Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!


             
            Άρχισαν να αποστέλλονται στους παραβάτες των διοδίων τα οι κλίσεις για τα πρόστιμα της μη καταβολής τους.
            Και βλέποντας το  μας έρχεται πραγματικά να βάλουμε τα γέλια γιατί η κατάσταση μόνο κωμική μπορεί να είναι.
            `Ο φάκελος που αποστέλλεται από την ΤΕΟ ΑΕ έχει δύο χαρτιά καρφιτσωμένα το ένα με το άλλο. Το ροζ είναι η πράξη επιβολής προστίμου και το λευκό μία επιστολή που καλεί τον «παραβάτη» να καταθέσει το ποσό του προστίμου το οποίο είναι το 20πλάσιο του ποσού των διοδίων σε κάποια τράπεζα και κατόπιν ζητά να σταλεί ταχυδρομικά η απόδειξη κατάθεσης.
            Βέβαια κάποιος που γνωρίζει θα ξέρει ότι και τα δύο έγγραφα είναι από την ΤΕΟ ΑΕ, δηλαδή μία Δημόσια μεν  εταιρία αλλά ιδιωτικού δικαίου η οποία δεν μπορεί λόγω της νομικής της μορφής να διεκδικήσει οτιδήποτε παρά μόνο δικαστικά και εφόσον αποδείξει ότι δίκαια ζητά το αντίτιμο.
            Το ζήτημα είναι πως είναι δυνατόν και μέσα από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους σε μία οδό που χαρακτηρίζεται Εθνική οπότε ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο να έχουν όποιες οικονομικές απαιτήσεις οι εταιρείες κατασκευής οδών.
            Αν το ψάξει κάποιος λίγο βαθύτερα ακόμα και αν η λειτουργία αυτών των εταιριών είναι  νόμιμη ή νομότυπη σε ότι αφορά τη λειτουργία των διοδίων στην πραγματικότητα είναι αντισυνταγματική αφού οι Εθνικές οδοί και οι δημόσιοι δρόμοι της χώρας ανήκουν στον Ελληνικό Λαό, κατασκευάζονται με δικά του χρήματα και δεν έχει δικαίωμα κανένας να ζητήσει χρήματα από τον Λαό παρά μόνο το Ελληνικό κράτος για την συντήρηση των οδών κάτι που σημαίνει ότι πρέπει όλα τα διόδια να περάσουν στην διαχείριση του κράτους και το αντίτιμο να είναι τέτοιο που να προβλέπει την συντήρηση των δρόμων και όχι άλλο ένα φορολογικό μέτρο.
            Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις το κράτος είναι δίκαιο (κάτι που σήμερα σίγουρα δεν ισχύει αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε).
            Με λίγα λόγια το κίνημα δεν πληρώνω έχει κάθε δικαίωμα να αρνείται την πληρωμή διοδίων σε όποια ιδιωτική εταιρεία και κάθε ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται διόδια δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρακωλύει την κίνηση και τις συγκοινωνίες σαν αντίποινα σε Εθνικές Οδούς κάτι που έγινε πρόσφατα όταν για να εκβιάσουν καταστάσεις επέτρεπαν  ελεύθερα μόνο μία λωρίδα να είναι ανοικτή στα διόδια με αποτέλεσμα να προκαλείτε κυκλοφοριακό πρόβλημα σε διάφορα σημεία της Εθνικής οδού.

          Πηγή: epikairos.gr

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ


               
Εκδικάζεται αυτές τις μέρες από 21 μέχρι 31 Μαρτίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή των Σκοπίων  τα οποία μας κατηγορούν ότι παραβιάσαμε την Ενδιάμεση Συμφωνία και συγκεκριμένα το άρθρο 11 το οποίο προέβλεπε η Ελλάδα να μην εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε Διεθνής Οργανισμούς.
                Και από την άλλη ξανάρχονται στην επιφάνεια δηλώσεις τους Πάγκαλου να λέγονται τα Σκόπια όπως θέλουν.
