Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η κρίση δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα αλλά το πολιτικό σύστημα!!!


                 
\                Εδώ και 9 ημέρες στην πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο αλλά και στις πλατείες πολλών πόλεων έχουν βγει και διαδηλώνουν ειρηνικά οι Αγανακτισμένοι Πολίτες.
                Όπως ήταν φυσικό το Σύστημα και οι εκπρόσωποι του στην αρχή δεν έδωσαν καμία σημασία στο θέμα προσπαθώντας να το υποβαθμίσουν με την ελπίδα ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από μια απλή διαμαρτυρία.
                Αποδείχθηκε όμως ότι δεν είναι μία απλή ειρηνική διαμαρτυρία αλλά μία πραγματική αγανάκτηση από ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί όχι μόνο από τους πολιτικούς και τα κόμματα στο σύνολό τους αλλά γενικά από το πολιτικό σύστημα. Εννέα ημέρες και το πλήθος μεγαλώνει. Οι Αγανακτισμένοι γίνονται όλο και περισσότεροι.
                Έτσι μη μπορώντας το σύστημα και τα ΜΜΕ να διαχειριστούν την κατάσταση προσπαθούν να την χειραγωγήσουν και να την μειώσουν. Είδαμε λοιπόν στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές κάποιους  να αυτοδιορίζονται αντιπρόσωποι των Αγανακτισμένων και να δηλώνουν ότι οι Αγανακτισμένοι έχουν πρόβλημα με τα πρόσωπα και όχι στο σύνολο τους  και όχι με τον Κοινοβουλευτισμό.
                Θα πρέπει λοιπόν να ξεκαθαριστεί κάτι. Η κρίση αυτή δεν είναι κρίση προσώπων. Δεν είναι ούτε οικονομική κρίση. Είναι κρίση θεσμών. Δεν είναι στα πρόσωπα το πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν όχι μόνο να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να απομακρυνθούν από την πολιτική ζωή του τόπου όλοι όσοι από την μεταπολίτευση και μετά συμμετείχαν σε αυτήν αλλά να αλλάξει στο σύνολο του το πολιτικό σύστημα.
                Αν σήμερα βρίσκαμε χίλιους τελείως αγνούς, έντιμους μέχρι σημείου αφέλειας ανθρώπους και τους εκλέγαμε να μας κυβερνήσουν, το πολιτικό σύστημα είναι τόσο σάπιο που σε ένα μήνα θα τους διέφθειρε.
                Ναι είμαστε ενάντιοι στον Κοινοβουλευτισμό με τη σημερινή του μορφή. Γιατί αποδείχθηκε ότι το πολίτευμα μας είναι παρωδία Δημοκρατίας. Είναι ένα πολίτευμα που οδήγησε σε μία πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικτατορία, κρυμμένη πίσω από το προσωπείο μίας πλαστής δημοκρατίας.
                Ειπώθηκε ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί αναξιόπιστοι, ανίκανοι, ψεύτες και λωποδύτες. Η αλήθεια είναι ότι είναι όλοι τους είναι ίδιοι. Γιατί αν δεν έκλεψαν, συγκάλυψαν. Γιατί έβαλαν την κομματική τους ταυτότητα και το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από τον Λαό τον οποίο έχουν κληθεί να υπηρετούν. Έτσι λοιπόν είναι όλοι εξίσου υπεύθυνοι.
                Είναι λοιπόν απαραίτητο και αναγκαίο όχι μόνο να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη τιμωρώντας παραδειγματικά όλους όσους λειτούργησαν σε βάρος του  λαού και όσους τους συγκάλυψαν αλλά να αποκατασταθεί και η Δημοκρατία. Και για να γίνει αυτό πρέπει να διαλυθεί το παρόν πολιτικό σύστημα και να πάμε μέσα από κάποιες διαδικασίες σε μία πιο άμεση δημοκρατία με πιο άμεση εκπροσώπηση και με συνθήκες όπου όσοι θα κληθούν να μας αντιπροσωπεύσουν να είναι όμηροι του λαού κρινόμενοι διαρκώς και όχι ο λαός όμηρος ανάξιων όπως συμβαίνει σήμερα.
