Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΕΞΕΓΕΡΣΗ Ή ΑΝΥΠΑΚΟΗ;


            
            Σε μία κοινωνία όπου το πολιτικό-κοινωνικό και οικονομικό σύστημα είναι σάπιο δύο λύσεις υπάρχουν μόνο για να καταλυθεί. Ή εξέγερση ή ανυπακοή.
            Και είναι πιθανό να αναλογιστούν κάποιοι «μα αφού το σύστημα είναι σάπιο δεν είναι έτοιμο μοιραία να καταρρεύσει και από μόνο του»;  Δυστυχώς η σαπίλα εξαπλώνεται, παρασύρει ότι βρει, κάνει μεταστάσεις και τελικά επικρατεί καταστρέφοντας στο τέλος ακόμα και τα πιο υγιή τμήματα της κοινωνίας. Κάτι όπως τη γάγγραινα για παράδειγμα.
            Έτσι και πάλι οι δύο λύσεις που μας απομένουν είναι ή Εξέγερση ή Ανυπακοή.
            Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ανυπακοή είναι ο ιδανικότερος τρόπος ανατροπής ενός συστήματος γιατί:
            Αν ξαφνικά αποφασίσουμε δύο εκατομμύρια ενεργοί Έλληνες να μην :
1.    Πληρώνουμε τις ΔΕΚΟ,
2.    Κάνουμε φορολογικές δηλώσεις,
3.    Πληρώνουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας,
4.    Αποδίδουμε το ΦΠΑ,
5.    Βλέπουμε ειδήσεις στα ΜΜΕ,
6.    Να πετάξουμε τις πολιτικές μας ταυτότητες μπροστά από τα Δημαρχεία στις επαρχιακές πόλεις και μπροστά από τη Βουλή στην Αθήνα αποποιούμενοι την υποχρέωση μας (και όχι δικαίωμα πλέον) όπως έχει καταντήσει .
7.    Συμμετέχουμε σε καμία εκδήλωση που οργανώνει η πολιτεία ή όποιου βαθμού Τοπική Αυτοδιοίκηση,
8.    Κάνουμε αγορές από πολυεθνικές εταιρείες αλλά από τοπικές μόνο επιχειρήσεις και μόνο στο πλαίσιο των αναγκών μας,
9.    Χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο μας παρά μόνο αν είναι ανάγκη έτσι ώστε να μειώσουμε την κατανάλωση και κατ’ επέκταση την αγορά καυσίμων
10. Χρησιμοποιούμε το νόμισμα που αυτοί μας έχουν ορίσει αλλά να βγάλουμε ένα δικό μας ανταλλακτικό για να μπορούμε να συναλλασσόμαστε μεταξύ μας χωρίς το κράτος να έχει κανένα έσοδο.
Αν μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα αυτά ειρηνικά και ήσυχα αν όχι σε λίγες μόνο ημέρες, σε ελάχιστες εβδομάδες θα είχε καταρρεύσει και αυτοί που κυβερνούν δεν θα υπήρχαν.
Επειδή αυτοί που κυβερνούν και μας εξαπατούν διαρκώς, τη δύναμη τους την παίρνουν από εμάς μόνο και αυτό γιατί εμείς τους τη δίνουμε με την ανοχή μας ή και την υποστήριξη μας ακόμα.
Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε ενδεχομένως να έχουμε τόση σύμπνοια ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την άμεση, πλήρη και συντονισμένη ανυπακοή για να τους εξαφανίσουμε τελικά.
Έτσι η αλήθεια είναι πως η μόνη λύση που απομένει είναι η εξέγερση χωρίς να αποκλείει η μία λύση την άλλη.
