Σελίδες

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Γιατί και Πότε Πέθανε η Δημοκρατία – Δημόσια Απάντηση σε «Ανώνυμο» Αναγνώστη!!!


               
            Στο σημερινό μου άρθρο «Γιορτή» Δημοκρατίας Σήμερα στο Σύνταγμα έγραψε το παρακάτω σχόλιο «ανώνυμος» αναγνώστης. Θεωρώ υποχρέωση μου να του απαντήσω δημόσια και η απάντηση αυτή απευθύνεται προς κάθε κατεύθυνση.  Πρώτα όμως παραθέτω το σχόλιο του αυτούσιο:
Ανώνυμος είπε...
φίλε
1) στη χούντα δεν θα τόλμαγε κανείς να γράψει ο,τι γράφεις εσύ. Θα βρισκόταν μέσα σε χρόνο ντε-τε στη φυλακή και θα έτρωγε το ξύλο της αρκούδας. Αν είσαι ελεύθερος αυτή τη στιγμή αυτό αποδυκνύει ότι δεν έχουμε χούντα.

2) "η Αθήνα έπαψε να είναι πρωτεύουσα της Ελλάδας"; "η Δημοκρατία άφησε την τελευταία της πνοή";.. χαλάρωσε. Οι "αγανακτισμένοι" αγανακτούν επί μήνες κάνοντας κατάλειψη στην πλατεία. Εχουν κάθε δικαίωμα στη διαμαρτυρία όμως και η πλειοψηφία των Αθηναίων θέλει κάποια στιγμή την πλατεία της πίσω. Αυτή η πόλη ανοίκει σε όλους τους πολίτες όχι μόνο σε μια μειοψηφεία.

3) στην τελευταία παράγραφο αυτοί που απειλείς ότι πρέπει "να πληρώσουν" δεν βγήκαν ξαφνικά από το Μάτριξ, ούτε έπεσαν από τον ουρανό, είναι εκλεγμένοι του Λαού. Αν διαφωνείς με την επιλογή των ψηφοφόρων (και καλά θα κάνεις) άνοιξε συζήτηση μαζί τους και προσπάθησε να τους αλλάξεις τα μυαλά ούτως ώστε την επόμενη φορά να ψηφίσουν καλύτερα. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία, πολιτισμένος διάλογος και υπερίσχυση της πλειοψηφείας.

