Σελίδες

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Απάντηση στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Βέροιας για συμπαράσταση στους Αγανακτισμένους!!!!!


                  Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε ένας αγώνας  από Αγανακτισμένους Ανεξάρτητους Πολίτες, όχι μόνο ενάντια στο Μνημόνιο, αλλά και σε ένα σάπιο Πολιτικό Σύστημα που λειτουργεί σε βάρος του Λαού, επιτρέποντας στους πολιτικούς να κλέβουν και να καταχρώνται, έχοντας το ατιμώρητο χάρη στη Βουλευτική Ασυλία, καθώς επίσης και απέναντι σε μία οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικτατορία που κρύβεται πίσω από το προσωπείο μίας πλαστής Δημοκρατίας.
                Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας που συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Μαΐου ψηφίστηκε στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξουν τον αγώνα των Αγανακτισμένων Πολιτών.
                Επειδή πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει τους Αγανακτισμένους Πολίτες αλλά και όλο τον Λαό της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ημαθίας  έτσι ώστε να υπονομεύσει τον αγώνα μας ζητάμε από τους φορείς της πόλης και του Νομού να αποδείξουν έμπρακτα και με έργα τη στήριξη τους και όχι μόνο θεωρητικά ενώ ταυτόχρονα κατεβάζουν τα πανό μας.
                Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους φορείς της πόλης και του Νομού να τηρήσουν το θεσμικό τους ρόλο και να καταδικάσουν:

1ον: Το μνημόνιο που οδηγεί τους πολίτες σε οικονομική εξόντωση και  κοινωνική, πολιτική αλλά και Εθνική Υποδούλωση,
2ον:  Τους πολιτικούς στο σύνολο τους και να τους θεωρήσει ανεπιθύμητους στην περιοχή, καθώς αυτοί είναι οι κύριοι αίτιοι για την παρούσα κατάσταση
3ον: Το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του το οποίο συντηρεί το καθεστώς της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.
                Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους φορείς της πόλης και του Νομού τηρώντας το θεσμικό τους ρόλο να απαιτήσουν μαζί μας:
1ον Άρση της Βουλευτικής Ασυλίας
2ον Να γίνει διεθνής λογιστικός έλεγχος από το 1974 και μετά ώστε να κηρυχθεί το χρέος απεχθές
3ον Να παραιτηθεί η κυβέρνηση της ντροπής
4ον Να δικαστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα από το 1974 και μετά χωρίς να ισχύει καμία παραγραφή.
                Καλούμε επίσης τους φορείς της πόλης, να αγωνιστούν μαζί μας και ενάντια στις πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας, πολιτικές που θα τα οδηγήσουν όχι απλά σε μετανάστευση αλλά σε φυγή από τη χώρα και να επενδύσουν σε αυτό αφου δεν υπάρχει καλύτερη εγγύηση από τα παιδιά μας για μία δυνατή Ελλάδα.
                Καλούμε τέλος τους φορείς της πόλης να ενσωματωθούν σε αυτό τον αγώνα αρνούμενοι τις κομματικές τους ταυτότητες και στηρίζοντας ενεργά με όλες τους τις δυνάμεις και να διεκδικήσουν μαζί μας:
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λύσεις Υπάρχουν. Οι Άνθρωποι που Είναι!!!

                Πέρασαν 14 μέρες από τότε που οι αγανακτισμένοι βγήκαν στις πλατείες της Ελλάδας και διαδηλώνουν την αντίθεση τους όχι μόνο σε ένα μνημόνιο και σε ένα χρέος που δεν αφορά τον Ελληνικό Λαό και την Ελλάδα, όχι μόνο σε μία ανίκανη κυβέρνηση με σκοπό να την ανατρέψουν (πράγμα που θα ήταν εύκολο), αλλά και σε ένα σάπιο και σαθρό πολιτικό σύστημα που πρέπει να καταρρεύσει και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κάποιο άλλο το οποίο θα μας εξασφαλίσει μία Άμεση, Περιεκτική και Υγιή Δημοκρατία.
