημονίου τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου κα όλη η δήθεν αντιπολίτευση σας έγινε εκ του ασφαλούς.

            Δεν αλλάζει το γεγονός ότι κι εσείς θέλετε να ξεπουλήσετε την Ελλάδα και πως αν ποτέ (ο θεός να μας φυλάξει) ξανακυβερνήσετε θα το κάνετε ίσως γρηγορότερα από το ΠΑΣΟΚ.

            Δεν αλλάζει το γεγονός ότι σκοπός σας είναι όπως και του ΠΑΣΟΚ η υποδούλωση της Ελλάδας οικονομικά και πολιτικά στην Ευρώπη κάνοντας μας όχι απλά πολίτες Β κατηγορίας αλλά σύγχρονους σκλάβους της Ε.Ε.

            Η παραπληροφόρηση είναι αυτή που εσείς φροντίζεται να δημιουργείτε κύριε Μιχελάκη.

            Ναι οι Έλληνες όχι απλά αμφισβητούν την παραμονή στο ευρώ και την ευρωζώνη, Θέλουν να φύγουν από την ευρωζώνη και σκέφτονται και την παραμονή τους στην Ε.Ε.

            Αυτή είναι η αλήθεια γιατί σε αυτήν την αλήθεια εσείς τους οδηγήσατε με τις πολιτικές σας όλα αυτά τα χρόνια.

            Μας βάλατε στην Ε.Ε (ΕΟΚ τότε) με το όνειρο της ανάπτυξης. Μας κάνατε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει εξομοίωση μισθών και θα φτάσουμε τους μισθούς Βόρειας Ευρώπης κα μας κάνατε τσιράκια τους.

            Μας βάλατε στην Ε.Ε και είπατε ότι πλέον θα είμαστε ασφαλείς γιατί τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι και σύνορα της Ευρώπης αλλά το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού μας πηγαίνει σε εξοπλισμούς και πλέον εκτός από την Τουρκία που δεν έχει σταματήσει να κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο μας κουνιέται και η πορδή (μην με συγχωρείτε για την έκφραση) που λέγονται Σκόπια.

            Μας βάλατε στην Ε.Ε για ένα καλύτερο αύριο κι εμείς έχουμε ξεχάσει και το εχθές μας. Για το αύριο δεν το συζητάμε πλέον.

            Είστε εξίσου δοσίλογοι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Και η εγκληματική πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ δεν δίνει άλλοθι και ελαφρυντικά σε εσάς.

            Νόμισμα της Ελλάδας είναι η δραχμή, και κυβερνήτης της Ελλάδας πλέον πρέπει να είναι μόνο ο Λαός της!!!!!!

Στις 4 Δεκεμβρίου το Δημοψήφισμα: Ευρώ ή Δραχμή


            Με την πρόταση «Ο Ελληνικός Λαός είναι ώριμος και σοφός για να λάβει τις αποφάσεις για το δικό του μέλλον», ο Γιώργος Παπανδρέου καθόρισε το μέλλον της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

            Στις 4 Δεκεμβρίου πλέον θα γίνει το δημοψήφισμα με ερώτημα ευρώ ή δραχμή. Ένα ερώτημα που στην πραγματικότητα δεν είναι καν δίλλημα αλλά ο Παπανδρέου ως γνωστό λαμόγιο ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι της πολιτικής.

            Με το ερώτημα ευρώ η δραχμή προκαλεί την αντιπολίτευση η οποία καθώς είναι προσκολλημένη στην ευρωπαϊκή πορεία πλην του ΚΚΕ θα ταχθούν σύσσωμοι υπέρ του ευρώ και έτσι θα οδηγήσουν την χώρα σε μία υποδούλωση πλέον με την νομιμοποίηση του λαού αν οι ψηφοφόροι των κομμάτων πλην του ΚΚΕ ξεπερνούν ακόμη το 50% αρθροιστικά.

            Με το δημοψήφισμα αυτός το πρώτο που θα δούμε είναι να ξεκινά μία «προεκλογική»  περίοδος όπου θα αρχίσουν να τρομοκρατούν τους απλούς πολίτες με τα κακά που θα επακολουθήσουν αν επιλέξουν τη δραχμή.