4) Τέλος, κανένας νορμάλ άνθρωπος στον 21ο αιώνα δε θα πάρει κανένα τουφέκι/λοστό/μαδέρι κλπ. που του προτείνεις. Αυτά θα τα πάρουν οι ελάχιστοι περιθωρειακοί sociopaths που τη βρίσκουν με τη βία και τις καταστάσεις χάους. Ετσι την εννοείς τη Δημοκρατία εσύ; Έχεις μπερδέψει λίγο τις έννοιες.
Φίλε Αναγνώστη, κε Παπανδρέου, κε Παπουτσή, κε Καμίνη, κοι υπουργοί μίας παράνομης και χουντικής κυβέρνησης, κοι βουλευτές ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και μίας κοινοβουλευτικής δικτατορίας που την ονομάσατε προεδρευόμενη χωρίς όμως να είναι αφού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τηρεί το θεσμικό του ρόλο και είναι περισσότερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Το σχόλιο σου με χαροποίησε ιδιαίτερα αφού μου δίνεις το δικαίωμα να απαντήσω και πιστεύω εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αυτής της χώρας αν όχι το μεγαλύτερο.
Λες ότι στη χούντα δεν θα τολμούσε να γράφει αυτά που θα έγραφα εγώ γιατί θα βρισκόμουν σε χρόνο «ντε-τε» στη φυλακή και θα έτρωγα το ξύλο της χρονιάς μου. Φυσικά δεν μπορείς να φανταστείς ότι οι χούντες άλλαξαν πολύ από τότε. Τότε ο Παπαδόπουλος απαγόρευε τις συγκεντρώσεις και την ελεύθερη έκφραση. Σήμερα τις επιτρέπουν και βάζουν τα ΜΑΤ να χτυπάνε τους συνταξιούχους, τους φοιτητές κάθε εργαζόμενο. Είδαμε την δημοκρατία την σημερινή στις 29 Ιουνίου και διαπιστώσαμε ότι σήμερα δεν χτυπάνε  όπως εκείνα τα χρόνια. Σήμερα χτυπάνε χειρότερα.
Σήμερα φίλε μου δεν πιάνουν τον μεμονωμένο που θα γράψει κάτι εναντίον τους γιατί απλούστατα ή δεν έχει άλλες θέσεις στις φυλακές είτε γιατί δεν ξέρουν ποιόν να πρωτοσυλλάβουν μιας και δεν είμαι ο μοναδικός που τα γράφει όλα αυτά και αφού είμαι σίγουρος ότι δεν θα ρίσκαραν σε μία τόσο έκρυθμη κατάσταση να δημιουργήσουν μάρτυρες.
Λες ότι είμαστε Ελεύθεροι. Ελεύθεροι να κάνουμε τι φίλε μου; Είναι Ελευθερία να ζεις με 500 ευρώ μισθό και να μην μπορείς να συντηρήσεις την οικογένεια σου; Είναι Ελευθερία να μην μπορούμε να δουλεύουμε γιατί αυτοί μας «βάφτισαν» άνεργους; Είναι Ελευθερία να με ξεπουλάνε σε Άγγλους, Γάλλους και Γερμανούς σαν να είμαι εμπόρευμα; Για ποια ακριβώς Ελευθερία μιλάς τελικά γιατί η Ελευθερία έχει πολλά πρόσωπα τελικά.
Λες πως η «πλειοψηφία» των Αθηναίων ήθελε πίσω την πλατεία της. Είμαι σίγουρος ότι θεωρείς τους 500 χιλιάδες Αθηναίους που ήταν συγκεντρωμένοι στις μεγάλες ημέρες των κινητοποιήσεων μειοψηφία χωρίς να λαμβάνεις υπ’ όψιν σου ότι θα ήταν πολλοί περισσότεροι αλλά ένας πολύ μεγάλος αριθμός κατοίκων του Λεκανοπεδίου επειδή οι επιλογές αυτής της κυβέρνησης τους στέρησαν ακόμα και το δικαίωμα να μπορούν να πάρουν τη συγκοινωνία για να βγουν στην πλατεία ή γιατί μετά από κάποια γεγονότα είναι φοβισμένοι από τη χούντα που είπαμε πριν (ακριβώς όπως γινόταν πριν από 40 χρόνια). Αλήθεια πόση είναι οι Αθηναίοι (οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων) ώστε η πλειοψηφία τους να είναι μεγαλύτερη από τις 500 χιλιάδες;
Ακόμα όμως και αν δεχτούμε ότι η πλειοψηφία των Αθηναίων ήθελε την πλατεία πίσω. Τότε γιατί η επιχείρηση δεν έγινε στο φως της ημέρας και έγινε στις 4 τα ξημερώματα; Εκείνες τις ώρες στην Αθήνα μόνο ο υπόκοσμος λειτουργεί φίλε αναγνώστη. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος σε αυτό; Μην ξεχνάμε ότι για να γίνει αυτό κινητοποιήθηκαν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ  και ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του Δήμου.
