Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!!!








Μία κίνηση ξεπηδά μέσα από τους ανθρώπους σε αυτόν τον τόπο, εμπνευσμένο ίσως από τις κινητοποιήσεις στην Ισπανία αλλά κυρίως επειδή ο λαός βλέπει να οδηγούμαστε σε ένα δεύτερο μνημόνιο ερήμην μας.
Δεν ερωτηθήκαμε για το πρώτο βέβαια οπότε γιατί να ερωτηθούμε και για το δεύτερο;
Όμως ο κόσμος αρχίζει να αντιδρά και έτσι αναμένονται σήμερα δύο πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό Πύργο, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, η Δράμα, τα Ιωάννινα και η Βέροια μέχρι τώρα.
Μία κίνηση ειρηνικής διαμαρτυρίας, χωρίς πανό, χωρίς συνθήματα, ανεξάρτητα από πολιτικούς χώρους και πολιτικές τοποθετήσεις, από ανθρώπους που το μόνο που θέλουν να δείξουν με την παρουσία τους είναι ότι δεν πάει άλλο.  Άνθρωποι που βγαίνουν στους δρόμους και στις πλατείες για να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους ειρηνικά χωρίς να προκαλέσουν. Άνθρωποι που θέλουν να συναντηθούν με άλλους ανθρώπους που πιστεύουν το ίδιο πράγμα και έτσι ενωμένοι θα νοιώσουν λίγο πιο δυνατοί.
Αν όμως καταφέρουμε να μαζευτούμε πολλοί σε αυτές τις συγκεντρώσεις τότε θα μπορέσουμε να δείξουμε  ότι δεν είμαστε λίγο πιο δυνατοί, αλλά ότι είμαστε πολλοί δυνατοί.
Είναι καιρός να δείξουμε ότι ο λαός υπάρχει  και πως είναι ακόμα κυρίαρχος και η κυριαρχία του δεν περιορίζεται μόνο στην κάλπη αλλά και στην κοινωνία με τις δραστηριότητες μας και την αντίδραση μας σε όσα μέτρα παίρνονται για αυτόν χωρίς αυτόν.
Και είναι καιρός να θυμηθούμε ότι η κυβερνήσεις ορίζονται για να υπηρετούν το λαό και όχι να υπηρετεί ο λαός τις κυβερνήσεις!!!!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κι εμείς τους πιστέψαμε!!!!!!



Αυτοκριτική ζητούν υπουργοί για τις αστοχίες της κυβέρνησης είδαμε σήμερα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών.
Είδαμε τον Βενιζέλο να ασκεί κριτική και τον Καστανίδη να υιοθετεί την άποψη ή μάλλον να έχει ταυτισμένες απόψεις αφού την κριτική του Υπουργού Δικαιοσύνης την ακούμε εδώ και αρκετό καιρό. Είδαμε ακόμα και τον Χρυσοχοϊδη να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση (πιο ήπια βέβαια) και όλοι μαζί να θέτουν ζήτημα πολιτικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει την ταυτότητα του καθώς απομακρύνεται από τις λαϊκές μάζες και γίνεται υποχείριο της Ε.Ε και της Τρόικας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δίστασε να μιλήσει για δημοσιονομική κατοχή κάτι που σύμφωνα με  τα δελτία ειδήσεων προκάλεσε την οργή τους Παπακωνσταντίνου.
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ!!!!!
Πόσο εύκολο είναι αλήθεια όμως να το κάνει αυτό ένας πολιτικός και μάλιστα υπουργός μέλος της κυβέρνησης;
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει πολλές φορές βουλευτές που ήταν εκτός κυβερνητικού σχήματος (με αρχηγό σε αυτό τον Πάγκαλο κάθε φορά που δεν έπαιρνε υπουργείο) να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά υπουργούς πρώτη φορά βλέπουμε να ασκούν κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης.
Και εδώ γεννάται μία σειρά ερωτημάτων μέσα στο απλό μυαλό του Έλληνα.
Πρώτον: Αν δεν συμφωνείτε κύριοι με τις επιλογές της κυβέρνησης (και το ερώτημα αφορά όλους τους βουλευτές είτε είναι υπουργοί είτε όχι), γιατί τις υπερψηφίζετε;
Δεύτερον: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης παίρνονται (υποτίθεται) μέσα στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχετε κι εσείς. Δεν είσαστε ενήμεροι γι αυτές; Και αν ενημερώνεστε γιατί δεν εκφράζετε την διαφωνία σας μέσα στο υπουργικό συμβούλιο με δήλωση σας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσετε τέτοια μέτρα σε περίπτωση που κατατεθούν στη βουλή (δεν τίθεται ζήτημα πλειοψηφίας νομίζω για θέματα τα οποία είναι αντίθετα στο συμφέρον της Πατρίδας και των πολιτών της), και αν το κάνετε με τι σας εκβιάζουν για να συρθείτε σε υπερψήφιση αυτών των μέτρων;
Τρίτον: Αν για οποιοδήποτε λόγο διαφωνείτε με τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά είναι αδύνατο να αποφύγετε την υπερψήφιση των όποιων μέτρων (για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να εκβιάζεστε και εφ’ όσον υποτίθεται ότι εργάζεστε για το κοινό όφελος, για την Ελλάδα και για τους Έλληνες), γιατί δεν παραιτείστε από τη θέση του υπουργού δηλώνοντας ότι μπορεί να ψηφίζετε τα όποια μέτρα επειδή τα απαιτεί η κομματική πειθαρχία ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αρνείστε να συμμετέχετε στη λήψη αυτών των αποφάσεων;
Θα σας πω εγώ κύριοι. Γιατί κι εσείς δεν είσαστε τίποτε περισσότερο από απλοί υποκριτές και φθηνοί λαϊκιστές φοβούμενοι μήπως σε επικείμενες εκλογές τελικά δεν σας ψηφίσουν οι αφελείς ψηφοφόροι σας αλλά από την άλλη δεν θέλετε να χάσετε την κουτάλα.
Παραδεχτείτε το κύριοι. Είναι γλυκιά η εξουσία και  δεν είσαστε διατεθειμένοι  να τη χάσετε. Παραδεχτείτε κύριοι ότι δεν σας ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες αλλά μόνο πως θα ενισχύσετε το πολιτικό προφίλ σας ώστε σε επικείμενη ήττα σε εκλογές να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε  αυτές της δηλώσεις σας για να διεκδικήσετε καλύτερη θέση στο κόμμα σας και στο πολιτικό σύστημα.
Κατανοήστε επιτέλους ότι είστε ανίκανοι, μικροί, λίγοι, ψεύτες και πάνω από όλα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για αυτόν τον τόπο!!!!