            Θα πουν ότι η χρεοκοπία θα είναι δεδομένη. Ότι με τη δραχμή θα σταματήσουν τις πληρωμές, ότι οι Έλληνες θα πεινάσουν, ότι δεν θα δίνουμε την παραγωγή μας.

            Θα πουν ότι μπορεί να φανταστεί ένας άνθρωπος για να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν τους πολίτες.  Για να τους οδηγήσουν να ψηφίσουν υπέρ του ευρώ ώστε να έχουν νομιμοποίηση στο ξεπούλημα της χώρας και στην υποδούλωση των πολιτών της.

            Το θέμα είναι ότι στο δημοψήφισμα ή πρέπει να κάνουμε μαζική αποχή είτε να ψηφίσουμε όχι στο ευρώ.

            Και ενώ με την έξοδο από το ευρώ θα περάσουμε πάλι δύσκολες μέρες  τα πλεονεκτήματα της επιστροφής στη δραχμή και της εξόδου από την ευρωζώνη είναι απείρως μεγαλύτερα και περισσότερα.

            Πρώτον: Παρόλο που θα έχουμε ένα υποτιμημένο νόμισμα το οποίο θα μας οδηγήσει σε καταστάσεις πραγματικής φτώχειας το πρώτο διάστημα στην πραγματικότητα η υποτίμηση αυτή θα αυξήσει την ανάπτυξη στη χώρα αφού θα αυξηθούν οι εξαγωγές αφού θα έχουμε φθηνό νόμισμα και έτσι θα μπορούμε να δίνουμε όλη την παραγωγή μας, ενώ ταυτόχρονα θα αναπτυχθούν όλοι οι παραγωγικοί τομείς στην Ελλάδα όπως ο Τουρισμός και η Βιομηχανία μιας και θα έχουμε φθηνά εργατικά χέρια.

            Δεύτερον: Θα υποχρεωθούν σε διεξαγωγή διεθνούς λογιστικού ελέγχου ώστε να μάθουμε πόσα χρήματα πάρθηκαν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων και που πήγαν ώστε να χαρακτηριστεί το χρέος ή το μεγαλύτερο μέρος του ως επαχθές και να πάψει να υφίσταται.

            Τρίτον: Παρόλο που θα έχουμε υποτιμημένο νόμισμα έχοντας πλέον παραγωγή και εξαγωγές θα μιλάμε με τις ευρωπαϊκές χώρες πραγματικά ισότιμα και δεν θα είμαστε οι φτωχοί συγγενείς του ευρώ όπως σήμερα.

            Τέταρτον: Μία έξοδος μας από το ευρώ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πιθανόν να οδηγήσει σε πλήρη διάλυση της ευρωζώνης. Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία να πλήξουμε τις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας που στηρίζονται κυρίως στο Ευρώ και στην παραγωγή των φτωχότερων χωρών τις οποίες εκμεταλλεύονται. Ένα δυνατό πλήγμα στις οικονομίες τους θα τους φέρει σε πολύ δυσάρεστη θέση και θα έχουν σοβαρότερα προβλήματα από το να ασχολούνται με το  πως θα μας πάρουν τη χώρα.

            Το νόμισμα της         Ελλάδας ήταν πάντα η δραχμή. Ο Παρθενώνας αν και είναι στην πραγματικότητα οικουμενικός , εθνικά ανήκει στην Ελλάδα και εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε όχι μία σπιθαμή γης αλλά ούτε και ένα βότσαλο από τις παραλίες μας.

            Αν δεν μπορέσουμε να αποφύγουμε το δημοψήφισμα ας τους δείξουμε ότι μπορούμε να τους διαλύσουμε.

            Έχουμε τη δύναμη. Μέχρι σήμερα το μυαλό και η θέληση μας έλλειπαν. Καιρός πλέον να σοβαρευτούμε και να δείξουμε σε όλους αυτούς ποιοί είμαστε και τι μπορούμε!!!!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το Δημοψήφισμα και οι Παγίδες του.




            Σαν βόμβα έριξε στην Κ.Ο του κόμματος του ο Γιώργος Παπανδρέου την είδηση ότι θα προχωρήσει σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την δεύτερη δανειακή σύμβαση. Μία είδηση που άφησε άφωνους τους πάντες. Πολιτικό κόσμο αλλά και το λαό.