                Είναι απαραίτητο και αναγκαίο μέσα από διαδικασίες δημοκρατικές και από συνελεύσεις να βγει ένα καινούριο σύνταγμα το οποίο:
1ον: Θα ψηφιστεί το όνομα του Ελληνικού λαού και όχι της Αδιαιρέτου και Ομοουσίου Αγίας Τριάδος αφού αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι όσοι μας κυβερνούν σήμερα το κάνουν ελέω Θεού όπως παλαιότερα οι Μονάρχες.
2ον: Δεν θα έχει δυνατότητα αναθεώρησης παρά μόνο από τον ίδιο το λαό. Η αναθεώρηση θα αποφασίζεται με δημοψήφισμα και τα αναθεωρημένα άρθρα θα αποφασίζονται από μεγάλη Λαϊκή Συνέλευση αποτελούμενοι από όσο το δυνατόν περισσότερους αντιπροσώπους οι οποίοι θα εκλέγονται από δημοκρατικές τοπικές εκλογικές διαδικασίες ώστε να εκπροσωπείτε όλη η χώρα σε αυτές.
3ον: Δεν θα υπάρχει καμία ασυλία βουλευτική και κανένας νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Κάθε αντιπρόσωπος του λαού όποια και αν είναι η θέση του θα έχει την ίδια μεταχείριση όπως κάθε Έλληνας πολίτης έτσι ώστε αν ο οποιοσδήποτε εισαγγελέας διατάξει δίωξη να ισχύει αμέσως.
4ον: Εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού λαού είτε ηθικά, είτε ποινικά δεν θα παραγράφονται ποτέ.
5ον: Για τα σοβαρά Εθνικά θέματα να γίνεται πάντοτε δημοψήφισμα.
                Αυτά είναι μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να οδηγηθούμε σε μία άμεση δημοκρατία και είναι καθαρά προσωπικέ ς προτάσεις. Δεν είναι προτάσεις των Αγανακτισμένων. Όμως η ανάγκη για πιο άμεση δημοκρατία είναι. Θα πρέπει λοιπόν οι Αγανακτισμένοι Πολίτες να αρχίσουμε από τώρα μέσα από γενικές συνελεύσεις να καταθέτουμε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις έτσι ώστε και να δείξουμε ότι αυτό που ζητάμε είναι αλλαγή του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του αλλά και να ετοιμάσουμε το έδαφος για αυτή την μετάβαση έτσι ώστε να μην υπάρξει περίοδος ακυβερνησίας. Και εγγυητής για την ομαλή μετάβαση σε αυτή την κατάσταση να είναι ο ίδιος ο Λαός τον οποίο κάποτε πρέπει να του μάθουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση όπως του μάθαιναν τόσα χρόνια με θεσμούς όπως της υποχρεωτικής ψήφου και του φόβου μίας δικτατορίας σε περίπτωση ακυβερνησίας.
                Η ειρηνική λοιπόν διαμαρτυρία των Αγανακτισμένων πολιτών αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Και καλά θα κάνουν οι κυβερνώντες και διοικούντες να καταλάβουν μόνο ένα πράγμα. Η αγανάκτηση μπορεί να γίνει οργή και τότε δεν θα υπάρχει επιστροφή από μία βίαιη εξέγερση. Καλό θα είναι λοιπόν να φροντίσουν να φύγουν από τώρα αφού ζητήσουν Διεθνή λογιστικό έλεγχο για να θεωρηθεί το χρέος επαχθές και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη γιατί αν έρθει η οργή και οδηγηθεί η χώρα σε εξέγερση τότε ο κύκλος αίματος θα είναι μεγάλος και σε μ ία τέτοια εξέγερση δεν θα υπάρξουν νικητές. Σε μία τέτοια εξέλιξη νικητής θα βγει πάλι ο λαός αλλά θα έχει πολλές και μεγάλες απώλειες!!!