Σελίδες

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι καταπατητές του Συντάγματος Άρθρο 1 (Μορφή του Πολιτεύματος)



Οι καταπατητές του Συντάγματος – Άρθρο 1 (Μορφή του Πολιτεύματος)
1.Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Το πολίτευμα της Ελλάδος από την μεταπολίτευση και ύστερα σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Και σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
Οι εκλογικοί νόμοι όμως που ψηφίστηκαν κατά καιρούς από τις διάφορες κυβερνήσεις καταπάτησαν και ακύρωσαν αυτό το άρθρο του συντάγματος και ειδικά την παράγραφο 2 που αναφέρεται στην λαϊκή κυριαρχία και αυτό μπορούμε να το δούμε αν διαβάσουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων Εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις εκλογές του 2009 επί των 9.933.385 εγγεγραμμένων ψήφισαν οι  7.044.479 ψηφοφόροι με αποτέλεσμα η αποχή να φτάσει στο 29,10%.. Αυτό από μόνο του ίσως να μη λέει πολλά αλλά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική (άσχετο αν στις τελευταίες εκλογές με σχετική απόφαση η αποχή δεν είχε κυρώσεις), κατανοούμε ότι η αποχή ήταν αρνητική ψήφος διαμαρτυρίας τόσο απέναντι στα κόμματα όσο και στο πολιτικό σύστημα.

Έτσι λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας και την αποχή σύμφωνα με τις ψήφους που πήρε το κάθε κόμμα το ΠΑΣΟΚ σήμερα κυβερνά με 30,33% και όχι με 43,92% που δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας και ουσιαστικά μας κυβερνά χωρίς να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία.
Σύμφωνα με την παράγραφο 3 τέλος όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού. Από μόνη της αυτή η παράγραφος αποτελεί  αιτία για γέλιο και χλευασμό. Δεν είναι ανάγκη να σχολιαστεί αλλά γεννώνται κάποια ερωτήματα σε ότι αφορά την συγκεκριμένη παράγραφο.

1.      Ποιες εξουσίες ακριβώς πηγάζουν από το λαό και με ποιο τρόπο;
2.      Αν η εξουσίες υπάρχουν υπέρ του Λαού και του Έθνους ποιες είναι οι αποφάσεις που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια που να υπερασπίζουν το λαό;
3.      Πως μιλούν για Έθνος όταν η ίδιες οι κυβερνήσεις προωθούν αποφάσεις που οδηγούν στην εξάλειψη της Εθνικής Ταυτότητας και την εξόντωση των Ελλήνων ως Εθνικής Οντότητας; (Βλ. Ρεμπούτσικα, Δραγωνά κ.α)
4.      Πως μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία σε μία χώρα που τα ΜΑΤ χτυπούν τους συνταξιούχους και τους φοιτητές;
5.      Πως μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία όταν οι «εκπρόσωποι» του λαού στη Βουλή έγιναν εκπρόσωποι της Βουλής στο λαό; (Αντί να προωθούν ν/σ για την καλύτερη ποιότητα ζωής των Ελλήνων αποστολή τους πλέον είναι να δικαιολογούν στους ψηφοφόρους τους γιατί η κυβερνήσεις παίρνουν τα όποια μέτρα)

Τα ερωτήματα φυσικά δεν είναι ακαδημαϊκά και χρίζουν απαντήσεων. Απαντήσεις βέβαια που όλοι τις γνωρίζουμε αλλά αυτοί που οφείλουν να τις δώσουν, είναι τόσο μικροί, τόσο λίγοι, τόσο ανίκανοι και τόσο λερωμένοι στις ίδιες τους τις βρωμιές που δεν πρόκειται ποτέ να τις δώσουν.