            Οι αντιδράσεις από αυτήν την ανακοίνωση ήταν άμεσες και αλυσιδωτές.

            Ο Βενιζέλος μην μπορώντας να απαντήσει σε ερωτήσεις καθώς ο Παπανδρέου τον άδειασε μπήκε αιφνίδια στο νοσοκομείο καθώς «αρρώστησε». Βέβαια όσοι γνωρίζουν κατάλαβαν τι αρρώστια ήταν και γιατί, αφού δεν υπάρχει μεγαλύτερο άδειασμα από το να μην ενημερώνει ο πρωθυπουργός μίας χώρας τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μάλιστα για ζητήματα που τον αφορούν άμεσα και σαν υπουργό των Οικονομικών.

            Η Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκε, η Βάσω Παπανδρέου ζητά κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με προοπτική την διασφάλιση του πακέτου στήριξης και αμέσως μετά διεξαγωγή εκλογών, η Εύα Καϊλη κρατά την ίδια περίπου στάση με την Βάσω Παπανδρέου και αφήνει το ενδεχόμενο να καταψηφίσει την κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Παρασκευής. Η Μπατζελή από τις πλέον υποστηρίκτριες του Παπανδρέου μιλάει και αυτή για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

            Ο Γιώργος Παπανδρέου πλέον δεν χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης κανενός. Είναι ήδη πολλοί οι βουλευτές που ψάχνουν να βρουν την έξοδο από αυτή τη δυσάρεστη θέση και αναζητούν την κατάλληλη στιγμή.

            Ακόμα όμως και αν η κυβέρνηση πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών της και της Ελσας Παπαδημητρίου (κολλητή του Μητσοτάκη τυχαίο;), πλησιάζει ο εορτασμός της 17ης Νοέμβρη.

            Ήδη στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης μίας ενδεχόμενης Λαϊκής εξέγερσης, αφού τη θεωρούν δεδομένη.

            Αν δεν οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές και ειρηνική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, τότε η εξέγερση είναι δεδομένη. Θα δούμε σκηνές σκληρής βίας και θα βιώσουμε δεύτερα Δεκεμβριανά τα οποία αυτή τη φορά δεν θα οδηγήσουν σε ένα δεύτερο εμφύλιο αφού για πρώτη φορά ο Λαός είναι ομόψυχος και ενωμένος, αλλά σε δεύτερο Γουδί με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

            Η απόφαση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα κρύβει όμως πολλές παγίδες και ανακύπτουν πολλές θεωρίες συνομωσίας και πολλά ερωτηματικά.

            Γιατί ενώ η Δανειακή Σύμβαση είναι συνταγμένη από τον Ιούνιο και ήταν αποφασισμένο ότι θα πάει για ψήφιση στη Βουλή πηγαίνει για δημοψήφισμα;

            Και με ποιο ερώτημα θα πάμε για δημοψήφισμα τελικά;

            Αν το ερώτημα είναι το αν δέχεται ο Ελληνικός Λαός τη Δανειακή Σύμβαση και κατ’ επέκταση την παραμονή μας στο ευρώ, είναι δεδομένο ότι οι Έλληνες θα το καταψηφίσουν. Γιατί λοιπόν ρισκάρει ο Παπανδρέου με τη δανειακή σύμβαση και τι έχει να κερδίσει; Γιατί ο Τζέφρυ δεν κάνει τίποτα χωρίς να έχει προσωπικό κέρδος.

            Μήπως όλο αυτό γίνεται (υποθέσεις κάνουμε πάντα στο πλαίσιο των σεναρίων συνομωσίας), για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και η ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ πλήξει την Ε.Ε και ενδυναμώσει της ΗΠΑ που είναι και η επίσημη πατρίδα του  Τζέφρυ; Όχι φυσικά ότι αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί εμάς γιατί μία έξοδος από το ευρώ και κατάρρευση της Ε.Ε  δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ενδυνάμωση της θέσης είτε οικονομικής, είτε πολιτικής των ΗΠΑ.

            Η κρίση δεν είναι Ελληνική άσχετα αν προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν Ελληνική. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το πειραματόζωο των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στα ίδια πειράματα που απέτυχαν στην Αργεντινή, στην Ονδούρα, στο Εκουαδόρ.

            Η κρίση είναι παγκόσμια και οφείλεται στην δημιουργία όχι πληθωριστικού αλλά ανύπαρκτου χρήματος με ταυτόχρονη όλο και αυξανόμενη εκμετάλλευση τον πόρων του πλανήτη εξαντλώντας τους και συγκεντρώνοντας τους σε λίγα χέρια. Και το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που διαχειρίζονται τον πλανήτη και τους πόρους τους και έχουν στα χέρια τους όλο αυτό το χρήμα δεν είναι διατεθειμένοι να το διαθέσουν για τον πλανήτη παρασυρμένοι από την μισαλλοδοξία, την φιλαργυρία και την αλαζονεία τους.

            Το δημοψήφισμα είναι μία παγίδα στην οποία καλείτε να πέσει ο λαός αλλά και τα πολιτικά κόμματα αφού στην πραγματικότητα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαφωνεί με τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά βρίσκει προσχήματα για να κάνει απλά αντιπολίτευση και να γίνει αρεστή σε ένα λαό που τους έχει μάθει και πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να τον χειριστεί.

            Σε ότι αφορά τον λαό αν το ερώτημα θα είναι νέα δανειακή σύμβαση και παραμονή στο ευρώ ή έξοδος από την ευρωζώνη και χρεωκοπία σίγουρα υπάρχει σχέδιο εκφοβισμού και εκβιασμού των Ελλήνων προκειμένου να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

            Οι Έλληνες δυστυχώς είναι λαός «αναλφάβητος», αποτελούμενος κυρίως από ηλικιωμένους «αγράμματους» στην πραγματικότητα απλούς ανθρώπους και νεότερους ημιμαθείς σε μία διαρκή αναζήτηση λόγω νοοτροπίας του βολέματος και της διατήρησης των ελάχιστων προνομίων που του απέμειναν.

            Έτσι είναι πολύ εύκολο για όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες με την απειλή της πείνας και της ανέχειας να πείσουν τους Έλληνες ότι η μόνη λύση είναι η νέα δανειακή σύμβαση καθώς τα χειρότερα έρχονται μετά από το δεύτερο μνημόνιο και αυτό όσοι διάβασαν έστω κάποιες παραγράφους της νέας δανειακής σύμβασης των δύο χιλιάδων πεντακοσίων και πλέον σελίδων το γνωρίζουν.

            Η λύση είναι πλέον μόνο μία. Όχι δημοψήφισμα. Άμεσα ανατροπή της κυβέρνησης είτε ειρηνικά είτε με τη βία. Διεξαγωγή εκλογών για σχηματισμό βουλής με σκοπό την σύσταση Εθνοσυνέλευσης για σύνταξη νέου συντάγματος. Αλλαγή όλου του πολιτικού συστήματος. Ταυτόχρονα η Βουλή αυτή θα αναθέσει σε διακεκριμένους επιστήμονες την διεξαγωγή Διεθνούς Λογιστικού Ελέγχου για να μάθει ο Ελληνικός Λαός ποιοί πήραν τα λεφτά και που τα έφαγαν ώστε να αναγνωριστεί το χρέος ως επαχθές.

            Απομάκρυνση από την πολιτική όλων όσων λειτούργησαν σε βάρος της χώρας όλα αυτά τα χρόνια, να περάσουν από δίκη και να πληρώσουν για όλα όσα έκαναν παραδειγματικά.

            Τα δημοψηφίσματα είναι θεμιτά και τα θέλουμε σε δημοκρατικά καθεστώτα. Στην Ελλάδα τα δημοψηφίσματα τελικά γίνονται σε περιόδους χούντας ή με μονομερή επιχειρηματολογία.

            Ας φύγουν πρώτα τα λαμόγια της πολιτικής και στα σοβαρά ζητήματα μπορούμε να αποφασίζουμε με δημοψηφίσματα. Τώρα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα δεχτούμε!!!!!!

            Δεν πρέπει καν να επιτρέψουμε το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει τόσο για να φτάσει σε δημοψήφισμα. Είναι επικίνδυνοι, ανίκανοι και προδότες!!!!!