                 Η μόνη αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μία χώρα που την κυβερνούν προδότες και αυτό δεν αφορά μόνο την κυβερνητική παράταξη αλλά και στην αντιπολίτευση.
                Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η κόρη του ξεπούλησαν πρώτη το ζήτημα της Μακεδονίας όταν ενώ ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ήταν έτοιμος -  και μετά από ενέργειες της ομογένειας και του τότε στενού συνεργάτη του προέδρου Τζώρτζ  Στεφανόπουλου – να βγάλει διάγγελμα λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να καπηλευτεί την Ελληνική Ιστορία και πως κάποια ζητήματα όπως το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτα, ο Μητσοτάκης και η κόρη του αναγνώρισαν τα Σκόπια μετά από μυστικές διαβουλεύσεις σαν Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και είχε το θράσος να πει ότι σε δέκα χρόνια οι Έλληνες θα έχουν ξεχάσει το θέμα.
                Η κυβερνήσεις Σημίτη συνέχισαν στη γραμμή Μητσοτάκη και αντί να λύσουν ένα πρόβλημα απλά το διατηρούσαν μέχρι να μπορέσουν να πετάξουν το μπαλάκι και πάλι στη Νέα Δημοκρατία ξέροντας ότι κάποια στιγμή θα χάσουν της εκλογές και θα κυβερνήσει ο Καραμανλής. Άλλωστε πόσα εδάφη να δώσουν και αυτοί. Έδωσαν τα Ίμια και για όσους δεν θυμούνται οδήγησαν στο γεγονός να θεωρείτε γκρίζα ζώνη και η Γαύδος. Παρέδωσαν τον Οτσαλάν, ο Γιωργάκης χόρευε ζεϊμπέκικο μπροστά στον τότε υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας τον φίλο του Ισμαήλ Τζεμ. Δεν προλάβαιναν για άλλες προδοσίες οι άνθρωποι άλλωστε.
                Η κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε την Ελλάδα στην Συνδιάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 και με την απειλή του βέτο τελικά όλα τα κράτη αποφάσισαν ομόφωνα να μην ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Και αυτό μας το παρουσίασαν σαν τεράστια διπλωματική επιτυχία. Και εμείς οι αφελείς και ηλίθιοι Έλληνες το δεχτήκαμε αμέσως. Και χειροκροτήσαμε. Για ποιο λόγο αλήθεια, ενώ το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα τότε ήταν να εξασφαλίσει απλά μία παράταση αφού ουσιαστική λύση με δεδομένη την αδιαλλαξία των Σκοπίων δεν υπήρχε;
                Σε ότι αφορά την κυβέρνηση του ΓΑΠ, είχαμε δει προεκλογικά τον υπουργό Υγείας κο Λοβέρδο να μιλά για επιστροφές περιουσιών στους «σλαβόφωνους Μακεδόνες», είδαμε όπως προείπαμε τον Πάγκαλο να λέει ότι μπορούν τα Σκόπια να λέγονται όπως θέλουν, είδαμε τον Σηφουνάκη να θέλει μανιωδώς (γιατί άραγε) να καταργήσει το σταυρό από τη σημαία.
                Όλα αυτά τα χρόνια αυτές οι κυβερνήσεις τι έκαναν για τη Μακεδονία εκτός από το να οδηγήσουν το πλουσιότερο διοικητικό διαμέρισμα της χώρας σε μαρασμό;
                Τι έκαναν σε διεθνές και σε διπλωματικό επίπεδο για να υποστηρίξουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας; Απολύτως τίποτα. Κατάφεραν με την αδράνεια τους τα Σκόπια να πετύχουν την αναγνώριση τους σαν κράτος με την ονομασία «Μακεδονία» από τα 2/3 των μελών κρατών των Ηνωμένων Εθνών.