Γράφεις πως αυτοί που «καλούνται» να πληρώσουν έχουν εκλεγεί νόμιμα από τον Ελληνικό Λαό. Αν το πιστεύεις αυτό φίλε μου ή είσαι τρομερά αφελής ή είσαι κομμάτι δικό τους οπότε ο λόγος σου μάλλον είναι χωρίς αξία τελικά. Γιατί η εκλογή της κυβέρνησης είναι νομότυπη αλλά όχι νόμιμη για τρεις σημαντικούς λόγους:
1ον. Η αποχή στις εκλογές σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών ξεπερνούσε το 30%. Και επειδή ξέρουμε ότι αυτή η αποχή είναι και πολύ μεγάλη και ήταν στην πραγματικότητα ψήφος όχι διαμαρτυρίας αλλά απαξίωσης του εκλογικού συστήματος, αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο η κυβέρνηση είναι νομότυπη αλλά αν δούμε τα πραγματικά νούμερα κυβερνά με μόλις το 30% των ψήφων τον εγγεγραμμένων.
2ον Σύμφωνα πάλι με τα αποτελέσματα του Υπουργείου εσωτερικών υπήρχαν τους εκλογικούς καταλόγους 9.933.385 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι (φαντάζομαι ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται και αυτοί του απόδημου Ελληνισμού γι αυτό και είναι τόσοι γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να είναι τόσοι σε μία Ελλάδα 10 εκατομμυρίων Ελλήνων συνολικά) και από αυτούς ψήφισαν 7.044.479.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία φίλε μου μπορείς να μου πεις πως στην Ελλάδα βρέθηκαν τόσοι ψηφοφόροι και ψήφισαν;
3ος και σημαντικότερος λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση είναι παράνομη. Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης προεκλογικά έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν (ενώ ξέρουμε ότι ξέρανε ότι δεν υπήρχαν χρήματα αφού από τον Ιανουάριο του 2009 συζητούσε και αυτός με το ΔΝΤ). Προεκλογικά μιλούσε για καμία μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και για δημιουργία συνθηκών για ανάπτυξη της αγοράς και της οικονομίας.
Εξαπάτησε το Λαό φίλε μου και όπως κάθε προϊόν απάτης έτσι και η εκλογή του είναι άκυρη και παράνομη και η απάτη νομικά και σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο είναι κακούργημα.
Όλο αυτό λοιπόν μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση αυτή μάλλον βγήκε ξαφνικά από το Matrix και όχι επειδή την εξέλεξε ο Λαός.
Τέλος ρωτάς ποιος νορμάλ άνθρωπος θα πάρει σήμερα τα μαδέρια και τους λοστούς για να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αυτοί που είναι στην Εθνοφυλακή και η κυβέρνηση τους έχει πάρει εδώ και δύο μήνες τα όπλα αφού τους υποχρέωσε να παραδώσουν τα κλείστρα τους. Το ξέρεις φίλε μου ότι εδώ και περίπου δύο μήνες η Ελλάδα δεν έχει Εθνοφυλακή; Ή για την ακρίβεια ότι είναι πλήρως παροπλισμένη; Αυτοί που θα πάρουν τα μαδέρια και τους λοστούς φίλε μου είναι όλοι αυτοί που θα ενεργοποιήσουν το άρθρο 120 του συντάγματος και το οποίο τους δίνει το δικαίωμα να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία ακόμα και με τη βία.
Άλλωστε πότε στην παγκόσμια ιστορία αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία ή η Ελευθερία σε ένα Έθνος χωρίς να χυθεί αίμα; Αν εσύ φίλε μου στο όνομα των συμφερόντων σου νοιώθεις ότι πρέπει να προστατεύσεις τους αφέντες σου, εγώ και κάποιοι (λίγοι ίσως σύμφωνα με εσένα) ακόμα πιστεύουμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την Εθνική μας Υπερηφάνεια, τη Δημοκρατία και πάνω από όλα την Αξιοπρέπεια μας σαν Έλληνες Πολίτες και σαν Άνθρωποι.

«Γιορτή» της Δημοκρατίας σήμερα στο Σύνταγμα!!!!



              Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας γιορτάστηκε μεγαλόπρεπα με λίγες ημέρες καθυστέρηση. Σήμερα στις 4 τα ξημερώματα με μία πρωτοφανή φιέστα και τη συμμετοχή της μπάντας των ΜΑΤ της οποίας την ενορχήστρωση είχε ο Δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης και την καλλιτεχνική Διεύθυνση  ο Υπουργός «προστασίας» του πολίτης Χρ. Παπουτσής.
            Για μία ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του τόπου έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Ο «συνήγορος του πολίτη» Γ. Καμίνης είναι πλέον Δήμαρχος Αθηναίων και καθώς πλέον θεωρεί ότι μπορεί να είναι βασιλικότερος του βασιλέως αποφασίζει ότι δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα  και πως οι «καταληψίες» της πλατείας πρέπει να απομακρυνθούν.
            Και είναι τόσο δημοκράτες ώστε αποφάσισαν να κάνουν την επιχείρηση στις 4 τα χαράματα. Εκείνη είναι η ώρα που λειτουργεί συνήθως ο υπόκοσμος ακόμα και αν αυτός ανήκει στην πολιτική.
            Ο «δημοκράτης» δήμαρχος Αθηναίων και οι εξίσου «δημοκράτες» της κυβέρνησης με την κίνηση του μας θυμίζουν ποιες ώρες γίνονται τα πραξικοπήματα (ξημερώματα είχαν κατέβει και τα τανκς των συνταγματαρχών).
            Δεν μπορούσαν φυσικά να κάνουν μία τέτοια επιχείρηση την μέρα στο φως του ήλιου. Ίσως επειδή στο φως της μέρας είδαμε το μέγεθος του φασισμού τους στις 29 Ιουνίου θεώρησαν ότι έπρεπε να το δούμε και τη νύχτα για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη.
            Έτσι λοιπόν η Ελλάδα γιόρτασε την αποκατάσταση της δημοκρατίας  και την εδραίωση μίας νέας Σοσια-ληστικής χούντας. Σήμερα η Ελλάδα πρόσθεσε στην ιστορία της άλλη μία σελίδα φασιστικής πολιτικής. Σήμερα η Ελλάδα μπήκε για μία ακόμη φορά στην εντατική.
            Και φυσικά τα ΜΜΕ αντί να δείχνουν συνέχεια την επιχείρηση έχουν την κανονική τους ροή. Πότε το έκαναν άλλωστε; Φερέφωνα του πολιτικού συστήματος. Τσουτσέδες των υπουργών και των βουλευτών. Πως θα μπορούσαν να μιλήσουν για χούντα όταν αυτά την υποστηρίζουν και τη στηρίζουν;
            Και το χειρότερο. Ένας λαός αποχαυνωμένος. Θύμα της δική τους μικρότητας και ανίκανος να αντιδράσει. Σήμερα η Αθήνα έπαψε να είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Σήμερα (για μία ακόμα φορά) το κοινοβούλιο έπαψε να έχει λόγο ύπαρξης.  Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα άφησε την τελευταία της πνοή.
            Όμως υπάρχει η ελπίδα. Γιατί η Ελλάδα και η Δημοκρατία είναι σαν τον φοίνικα. Εκείνο το πουλί που είχαν για έμβλημα τους οι συνταγματάρχες. Γιατί η Ελλάδα και οι Δημοκρατία μπορεί να καίγονται αλλά ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους.
            Αφού αυτές είναι οι πρακτικές που η κυβέρνηση ξέρει να χρησιμοποιεί, σε τέτοιες πρακτικές το μόνο που μένει είναι οι Έλληνες να πάρουν τα όπλα. Όποια όπλα μπορούν να έχουν. Μαδέρια, λοστούς, φτυάρια, βαριοπούλες ή και τουφέκια και να κάνουν ένα νέο πραξικόπημα. Ένα Λαϊκό Πραξικόπημα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην εκκαθάριση (όχι κάθαρση πλέον) από όλους αυτούς που την πληγώνουν. Από όλους αυτούς που καταλύουν τη Δημοκρατία στο όνομα της και που εξοντώνουν την Πατρίδα μιλώντας για πατριωτισμό.
            Έφτασε πλέον ο καιρός να ενεργοποιηθεί η ακροτελευταία διάταξη του Συντάγματος και ο Λαός να το υπερασπίσει με κάθε μέσο. Έφτασε η ώρα ο Καμίνης, ο Παπουτσής, ο Γιωργάκης και όλοι οι υπόλοιποι δοσίλογοι αυτής της χώρας να πληρώσουν!!!!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Το Θράσος έχει Όρια, η Αθλιότητα Όχι κε Παπανδρέου