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Α. Παπανδρέου: Αναξιόπιστος, Απατεώνας, Ανίκανος, Επικίνδυνος, Προδότης!!!!


           Φτάσαμε πλέον σε αυτό το σημείο. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός μίας χώρας να μην χαίρει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό κανενός αλλά όλοι, Έλληνες και Ευρωπαίοι να τον θεωρούν από απατεώνα, ανίκανο, επικίνδυνο, προδότη, με τους Έλληνες να τον θεωρούν όλα τα παραπάνω μαζί.

            Οι αντιδράσεις μετά την χθεσινή αιφνίδια ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ήταν αλυσιδωτές και ακόμα είμαστε στην αρχή τους.

            Η Ε.Ε θεωρεί «απάτη» το δημοψήφισμα, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα το θεωρεί επικίνδυνο και διχαστικό.

            Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ούτε διχαστικό είναι ούτε επικίνδυνο όπως αυτοί το ορίζουν αφού όλοι οι Έλληνες κατά πάσα πιθανότητα θα καταψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση και θα ζητήσουν την επιστροφή στη δραχμή. Το ζήτημα για τον Ελληνικό Λαό αλλά και για τον πολιτικάντηδες αυτού του τόπου είναι άλλο και εκ διαμέτρου αντίθετο.

            Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ της δανειακής σύμβασης αλλά με άλλους όπως λέει όρους που να μην είναι εξευτελιστικοί και να μην εκχωρούν την Εθνική μας κυριαρχία. Βέβαια αυτό είναι κάτι που η Ε.Ε και το ΔΝΤ δεν το διαπραγματεύονται αφού όλα γίνονται για να εκχωρηθεί η Εθνική μας κυριαρχία για να μας υποδουλώσουν οικονομικά και εθνικά.

            Την ίδια ακριβώς στάση κρατάει ο Γ. Καρατζαφέρης και η Ντόρα Μπακογιάννη.

            Τα κόμματα της αριστεράς απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτή τη δανειακή σύμβαση για να ανεβάσουν τις ψήφους τους αλλά όταν ζητήθηκε να γίνει Διεθνής Λογιστικός Έλεγχος ήταν αντίθετα αφού όλα αυτά τα χρόνια έχουν φάει και αυτοί τεράστια ποσά από τα κρατικά ταμεία αφού τα κόμματα σε αυτή τη χώρα χρηματοδοτούνται και μάλιστα με πολλά εκατομμύρια από το κράτος.

            Και υπάρχει το ερώτημα. Αν πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα γιατί δεν έγινε και για την πρώτη δανειακή σύμβαση; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση λειτούργησε αυθαίρετα από τον Ελληνικό Λαό πριν;

            Η ερώτηση είναι φυσικά πλέον ακαδημαϊκή μόνο αφού την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι. Για να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αυτή τη θέση που είναι τώρα. Μίας χώρας υποδουλωμένης.

            Οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Ο Σαμαράς θα πιέσει για εκλογές. Μπορεί να δούμε και παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα είναι πλέον ρευστά.

            Η Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα και έπεται συνέχεια στις αντιδράσεις βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης. Βέβαια ξέρουν ότι είναι αργά γι αυτούς και δεν υπάρχει άλλοθι σε όσα μέχρι σήμερα έπραξαν όμως η πτώση της κυβέρνησης είναι σίγουρη.

            Πριν από λίγα λεπτά η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε ουσιαστικά εκλογές αφού πρότεινε να γίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μέχρι να διασφαλιστεί το πακέτο και να καθορίσει την διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

            Εμείς σαν λαός πλέον πρέπει να πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας. Οι εκλογές είναι πλέον σίγουρες. Ο Τζέφρυ είναι και ανίκανος και επικίνδυνος. Όπως ανίκανοι και επικίνδυνοι είναι όλοι όσοι μετέχουν στο πολιτικό σύστημα αυτό.

            Στόχος μας είναι η αλλαγή του Συντάγματος και του πολιτικού συστήματος. Οι εκλογές είναι μία μικρή νίκη αλλά δεν είναι εδώ το τέλος αυτού του πολέμου. Η νίκη του λαού θα είναι όταν βγούμε από την ομηρία της Ε.Ε και του ΔΝΤ και αλλάξουμε τον πολιτικό μας χάρτη.