Επειδή για την εξέγερση, για τη βίαιη ρήξη στους δρόμους και στις πλατείες δεν χρειάζεται αυτή η μαζικότητα. Λίγοι τρελοί χρειάζονται και αυτοί υπάρχουν
Στα γεγονότα που συνέβησαν στην απεργία της 29ης Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, οι χουντικές δυνάμεις καταστολής του καθεστώτος επικράτησαν όχι επειδή είχαν τα χημικά ή ήταν εξοπλισμένοι, αλλά επειδή οι Αγανακτισμένοι είναι ακόμα και τώρα πεπεισμένοι πως με την ειρηνική διαμαρτυρία θα πετύχουν κάποια πράγματα. Ίσως να περιμένουν να έχει και μεγαλύτερη μαζικότητα το κίνημα.
Αν στις τάξεις των αγανακτισμένων υπήρχαν 2-3 με οργανωτικές δεξιότητες και στρατηγικά και συντονισμένα εξαπέλυαν αντεπίθεση στα ΜΑΤ, σήμερα δεν θα υπήρχαν ΜΑΤ και δεν θα υπήρχε κυβέρνηση.
Βέβαια θα θρηνούσαμε θύματα. Όμως σε ποια επανάσταση δεν θρηνείς; Ποια εξέγερση δεν έχει σαν τίμημα το αίμα. Πότε στην ιστορία του κόσμου τα Δέντρα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας δεν ποτίστηκαν με αίμα. Και όσο πιο πολύ αίμα χύνεται στις ρίζες τους και τα ποτίζει τόσο ποιο γερά και θεριεμένα γίνονται.
Καιρός να ξυπνήσουμε Έλληνες και καιρός να δράσουμε.
ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ Ή ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ.
ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
   

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ή ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ;



        Σε μία εποχή που οι Έλληνες έχουν απαξιώσει τα κόμματα και τους πολιτικούς και που η Δημοκρατία έχει πλέον απαξιωθεί με το χειρότερο τρόπο και έχει μετεξελιχθεί σε μία ιδιόρρυθμη και στυγνή οικονομικό – κοινωνική αλλά και πολιτική δικτατορία οι Έλληνες ψάχνουν να βρουν για μία ακόμη φορά την πολιτική τους ταυτότητα.
          Και το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι να αναζητούν πολιτικούς χώρους που εκφράζονται από ακραίες καταστάσεις όπως η Αναρχία και ο αντί-εξουσιαστικός  χώρος για κάποιους και η άκρα δεξιά για κάποιους άλλους.
          Και μέχρι εδώ ίσως δεν υπάρχει κάτι παράδοξο ή παράλογο αφού ίσως τελικά είναι οι μόνοι χώροι που έχουν συγκροτημένη ιδεολογία αφού οπουδήποτε αλλού και να στραφούν βλέπουν την πολιτική και κοινωνική σήψη και έναν αλλοπρόσαλλο πολιτικό ερμαφροδιτισμό.
          Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι η στροφή ανθρώπων όχι προς την άκρα δεξιά όπως ορίζεται από απολυταρχικά ή ολιγαρχικά καθεστώτα, αλλά η στροφή προς μία συγκεκριμένη παράταξη η οποία εκμεταλλευόμενη τον πατριωτισμό και το Εθνικό αίσθημα των Ελλήνων δυναμώνει, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καν πατριωτική παράταξη.
          Η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε το 1983 από νεοναζί στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια άρχισε να συγκεντρώνει όσους φανατικούς έμειναν από το ΕΝΕΚ του Πλεύρη, κάποιους νοσταλγούς της εφταετίας των συνταγματαρχών και στη συνέχεια ένα μέρος του Εθνικού Μετώπου και της Γαλάζιας Στρατιάς του Μάκη Βορίδη, μη ακολουθώντας τον κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Τέλος άρχισε να δυναμώνει μετά τις τελευταίες πολιτικές επιλογές του Καρατζαφέρη με αποτέλεσμα οι δυσαρεστημένοι οπαδοί του να προσαρτηθούν και αυτοί στη Χρυσή Αυγή.
          Ποια είναι όμως η Χρυσή Αυγή και τι πρεσβεύει;
          Είναι ένα πολιτικό κόμμα πλέον που μιλά για πατριωτισμό, όμως εμπνευστής του είναι ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Εθνικοσοσιαλισμός.
          Είναι ένα κόμμα που καλλιεργεί τον επεκτατισμό, στο σωβινισμό και το ρατσισμό.