                Και με αυτό το χαρτί μας οδήγησαν στο δικαστήριο της Χάγης αφού αναγνωρισμένα πλέον από αυτών των αριθμό κρατών έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και να επιτύχουν να αποκαλούνται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ούτε «Νέα», ούτε «Βόρεια», ούτε «του Βαρδάρη».
                Άλλωστε ποτέ δεν ήταν πραγματικός σκοπός ούτε των κυβερνώντων την Ελλάδα αλλά σίγουρα και ούτε των Σκοπιανών για σύνθετη ονομασία αλλά πάντα ο σκοπός ήταν να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
                Και όλα αυτά γιατί;
                Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Μήπως επειδή σκοπός είναι ο διαμελισμός της Ελλάδας σε μικρά κρατίδια τα οποία θα ελέγχονται καλύτερα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της Εθνικής και Οικονομικής Υποδούλωσης έτσι ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν;
                Μήπως το σχέδιο Καλλικράτης σκοπό έχει αυτόν τον διαμελισμό της χώρας και γι αυτό εφαρμόστηκε χωρίς καν να έχουν οριστεί οι αρμοδιότητες των Περιφερειών και των διευρυμένων Δήμων αλλά και χωρίς να υπάρχουν καν οι προϋποθέσεις για μία τόσο μεγάλη Διοικητική  Μεταρρύθμιση;
                Μεθαύριο γιορτάζουμε την Εθνική Επέτειο των 190 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία απέναντι σε μία πανίσχυρη τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Θα νοιώσουμε για μία ακόμα φορά υπερήφανοι βλέποντας τα παιδιά μας να παρελαύνουν, θα δούμε ίσως και κάποια ταινία με θέμα την επανάσταση θα φάμε και τον Μπακαλιάρο μας και εκεί θα τελειώσει η ημέρα εκείνη.
                Και θα αναρωτιόμαστε κάποιοι ποιοι θα είναι αυτοί που τελικά θα καταδικάσουν και θα εκτελέσουν τους πολιτικούς μας για εσχάτη προδοσία και ποιοι αυτοί που θα μας γλιτώσουν από τον Εθνικό Αφανισμό και από την συγχώνευση μας με όλους αυτούς που εποφθαλμιούν την χώρα μας και την Ιστορία της.
                Γιατί εμείς δεν μπορούμε. Καλά είμαστε στον καναπέ. Ποιος σηκώνεται τώρα. Άντε μωρέ εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα. Ας την σώσουν οι άλλοι. Την δική μου οικογένεια θα πειράξουν; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ….. ΠΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!

          
                 Το ζήτημα όμως θα πρέπει να είναι μόνο ένα ότι;
                Η Μακεδονία είναι μία, Ελληνική και  αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν τόσο οι κυβερνώντες τη χώρα όσο και οι γείτονες. Και εμείς οι Έλληνες δεν θα αφήσουμε κανέναν Γυφτοσκοπιανό ούτε να συλήσει ούτε να καπηλευτεί την Μακεδονία σαν έννοια, σαν ιστορία και σαν γη.
                Και αν ακόμα προχωρήσουν στα σχέδια τους θα υπάρξουν κάποιοι που θα ζήσουν και θα πεθάνουν για να είναι η Μακεδονία πάντα μία και μόνο Ελληνική!!!

    

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Και Λεφτά Υπάρχουν και Λύσεις Υπάρχουν, Μυαλά δεν Υπάρχουν!!!!!



             Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μία πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης η οποία σύμφωνα με κάποιους μας οδήγησε στο μνημόνιο.
            Ποια είναι η αλήθεια όμως και υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα της Ελλάδας;
            Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε ποτέ οικονομική κρίση. Όταν πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε η οικονομική κρίση παγκόσμια, η Ελλάδα ήταν η χώρα με το πιο ισχυρό τραπεζικό και οικονομικό σύστημα (στις πλάτες ποιών άραγε;).