            Είμαστε πλέον σαν λαός προ των ευθυνών μας και πρέπει για μία ακόμη φορά να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι τους!!!!

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Διχασμός, Αυταρχισμός, Υπερηφάνεια και Φαυλότητα!!!!


            Φέτος για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις εορτασμού τις Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» οι Έλληνες έδειξαν ότι και ιστορική μνήμη έχουν και υπερηφάνεια όχι σε πείσμα αυτών που θέλουν να την ποδοπατήσουν αλλά σε συνέχεια με την πορεία και την ιστορία τους.

            Για πρώτη φορά οι Έλληνες, σεβόμενοι την ιστορική αξία της Εθνικής μας Επετείου και τους αγώνες αυτών που πολέμησαν για να μην γίνουμε υπόδουλοι κάποιων σχιζοφρενών δικτατόρων όπως η Φράου Άνγκελα Μέρκελ, δίνοντας τη ζωή τους για την Ελλάδα και την Ελευθερία, απέκλεισαν από τις εκδηλώσεις τους σύγχρονους προδότες της χώρας.

            Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναρρωτήθηκε γιατί τον αποκαλούν προδότη οι Έλληνες (ή κάποια μερίδα τους ακόμα). Αλήθεια κάποιοι θυμόμαστε πως λειτούργησε ο Κάρολος Παπούλιας σαν Υπουργός Εξωτερικών των Κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ακόμη και γι’ αυτούς που το λησμονούν (κύριε Πρόεδρε),  υπάρχουν και οι πιο σύγχρονοι κοντά σε αυτούς που έκπληκτοι είδαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον θεματοφύλακα του Πολιτεύματος και της  «Δημοκρατίας» στη χώρα, να γίνεται μικρός και λίγος και να λειτουργεί ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια δεν μπορούσατε να αρνηθείτε κύριε Πρόεδρε να υπογράψετε το μνημόνιο ή το Μεσοπρόθεσμο;

            Αν το υπογράψατε συμφωνώντας με το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο κύριε Πρόεδρε τότε είστε εξίσου προδότης γιατί εν γνώσει σας οδηγήσατε έναν λαό στην εξαθλίωση και σε οικονομική, πολιτική, κοινωνική και Εθνική υποδούλωση. Δεν είναι αυτό προδοσία αλήθεια;

            Και τα υπόλοιπα ανδρείκελα της πολιτικής βλέποντας και ακούγοντας  τους τριγμούς του πολιτικού συστήματος που καταρρέει και τρέμοντας καθώς διαπιστώνουν ότι όσα χωρίς κόπο και με πολύ δόλο απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια έσπευσαν να υποστηρίξουν τον κύριο Παπούλια και να μιλήσουν για απαξίωση της Επετείου οι απαξιωτές της Ελλάδας.

            Βγήκε ο Σαμαράς και είπε πως αυτές οι αντιδράσεις οδηγούν σε Εθνικό Διχασμό.

            Αλήθεια κύριε Σαμαρά γνωρίζετε τι είναι διχασμός; Στις μέρες μας για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας από τους Αρχαίους χρόνους οι Έλληνες ξεπέρασαν τις προκαταλήψεις τους και τις πολιτικές και κομματικές τους θέσεις και λειτούργησαν σαν Έλληνες. Όλος αυτός ο κόσμος που ματαίωσε τις παρελάσεις ήταν Έλληνες. Έλληνες που στην πλειοψηφία τους είτε δεν δέχονται έναν ήδη απαξιωμένο από εσάς θεσμό τον οποίο συνεχίζεται να «τιμάτε» μόνο και μόνο για να περάσετε από την δημοσιογραφική πασαρέλα στο τέλος της παρέλασης και να προβληθείτε με μόνο σκοπό να ξεγελάτε τους Έλληνες, είτε δεν δέχονται μία τέτοια σημαντική εκδήλωση που θυμίζει τους αγώνες ενός Έθνους και δείχνει ότι η χώρα φυλάσσεται καλά από τις ένοπλες δυνάμεις μας αλλά και από την επόμενη γενιά που είναι οι σημερινοί μαθητές και οι αυριανοί φύλακες της ανεξαρτησίας μας.