                Η κυβέρνηση αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα απέναντι σε αυτήν την μεγάλη διαμαρτυρία είναι πανικόβλητοι. Τους έχει πιάσει τρόμος γιατί πλέον οι πολίτες άρχισαν να κατανοούν. Και οι Έλληνες πλέον θεωρούν συνυπεύθυνα όλα τα πολιτικά κόμματα για αυτήν την κατάντια της Ελλάδας και του Λαού της
                Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σαν κόμματα εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια που κυβέρνησαν ήταν οι άρπαγες και οι κλέφτες σε αυτό το χρέος που σήμερα καλούν τον Ελληνικό λαό να πληρώσει. Αλλά σε αυτή την λεηλασία συμμετείχαν και τα υπόλοιπα κόμματα είτε  ενεργά με το να καταχρώνται και να σπαταλάνε δημόσιο χρήμα, είτε συγκαλύπτοντας όσους και όποιους το έκαναν.
                Έτσι σαν συνέχεια όλων αυτών το κόμμα του Καρατζαφέρη στήριξε τα μέτρα του πρώτου μνημονίου δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση, το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα της αριστεράς αρνούνται να γίνει ανεξάρτητος Διεθνής Λογιστικός Έλεγχος για το χρονικό διάστημα από τον 1974 και μετά ώστε να εντοπιστεί ποιοι έφαγαν τελικά τα λεφτά και που πήγαν.
                Και φυσικά γεννιέται το ερώτημα από κάποιους γιατί; Γιατί δεν θέλουν να μάθουμε πόσα πραγματικά παίρνουν τα κόμματα από το κράτος κάθε χρόνο; Από πού και πως συντηρούνται όλα αυτά τα κόμματα; Και δεν πιστεύει φυσικά κανένας ότι οι οικονομικοί τους πόροι είναι από τις συνδρομές των μελών γιατί σε όλα τα κόμματα υπάρχουν ισχυροί κομματικοί μηχανισμοί οι οποίοι απαρτίζονται από πλήθος υπαλλήλων οι οποίοι παίρνουν παχυλούς μισθούς, τέτοιους που τα χρήματα των συνδρομών δεν φτάνουν ούτε για τους πρωινούς καφέδες τους.
                Σκοπός  όμως των δύο μεγάλων κομμάτων και του Καρατζαφέρη είναι να απολυθεί ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και με αυτόν τον τρόπο όχι απλά να κλέψουν από αυτούς και τα παιδιά τους τις ζωές που αυτοί οι ίδιοι τους έδωσαν προηγουμένως αλλά και να δημιουργήσουν κι άλλες στρατιές ανέργων – όμηρων ενός σάπιου συστήματος και ενός χουντικού καθεστώτος το οποίο ανεπιτυχώς προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από ψευτοδημοκρατικές διαδικασίες.
                Και φυσικά δεν δέχονται να γίνει Λογιστικός Έλεγχος γιατί θα αποδειχθεί ότι τα χρήματα που δανείστηκαν τα έφαγαν αυτοί με σκάνδαλα όπως αυτό του Κοσκωτά, του φθηνού ξεπουλήματος δημόσιων επιχειρήσεων, του Χρηματιστηρίου, της SIEMENS, των δομημένων ομολόγων, των Γερμανικών υποβρυχίων, της Μονής Βατοπαιδίου, των Ολυμπιακών Αγώνων και πολλών άλλων που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Έτσι το χρέος θα κηρυχτεί απεχθές και ο Ελληνικός Λαός δεν θα έχει υποχρέωση να το πληρώσει.
                Φυσικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα δημοσιονομικά αυτής της χώρας πρέπει να μπουν σε μία τάξη. Όμως για να δούμε πόσο απλά μπορεί να γίνει αυτό.
                Πριν από δύο μήνες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε να μπει η Εκκλησιαστική περιουσία «ανάχωμα» στην οικονομική κρίση. Έτσι ακριβώς το είπε. Δεν δέχτηκαν όμως ποτέ να φορολογηθεί η Εκκλησιαστική Περιουσία και τα έσοδα της Εκκλησίας  τα οποία είναι τεράστια αφού πίσω από τη θρησκεία μας κρύβεται μία τεράστια βιομηχανία εκμετάλλευσης αφελών πιστών οδηγώντας τους από θρησκευόμενοι να γίνονται θρησκόληπτοι και εμπορευματοποιώντας το όνομα του Θεού και του Χριστού.
                Οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι αφού πληρώνονται από το Υπουργείο Παιδείας όπου και ανήκουν και όχι από τις Μητροπόλεις. Και αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Και καλού κακού επειδή δεν ξέρουν πότε θα βρεθεί ο «τρελός» που θα αποφασίσει να φορολογήσει την Εκκλησία, τα μισά μοναστήρια που βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο ανήκουν στο Άγιο Όρος το οποίο ως αυτοδιοίκητο είναι υπό ειδικό καθεστώς και δεν μπορεί να φορολογηθεί.
                Αν σταματήσουν να συντηρούνται τα κόμματα από το κράτος ακόμα και με κίνδυνο να πάψουν να υφίστανται (ευχής έργο δηλαδή) θα υπάρχει μία ακόμη μεγάλη εξοικονόμηση πόρων για τη χώρα.
                Οι βουλευτικές αποζημιώσεις τις οποίες υπερψηφίζει ομόφωνα η Βουλή φτάνουν σήμερα τις 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα και με τα επιδόματα καθώς επίσης και τα έξοδα που καλύπτει η Βουλή για τους βουλευτές φτάνουν τα 20 χιλιάδες το μήνα. Για να μην αναφερθούμε στα επιπλέον που παίρνουν ανά καιρούς όπως αναδρομικές αυξήσεις κλπ. Αν κάποιος αποφασίζει να εκπροσωπήσει τον Ελληνικό Λαό πρέπει να το κάνει επειδή τον αγαπά όπως αγαπά και την πατρίδα του. Ο μισθός του λοιπόν θα πρέπει να είναι τέτοιος όσος ενός κανονικού υπαλλήλου και να μην ξεπερνά τα2500 ευρώ με σημερινές συνθήκες. Πόσα χρήματα θα γλίτωνε το κράτος;
                Κάποτε όμως πρέπει να αλλάξει η κατάσταση. Και το κάποτε είναι τώρα. Ήρθε ο καιρός οι Αγανακτισμένοι Έλληνες στο σύνολό μας να προκαλέσουμε την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος με τη σημερινή του μορφή. Την κατάρρευση του Κοινοβουλευτισμού με τη σημερινή της μορφή. Να μπούμε σε μία διαδικασία όπου θα πάρουμε τις ζωές και τις τύχες μας στα χέρια μας και όλους αυτούς που μας εμπαίζουν όλα αυτά τα χρόνια να τους οδηγήσουμε εκεί που πρέπει. Στη δικαιοσύνη χωρίς να ισχύσει καμία παραγραφή για κανένα αδίκημα. Ούτε αυτό της κατάχρησης, απάτης και κλοπής, ούτε της συγκάλυψης. Και να είμαστε σίγουροι ότι ο αριθμός αυτόν που θα τιμωρηθούν θα είναι τόσο μεγάλος που δεν θα έχουμε φυλακές να τους βάλουμε. Και επειδή και η εξορία δεν είναι αρκετή ποινή αφού αυτοί θα είναι μόνιμη απειλή για τη δημοκρατία μας θα ήταν καλό και δόκιμο να ξανανοίξουν φυλακές που θυμίζουν μαύρες εποχές και να τους κλείσουμε εκεί μέσα(προσωπικά είμαι υπέρ της θανατικής ποινής για την κατηγορία της προδοσίας, αλλά ξέρω ότι η πλειοψηφία θα είναι αντίθετη και είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ).
                Γι αυτό πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε και να κατέβουμε μαζικά στις πλατείες. Και για όσους αναρωτιούνται τι μπορεί να γίνει με αυτό, ας βγούμε έξω και θα εκπλαγούμε με όσα όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην διαμαρτυρία, αλλά σε όσα μπορούμε από κοινού να προτείνουμε και να συναποφασίσουμε δημιουργώντας μία νέα κοινωνία που θα βασίζεται στη Δικαιοσύνη,  την Αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία.