Σελίδες

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΤΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “BENI” ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ;


     
             Χαρούμενους είδαμε τον Τζέφρυ και τον Μπένι μετά τη σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το μεσημέρι αντίστοιχα. Τι ακούσαμε όμως από αυτούς και τι κερδίσαμε τελικά;
                Πρώτο «επίτευγμα» της Συνόδου:  «Μπήκε πάτος στο βαρέλι του χρέους της Ελλάδας»
                Συμπέρασμα: Μέχρι τώρα δεν υπήρχε πάτος; Και τα χρήματα που πήραν μέχρι τώρα από τον Ελληνικό Λαό που πήγαν; Χαμένα ενδεχομένως.
                Δεύτερο «επίτευγμα» της Συνόδου: Μπήκε μία ισχυρή ομπρέλα προστασίας στο Τραπεζικό Σύστημα της Ελλάδας
                Συμπέρασμα: Αυτό που τους νοιάζει τελικά είναι να προστατεύσουν τις Ελληνικές Τράπεζες, οι οποίες σύμφωνα με τον Μπένι έτσι κι αλλιώς είναι ισχυρές και το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη και ίσως από τα καλύτερα του κόσμου. Ότι έγινε λοιπόν είναι για να μην υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας καμίας τράπεζας. Για τον πολίτη κουβέντα.
                Τρίτο «επίτευγμα» της Συνόδου: Θα εκπονηθεί ένα νέο πρόγραμμα παρόμοιο με το  «σχέδιο Μάρσαλ» για τη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας και την ανάπτυξη.
                Συμπέρασμα: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για αγορά των πλουτοπαραγωγικών πόρων της  χώρας και όπως το πρώτο σχέδιο μας έκανε οικονομικά και πολιτικά εξαρτημένους από τις ΗΠΑ έτσι κι αυτό θα μας κάνει πλέον όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά εξαρτημένους αλλά και υπόδουλους στην Ε.Ε και το ΔΝΤ.
                Γενικό Συμπέρασμα: Η επιλεκτική χρεοκοπία είναι παραμύθι. Η χρεοκοπία είναι ολοκληρωτική και σαρωτική με σκοπό την εξόντωση των χαμηλά οικονομικών στρωμάτων και των Μικρομεσαίων.
                Δεν θα υπάρχουν πλέον κοινωνικές ή παραγωγικές τάξεις αλλά οδηγούμαστε σε μία νέα μορφή φεουδαρχίας στην οποία δεν θα είμαστε κολίγοι αλλά απλά αναλώσιμοι.
                Και η λύση είναι μόνο μία. Η ξεσηκωμός ή αλλιώς ας δούμε τα παιδιά μας είτε να πεθαίνουν (στην κυριολεξία) είτε να μεταναστεύουν (όχι για να βρουν καλύτερη τύχη αλλά απλά για να επιβιώσουν).
                Τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί η νέα δανειακή σύμβαση (Μνημόνιο 2). Εμείς θα κατέβουμε πάλι ειρηνικά στο σύνταγμα ή θα πρέπει μήπως να πάρουμε από ένα μαδέρι ο καθένας και να τα κάνουμε λαμπόγυαλο; Μήπως είναι πλέον ο καιρός ο Λαός να δείξει και την αποφασιστικότητα του και τη δύναμη του;  Αν όχι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ραγιάδες τότε, Ραγιάδες και τώρα!!!!