            Αν υπάρχει διχασμός κύριε Σαμαρά αφορά μόνο τον διχασμό που εσείς οι πολιτικοί δημιουργήσατε ανάμεσα στον Λαό και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Ναι αυτός ο διχασμός υπάρχει κύριε Σαμαρά. Και είναι καιρός πια όλοι εσείς να λογοδοτήσετε απέναντι στο Ελληνικό Λαό για όλα όσα κάνατε, αλλά και για όσα δεν κάνατε όλα αυτά τα χρόνια.

            Ο Γιώργος Παπανδρέου από το Λασίθι δήλωσε: «Αυταρχισμός είναι, όταν κάποιοι ελάχιστοι επιλέγουν να προσβάλλουν τις εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας, ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι συμπεριφορές αυτές δεν τραυματίζουν κάποιους αντιπάλους, τραυματίζουν βαθιά τις δημοκρατικές μας παραδόσεις και το δημοκρατικό ήθος του λαού μας».

            Αυταρχισμός κύριε Παπανδρέου είναι να ξέρεις ότι πλέον δεν έχεις λαϊκή εντολή (η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχες) και να συνεχίζεις να κρατάς την εξουσία παράνομα και με τη βία.

            Αυταρχισμός κύριε Παπανδρέου είναι να για τα όποια δικά σου οφέλη να οδηγείς στην εξόντωση και την εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό.

            Αυταρχισμός κύριε Παπανδρέου είναι να αντιμετωπίζεις με απαξία έναν ολόκληρο λαό και την ιστορία του.

            Το να μιλάς εσύ κύριε Παπανδρέου για πατρίδα έχοντας δηλώσει πως δεν έχεις πατρίδα και πως δεν είσαι Έλληνας είναι φαυλότητα.

            Το να μιλάς εσύ κύριε Παπανδρέου για Ελευθερία και Δημοκρατία έχοντας καταστρατηγήσει και τις δύο έννοιες είναι φαυλότητα.

            Το να μιλάς εσύ κύριε Παπανδρέου για ήθος είναι φαυλότητα.

            Ο Ελληνικός Λαός είναι υπερήφανος. Και επέλεξε αυτήν την ημέρα για να δείξει την υπερηφάνεια του σηματοδοτώντας έτσι μία νέα εποχή αγώνων και αλλαγών στη χώρα. Επέλεξε αυτή την ημέρα για να πει το δικό του ΟΧΙ στην δική σας ξετσιπωσιά. Αποφάσισε να πει ΟΧΙ σε όλα τα πολιτικά κόμματα που οδήγησαν τον τόπο σε αυτήν την κατάσταση. Αποφάσισε να πει ΟΧΙ σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Αποφάσισε να πει ΟΧΙ στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό του σαν Εθνος!!!!

            Όσο πλέον και να το αρνούνται κάποιοι, το τέλος του πολιτικού συστήματος έχει έρθει. Είναι πλέον καιρός σαν Λαός και σαν Έθνος να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Είναι πλέον καιρός να αντιδράσουμε και το κάνουμε.

            Όσο και να το αρνούνται έχει έρθει η αρχή του τέλους. Είμαστε ήδη σε φάση πολιτικής αστάθειας. Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι κυριολεκτικά ακυβέρνητη και επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πλήρως ανίκανος να την κυβερνήσει και το μέγεθος τις αυτογνωσίας του είναι τόσο για να το γνωρίζει αυτό κάλεσε κατοχικούς επιτρόπους να κυβερνούν γι  αυτόν.

            Είναι σίγουρο πλέον ότι οι εκλογές όχι μόνο θα γίνουν σύντομα αλλά άμεσα. Το πιθανότερο πριν βγει ο χρόνος. Και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην δώσουμε σε κανέναν από αυτούς το δικαίωμα να κυβερνήσει. Δεν πρέπει να δώσουμε στην πραγματικότητα σε κανέναν το δικαίωμα να κυβερνήσει μέχρι να γίνει αλλαγή του συντάγματος και διασφάλιση μίας πραγματικά Δημοκρατικά διακυβέρνησης της χώρας.

            Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Και αν γι αυτούς ήρθε η αρχή του τέλους για όλους τους Έλληνες είναι πλέον μια νέα αρχή!!!!!!