          Και γεννάται μία σειρά ερωτημάτων προς αυτούς τους ανθρώπους.
          Ποια σχέση έχει ο ρατσισμός με την αρχαία Ελλάδα την οποία υποτίθεται ότι θαυμάζουν όμως την αρνούνται μετά βδελυγμίας όταν ήταν αυτή που λάτρευε τον Ξένιο Δία;
          Οι αρχαίοι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ ρατσιστές. Απεναντίας ήταν ανοιχτοί σε ιδέες και πολιτισμούς κυρίως επειδή σαν ναυτικός λαός είχαμε στενές εμπορικές και  πνευματικές  και με άλλους λαούς τόσο μέσω του εμπορίου όσο και με τους αποικισμούς.
          Ποια η σχέση της Ελλάδας με την σβάστικα η οποία το μόνο που μπορεί να μας θυμίζει είναι η προσπάθεια εξόντωσης  της «άρειας»  φυλής των Ελλήνων ( οι παλιοί και όσοι διάβασαν λίγη ιστορία θυμούνται τον λοιμό του 1943 και πόσοι και πως πέθαναν, τα Καλάβρυτα, την Καισαριανή, το Δίστομο κ.α.).
          Ποια η σχέση της Ελλάδας και των Ελλήνων με τον Αδόλφο Χίτλερ και αυτούς που με την παράνοια τους οδήγησαν έναν ολόκληρο πλανήτη σε έναν ολέθριο πόλεμο κάνοντας τις χειρότερες βαρβαρότητες (ας θυμηθούμε τον γιατρό Dr Josef Mengele  ο οποίο έκανε εγχειρήσεις χωρίς αναισθησία στους αιχμαλώτους βάζοντας στη διαπασών Βάγκνερ για να μην ακούγονται τα ουρλιαχτά τους κ.α);
          Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η εφημερίδα "Στόχος" δεν είχε καμμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή όταν ήταν ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Καψάλη και ήταν αντίθετη με όποια ιδεολογική τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής και μετά τον θάνατο του έγινε η επίσημη εφημερίδα της σχεδον;
          Η Χρυσή Αυγή λοιπόν δεν είναι πατριωτικό κόμμα αλλά το αυγό του φιδιού που φυλάμε στον κόρφο μας.  Οι νοσταλγοί του Ιωάννη Μεταξά και της 4ης Αυγούστου, οι οπαδοί του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της 7ετίας των συνταγματαρχών, οι οπαδοί του τέως Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου ας καταλάβουν ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε ένα πολιτικό κόμμα που οι ήρωες τους πολέμησαν και απαξίωσαν.
          Πως μπορεί αλήθεια, ένας Έλληνας να αναφέρεται για τον Ναπολέων Ζέρβα και τον ΕΔΕΣ και να χαιρετίζει φασιστικά τη σβάστικα την οποία ο Ζέρβας πολέμησε για να ελευθερώσει την Ελλάδα από τον κατακτητή.
          Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αβγό του φιδιού που τρέφουμε στον κόρφο μας.
          Ας προσέξουμε λοιπόν εμείς οι Έλληνες στην αναζήτηση της πολιτικής μας ταυτότητας να μην παρασυρθούμε από προδοτικές φωνές πατριδοκάπηλων και ας δούμε που βρίσκεται ο πραγματικός πατριωτισμός και πως και από ποιους εκφράζεται

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για Κλάματα ή για Γέλια;



          Την Τετάρτη στις 22 Ιουνίου οι Αγανακτισμένοι της Βέροιας έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας καταθέτοντας ένα ψήφισμα που αφορούσε όλους τους συμπολίτες μας και την καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη.
Συγκεκριμένα το ψήφισμα που κατατέθηκε είναι το εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
            Κυρία Δήμαρχε και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
            Στην προηγούμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε και υπερψήφισε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά σε ότι αφορά το Μνημόνιο και τα αποτελέσματα του.
            Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ανοικτά ότι τάσσεται στο πλευρό των Ελλήνων γενικότερα αλλά και ειδικότερα των πολιτών της Βέροιας τους οποίους και εκπροσωπεί.
            Εμείς οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για εμπαιγμό αφού:
-          Εσείς είσαστε αυτοί που με τις επιλογές και με τις πολιτικές σας οδηγήσατε τους πολίτες όχι απλά σε οικονομική εξόντωση αλλά και στέρηση της αξιοπρέπειας και την στέρηση βασικών αγαθών όπως το νερό και το ρεύμα τα οποία είναι κοινωνικά και θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν.
-          Εσείς είσαστε, που με τις επιλογές και τις πολιτικές σας, επιτρέψατε να χαθεί η ποιότητα ζωής από τη Βέροια και για τους δικούς σας μικροκομματικούς σκοπούς δεν φροντίζετε για την τήρηση των διατάξεων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να γίνουν τα πεζοδρόμια της πόλης απροσπέλαστα.
-          Εσείς είσαστε που με τις επιλογές σας αποφασίζετε το κλείσιμο και την μεταφορά παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων χωρίς να λογαριάσετε τους γονείς και τα παιδιά αλλά μόνο τα έσοδα σας και τα προσωπικά και πολιτικά σας συμφέροντα.

Και κοντά σ’ όλα αυτά εσείς ετοιμάζεστε να ψηφίσετε αύξηση στα τιμολόγια της ύδρευσης και να ιδιωτικοποιήσετε τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους για να εξυπηρετήσετε τα μικροσυμφέροντα  σας.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.    Να γίνει επανασύνδεση του νερού σε όσες οικογένειες κόπηκε ειδικά όσων είναι άνεργοι αφού το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα όλων των ανθρώπων και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το στερήσει.
2.    Όχι μόνο να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ύδρευσης αλλά να μειωθούν δραστικά ώστε όλοι να μπορούν να τα πληρώνουν αλλά και να το απολαμβάνουν.
3.    Να μην ψηφιστεί και να μην επιτραπεί να καταλάβουν τις πλατείες  μας, οι οποίες είναι χώροι ελεύθερων συναθροίσεων και ψυχαγωγίας ιδιώτες με τραπεζοκαθίσματα  και να παραμείνουν ως έχουν ελεύθερες και ανοικτές για όλους τους πολίτες χωρίς να χάσουν την ταυτότητα τους.
4.    Να μην κλείσει και να μην μεταφερθεί κανένας παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όχι μόνο των γονέων (και ιδιαίτερα των εργαζόμενων μητέρων που η ζωή τους είναι ήδη πολύ δύσκολη), αλλά και των ίδιων των παιδιών.
5.    Τέλος απαιτούμε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας (με περισσότερο πράσινο, λιγότερη ηχορύπανση, επαναφορά των κάδων ανακύκλωσης κ.α) και να τηρηθούν οι διατάξεις που ισχύουν για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα από τα πεζοδρόμια και να μπορούν να κινούνται εύκολα και ανεμπόδιστα οι πολίτες. Να υπάρξει επιτέλους ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας για τους οποίους η κίνηση μέσα στην πόλη είναι  όχι απλά δύσκολη, αλλά αδύνατη.
Έχουμε κατέβει στις πλατείες για έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο το μνημόνιο αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε και είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με όποιο μέσο και τρόπο απαιτήσουν οι συνθήκες για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Εσείς θα αποφασίσετε αν, τηρώντας τον θεσμικό σας ρόλο, θα ταχθείτε με τους πολίτες ουσιαστικά και ενεργά ή αν, κρυμμένοι πίσω από τις κομματικές σας ταυτότητες και την πολιτική σας στάση μέχρι σήμερα,  μείνετε απέναντί μας εχθροί του λαού και του τόπου.
Ήρθαμε για να μείνουμε και δεν θα φύγουμε πλέον καθώς δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από όλα όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν!!!
Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας
Το ψήφισμα δόθηκε το πρωί της Τετάρτης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κο Μαυροκεφαλίδη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι απαιτούσε 25 υπογραφές για να περάσει στα προ ημερησίας διάταξης θέματα.