«Αφήνω σε άλλους αυτή τη φιλοδοξία, να γίνουν πάση θυσία πρωθυπουργοί της Ελλάδας της δραχμής» είπε ο Γιωργάκης απευθυνόμενος στο Σαμαρά χωρίς όμως να τον κατονομάσει και πρόσθεσε πως όλο αυτό τον καιρό «περίσσεψε η ανευθυνότητα, η λάσπη, η λοιδορία,  η αμφισβήτηση του πατριωτισμού από αυτούς που έβαλαν φωτιά στο σπίτι και το έβαλαν στα πόδια. Έριχναν λάδι στη φωτιά που εμείς σβήναμε ποντάροντας στην αποτυχία»
            Σε ευχαριστούμε Γιωργάκη που θα αφήσεις σε άλλον την φιλοδοξία να γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής. Βέβαια δεν είναι ο Σαμαράς η επιλογή μας και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι αλλά πιστεύω ότι είναι σαφώς καλύτερος από εσένα καθώς αποδείχτηκες αποτυχημένος πρωθυπουργός του ευρώ και είμαι σίγουρος ότι θα είσαι πιο αποτυχημένος σαν πρωθυπουργός της δραχμής.
            Σε ευχαριστούμε που εσύ μιλάς για ανευθυνότητα, λάσπη, λοιδορία, αμφισβήτηση πατριωτισμού. Και αυτό γιατί την έννοια την λέξεων την ξέραμε μόνο ετυμολογικά αλλά εσύ και η συνεργάτες σου μας βοηθήσατε να κατανοήσουμε πολύ καλά τι σημαίνει κάθε μία ξεχωριστά.
            Νοιώσαμε πολύ καλά με πόση « υπευθυνότητα» οδηγήσατε έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση και μία χώρα στην επαιτεία. Με πόση «υπευθυνότητα» ξεπουλήσατε μία χώρα, ένα λαό, την ιστορία τους.
            Νοιώσαμε τη λάσπη όταν εσύ Γιωργάκη μας αποκαλούσες στην Ε.Ε διεφθαρμένους, όταν ο Πάγκαλος μας αποκαλεί «κοπρίτες» όλους τους δημοσίους υπαλλήλους , ζώα τους δημοσιογράφους που γράφουν εναντίον του αλλά και όσους τα διαβάζουν, όταν είπε ότι  «μαζί τα φάγαμε». Αλλά μαζί με τη λάσπη νοιώσαμε και τα ασφυξιογόνα της 29ης Ιουνίου (για τα οποία σας κατηγορούν ότι είναι ληγμένα αντί να σας ευγνωμονούν οι αχάριστοι αφού αν δεν ήταν ληγμένα θα είχαμε και νεκρούς σήμερα.)
            Θυμάσαι Γιωργάκη με πόση στοργή και περίσσια Δημοκρατία περιέβαλαν οι αστυνομικοί  των ΜΑΤ τους πολίτες; Με πόση αυτοθυσία τα ΜΑΤ φρόντισαν μία ειρηνική διαδήλωση να γίνει μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας;
            Νοιώσαμε την έννοια της λοιδορίας όταν στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας και ιδίως η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη αστυνομικούς. Ποιος να καταλάβει ότι τους έβαλες όχι για άλλο λόγο από το να θυμηθούν οι Έλληνες πως ήταν τα χρόνια της Χούντας και πόσο δημοκράτης είσαι εσύ; Που να καταλάβουν οι αχάριστοι Έλληνες ότι οι μπάτσοι μας δέρνουν για το καλό μας ακριβώς όπως δέρνει ο γονιός το παιδί του που παραστρατεί (άσχετα αν σήμερα κανένας γονιός δεν δέρνει πλέον τα παιδιά του γιατί κάθε μορφή βίας αποτελεί κακοποίηση).
            Νοιώσαμε τον πατριωτισμό σας καθώς σας βλέπουμε να ξεπουλάτε τη χώρα μας και την ιστορία της. Τι έγινε αλήθεια με το ζήτημα των Σκοπίων «πατριώτη» Γιωργάκη; Γιατί δεν έχετε το θάρρος να πείτε ότι η αναγνώριση των Σκοπίων θεωρείται τετελεσμένο; Τι γίνεται με την ΑΟΖ «πατριώτη» Γιωργάκη; Γιατί δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον Εθνικό μας πλούτο και τα πετρέλαια του Αιγαίου; Τι γίνεται με το θέμα της ιστορίας «πατριώτη» Γιωργάκη όταν την αλλοιώνετε και την παραποιείτε στα σχολεία;
            Μιλάς για αυτούς που «έβαλαν φωτιά στο σπίτι». Αλήθεια Γιωργάκη όταν ο πατέρας σου δημιουργούσε το πρόβλημα εσύ τι έκανες; Όταν ο πατέρας σου χρέωνε την Ελλάδα εσύ ήσουν υπουργός στις Κυβερνήσεις του και συμμετείχες. Εσύ όταν ο πατέρας σου έβαζε τη φωτιά τι έκανες; Παρακολουθούσες όλο εκστασιασμό ως άλλος Νέρων ή το έβαλες στα πόδια; Γιατί τότε δεν προσπάθησες να τη σβήσεις .
             Όταν ο Σημίτης έβαζε φωτιά στο σπίτι καταστρέφοντας την οικονομία με πλασματικές εκθέσεις, λογιστικές αλχημείες, κλέψιμο των Ελλήνων με το Χρηματιστήριο και με μίζες της SIEMENS εσύ τι έκανες; Όταν ο Σημίτης ξεπουλούσε τα Ίμια τι έκανες; Συγνώμη ξέχασα χόρευες ζεϊμπέκικο για τον φίλο σου και τότε ομόλογο σου υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.
Τελικά το θράσος έχει όρια ενώ η αθλιότητα όχι Γιωργάκη. Και σε εσένα περισσεύουν και τα δύο!!!!  

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η Κυβέρνηση Επεξεργάζεται το Νομοσχέδιο για το Δημοψήφισμα και Έναν Ολόκληρο Λαό!!!!