            Οι κυβερνήσεις της όμως τόσο η προηγούμενη του Κώστα Καραμανλή όσο και η σημερινή του Γιώργου Παπανδρέου εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την κρίση για να μπορέσουν να εμφανίσουν το δημόσιο έλλειμμα και να οδηγήσουν τον Ελληνικό Λαό στην οικονομική υποδούλωση στην Ε.Ε και το ΔΝΤ ώστε να μην μπορέσουν σε καμία περίπτωση να αντισταθούν στην Παγκοσμιοποίηση .
            Το ποια είναι η αλήθεια το γνωρίζουμε. Οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας μεταπολιτευτικά όχι μόνο δημιούργησαν ένα σπάταλο κράτος δημοσίων υπαλλήλων το οποίο από τη μία ήταν σπάταλο και από την άλλη εξουδετέρωνε και εξόντωνε κάθε παραγωγική και επενδυτική διαδικασία , αλλά και οι μετέχοντες σε αυτές έκλεψαν ασύστολα και ξεδιάντροπα τα χρήματα του Ελληνικού Λαού με μία σειρά σκανδάλων που σε οποιαδήποτε άλλη αναπτυγμένη χώρα θα οδηγούσε όχι σε παραιτήσεις αλλά σε αυτοκτονίες πολιτικών.
            Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε ποια είναι τα σκάνδαλα ούτε και τα ονόματα αυτών που τα διέπραξαν. Είναι γνωστά αμφότερα και  τόσο τα ονόματα όσο και τα σκάνδαλα είναι πλέον καταγεγραμμένα στην ιστορία.
            Το ζήτημα λοιπόν πλέον δεν είναι τι έγινε (αφού αυτό το γνωρίζουμε) αλλά τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να μηδενιστεί το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος και να οδηγηθεί η χώρα και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.
            Λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος όπως τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση μπορούν να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος αλλά η τακτική της κυβέρνησης δείχνει ότι μόνο αυτόν τον τρόπο γνωρίζει εξοντώνοντας τους πολίτες με μία πολιτική η οποία από τη μία είναι βαθειά αντιλαϊκή και από την άλλη αντί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη στη χώρα εξουδετερώνει κάθε ελπίδα γι αυτήν.
            Η κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να κάνει περικοπές επιδομάτων και δώρων και να αυξήσει τη φορολογία έμμεση και άμεση είτε μέσω της απανωτής αύξησης του ΦΠΑ είτε με την αύξηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα, καπνό, ποτά αλλά και είδη βασικής ανάγκης.
            Αυτό φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών με αποτέλεσμα  τα έσοδα να έχουν μειωθεί για το κράτος και παρ’ όλες τις θυσίες των Ελλήνων το Έλλειμμα να παραμένει στο 14% ενώ είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που το χρέος της ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ.
            Και βέβαια πολύ καλά έκανε και κατήργησε μία σειρά επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων (αν είναι δυνατόν να δίνουν επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, επίδομα ζεστάματος της μηχανής, επίδομα προπέλας και ότι άλλο γελοίο φαντάστηκαν οι παλαιότερες κυβερνήσεις για να ικανοποιούν τους αργόμισθους και αργόσχολους στην πλειοψηφία δημοσίους υπαλλήλους).
            Το πρόβλημα βέβαια ήταν ότι επειδή είμαστε στην Ευρωζώνη δεν μπορούμε να κόψουμε πληθωριστικό χρήμα για να ρίξουμε χρήμα στην αγορά. Όμως θα μπορούσε η κυβέρνηση αντί να δώσει άλλα 28 δις στις τράπεζες να τα δώσει στις παραγωγικές δυνάμεις. Με αυτό που έκανε η κυβέρνηση αυτό που κατάφερε ήταν να δυναμώσει κι άλλο έναν τραπεζικό τομέα του οποίου τα υπερκέρδη είναι τεράστια και να αποδυναμώσει τις παραγωγικές δυνάμεις στις οποίες βασίζεται η πραγματική οικονομία
            Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει μέσω ΟΑΕΔ μία σειρά επιδοτήσεων για απασχόληση αλλά κανείς εργοδότης δεν καταφεύγει στον ΟΑΕΔ για εύρεση υπαλλήλου αφού οι περισσότεροι προβαίνουν σε απολύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και όσοι προσλαμβάνουν το κάνουν  εκτός επιδοτήσεων μη μπορώντας να αντέξουν τις δεσμευτικές συμβάσεις.