Το απόγευμα παρουσιαστήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και αφού συγκεντρώσαμε περισσότερες από τις απαιτούμενες υπογραφές κατατέθηκε στο προεδρείο για να συζητηθεί.
Αφού ο πρόεδρος ανέγνωσε το ψήφισμα μας ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης οι δημοτικοί σύμβουλοι (ειδικά της «συμπολιτείας») επιδίδονταν σε γέλια και αστεϊσμούς, παρακάμπτοντας τη διαδικασία και μη επιτρέποντας σε εκπρόσωπο μας να κάνει μία τρίλεπτη τοποθέτηση αποφάσισε να το περάσει αμέσως για ψήφιση. Και τότε φάνηκε η όλη γελοιότητα και υποκρισία όλων τους καθώς ενώ σε όλα τα ψηφίσματα ο πρόεδρος ρωτάει πάντα ποιοι ψηφίζουν υπέρ στο ψήφισμα στη δική μας περίπτωση ρώτησε ποιοι ψηφίζουν κατά και σήκωσε αμέσως πρώτος το χέρι για να δώσει την κομματική γραμμή.
Όταν οι αντιπρόσωποι των Αγανακτισμένων διαμαρτυρήθηκαν καθώς κανείς δεν πρόσεχε την ανάγνωση του ψηφίσματος ο πρόεδρος με ύφος 100 καρδιναλίων απάντησε ότι αυτή είναι η διαδικασία.
Στη συνέχεια ο υποφαινόμενος στράφηκα προς τους Δημοτικούς Συμβούλους (ειδικά της «συμπολιτείας» που είχα απέναντι μου) και τους κατηγόρησα ευθέως ότι βάζουν το κόμμα τους πάνω από την ανθρωπιά τους.
Αυτό ήταν που τους έκανε να οργιστούν και να καταφέρονται απαξιωτικά απέναντι στους Αγανακτισμένους καθώς ήταν η πρώτη φορά που κάποιος τους είπε την αλήθεια καταπρόσωπο και «θίχτηκαν».
Αμέσως μετά δόθηκε ο λόγος σε αντιπρόσωπο των Αγανακτισμένων και τοποθετήθηκε πάνω στο ψήφισμα αναλύοντας τα αιτήματα μας και κατόπιν άνοιξε κύκλος ομιλητών.
Και συμφώνησαν όλοι ότι «συμφωνούν» στο περιεχόμενο αλλά διαφωνούν στη διατύπωση επειδή τους θίγει προσωπικά. Και αμέσως οι έχοντες τη μύγα πήραν το λόγο με τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη να απειλεί με μηνύσεις σαν νομικός, με τον Γιώργο Κάκαρη να ωρύεται εναντίον μας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως οι Δημήτρης Δάσκαλος και Γιώργος Μιχαηλίδης, αλλά και άλλοι.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας απείλησε έμμεσα ότι θα καλέσει την αστυνομία καθώς μας ενημέρωσε ότι όταν παρακωλύεται η συνεδρίαση του ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να λάβει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της τάξης.
Τελικά οι Αγανακτισμένοι αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά με τη δέσμευση μας ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε παρόντες σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία με παρεμβάσεις και δράσεις.
Μία από αυτές τις παρεμβάσεις θα αφορά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για εγκατάσταση τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες της Βέροιας αδιαφορώντας για τους κατοίκους της πόλης και επιδιώκοντας να κάνουν τα χατήρια μίας μικρής ομάδας επιχειρηματιών. Γιατί άραγε;

Υ.Γ : Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δελτίο τύπου ή τοποθέτηση των αγανακτισμένων και είναι μόνο μία προσωπική μου παρέμβαση στα όσα συνέβησαν καθώς για όποιο κείμενο δημοσιοποιείται από τους Αγανακτισμένους Πολίτες της Βέροιας παίρνει απόφαση η Συνέλευση τους η οποία γίνεται κάθε μέρα στις 9 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας!!!