             
            Με σχέδιο νόμου θεσπίζονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις για την ενεργοποίηση του θεσμού του δημοψηφίσματος.
            «Μεγάλη θεσμική πρωτοβουλία» χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης τη σύνταξη του νομοσχεδίου για τα δημοψηφίσματα και συνέχισε «ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και το ΠΑΣΟΚ είχαν αναφερθεί εδώ και χρόνια στην ανάγκη των δημοψηφισμάτων.
            Ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε σήμερα το σχέδιο νόμου το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα δοθεί για διαβούλευση με τα κόμματα και τους πολίτες και σε δύο μήνες θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.
            Ο Υπουργός επεσήμανε ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1985/1986, προβλέπονται δύο τύποι δημοψηφίσματος: Ο πρώτος αφορά κρίσιμο Εθνικό Θέμα, σχετικό με την εξωτερική πολιτική και την Εθνική Άμυνα. Ο δεύτερος ισχύει μετά την συγκεκριμένη αναθεώρηση και αφορά ήδη ψηφισμένα νομοσχέδια, που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με εξαίρεση τα δημοσιονομικά
Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θεσπίζονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις για την ενεργοποίηση του θεσμού. Οι επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου καταστρώνονται σε οκτώ κεφάλαια και οι κυριότερες επιλογές του είναι οι εξής:

α) οροθετούνται οι βασικές έννοιες, δηλαδή το κρίσιμο εθνικό θέμα, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται μόνο ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνα, αλλά και ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος σχετικά με την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας, το ψηφισμένο νομοσχέδιο, το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και το δημοσιονομικό ζήτημα,

β) ψηφίζουν όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εντός των ορίων της χώρας,

γ) η ψηφοφορία διεξάγεται σε εκλογικές περιφέρειες και ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια,

δ) οι ψηφοφόροι καλούνται να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έντυπο ψηφοδέλτιο, το οποίο περιέχει το ερώτημα και τις δυνατές απαντήσεις, όπως καθορίζονται από τη Βουλή,

ε) επικρατεί η απάντηση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων, στα οποία δεν προσμετρούνται τα λευκά,

στ) η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος είναι συμβουλευτική για την κυβέρνηση, με εξαίρεση την περίπτωση δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο, οπότε έχει δεσμευτικό περιεχόμενο, αρκεί να πάρει μέρος στην ψηφοφορία τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) όσων είναι γραμμένοι στους εκλογικούς,

ζ) η οικονομική διαχείριση και η δημόσια προβολή υπόκεινται στις ρυθμίσεις, που διέπουν τις γενικές βουλευτικές εκλογές, και

η) το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και, εν γένει, το κύρος του δημοψηφίσματος ελέγχεται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
Και πλέον ενώ ξέρουμε ότι μας κοροϊδεύουν ασύστολα. Αυτοί συνεχίζουν και εμείς θα το δεχτούμε;
Αν ο πρωθυπουργός (ποιος είναι αυτός;) και το ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ των δημοψηφισμάτων γιατί δεν έκαναν δημοψήφισμα πριν αρχίσουν να ξεπουλάνε την Ελλάδα;  Η λύση είναι απλή. Επειδή δεν χρειαζόταν. Ακόμα και αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία απάτη. Και αυτό το βλέπουμε στην έκτη παράγραφο όπου αναφέρει ότι η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος θα είναι συμβουλευτική για την κυβέρνηση, με μόνη εξαίρεση τα ψηφισμένα νομοσχέδια, που και από εκεί εξαιρούνται αυτά της δημοσιονομικής πολιτικής.
Με λίγα λόγια τα δημοψηφίσματα θα γίνονται για ποιόν λόγο αφού η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος δεν θα είναι και Λαϊκή Εντολή; Απλά και μόνο για να εξαπατούν το κοινωνικό σύνολο και τους πολίτες. Η χώρα θα μπαίνει στη διαδικασία να ψηφίζει σε δημοψηφίσματα για να παίρνουν και πάλι αυτοί αυθαίρετες και παράνομες για τον λαό αποφάσεις.
Το δημοψήφισμα πρέπει να έχει λόγο. Η ξετσιπωσιά τους όμως δεν έχει. Είναι μικροί, λίγοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα και εμείς ως πολίτες οφείλουμε να δράσουμε γρήγορα. Βέβαια σε δύο μήνες πολλά θα έχουν γίνει όμως καλό θα είναι ούτε να εφησυχάζουμε ούτε να αφήνουμε να περνούν απαρατήρητες τέτοιες πρακτικές.