            Τι θα μπορούσε λοιπόν να γίνει;
            1.Καμία μείωση μισθών πέρα από τις περικοπές στα απίθανα επιδόματα
            2. Μείωση του ΦΠΑ σε ποσοστό 3 – 6% έτσι ώστε να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή αυτό αμέσως θα είχε σαν αποτέλεσμα τόσο την κίνηση του εμπορίου όσο και δημιουργία νέων επιχειρήσεων από τους ήδη υπάρχοντες ανέργους
            3. Καμία επιδότηση απασχόλησης σε επιχειρήσεις αλλά γενναίες επιδοτήσεις για δημιουργία νέων επιχειρήσεων
            4. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού ώστε να μπορεί να καλύψει ανάγκες
            5.  Κατάργηση του αφορολόγητου και φορολόγηση όλων των Ελλήνων με κλίμακα ανάλογα με το εισόδημα τους από 5%.
            6. Ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής και δέσμευση άμεσα των περιουσιακών στοιχείων όσων φοροδιαφεύγουν.
            7. Ψήφιση ενός φορολογικού συστήματος το οποίο θα είναι σταθερό και θα ευνοεί τις επενδύσεις στην χώρα μας
            8.Αμεση φορολόγηση της Εκκλησίας και της Εκκλησιαστικής περιουσίας για την οποία όλες οι κυβερνήσεις μένουν στα λόγια και κανείς δεν την αγγίζει. Μόνο από την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και των εισοδημάτων της θα μπορούσε να καλυφθεί όλο το έλλειμμα
            9.Αμεση φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
            10.Ελεγχο των τιμών αλλά και υπηρεσιών στις τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να επιτύχουμε αύξηση του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού τουρισμού διασφαλίζοντας όχι μόνο χαμηλό κόστος διακοπών αλλά και υψηλές επίπεδο υπηρεσιών.
            Αυτά βέβαια είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση. Μόνο με αυτά τα μέτρα θα είχε εξαλειφθεί το έλλειμμα και θα είχε πληρωθεί μεγάλο μέρος του χρέους μας.
            Αν προχωρήσουμε παρακάτω και μιλήσουμε για την σωστή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας μας θα διαπιστώναμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι οικονομική υπερδύναμη. Αντί γι αυτό μας οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό.
            Και οι οικονομικές και παραγωγικές δυνάμεις αδρανούν. Ή μήπως απλά τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Γιατί η ίδια η αγορά θα μπορούσε να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα του Γιώργου Παπανδρέου και του μνημονίου. Δεν μπορεί κάποια βασικά πράγματα μυαλά με κοινή λογική να τα σκέφτονται και κάποιοι που έχουν υποτίθεται γνώσεις να μην μπορούν.
            Ας έκαναν μία κίνηση όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας ή έστω και ενός εμπορικού συλλόγου και να αρνηθούν την καταβολή του ΦΠΑ μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα. Τι θα έκανε τότε η κυβέρνηση; Θα τους έκλεινε όλους στη φυλακή;
            Τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση σε ένα μαζικό κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ»;
            Είναι στο χέρι μας  να μην οδηγηθούμε σε οικονομική δουλεία. Και είναι υποχρέωση μας πλέον σαν Έλληνες να δράσουμε για να σταματήσει αυτή η εκστρατεία οικονομικής υποδούλωσης της Ελλάδας από τους  χαρτογιακάδες υπαλλήλους των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και  της Wall Street!!!!!
            Πηγή : epikairos.gr