Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΝΥΧΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ.
ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ



              Έγινε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου, παρέμβαση των Αγανακτισμένων πολιτών της πλατείας Δημαρχείου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κατατέθηκε ψήφισμα με τα εξής κύρια σημεία:
1.    Όχι στις επικείμενες αυξήσεις του νερού. Δραστική μείωση της τιμής του. Επανασύνδεση ύδρευσης σε όσους κόπηκε για χρέη.
2.    Όχι στην κατάληψη των πλατειών και ελεύθερων χώρων της πόλης από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων. Να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος που προβλέπει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια.
3.    Να μην κλείσει και να μη μεταφερθεί ούτε ένας παιδικός σταθμός.

Το σχετικό ψήφισμα, αφού έγινε αποτυχημένη προσπάθεια να μη συζητηθεί, για διαδικαστικούς λόγους, τελικά καταψηφίστηκε απ’ την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων με πρόσχημα το ύφος του κειμένου, πολλοί από τους οποίους συμπεριφέρθηκαν απαξιωτικά, προσβλητικά, έως και απειλητικά στους αντιπροσώπους της συνέλευσης των Αγανακτισμένων της πλατείας Δημαρχείου.
Δηλώνουμε ότι για μας τα θέματα που θέσαμε είναι τόσο σημαντικά ώστε δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να τα διεκδικούμε μέχρι τελικής δικαίωσης.
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ


        
        Κυρία Δήμαρχε και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
        Στην προηγούμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε και υπερψήφισε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά σε ότι αφορά το Μνημόνιο και τα αποτελέσματα του.
        Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ανοικτά ότι τάσσεται στο πλευρό των Ελλήνων γενικότερα αλλά και ειδικότερα των πολιτών της Βέροιας τους οποίους και εκπροσωπεί.
        Εμείς οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για εμπαιγμό αφού:
-         Εσείς είσαστε αυτοί που με τις επιλογές και με τις πολιτικές σας οδηγήσατε τους πολίτες όχι απλά σε οικονομική εξόντωση αλλά και στέρηση της αξιοπρέπειας και την στέρηση βασικών αγαθών όπως το νερό και το ρεύμα τα οποία είναι κοινωνικά και θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν.
-         Εσείς είσαστε, που με τις επιλογές και τις πολιτικές σας, επιτρέψατε να χαθεί η ποιότητα ζωής από τη Βέροια και για τους δικούς σας μικροκομματικούς σκοπούς δεν φροντίζετε για την τήρηση των διατάξεων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να γίνουν τα πεζοδρόμια της πόλης απροσπέλαστα.
-         Εσείς είσαστε που με τις επιλογές σας αποφασίζετε το κλείσιμο και την μεταφορά παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων χωρίς να λογαριάσετε τους γονείς και τα παιδιά αλλά μόνο τα έσοδα σας και τα προσωπικά και πολιτικά σας συμφέροντα.

Και κοντά σ’ όλα αυτά εσείς ετοιμάζεστε να ψηφίσετε αύξηση στα τιμολόγια της ύδρευσης και να ιδιωτικοποιήσετε τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους για να εξυπηρετήσετε τα μικροσυμφέροντα  σας.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.  Να γίνει επανασύνδεση του νερού σε όσες οικογένειες κόπηκε ειδικά όσων είναι άνεργοι αφού το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα όλων των ανθρώπων και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το στερήσει.
2.  Όχι μόνο να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ύδρευσης αλλά να μειωθούν δραστικά ώστε όλοι να μπορούν να τα πληρώνουν αλλά και να το απολαμβάνουν.
3.  Να μην ψηφιστεί και να μην επιτραπεί να καταλάβουν τις πλατείες  μας, οι οποίες είναι χώροι ελεύθερων συναθροίσεων και ψυχαγωγίας ιδιώτες με τραπεζοκαθίσματα  και να παραμείνουν ως έχουν ελεύθερες και ανοικτές για όλους τους πολίτες χωρίς να χάσουν την ταυτότητα τους.
4.  Να μην κλείσει και να μην μεταφερθεί κανένας παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όχι μόνο των γονέων (και ιδιαίτερα των εργαζόμενων μητέρων που η ζωή τους είναι ήδη πολύ δύσκολη), αλλά και των ίδιων των παιδιών.
5.  Τέλος απαιτούμε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας (με περισσότερο πράσινο, λιγότερη ηχορύπανση, επαναφορά των κάδων ανακύκλωσης κ.α) και να τηρηθούν οι διατάξεις που ισχύουν για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα από τα πεζοδρόμια και να μπορούν να κινούνται εύκολα και ανεμπόδιστα οι πολίτες. Να υπάρξει επιτέλους ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας για τους οποίους η κίνηση μέσα στην πόλη είναι  όχι απλά δύσκολη, αλλά αδύνατη.
Έχουμε κατέβει στις πλατείες για έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο το μνημόνιο αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε και είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με όποιο μέσο και τρόπο απαιτήσουν οι συνθήκες για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Εσείς θα αποφασίσετε αν, τηρώντας τον θεσμικό σας ρόλο, θα ταχθείτε με τους πολίτες ουσιαστικά και ενεργά ή αν, κρυμμένοι πίσω από τις κομματικές σας ταυτότητες και την πολιτική σας στάση μέχρι σήμερα,  μείνετε απέναντί μας εχθροί του λαού και του τόπου.
Ήρθαμε για να μείνουμε και δεν θα φύγουμε πλέον καθώς δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από όλα όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν!!!
Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας